Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2013, 00:58:25
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred ca Daniel spune din rautate ceea ce spune, ci din ravna.

Ai vorbit cu duhovnicul tau despre ce ai scris pe acest topic ? El ce spune ? Cred ca ar fi o conversatie tare interesanta.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 00:59:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Nu am spus că ești eretic, ci că ești în marginea prăpastiei ereziei, căci ceea ce înveți, este o fabulație habotnică exclusivistă a unei mîntuiri egoiste și limpede necreștină și diavolească.
Hai sa vedem ce ai spus: "Cred că nu este dogmă, dar mă interesez la profesorul de dogmatică, dacă mîntuirea necredincioșilor, a păgînilor dacă e dogmă. Că dacă e dogmă, ești eretic."
Ai citit ce spun sfintii Ignatie si Serafim de Sarov (sper ca nu ai sarit mesajul in care am dat citatul din Sfantul Serafim). Pe noi inteleg ca ne faci cum vrei tu, dar de ce ii ponegresti pe sfinti? Adica spui ca invatatura lor e diavolesca si ei sunt eretici? Vezi unde te duce mandria, ai ajuns sa crezi ca esti mult mai intelept ca sfintii. Citeste unde vrei tu (inclusiv Parintele Cleopa are scrieri despre asta) despre faptele credintei.
Citat:
Necreștinii, oricare ar fi ei, atei, păgîni, eretici, gnostici, etc., se pot mîntui din fire făcînd ale legii, conform Sfintei Scripturi.
Bun, acum cauta si vezi ce spune Legea Veche, care sunt faptele legii. Legea are zece porunci. Care e prima porunca? "Sa nu ai alt Dumneze afara de Mine." De asta ti-am spus de Dreptul Iov. Nu avea Legea dar facea din fire cele ale Legii. Toate zece, nu pe alese. De exemplu cineva le face pe noua si pe cea cu omorul spune ca nu o face, ca poate omori. Nu tu tot spui ca nu e bine sa omoare cineva, acum spui ca putem sari din Lege ce porunci nu ne plac?
Cum ne spune Mantuitorul ca se rezuma Legea? Sa iubim pe Domnul mai preusus decat pe noi (sunt primele trei-patru porunci) si pe aproapele nostru la fel ca pe noi (urmatarele porunci). Tu o negi pe cea mai importanta, iubirea de Dumnezeu si afirmi de fapt un ateism, asta e adevarul tau. Umanismul ateu are poruncile ultime, fara cele referitoare la Domnul.
Citat:
Doar că mîntuirea lor va fi diferită de a creștinilor, va fi ca a copiilor adormiți nebotezați, vor avea pace și liniște, dar nu vor vedea Lumina din Lumină și nici o taină.
Cred ca la inceput ai vrut sa spui altceva, apoi ai vazut citatele si ai afirmat asta. De fapt asta spun si eu, exact acea pace pentru unii din ei, doar ca in Iad. Are importanta asa mare pentru tine unde este, daca e acelasi lucru? Daca e cum spui tu inseamna ca dreptii ar fi trebuit sa fie in Rai, nu in Iad.
Avem doua exemple, date de Sfantul Damaschin ca cele mai mari minuni, cu puterea rugaciunii. Doi sfinti s-au rugat pentru doi pagani si acestia au fost trecuti in Rai. E vorba de Traian si de copilul une pagane pentru care s-a rugat Sfanta Tecla. Spune unde era copilul fara pacate: in Iad, de acolo a fost scos si dus in Rai. Vezi acum unde ajung chiar si cei fara pacate, dar fara botez? Intelegi de ce a venit Mantuitorul si care e si rostul Sarbatorii de azi, Cincizecimea?
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 01:00:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Ai vorbit cu duhovnicul tau despre ce ai scris pe acest topic ? El ce spune ? Cred ca ar fi o conversatie tare interesanta.
Eu nu am zis ca din rautate, m-am reefrit doar la mandrie. Practic neaga si ce scrie negru pe alb si ne face tot pe noi rataciti.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 01:41:06
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit Antinomii de vară

Te-am luat ca pavăză și scut.
Și Martor blând, mi-ai fost, la prim sărut.
Prin dorurile mele Te-am strigat:
Când umilit, când, Doamne, neînfricat.

Iar Tu, ca unui tată Te-ai supus...
Ți-am fost poruncă? Miel ai fost, răpus.
De parcă eu! Te îndemnam, icoană,
Prin umbra vieții mele, după toană...

Pe toate le-ai purtat. În cârdășie
Cu pasul meu făcîndu-Te câmpie
Iar ochilor - Ocean de Apă Vie.
Și pâine. Sângerată călăvie!

Iar azi, când lăcrimându-mă eu trec
În muc de lumânare: doar petrec
Tăria pazei Tale. Spada. Scutul.
Și gleznei Tale sfinte, prost, sărutul.

Last edited by cezar_ioan; 24.06.2013 at 01:43:26.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 11:48:53
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

in fine.
Pt Dan, uite ceva ce o sa iti placa, pe temele tale favorite:
http://www.youtube.com/watch?v=QcvjoWOwnn4
http://www.youtube.com/watch?v=TZrsbCK5Hrg
Vechi 24.06.2013, 13:52:12
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Tocmai Cătăline, în iad nu poate fi pace. În iad nu e pace. E viermele neadormit, e întunericul cel mai din afară. De la început am spus ca necreștinii care se vor mîntui vor avea o altă mîntuire față de creștini, anume, pace, sub formă de odihnă și liniștire, dar nu Lumină și nici o taină să li se descopere. Proiectați-vă în Iubire, nu întro mîntuire exlusivistă, habotnică și egoistă, al clubului ortodocșilor, că va lăsa Domnul ispite peste voi și încercări de nu vă vedeți. Și vă mirați de ce vă merge rău în viață. Domnul ce nu-i egoist, e Iubire.

