Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2010, 00:36:27
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Asa este parinte.Dumnezeu a asezat pe fiecare la locul lui dupa vrednicia fiecaruia si cu responsabilitatile aferente.Sunt ierarh trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in Adevar si sa pastoresc turma in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce am gresit.Sunt preot,la fel,trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in adevar si sa slujesc credinciosilor in Adevar,pentru slujirea la care am fost chemat dau socoteala in fata lui Dumnezeu.Sunt mirean trebuie sa am grija sa umblu in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele mele.S-a impartasit Mitropolitul cutare... cu catolicii,este pacatul lui.Sunt si eu de fata la aceasta slujba,ma impartasesc si eu cu catolicii ,este si pacatul meu.Nu sunt acolo,este doar pacatul respectivului Mitropolit.Si exemple sunt .....destule...aghiazma....cruce pe paviment.....slujbe de tot felul ...s.a.m.d.Sigur, traim vremuri grele,apostatice,cu multe tulburari.Totusi Dumnezeu ne va intreba pe fiecare in parte ce bine am facut,si nu,ce a facut cutare si cutare.Noua ,mirenilor,ne va fi mai usor la judecata decat un ierarh,preot,staret etc.;ei au responsabilitati mari,si desigur ca atunci cand ai multe de facut poti gresi.Noi,mirenii avem responsabilitati putine,tin mai multe de viata noastra si de familia noastra.Ei au mult mai multe responsabilitati.Nu fac pe avocatul nimanui,subliniez doar cum sta adevarul despre fiecare dintre noi.Atunci cand i-mi va cere preotul,s-au ierarhul un lucru ce tine de ierezie,am dreptul sa-l refuz.Eu raspund pentru atitudinea mea.Ma intreb daca parintele respectiv si maicutele au fost cumva implicate in momente de genul acesta ,de a accepta sau nu o erezie.Nu cunosc despre asta.Doamne ajuta!
Din pacate lucrurile nu pot fi transate chiar atit de simplu si am sa-ti arat de ce folosind chiar exemplul tau. Mitropolitul Cutare s-a impartasit cu catolicii din anumite convingeri, iar gestul facut a fost marturisirea sfidatoare, deplina si publica, a acelor convingeri, recunoasterea impotriva Ortodoxiei, prin hula impotriva Duhului Sfint, a validitatii euharistului romano – catholic, a prezentei Harului Mintuitor in acele “daruri”. Mitropolitul Cutare nu s-a pocait niciodata(*) pentru ereziile sale si, de aceea, dupa cum spun Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe, pacatul lui este si al tau atita timp cit participi la slujbe la care el este pomenit sau te impartasesti din “tainele” savirsite de cei care se afla in comuniune deplina cu el. (Din pacate cazul Mitropolitului Cutare este doar virful icebergului, a apostaziei care a inceput la 1924 si s-a amplificat continuu si accelerat pina in zilele noastre pentru ca intreg Sinodul este total angrenat in miscarea ecumenista anti-hristica.)

“Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasii pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv, Viata Sf. Ioan cel Milostiv, Sinaxar 12 Noiembrie)

“Sa ne ferim din toate puterile noastre ca nu cumva sa primim sau sa dam impartasanie la eretici. “Nu dati cele sfinte ciinilor”, zice Domnul. “Nici nu aruncati perle inaintea porcilor” (Matei 7:6) ca sa nu devenim partasi la necinstea si osinda lor.”” (Sf. Ioan Damaschin, Marturisire de Credinta, Cartea IV, Cap. 13)

“Feriti-va de erezia care distruge sufletul, de impartasirea cu aceasta care este indepartare de la Hristos… Unii s-au scufundat cu totul in ce priveste credinta. Altii, cu toate ca nu s-au inecat in propriile ginduri, pier fara indoiala prin impartasire cu erezia.” (Sf. Teodor Studitul, P.G. 99, 1216)

“Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” (Sf. Teodor Studitul)

(*) Odată făcut acest gest, în plin scandal, v-ați consultat și cu patriarhul Daniel, care v-a fost vicar la Timișoara și care, prin urmare, vă cunoaște bine orientarea?
„Nu. Am avut o reuniune restrânsă a Sinodului într-o mănăstire din Moldova în iunie cu participarea mitropoliților. Am dat informații despre cele întâmplate, dar nu s-a luat nici o decizie în ceea ce mă privește, problema fiind pusă pe agenda ședinței Sfântului Sinod din iulie. Ceea ce vreau să subliniez, fără a exagera lucrurile, este că problema mea a fost pusă pe ordinea de zi alături de cea a episcopului de Oradea care a concelebrat un botez (n.n. - slujba de sfințire a Aghiazmei mari în ziua de Bobotează) cu episcopul greco-catolic. Am vorbit despre cazul meu, dar nici unul dintre membrii Sinodului nu a luat cuvântul. Nici unul nu a intervenit. Prin ridicarea mâinii s-a decis ca gestul meu să nu fie condamnat, cu o singură excepție: cea a mitropolitului de Cluj, Bartolomeu Anania. Nu cunoștea exact ceea ce s-a întâmplat; a prezentat versiunea unui jurnal laic. Tăcere, în aula sinodală. Atunci, patriarhul a întrebat: care este părerea voastră? Toți au tăcut din nou. Așa a decurs.

