Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 19:31:35
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Atunci ce face cu versete ca:
"Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28).
Da, Isus e Dumnezeu. Care e problema? dar stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau? (Apoc 3:12) Sau nu stiti ca in Geneza, cei doi Dumnezei vorbeau intre ei? ca acolo in Geneza e pluralul, nu singularul, "dumnezei" (elohim).
Pionierii adventisti au vazut bine aceste aspecte, insa adventistii astazi au primit invataturi catolice, asa cum v-am spus (ar trebui sa le fiti recunoscatori).
Vechi 18.12.2011, 19:35:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Interpretarile se fac numai de catre cei care au revelatii. Logica umana si cunoasterea Scripturii nu pot dezvalui tainele unei profetii.
Si totusi profetiile s-au facut ptr oameni. Nu a profetit Dumnezeu ptr Sine Insusi. Doar ca aveti dreptate dvs nu puteti interpreta o profetie ptr ca nu aveti harul de la Dumnezeu. Iar acesta lucreaza numai in Biserica, iar dvs nu faceti parte din ea.
Vechi 18.12.2011, 19:38:11
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Da, Isus e Dumnezeu. Care e problema? dar stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau? (Apoc 3:12) Sau nu stiti ca in Geneza, cei doi Dumnezei vorbeau intre ei? ca acolo in Geneza e pluralul, nu singularul, "dumnezei" (elohim).
Pionierii adventisti au vazut bine aceste aspecte, insa adventistii astazi au primit invataturi catolice, asa cum v-am spus (ar trebui sa le fiti recunoscatori).
1. Nu sunt de acord cu primirea de invataturi catolice. Dar, in sfarsit, aveti si dvs. o parere.
2. Nu prea pricep cum vine sa fii antitrinitarian si totusi sa crezi in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. Spre exemplu, martorii lui Iehova nu sunt trinitarieni si, in consecinta, nu cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos.
Vechi 18.12.2011, 19:42:03
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Si totusi profetiile s-au facut ptr oameni.
"Ferice de cine citeste, si de cei ce asculta cuvintele acestei proorocii" - se spune la inceputul Apocalipsei. Este un indemn, dat oamenilor, de a citi proorociile.
Vechi 18.12.2011, 19:45:44
Banned

Implicit

Citat:
1. Nu sunt de acord cu primirea de invataturi catolice. Dar, in sfarsit, aveti si dvs. o parere.
Ba da, Biserica Adventista este o anexa a Bisericii Catolice, este evident lucrul acesta.

Citat:
martorii lui Iehova nu sunt trinitarieni si, in consecinta, nu cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos.
A nu fi trinitar nu are neaparat ca si consecinta necredinta in dumnezeirea lui Isus. Ati citit scrierile pionierilor adventisti? Au nesocotit ei dumnezeirea Domnului? ma indoiesc!
Vechi 18.12.2011, 19:46:18
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca dvs. nu credti in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos? Atunci ce face cu versete ca:
"Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28).

Nu trebuie sa fim exclusivisti (sa luam un verset si sa le radem pe celelalte).Toate versetele din Sfanta Scriptura se completeaza, nu se anuleaza unele pe altele.

Cocluzie gresita. Credem in trinitate: avem influente catolice. Pazim sabatul zilei a saptea: avem influente iudaice. S.a.m.d. Nu are voie omul sa creada ceva, ca trebuie sa i se gaseasca un factor de influenta.

Eu cred ca suntem cea mai originala Biseirica. De asta ne "iubesc" multi (mai ales papalitatea).
De data asta nu vreau sa raspund. Va dati seama ca Biserica a interpretat Sf Scriptura si exista o explicatie. Doar ca dvs nu o aveti. S-a oprit "robinetul" cu har si nu vreti sa acceptati ca interpretarea se face doar de catre dvs, ca nu sunteti insuflat de Duhul Sfant si astfel sunteti limitat, asa ca va eschivati. Pe logica pe care v-ati bazat pana acum in argumentare versetul acesta contrazice credinta dvs. Pe a mea nu, desi avem aceeasi parere pe aceasta tema.

Am sa ii transmit si domnului Profet care abereaza destul de mult pe aici ca nu ii mai raspund la aberatii pana nu isi asuma o identitate. "Cine se va rusina de Mine in fata oamenilor,si Eu Ma voi rusina de el in fata Tatalui."
Si oricum abereaza ptr ca intr-o postare anterioara a sustinut dumnezeirea firii Fiului care a disparut si a aparut Hristos care era doar om si dupa inviere a devenit Dumnezeu in Persoana Fiului care si-a reluat existenta. Cam asa functioneaza logica dumnealui. Asa argumenteaza dumnealui, incoerent si inconsecvent. Sau consecvent in incoerenta. Ori e un diversionist ori are ceva de natura patologica pentru ca nu isi poate asuma o identitate.
Vechi 18.12.2011, 19:49:36
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
2. Nu prea pricep cum vine sa fii antitrinitarian si totusi sa crezi in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos. Spre exemplu, martorii lui Iehova nu sunt trinitarieni si, in consecinta, nu cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos.
Ce parere are ca sustine cand ca singurul Dumnezeu e Tatal, cand ca Fiul este Dumnezeu? Si dupa spune ca Dumnezeii vorbeau intre ei. Care Dumnezei? E un Singur Dumnezeu intreit in Persoane.
Vechi 18.12.2011, 19:49:45
Banned

Implicit

Pionierii adventisti au explicat foarte clar ca Tatal si Isus sunt identici ca fire, ca natura, Dumnezeu si unul si celalalt, insa ca pozitie Tatal este mai mare si are autoritate peste Isus. Asta e clar aratat in Biblie. Prin urmare, Trinitatea nu e o invatatura biblica. Insa Biserica AZS a adoptat Trinitatea devenind o fiica a bisericii Catolice.
Vechi 18.12.2011, 19:51:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ce parere are ca sustine cand ca singurul Dumnezeu e Tatal, cand ca Fiul este Dumnezeu? Si dupa spune ca Dumnezeii vorbeau intre ei. Care Dumnezei? E un Singur Dumnezeu intreit in Persoane.
Singurul Dumnezeu peste toti este Tatal. Isus este Dumnezeu peste toti cu exceptia Tatalui, pe care Il cheama ca Dumnezeu al Sau si caruia I se supune 1 Corinteni 15:28. Pionierii adventisti au aratat clar lucrul acesta si este biblic. Apoc 3:12, Ioan 20:17.
Vechi 18.12.2011, 19:56:21
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Ferice de cine citeste, si de cei ce asculta cuvintele acestei proorocii" - se spune la inceputul Apocalipsei. Este un indemn, dat oamenilor, de a citi proorociile.
Da, dar nu oricine. Ptr asta e nevoie de harului Lui Dumnezeu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16