![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea si Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o frantura sau o slova din Lege, inainte ca sa se fi implinit toate lucrurile"(Matei 5:17-18). Cerul si pamantul inca nu au trecut si nici nu s-au implinit toate cate trebuie sa se implineasca. Sa vedem cum intelege apostolul Pavel "desfiintarea" tuturor legilor: "Deci, prin credinta desfintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea"(Romani cap 3:31) "Asa ca Legea, negresit, este sfinta, si porunca este sfanta, dreapta si buna"(Romani 7:12). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu credeti ca diferentierea intre sabatele ceremoniale si sabatul zilei a saptea este o inventie a "sectei" adventiste, va dau un exemplu. In Vechiul Testament, se vorbeste despre o sarbatoare anuala foarte mare: ziua ispasirii. Evreii o mai tin si astazi pentru ca nu cred in Mantuitorul. "IN LUNA A SAPTEA, IN A ZECEA ZI A LUNII, sa va smeriti sufletele.... caci in aceasta zi se va face ispasire pentru voi.... ACEASTA SA FIE PENTRU VOI O ZI DE SABAT, O ZI DE ODIHNA, in care sa va smeriti sufletele" (Levitic 16:29-31). Se vede ca era vorba de un alt fel de Sabat, nu de sabatul zilei a saptea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, sa vedem, pe scurt, ce spune Sfanta Scriptura despre preotie. Voi spicui din epistola catre Evrei (in special cap. 7, 8 si 9). "Daca ar fi pe pamant, nici n-ar mai fi preot"(Evrei cap.8:4) "Ei (preotii) fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu"(Evrei cap.8:5) "Dar acum Hristos a capatat o slujba cu atat mai inalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun" (Evrei cap 8:6) "Si tocmai, un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si inaltat mai pe sus de ceruri" (Evrei cap. 7:26) "Si a intrat, odata pentru totdeauna, in Locul prea sfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau" (Evrei cap. 9:12) "Cuvantul lui Dumnezeu se raspindea tot mai mult, numarul ucenicilor se inmultea mult in Ierusalim, si o mare multime de preoti veneau la credinta"(Faptele Apostolilor cap 6:7). Epistola catre Evrei explica destul de bine problema preotiei. Dar o sa incerc si eu sa fac un rezumat. In Vechiul Testament exista un ritual in care se jertfea un animal iar preotul mijlocea, intre Dumnezeu si om, cu sangele acelui animal. Toata aceasta slujba simboliza jertfa Mantuitorului si lucrarea sa. Si preotul si jertfa erau simboluri ale Domnului Iisus Hristos. De jertfa animalelor nu mai este nevoie pentru ca a avut loc adevarata jertfa. De mijlocirea preotilor nu mai este nevoie pentru ca are loc adevarata mijlocire. Nici unul dintre cei 12 apostoli nu a fost preot. De exemplu, Petru se intituleaza "prezbiter" nu "preot"(1 Petru cap 5:1). Folosesti o traducere gresita a Bibliei, in care nu se face diferentierea intre expresii (in mod voit). Atat expresia "prezbuteros" cat si expresia "iereu" sunt traduse ca insemnad "preot". Cuvantul preot era folosit numai in cazul preotilor iudei (vezi Faptele Apostolilor cap. 6:7). In cazul slujitorilor crestini nu avem preoti pamantesti (Evrei cap.8:4). Avem un singur, Preot si Mare Preot in cer, Domnul Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati afirmat, in mod mincinos, ca Ellen White "a prezis sfarsitul lumii, de multe ori, la date diferite". Daca tot cunoasteti asa de bine scrierile acestei femei, dati-mi si vre-o cateva exemple in care prezice, la o anumita data, sfirsitul lumi. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=ovidiu-s]
Citat:
Aveti indrazneala sa spuneti ca "Iisus insusi a incalcat ziua de odihna" hotarata de la facerea lumii si scrisa i piatra de insusi Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos pretuia ziua de Sabat si a "a dezlegat-o" (Ioan 5:18), nu a desfiintat-o sau "calcat-o". In ziua a saptea, zi sfintita de Dumnezeu,te odihnesti de lucrarile tale. Dar asta nu inseamna ca te opresti de la facerea binelui. Evreii au "legat" sabatul cu o sumedenie de reguli omenesti. Domnul Iisus Hristos, ca Domn al Sabatului, l-a dezlegat si l-a facut asa cum L-a lasat Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos este Domn a ceea ce exista inca. Este Domn al sambetei (Marcu 2:28). Care este ziua Domnului? Spune undeva Sfanta Scriptura ca Domnul Iisus Hristos este domn al zilei intaia a saptamanii (duminica)? |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
“Spiritul profetic” Ellen White cum au numit-o adventistii a “prezis” sfarsitul “actualuilui sistem de lucruri” si venirea a doua a Mantuitorului alaturi de William Miller si Samuel Snow prima data pe 21 martie 1943 apoi pe 22 octombrie 1944, luand in calcul de fiecare data anul ebraic. Dupa aceste escuri fiind inca o adolescenta si neavand suficienta experienta si abilitate pentru a se propulsa ca lider incontestabil al sectei, a mai propus de una singura o data certa a venirii a doua: “ Este binecunoscut ca multi il asteptam pe Domnul sa vina in prima zi a celei de-a saptea luni in anul 1845. Suntem ferm convinsi ca atunci va veni”. (Cuvinte catre mica turma pag. 22) Intr-o viziune pe data de 27 iunie 1850 ingerul meu protector mi-a zis: Timpul apropape s-a sfarsit..Pregateste-te. Pregateste-te . Cele sapte mari urgii ii bantuie pe cei care nu au adapost. (Scrieri timurii p 64) Citat:
Doar nu va astepati sa cred ca ati fost invatat dupa scrierile lui Ellen White? Ati fost invatat in familia de sectanti sambetari in care ati crescut cu biblia Cornilescu in mana. La fel au fost ,,lamuriti biblic” si parintii care v-au crescut. Insa nu va puteti disocia de invataturile fondatoarei acestei secte. Dumneata ai fost invatat “dupa Biblie”sa tii sambata, sa nu mananci carne de porc, sa dai zeciuiala si sa practici spalarea piciaorelor in adunarile voaste pentru ca asa a propovaduit Ellen White, fondatoarea sectei chiar daca adventistiilor de azi le place sau nu sa isi aminteasca de ea. Se poate cladi ceva bun pe putregai si pe minciuna? Ce autoritae poate sa mai aiba secta aceasta daca fondatorii ei: William Miller, Samuel Snow, Ellen White si James White au fost niste mincinosi? Citat:
Domnule, ti s-a explicat clar o data ca aici Pavel cand spune ,,sau sambete” se refera limpede la ziua de odihna a sambetei. Si nu am scris nicaieri ca acele diferente sunt o inventie a adventistilor, ci interpretarea care o dau acestui verset, caci ei spun ca atunci cand Pavel zice “Sambete” nu se refera la ziua de sambata ci la celelete sarbatori de odihna- lucru fals pentru ca Pavel se refera la celelete sarbatori de odihna atunci cand insiruie: “vreo sarbatoare, si luna noua” Citat:
Si tot el spune: Luca.16.16. Legea si profetii au fost pana la Ioan, de aici incoace se binevsteste Imparatia lui D-zeu si fiecare o ia prin asalt. Citat:
Cum sa spuna ca este Domn al primei zile??? Dumnezeu este Domn al intregii saptamanii al tuturor zilelor, al Istoriei si al intregii sale creatii “ Eu sunt Alfa si Omega”. Cestinii il cinstesc pe Domnul in fiecare zi a vietii lor si tin prima zi a saptamanii- Duminica- (Dominicus Dei) ca zi de sarbatoare, (nu ca zi de sabat, cum tin adventistii sambata lor ca zi de odihna), pentru ca in prima zi din saptamana a avut loc Invierea, Biruinta vietii asupra mortii, si biruinata Mantuitorului, care inseamna asezarea lumii pe alte temelii si pe un Nou Legamant (in ebraica Noul si Vechiul Testament inseamna de fapt Noul si Vechiul Legamant) Citat:
Hristos a fost sau nu a fost Dumnezeu ? Acelasi care a creat lumea si care i-a dat lui Moise tablele Legii si celelalte legi dupa ce a iesit din Egipt? DA, a fost Dumezeu, zice Biserica Inaintemergatoare A CINSTIT HRISTOS PRIN FAPTELE SI VORBELE LUI ZIUA DE SAMBATA MAI MULT DECT CELELETE ZILE ALE SAPTAMANII? Răspunsul e clar. NU. Si era sa fie ucis de catre partizanii Legii Vechi, fariseii, pentru acest motiv. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15) - A propovaduit, a calatorit si a invatat poporul in ziua de sambata. La fel si ucenicii lui. Marcu 2:27: le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASATA PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA. Cum sa îi îndemne pe ucenicii lui sa tina Sambata daca El nu a tinut-o? Apropo. Iar ai uitat sa interpretezi versetele Ieremia 31.31 "Si voi face un nou legamant cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, nu dupa legamantul pe care l-am facut cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-I scot din tara Egiptului" si Matei 26.28 "beti, acesta este sangele meu, AL LEGII CELEI NOI care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si Luca 22.19, Ioan 6.53? La ce se refera oare D-zeu acolo? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate stiu, primele scrieri ale Ellenei White au fost publicate in anul 1951. Nici una din profetiile referitoare la vreo data cand va avea loc sfarsitul lumii, nu-i apartin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi puteti combate parerile, tot cu Sfanta Scriptura. Dar, neavand argumente, incercati sa ma sapati cu fel si fel de acuzatii (nici macar adevarate). Am o sugestie: hai sa ne adancim in Sfanta Scriptura sa vedem ce ne spune. Pot sa fac pe profetul? Stiu ca nu veti da curs sugestiei mele. Nu Sfanta Scriptura este arma dvs. ci aruncatul cu noroi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eram convinsa ca asa stau lucrurile: in concluzie nu-i voi mai crede pe cei, care sfirma ca talcuiesc biblia tot cu biblia. Ma intreb cum de pot afirma asa ceva, devreme ce apeleaza la o biblioteca intreaga de interpretari. oare toti autorii de interpretatri biblice au interpretat cu ajutorul Duhului Sfant, precum Sfintii Parinti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Traditie imi prezinta garantii. Eu numesc Sfanta Traditie toate invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura. Nu pot include aici multimea de invataturi pagane imbracate in haine crestine. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|