Odată închisă ședința sinodală, Administrația Patriarhiei a difuzat un comunicat, într-adevăr, un pic prea dur, în care se regăseau cuvinte precum „tulburare" în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, „neplăcere", „pocăință", „corecție" (aici Corneanu surâde!!!). Sunt sincer: am manifestat neplăcerea mea pentru că gestul a suscitat scandal în mass-media. Totul aici. În mod evident, comunicatul Patriarhiei era îndreptat împotriva celor care aveau un atașament binevoitor față de relațiile cu catolicii. Dar, ședința Sfântului Sinod s-a desfășurat fără anateme, fără acuze, fără învinuiri. Înțeleg că este vorba de un moment mai dificil pentru Patriarhia Română, întrucât, fiind supusă la critici severe din partea unor Biserici ale Ortodoxiei, cum este cazul Bisericii Ruse, Bisericii sârbe și a alteia. Între altele, s-a simțit obligat - dacă pot să mă exprim așa - să facă ceva pentru a înfrunta criticile. Dar, rămâne faptul că acel comunicat a fost un pic prea dur".
Preasfinția voastră, vă simțiți nevinovat?
„Da, în mod absolut. Acum furtuna a trecut. Cred că, pe moment, totul s-a terminat. Cel puțin așa sper".
Dar gestul rămâne.
„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 00:46:37
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ce este "incredibil" ?

In primul rand, sa ridice mana cine a citit interviurile citate in filmulet.

In al doilea rand, sa ridice mana cine are convingerea ca ceea ce este citat nu este scos din context si interpretat.

In al treilea rand, sa ridice mana cine crede ca autorul filmuletului este o sursa obiectiva.

Editare ulterioara - Am facut efortul sa citesc citatele originale, printre randurile adaugate pe ecran de autorul filmuletului, si am ajuns la concluzia la care ma asteptam.

Evident, Cardinalul Ratzinger nu a afirmat niciunde ca cineva se poate mantui fara Cristos, asa cum cu rea credinta interpreteaza Miha-Anca, ci s-a multumit sa exprime pozitia ca mantuirea este posibila si pentru cei care nu sunt catolici.

Foarte pe scurt spus, ceea ce autorul filmuletului numeste pozitia "anticristica" a viitorului Papa este faptul ca acesta, in deplina concordanta cu invataturile Bisericii, cristalizate la Conciliul Vatican II, a refuzat sa-i trimita pe toti evreii in iad.
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.
(Iisus Hristos Dumnezeul si Mintuitorul in Ioan 14:6)

“Let us entrust ourselves to St Augustine for a further meditation on our Psalm. The great Father of the Church introduces a surprising and very timely note: he knows that there are also people among the inhabitants of Babylon who are committed to peace and to the good of the community, although they do not share the biblical faith; the hope of the Eternal City to which we aspire is unknown to them. Within them they have a spark of desire for the unknown, for the greater, for the transcendent: for true redemption.

And Augustine says that even among the persecutors, among the non-believers, there are people who possess this spark, with a sort of faith or hope, as far as is possible for them in the circumstances in which they live. With this faith, even in an unknown reality, they are truly on their way towards the true Jerusalem, towards Christ.” (Benedict XVI, “Audienta Generala”, Noiembrie 2005, http://www.vatican.va/holy_father/be...051130_en.html)

“With the Apostle Peter, we confess that "there is salvation in no one else" (Acts 4: 12). The Declaration Dominus Iesus, following the lead of the Second Vatican Council, shows us that this confession does not deny salvation to non-Christians, but points to its ultimate source in Christ, in whom man and God are united. God gives light to all in a way which is accomodated to their spiritual and material situation, granting them salvific grace in ways known to himself (Dominus Iesus, VI, nn. 20-21).” (Ioan Paul II, “Angelus”, Octombrie 2000, http://www.vatican.va/holy_father/jo...001001_en.html)

