Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2008, 22:17:20
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Evanghelia zilei: „Fiti intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii“

Iisus a spus: "Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii. Feriti-va de oameni, caci va vor da pe mana sinedristilor si, in sinagogile lor, va vor bate cu biciul. La dregatori si la regi veti fi dusi pentru Mine, spre marturie lor si paganilor. Iar cand va vor da pe voi in mana lor, nu va ingrijiti cum sau ce veti vorbi, caci se va da voua in ceasul acela ce sa vorbiti; fiindca nu voi sunteti care vorbiti, ci Duhul Tatalui vostru este care graieste intru voi. Va da frate pe frate la moarte si tata pe fiu si se vor scula copiii impotriva parintilor si-i vor ucide. si veti fi urati de toti pentru numele Meu; iar cel ce va rabda pana in sfarsit, acela se va mantui." (Matei 10, 16-22)
Reply With Quote
Vechi 03.08.2008, 13:28:46
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Evanghelia duminicii a VII-a dupa Rusalii
Dumnezeul nostru este Dumnezeul minunilor

(Vindecarea a doi orbi si a unui mut din Capernaum)

Matei 9, 27-35

27. Plecand Iisus de acolo, doi orbi se tineau dupa El strigand si zicand: Miluieste-ne pe noi, Fiule al lui David.

28. Dupa ce a intrat in casa, au venit la El orbii si Iisus i-a intrebat: Credeti ca pot sa fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne!

29. Atunci S-a atins de ochii lor, zicand: Dupa credinta voastra, fie voua!

30. si s-au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicand: Vedeti, nimeni sa nu stie.

31. Iar ei, iesind, L-au vestit in tot tinutul acela.

32. si plecand ei, iata au adus la El un om mut, avand demon.

33. si fiind scos demonul, mutul a grait. Iar multimile se minunau, zicand: Niciodata nu s-a aratat asa in Israel.

34. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni.

35. si Iisus strabatea toate cetatile si satele, invatand in sinagogile lor, propovaduind Evanghelia imparatiei si vindecand toata boala si toata neputinta, in popor.

Indraznesc a spune ca "neascultarea" orbilor a fost o virtute a marturisirii dumnezeirii lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2008, 17:12:44
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Indraznesc a spune ca "neascultarea" orbilor a fost o virtute a marturisirii dumnezeirii lui Hristos.
:) Foarte frumos, George. Probabil ca si Domnul i-a iertat pentru "neascultarea" lor.

Si multumesc pentru Evanghelie, m-am bucurat ca am gasit-o aici dis-de-dimineata (la mine), ca tot n-am ajuns azi la biserica. Apropo, am un calendar de perete grecesc, in care am observat ca sunt marcate evangheliile zilnice, asa ca in zilele cand nu vei putea tu, le voi posta eu. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.08.2008, 22:58:57
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
:) Foarte frumos, George. Probabil ca si Domnul i-a iertat pentru "neascultarea" lor.

Si multumesc pentru Evanghelie, m-am bucurat ca am gasit-o aici dis-de-dimineata (la mine), ca tot n-am ajuns azi la biserica. Apropo, am un calendar de perete grecesc, in care am observat ca sunt marcate evangheliile zilnice, asa ca in zilele cand nu vei putea tu, le voi posta eu. Doamne ajuta!
Multumesc, Mirela. Post cu folos. Este bine sa ne hranim din masa bogata a Domnului.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 14:51:09
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
Evanghelia zilei: „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta“

"Si, cunoscandu-L pe Iisus, oamenii locului aceluia au trimis in tot acel tinut si au adus la El pe toti bolnavii. si-L rugau ca numai sa se atinga de poala hainei Lui; si cati se atingeau se vindecau. Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii si carturarii, zicand: «Pentru ce ucenicii Tai calca datina batranilor? Caci nu-si spala mainile cand mananca paine». Iar El, raspunzand, le-a zis: «De ce si voi calcati porunca lui Dumnezeu pentru datina voastra? Caci Dumnezeu a zis: «Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, iar cine va blestema pe tata sau pe mama, cu moarte sa se sfarseasca». Voi insa spuneti: «Cel care va zice tatalui sau sau mamei sale: Cu ce te-as fi putut ajuta este daruit lui Dumnezeu, acela nu va cinsti pe tatal sau sau pe mama sa»; si ati desfiintat cuvantul lui Dumnezeu pentru datina voastra. Fatarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, cand a zis: «Poporul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. si zadarnic Ma cinstesc ei, invatand invataturi ce sunt porunci ale oamenilor». si chemand la Sine multimile, le-a zis: «Ascultati si intelegeti: Nu ceea ce intra pe gura spurca pe om, ci ceea ce iese din gura, aceea spurca pe om»." (Matei 14, 35-36; 15, 1-11)
de aici trag concluzia ca noi, fariseii spunem:

"-stii mama draga, sau tata, nu pot sa te ajut ca m-am spalat pe maini" (gandind shi vre-un blestem de ex: "mai du-te naibii, cu problemele vostre batraneshti shi imputzite"

poi un astfel de gand ce respecta o datina omeneasca nu are cum sa nu fie mult mai spurcat decat ceea ce bagi pe guritza, bineintzeles daca nu e vorba de cafea ori betzie... ca tutuanrii ei zic ca ei nu baga nimic in guritza ca de curvari nu mai amintesc.... probabil shi ei sustzin ca nu se spurca cu ce intra ci cu ce iese...

