Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2009, 03:41:40
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Vorbind cu profesoara de germana a fiicei mele, aceasta ne-a relatat, dupa ce a fost in Romania la tratament si a intinerit cu 10 ani: imi plac romanii, ca sunt inca naturali; noi am devenit prea fini, prea nenaturali.
Cind vine vorba de nemtoaice, romanii traditional le-au tratat foarte bine si au metode speciale de intinerire subita.
Da, din punctul asta de vedere al ecumenismului PRATIC Balcanii sunt foarte renumiti
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 03:51:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
cine nu spune adevarul nu va cunoaste adevarul.
. In plus, un om cinstit intotdeauna prefera adevarul in locul linguselii.)
Nu este vorba de lingusire ci de customer service
Cind esti in spatele tarabei cu marfuri, omul civilizat are pretentia sa vada o fata vesela chiar si falsa, nu pe coana mare de la magazinul unirea, la pantofi de 30 ani pe pozitie de tragere, imbracata intr-un halat si in papuci care se uita la oameni cu scirba asa cum le-am vazut acum citiva ani.
Aceeasi atitudine se regaseste si in divergentele discutiilor ecumenice pe ton arhaic purtat de multi pe aici

Fani are mare dreptate cind vorbeste de ortodoxia formata in Occident. Si eu am cunoscut monahi din Quebec cu care zici ca esti in al noualea cer cind esti in preajma lor asa de blinzi si smeriti sunt si au o vibratie vine neatasata de materialismul si avaritia de care FOARTE des dau dovada parohiile nostalgice exclusiviste.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 03:52:35
Banned

Implicit

am vrut sa spun...in pozitie de lupta
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 08:54:59
razvan_m
Guest

Implicit

Daca noi suntem arhaici...chiar iti face placere sa mai ramai in mijlocul nostru? Cand vezi pe cineva ca nu vrea sa renunte la niste idei fara baza dogmatica, esti nevoit sa PUI PICIORUL IN PRAG, nu-i vorba de nici o conceptie arhaica.
Adu-ti aminte din istorie, cum s-au comportat comunistii imediat dupa ce au preluat puterea in Estul Europei? AU PUS PICIORUL IN PRAG fata de dusmanii lor de clasa.
Cum s-a comportat Adolf Hitler ca si sef de guvern al Germaniei, imediat dupa ce NSDAP a preluat puterea in Germania? A pus la cale incendierea Reichstag-ului, iar acuzatia de incendiere premeditata a cazut asupra unui comunist olandez - nu are importanta numele lui - il poti gasi pe net daca doresti. Ce s-a intamplat dupa cu inamicii nazismului - comunistii si evreii? N-au fost internati cu totii in celebrele lagare de concentrare?
Ideea este ca daca nu pui piciorul in prag, ai sanse minime de a te face inteles. Iar linguseala sau politetea occidentala prin falsitatea ei aseaza o distanta intre oameni - de aceea occidentalii sunt mai distanti unii fata de altii decat noi, cei din Rasaritul Europei.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 10:21:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Daca noi suntem arhaici...chiar iti face placere sa mai ramai in mijlocul nostru? Cand vezi pe cineva ca nu vrea sa renunte la niste idei fara baza dogmatica, esti nevoit sa PUI PICIORUL IN PRAG, nu-i vorba de nici o conceptie arhaica.
Adu-ti aminte din istorie, cum s-au comportat comunistii imediat dupa ce au preluat puterea in Estul Europei? AU PUS PICIORUL IN PRAG fata de dusmanii lor de clasa.
Cum s-a comportat Adolf Hitler ca si sef de guvern al Germaniei, imediat dupa ce NSDAP a preluat puterea in Germania? A pus la cale incendierea Reichstag-ului, iar acuzatia de incendiere premeditata a cazut asupra unui comunist olandez - nu are importanta numele lui - il poti gasi pe net daca doresti. Ce s-a intamplat dupa cu inamicii nazismului - comunistii si evreii? N-au fost internati cu totii in celebrele lagare de concentrare?
Ideea este ca daca nu pui piciorul in prag, ai sanse minime de a te face inteles. Iar linguseala sau politetea occidentala prin falsitatea ei aseaza o distanta intre oameni - de aceea occidentalii sunt mai distanti unii fata de altii decat noi, cei din Rasaritul Europei.
Bravos! Tu adica iti iei exemplu de la Hitler si comunisti. As asa fim si noi crestinii ortodocsi?
Asta e modelul nostru arhaic de promovare a adevarului?

Urmeaza citatele din Evabghelie cerute, putin mai incolo.
Vechi 08.06.2009, 10:37:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit politetea crestina

Razvan, u nu zic sa nu spunem celuilalt ce credem despre anumite puncte dogmatice sau liturgice in care nu suntem de acord (tu exagerezi, de parca ei ar fi iesiti direct din iad), dar sa le spunem frumos, civilizat, cu dragoste, nu sa dam cu parul.
Ce am criticat eu ieri era ca tu ne ziceai ca ni s-a dat cu parul peste creier si alte expresii asemanatoare.

Matei 7,1: Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
(are lehgatura si asta)

Cine ii spune fratelui sau 'nebunule'... (la Predica de pe munte)

Iisus este 'bland si smerit la inima'...

De altfel, cum spune Sherlock Holmes, 'Pentru exemplificare a se citi:
Romani,1 Corinteni,2 Corinteni,Galateni,Efeseni,Filipeni,Coloseni,1 Tesalonicieni,2 Tesalonicieni,Evrei dar si Faptele Apostolilor...de cum vorbeau Sfintii Apostoli paginilor,inchinatorilor la idoli si omoritorilor lui Dumnezeu.'