“Normally, “it will be in the sincere practice of what is good in their own religious traditions and by following the dictates of their own conscience that the members of other religions respond positively to God’s invitation and receive salvation in Jesus Christ, even while they do not recognize or acknowledge him as their Saviour.” (Ioan Paul II, “Audienta Generala”, Septembrie 1998, http://www.vatican.va/holy_father/jo...091998_en.html)

“16. Finally, those who have not yet received the Gospel are related in various ways to the people of God.(18*) In the first place we must recall the people to whom the testament and the promises were given and from whom Christ was born according to the flesh.(125) On account of their fathers this people remains most dear to God, for God does not repent of the gifts He makes nor of the calls He issues.(126) But the plan of salvation also includes those who acknowledge the Creator. In the first place amongst these there are the Mohammedans, who, professing to hold the faith of Abraham, along with us adore the one and merciful God, who on the last day will judge mankind. Nor is God far distant from those who in shadows and images seek the unknown God, for it is He who gives to all men life and breath and all things,(127) and as Saviour wills that all men be saved.(128).” (Paul VI, “Lumen Gentium”, Noiembrie 1964, http://www.vatican.va/archive/hist_c...entium_en.html)

This does not mean that Jews, in order to be saved, have to become Christians; if they follow their own conscience and believe in God's promises as they understand them in their religious tradition, they are in line with God's plan, which for us comes to historical completion in Jesus Christ."(Cardinal Walter Kasper, Noiembrie 2002, http://www.catholicnews.com/data/sto...ns/0704691.htm)

Credeti ca ar mai fi nevoie si de alti martori ca sa va dovedesc ca nu sinteti nici macar crestini?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 08:34:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
“Normally, “it will be in the sincere practice of what is good in their own religious traditions and by following the dictates of their own conscience that the members of other religions respond positively to God’s invitation and receive salvation in Jesus Christ, even while they do not recognize or acknowledge him as their Saviour.” (Ioan Paul II, “Audienta Generala”, Septembrie 1998, http://www.vatican.va/holy_father/jo...091998_en.html)
Citat:

Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,
Vedeți dv vreo contradicție între ce spune apostolul și ce spune papa ? Chiar sunteți serios când, practic, afirmați că numai stiliștii se vor mântui ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 09:56:26
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:

Credeti ca ar mai fi nevoie si de alti martori ca sa va dovedesc ca nu sinteti nici macar crestini?
Domnule Dragomir, eu cred ca domnul Paradosis este chiar foarte serios.

Dansul face parte dintr-o categorie de persoane care vede Corabia Bisericii ca pe un cuirasat care trebuie, mai inainte de toate, sa traga cu tunurile si torpilele in alte corabii, ca nu cumva sa intre si acestea in portul Mantuirii.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 14:47:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Vedeți dv vreo contradicție între ce spune apostolul și ce spune papa ? Chiar sunteți serios când, practic, afirmați că numai stiliștii se vor mântui ?
Ce citat este acesta pe care il dati mai sus?
Citat:
Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,
Ar fi bine sa indicati si sursa, atunci cand dati un citat: autorul, titlul, capitolul, pagina.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 14:50:52
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Doamna Miha-Anca, faceti misto de noi ?! Cum adica de unde e citatul ?!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 15:48:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Doamna Miha-Anca, faceti misto de noi ?! Cum adica de unde e citatul ?!
Nu obisnuiesc sa fac misto. Dar ar trebui sa respectati modul in care se citeaza. Deci, capitolul din care a citat dl Dragomir, care este? Rog un raspuns simplu la o intrebare simpla.

Last edited by Miha-anca; 27.10.2010 at 15:54:49.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:12:45
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