Am cam spus tot ce trebuia spus despre război, alături de frumoasele posturi ale surioarei noastre Nastyia și despre mîntuirea și a celor necredincioși, după învățătura Sfintei lui Hristos Biserici Creștine, prin glasul Sfinților Iubirii, plin de Duhul Sfînt, Dumnezeu Treime, Savaot Iubire.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 14:25:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul

Domnu' "Daniel" ia incercati sa raspundeti la asta de sus mai intai.

Mai sunteti pe cele anglicane meleaguri?
Cam greu cu frecventat biserica(ortodoxa) si duhovnicul pe acolo, nu-i asa?
Ati gasit ceva alternative?
Vechi 24.06.2013, 16:02:53
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Da frate Alin, încerc să răspund. Am uitat să vă rog pe toți, să nu mă numiți domn. Domn e Unul singur și Acela e în Ceruri.

Cu duhovnicul nu vorbesc toată ziua. E la mănăstire. Cînd se adună mai multe, odată pe lună sau la două luni, merg să vorbesc cu el, bucurîndu-mă cu mila Domnului, de cele două taine mari, Spovedania și de necuprinsele și negrăitele Trup și Sînge al Mîntuitorului.
Cu duhovnicul nu se vorbește la telefonul mobil. Poate doar la telefon fix, foarte rar, dar eu nici acolo nu-l sun. Cine vrea să fie monah adevărat, nu are nici telefon mobil, e votul sărăciei. Dar Mireasa lui Hristos, fiind înțelepțită de Duhul Sfînt, are și discrnămînt.

Am stat în babilon, în Londra 1 an și 5 luni. Sunt două parohii ortodoxe romînești acolo. În zonele Kingsbury (2 sfințiți slujitori) și Cancery Lane (4 sfințiți slujitori), ambele închiriate de la eretica mișcare anglicană și reorganizate în interior, ortodox. Nu e greu deloc de frecventat Biserica (ortodoxă), Aline frate. În fiecare dumincă sunt arhi pline de romîni, ambele Biserici, mai pline decît foarte multe parohii din țară. De cam o lună de zile am hotarît să nu mai merg în iadul angliei. Iad din punct de vedere al necredinței angliei, care apropo pînă în 1071, Anglia a fost Ortodoxă, sfătuiesc pe toți doritorii de trăirea creștinismului, de o viață curată și plăcută lui Dumnezeu, să nu se ducă decît în țările majoritar ortodoxe. Doar dacă au trimitere de sus, prin propovăduire. Îți recomand cartea "Căderea angliei ortodoxe" de Vladimir Moss. În Londra, ortodocși, romîni, parohiile grecilor sau rușilor, sunt ca familia lui Lot în cetatea sodomei și gomorei.

Să nu fiu off-topic, uciderea altor oameni, chiar și în caz de invazie a unei țări, sub orice pretext, este slujirea diavolului, îndepărtarea harului lui Dumnezeu prin încălcarea poruncilor Lui și o posibilitate de sute de ori mai apropiată de iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui, decît de mîntuire și Rai.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 16:07:11.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 16:08:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate "antiecumenism", atîta vreme cît nu specifici opera autorului, editura, anul publicării și paginile, NU te mai obosi să scrii nimic, că smintești și te osîndești, dragul meu. Oricine poate, spre a lui pierzare, să dea citate, imaginate ale unui autor sau mai grav, sfînt, fără să arate sursa clar și limpede, nu un blog oarecare. Aia nu e sursă. Înțelegi? Deci, autor, editură, anul publicației și pagina sau paginile.
Intre timp am gasit eu sursa, si cartea si chiar cartea intreaga pe net. Cartea se numeste "De la intristarea inimii la mangaierea lui Dumnezeu. Scrisori catre mireni." http://www.scribd.com/doc/94711041/S...i-catre-mireni
La capitolul 28 (pagina 86) gasesti scrisoarea respectiva despre mantuirea paganilor si ereticilor. Aici o lista cu alte carti ale sfantului traduse in romana, acolo gasesti toate citatele: http://www.librarie.net/autor/2772/s...-briancianinov
Acum ca ai vazut ca sfantul spune asta citeste cu atentie ce scrie despre ceea ce sustii tu si spui ca noi suntem inselati, pentru ca ai spus ca ai o evlavie deosebita la Sfantul Ignatie:
"Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu."
"Cercetati ce cere Sfantul Apostol Iacov si o sa vedeti ca el cere, ca si toti insuflatii de Dumnezeu scriitori ai Sfintei Scripturi, fapte de credinta, iar nu faptele bune ale firii noastre cazute. El cere credinta vie, invederata de faptele omului nou, si nu faptele bune ale firii noastre cazute!"
Reply With Quote
Vechi 24.06.2013, 16:14:52
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Domnu' "Daniel" ia incercati sa raspundeti la asta de sus mai intai.

Mai sunteti pe cele anglicane meleaguri?
Cam greu cu frecventat biserica(ortodoxa) si duhovnicul pe acolo, nu-i asa?
Ati gasit ceva alternative?
In Anglia este Manastirea de la Essex, unde a stat Parintele Sofronie, ucenicul Sf.Siluan. Acolo gasesti duhovnici.
Sunt cateva Biserici ortodoxe si parinti buni, ori romani ori de alta nationalitate.
Reply With Quote
Răspunde