Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2009, 21:39:44
bmd
Guest

Implicit

Multumesc Mirela te invit la o dezlegare de ciocolata (amaruie)!
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 22:17:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Multumesc Mirela te invit la o dezlegare de ciocolata (amaruie)!
Hm, mare atenție și cu ciocolata, mai ales la bărbați. Dăm din una în alta, ne slăbim într o anumită direcție, ca să spun astfel, și ne întărim prea mult în altă direcție. Marius , înțelegi tu ce vreau să zic ! ! !
Vechi 22.06.2009, 12:13:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Hm, mare atenție și cu ciocolata, mai ales la bărbați. Dăm din una în alta, ne slăbim într o anumită direcție, ca să spun astfel, și ne întărim prea mult în altă direcție. Marius , înțelegi tu ce vreau să zic ! ! !
Revenind, mult mai recomandat pentru cei slăbiți și nu numai, este banala și cam uitata Glucoză , este energizantă, bună la cust și ieftină.
Vechi 22.06.2009, 14:44:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ciocolata, mai ales cea amaruie este f.sanatoasa. Nu stiu care este problema la barbati cu ea. Ceva am auzit eu, dar am crezut ca este gluma.
Mai bine bomboane decat glucoza simpla.
Halvaua este iar buna de post si...covrigii.
Laptele praf tot nu-i de post asa-i?

Voi produse din tofu consumati?
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 16:21:56
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Obligativitate sa te bucuri? Pai nu stiu la voi da la mine nu se poate. Bucuria mea (a Invierii) tine doar citeva zile
Pe de alta parte nu prea am cum sa ma bucur (mai mult, mai tare) ca mainc peste pentru ca de obicei imi este rau dupa aceea. Stiam ca ciocolata da stari de euforie ...e nou pentru mine sa aud ca o face si pestele!
Nu, bineinteles, nu este obligativitate sa te bucuri!!
Ar fi ca in bancul despre comunism, unde orice nu este interzis este obligatoriu! Nu asa sunt regulile de post si de sarbatoare...
Tocmai, ca aceste reguli de tipic si de post din perioada penticostarului sunt facute ca sa ne ajute sa tinem in noi bucuria invierii. Dar daca nu ne ajuta, sa incercam sa ne facem noi mici reguli pentru noi, care sa ne ajute, poate.
Daca nu iti face bine pestele ar fi culmea sa mananci ca e dezlegare!! ;-)
Vechi 22.06.2009, 16:45:38
bmd
Guest

Implicit

Lasind gluma Fani nu cred ca poti sa te bucuri dupa calendar sau nu!
Este un fel de ati pune tarina in cap ca deh este post! Ori Iisus a criticat fariseismul.
Poate nu sint eu ca toti oamenii nu stiu sa ma bucur si nici sa fiu trist cu adevarat nu stiu....dar oricum nu-mi pot inchipuii sa o pot face la comanda. Nu stiu cum sa-ti explic sa ma intelegi. Sentimentul ca ma aflu in Postul Mare vine cu timpul pe masura ce inaintez in el. Nu-l doresc, nu mi-l impun...vine cind vine. La fel este cu Invierea. Te copleseste bucuria Invierii care pe zi ce trece se estompeaza (la mine cel putin, indiferent ce spune calendarul) Ne-ingenuncherea devine pentru mine o corvoada pe care o duc pina la Inaltare din ascultare de o traditie pe care o inteleg dar nu o pot accepta dar mai ales din dorinta de a nu smintii pe cel de linga mine.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 17:59:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Aici te inteleg bmd.Ma rfer la ceste sentimente de care vorbesti.
Nici eu nu pot avea sentimente la comanda.
Totusi nu mai inteleg problema ta, cred ca s-a deviat mult de la tema discutiei.
Ce nu-ti convine tie de fapt?
Curios lucru la mine se intampla adesea si o inversiune de sentimente: ma bucur in Saptamana Mare si am senzatia ca vine Craciunul, si ma intristez la Craciun. Dar nu are a face cu calendarul bisericesc, ci cu cel de afara (vremea frumoasa) si cu anumite evenimente personale.
Si in final consider postul si ceva personal.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 19:50:36
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
Este un fel de ati pune tarina in cap ca deh este post! Ori Iisus a criticat fariseismul.
Poate nu sint eu ca toti oamenii nu stiu sa ma bucur si nici sa fiu trist cu adevarat nu stiu....dar oricum nu-mi pot inchipuii sa o pot face la comanda. Nu stiu cum sa-ti explic sa ma intelegi. Sentimentul ca ma aflu in Postul Mare vine cu timpul pe masura ce inaintez in el. Nu-l doresc, nu mi-l impun...vine cind vine. La fel este cu Invierea. Te copleseste bucuria Invierii care pe zi ce trece se estompeaza (la mine cel putin, indiferent ce spune calendarul) Ne-ingenuncherea devine pentru mine o corvoada pe care o duc pina la Inaltare din ascultare de o traditie pe care o inteleg dar nu o pot accepta dar mai ales din dorinta de a nu smintii pe cel de linga mine.
Pentru folosul tau bmd, aceste trairi pe care le descrii arata ca nu ai intrat inca in Biserica, adica in comuniune cu fratii credinciosi cu care te inchini impreuna la Liturghie. Iar singur nu esti primit sa te mantuiesti in Biserica ortodoxa. Cu mare greutate si pocainta vei putea pune un nou inceput bun. Cere ajutor duhovnicului cu mare frica de Dumnezeu. Nadajduiesc sa poti crede si sa iti doresti sa urmezi acest sfat. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 20:33:46
bmd
Guest

Implicit

Sophia intrebarea ta are raspuns in primul mesaj.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 20:38:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Ce scrii imi aminteste de ce zicea o eleva de-a mea, care argumenta ca nu i se pare ca e bine ce se zice ca in post trebuie sa faci milostenie, sa te rogi mai mult etc, pt ca asta ar trebui sa facem tot timpul, si ca exista o anumita fatarnicie in a face aceste lucruri in post si pe urma sa ne reincepem o viata fara griji. Eu i-am zis ca ar trebui ca dupa aia sa fim cu o treapta mai sus si sa aiba un efect postul si asupra celorlalte perioade. Insa este ceva adevarat si in ce spune ea, si in ce spui tu, e greu sa fim intr-un anume fel la comanda.
Dumnezeu de fapt nu ne cere asta. Prin Biserica El ne da niste reguli pe care daca incercam sa le respectam ritmul postului si al sarbatorilor ne structureaza viata si ne ajuta atat sa ne pocaim cat si sa ne bucuram. Dar astea nu vin automat, si daca ii spunem lui Dumnezeu neputintele noastre si suntem cinstiti cu noi insine (cum esti tu), nu ne prefacem ca suntem piosi, bucurosi etc, ne ajuta si ne da si pocainta si bucuria, cu timpul..
Niste idei.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul meu ? Mihnea Dragomir Postul 179 10.11.2013 16:37:57
Postul + cristiboss56 Pocainta 43 03.08.2012 03:11:25
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
POSTUL aliscami Impartasania (Taina Euharistiei) 21 13.08.2009 23:58:18