->->->

Cam aceasta este seria starilor prin care am trecut dupa ce, revenind pe forum, am "descoperit" ce furtuna s-a produs plecand de la o afirmatie de-a mea. Spuneam atunci: Eu unul nu mai vreau sa fiu cainele de paza al ortodoxiei, asa cum imi striga acestia ca trebuie sa fiu. Referitor la aceasta afirmatie, doar doua lucruri vreau sa clarific spre o mai buna intelegere, ce sper sa fereasca de la ispitire pe fratii mei crestini mai mici:
  1. Daca spuneam ca nu mai vreau sa fiu caine de paza, fraza mea capata un sens care putea sa fie interpretat cine stie cum! Folosirea formei articulate, "cainele", avea darul de a scoate in evidenta un anumit tip de caine de paza, iar impreuna cu ceea ce era dupa virgula, dorea sa arate si motivul afirmatiei mele!
  2. Reinnoiesc afirmatia pe care am facut-o atunci: nu mai vreau sa fiu asa cum vor sa ma aiba acesti vanduti satanei, ce sunt urmatori ai dictonului: "Divide et impera",deoarece pentru mine Hristos a fost, este si cred ca va mai fi, Doamne ai mila, nu numai Dumnezeul dreptatii, ci, primordial, Dumnezeul Iubirii.
Un exemplu foarte clar despre tipul de persoana si genul de actiune la care ma refer, este aratat chiar de postarea de raspuns a lui "paradosis" la afirmatia mea. Fiu al urii si al dezbinarii se arata din cuvant, dar vrea sa pozeze in crestin apostolic! Acestuia, de-i dai in mana cartea Sfintei Scripturi, el o foloseste pe post de "obiect numai bun pentru a invinetii ochii crestinilor" (azi; iar maine pentru a le crapa capul!). El se crede a fi cel putin la fel ca Dumnezeu, iar cand este certat de Acesta prin gura preotului Sau, devine razboinic impotriva tuturor celor care nu se aliaza cu el. Aduceti-va aminte de momentul razvratirii lui Lucifer si ve-ti intelege al cui fiu este unul ca acesta! Alaturi de Dumnezeu au ramas, impreuna cu Mihail, ingerul cel mare, multime de ingeri care marturisesc inca in ascultare si iubire pe Creator si care stiu ca "Înaintea prăbușirii merge trufia și semeția înaintea căderii. Asemenea acestor ingeri frumosi este tot omul care-si face lumina in viata prin cuvintele versetului urmator celui de mai sus: Mai bine să fii smerit cu cei smeriți decât să împarți prada cu cei mândri.

Domnul sa-i ocroteasca cu mila pe toti cei care s-au aplecat, fie in acuză, fie in aparare, asupra cuvantului meu, al pacatosului! Iertati-ma si rugati-va si pentru mine ca sa nu cad de tot, ca mare tulburare am mai facut!

Last edited by Pr. Gheorghe; 27.10.2010 at 17:15:41.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:18:20
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Asa este parinte.Dumnezeu a asezat pe fiecare la locul lui dupa vrednicia fiecaruia si cu responsabilitatile aferente.Sunt ierarh trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in Adevar si sa pastoresc turma in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce am gresit.Sunt preot,la fel,trebuie sa ma ingrijesc sa umblu in adevar si sa slujesc credinciosilor in Adevar,pentru slujirea la care am fost chemat dau socoteala in fata lui Dumnezeu.Sunt mirean trebuie sa am grija sa umblu in Adevar,si dau socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele mele.S-a impartasit Mitropolitul cutare... cu catolicii,este pacatul lui.Sunt si eu de fata la aceasta slujba,ma impartasesc si eu cu catolicii ,este si pacatul meu.Nu sunt acolo,este doar pacatul respectivului Mitropolit.Si exemple sunt .....destule...aghiazma....cruce pe paviment.....slujbe de tot felul ...s.a.m.d.Sigur, traim vremuri grele,apostatice,cu multe tulburari.Totusi Dumnezeu ne va intreba pe fiecare in parte ce bine am facut,si nu,ce a facut cutare si cutare.Noua ,mirenilor,ne va fi mai usor la judecata decat un ierarh,preot,staret etc.;ei au responsabilitati mari,si desigur ca atunci cand ai multe de facut poti gresi.Noi,mirenii avem responsabilitati putine,tin mai multe de viata noastra si de familia noastra.Ei au mult mai multe responsabilitati.Nu fac pe avocatul nimanui,subliniez doar cum sta adevarul despre fiecare dintre noi.Atunci cand i-mi va cere preotul,s-au ierarhul un lucru ce tine de ierezie,am dreptul sa-l refuz.Eu raspund pentru atitudinea mea.Ma intreb daca parintele respectiv si maicutele au fost cumva implicate in momente de genul acesta ,de a accepta sau nu o erezie.Nu cunosc despre asta.Doamne ajuta!
Atat pot sa spun, frate:
Citat:
Cuvântul lucrează și nu oricum, ci ca o sabie cu doua taișuri! Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia. Preotul trebuie sa vorbească, dupa Harul Duhului ce lucrează în el. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvintele mele.
Domnul cu tine!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 17:19:52
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:

[*] Ghilimele nu sint rauvoitoare, doar obligatorii pentru mine ca ortodox. Sfintul Canon imi impune sa fac distinctie intre preotul adevarat si cel eretic. Pentru ca ne aflam pe un Forum Ortodox va cer sa acceptati rigorile ortodoxiei.
Atat pot sa spun, frate ratacit si rau la suflet:
Citat:
Cuvântul lucrează și nu oricum, ci ca o sabie cu doua taișuri! Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia. Preotul trebuie sa vorbească, dupa Harul Duhului ce lucrează în el. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvintele mele.
Domnul cu tine!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40