Nu pot sa le citez pe toate!
Vechi 08.06.2009, 12:20:06
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Bravos! Tu adica iti iei exemplu de la Hitler si comunisti. As asa fim si noi crestinii ortodocsi?
Asta e modelul nostru arhaic de promovare a adevarului?

Urmeaza citatele din Evabghelie cerute, putin mai incolo.
Fani, departe de mine de a lua exemple de la comunisti si nazisti. Am vrut doar sa subliniez invatamintele pe care le putem desprinde din istorie, pentru ca istoria mereu se repeta din cauza ca nu tragem invatamintele necesare din derularea ei trecuta. Daca le-am trage, istoria nu s-ar repeta atat de des si mai ales in cicluri. Pentru ca noi oamenii suntem destul de lenesi si comozi in a extrage substanta a ceea ce istoria ne ofera pe gratis, aceasta se repeta ciclic, poate, poate, o data vom reusi sa tragem invatamintele necesare. O data desprinse aceste invataminte, e posibil sa ne fie mai la indemana sa controlam in masura posibilitatilor noastre limitate [ca deh, suntem doar creatie...] cursul derularii istoriei, insa numai atunci...

Si chiar instalarea democratiei in lume de care anume eveniment major si sangeros a fost precedata?
Nu cumva de revolutia franceza de la 1789 prin care s-a incercat o instalare prin forta, manevrand poporul, a comunismului si a principiilor sale utopice? Semn ca acesta exista inainte de a fi propovaduit de Marx si Engels. Nu cumva primele evenimente derulate de revolutia franceza au fost suspect de asemanatoare pana la identificare cu ce anume s-a intamplat in Rusia anului 1917 dupa instalarea bolsevismului? Nu au fost adversarii zisei revolutii decapitati prin ghilotinare, apoi chiar si unii dintre conducatorii ei? Cati dusmani ai poporului nu au fost impuscati in Rusia bolsevica, iar o si mai mare parte a acestora si-a gasit sfarsitul in lagarele de concentrare construite din ordinul lui lenin si apoi al lui Stalin in Siberia?

Abia cand a observat masoneria ca poporul francez, oricat de infometat ar fi ajuns, nu este copt inca pentru acceptarea comunismului, a cotit-o la 180 de grade, instalandu-l pe Napoleon Bonaparte la carma Frantei si lepadandu-se de teroarea comunista utopica pe care tot ea o ajutase sa se instaleze in Franta. Daca se trageau concluziile necesare din aceste evenimente de la 1789-1794, niciodata nu s-ar mai fi putut instala comunismul in Rusia si nici in Europa de Est.

Iar ceea ce este comunismul pentru lume - o ciuma - reprezinta si ecumenismul pentru spiritualitatea popoarelor ortodoxe. Nu ar trebui primit din niciun punct de vedere pana heterodocsii nu se pocaiesc si nu accepta ca sunt eretici- doar au la dispozitie cartile Sfintilor Parinti pentru a-si da seama de erezia in care se complac, nu?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 15:59:50
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cind vine vorba de nemtoaice, romanii traditional le-au tratat foarte bine si au metode speciale de intinerire subita.
Da, din punctul asta de vedere al ecumenismului PRATIC Balcanii sunt foarte renumiti
Remarca e putin deplasata, caci nu stii persoana si nici varsta. sa nu confundam o fetiscana de 20-30 ani, gata oricandla orice, cu o femeie de 65 ani, plina de reumatisme, tratate cu succes la Eforie. A fost primita in familie de romani si a vazut romanul la el acasa; de aici si concluzia pe care a tras-o.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 16:03:04
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Cind esti in spatele tarabei cu marfuri, omul civilizat are pretentia sa vada o fata vesela chiar si falsa, nu pe coana mare de la magazinul unirea, la pantofi de 30 ani pe pozitie de tragere, imbracata intr-un halat si in papuci care se uita la oameni cu scirba asa cum le-am vazut acum citiva ani.
Aceeasi atitudine se regaseste si in divergentele discutiilor ecumenice pe ton arhaic purtat de multi pe aici

Fani are mare dreptate cind vorbeste de ortodoxia formata in Occident. Si eu am cunoscut monahi din Quebec cu care zici ca esti in al noualea cer cind esti in preajma lor asa de blinzi si smeriti sunt si au o vibratie vine neatasata de materialismul si avaritia de care FOARTE des dau dovada parohiile nostalgice exclusiviste.
Vad ca nu va prea fac bine discutiile la obiect. Sa introducem atunci cate o pauza publicitara, cu fete in fuste mini...
Reply With Quote
Vechi 08.06.2009, 16:45:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:

Customer service?
Presupunand ca nu este vorba doar de incapacitatea ta de a mentine discutia la un anumit nivel de abstractizare, voi comenta mesajul tau: nu conteaza cum vinde "coana mare" ci CE vinde. Altfel ajung in situatia sa cumpar un gunoi, doar pt. ca-mi este oferit intr-un mod atragator.

(Apropo, esti sigur ca era vorba de atitudinea vanzatoarei si nu de orgoliul tau? Ca daca nu ar exista o mandrie ranita, nu te-ar deranja fata vanzatoarei, in fond te aflai acolo pt pantofi, nu?)

Revenind la un alt nivel de conceptualizare (tii pasul?), valoarea de adevar a unui set de afirmatii nu este afectat de cel care le face.
Adica eu pot fi cea mai neatragatoare persoana din lume, dar daca ma aflu in posesia adevarului, defectele mele NU afecteaza valoarea adevarului pe care il detin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10