vai de noi ca nu pricepem ce a zis Hristos...

poi nu invatzatura de la Dumnezeu spurca pe om ci datina aia omeneasca ce iese din om shi e contrara lui Dumnezeu... poate la aia se referea Hristos... :dozingoff:
shi pe langa ce am scris mai sus:
ca deshi ii vindeca pe totzi cei ce se atingeau de El, fariseii insinuau ca e spurcat shi defapt un impostor...

fariseii, adica puii, deci puii de naparca, nu stiau nici scripturile in numele carora i-a acuzat pe ucenici... cand in anul jubileu nici macar nu se adunau roade ci se putea manca direct de pe ogor... deci erau complet orbi... sau faceau pe orbii nevinovatzi, pui adica, pui de naparci defapt, orbi ca sa acuze...

dar vezi cat de frumos, ca Hristos cu ucenicii Lui se smerise la a se socoti ca un strain, ca un sarac, ca un rob eliberat, nu ca un Stapan, deci un fomist ce mananca din camp din marginile tzarinilor, ale holdei... dar era vorba de anul Jubileu cand totzi trebuiau sa manance defapt din camp, din vie din livada, shi sa ishi tzina stransura de anul anterior ce trebuia sa le ajunga pe trei ani...

deci iata ca era vorba de o ascultare ce facea Hristos cu ucenicii in camp... :)
dar fariseii habar-naveau de scripturi...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2008, 20:33:44
mirelat
Guest

Implicit

Evanghelia zilei: Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si saducheilor

"Si apropiindu-se fariseii si saducheii si ispitindu-L, I-au cerut să le arate semn din cer. Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceti: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul rosu. Iar dimineata ziceti: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este rosu-posomorât. Fătarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti! Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decât numai semnul lui Iona. Si lăsându-i, a plecat. Si venind ucenicii pe celălalt tărm, au uitat să ia pâini. Iar Iisus le-a zis: Luati aminte si feriti-vă de aluatul fariseilor si al saducheilor." (Matei 16, 1-6)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2008, 05:18:05
mirelat
Guest

Implicit

adica sa nu ne hranim din litera Legii, ci din spiritul ei...

asta pe scurt, pana o sa ne dea ovidiu niste explicatii mai complexe :)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2008, 17:19:47
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Evanghelia zilei: Aluatul fariseilor.

"Iar Iisus le-a zis: «Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor». Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: «Aceasta, pentru ca n-am luat paine». Dar Iisus, cunoscandu-le gandul, a zis: «Ce cugetati in voi insiva, putin credinciosilor, ca n-ati luat paine? Tot nu intelegeti, nici nu va aduceti aminte de cele cinci paini, la cei cinci mii de oameni, si cate cosuri ati luat? Nici de cele sapte paini, la cei patru mii de oameni, si cate cosuri ati luat? Cum nu intelegeti ca nu despre paini v-am zis? Ci feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor». Atunci au inteles ca nu le-a spus sa se fereasca de aluatul painii, ci de invatatura fariseilor si a saducheilor." (Matei 16, 6-12)
Reply With Quote
Vechi 05.08.2008, 17:31:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
adica sa nu ne hranim din litera Legii, ci din spiritul ei...

asta pe scurt, pana o sa ne dea ovidiu niste explicatii mai complexe :)
adica sa nu faca ca ei, ca atunci cand ploua ne pocaim, cand e soare mergem la shtrand shi la picnic, daca vine vantul iar ne pocaim, iar daca nu e nici un semn ceresc inseamna ca nu nea zis nimeni nimic ca nu trebuie ca daca ar trebui ar fi semne.... poi le-a dat semn: "Mai sunt trei zile shi cetatea va fi distrusa" semnul lui Iona! dar ei au pereferat sa manance aluatul shi sa nu se mai pocaiasca... invatzatura asta absurda despre meteoritzi...

nu shtiu eu interpreta, ca mai mult de virgula shi de punct nu e voie! caci punctul insushi este ceva foarte complex... iar virgula e deadreptul infricoshatoare...
Reply With Quote
Vechi 06.08.2008, 14:49:11
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Evanghelia zilei: Lumina dumnezeiasca privita cu ochii trupesti scaldati in puterea harului dumnezeiesc.

"Si dupa sase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui, si i-a dus intr-un munte inalt, de o parte. si S-a schimbat la fata, inaintea lor, si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina. si iata, Moise si Ilie s-au aratat lor, vorbind cu El. si, raspunzand, Petru a zis lui Iisus: «Doamne, bine este sa fim noi aici; daca voiesti, voi face aici trei colibe: tie una, si lui Moise una, si lui Ilie una». Vorbind el inca, iata un nor luminos i-a umbrit pe ei si iata glas din nor zicand: «Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L». si, auzind, ucenicii au cazut cu fata la pamant si s-au spaimantat foarte. si Iisus S-a apropiat de ei, si, atingandu-i, le-a zis: «Sculati-va si nu va temeti». si, ridicandu-si ochii, nu au vazut pe nimeni, decat numai pe Iisus singur. si pe cand se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicand: «Nimanui sa nu spuneti ceea ce ati vazut, pana cand Fiul Omului Se va scula din morti»". (Matei 17, 1-9)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30