Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2008, 12:46:58
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Hristos a fost Dumnezeu!!! Dacă a implinit și desfiintat legea veche a implinit-o si desfintat-o pe toată! (Rom 10.4 Caci sfarsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede.)
1. Pacatul este calcarea Legii. "Pacatul este faradelege"(1 Ioan 3:4). Daca numai este Lege nu mai este nici pacat. "Caci fara Lege pacatul este mort"(Romani 7:8). Daca nu mai este pacat nu mai avem nevoie nici de jertfa Domnului Iisus Hristos. In concluzie: daca desfiintezi toata Legea (fara deosebire) desfiintezi crestinismul.

"Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea si Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o frantura sau o slova din Lege, inainte ca sa se fi implinit toate lucrurile"(Matei 5:17-18). Cerul si pamantul inca nu au trecut si nici nu s-au implinit toate cate trebuie sa se implineasca.

Sa vedem cum intelege apostolul Pavel "desfiintarea" tuturor legilor:
"Deci, prin credinta desfintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea"(Romani cap 3:31)

"Asa ca Legea, negresit, este sfinta, si porunca este sfanta, dreapta si buna"(Romani 7:12).

Vechi 28.05.2008, 13:14:51
Banned

Implicit

Citat:
Si daca tine atat de mult la legea veche, de ce secta adventistă vrea să păstreze doar ziua de sambătă, nu si celelete zile de odihna ale evreilor. D-zeu a zis, " tineti toate zilele mele de odihnă". Lev.19:3.
"Secta adventista" tine la tot Cuvantul lui Dumnezeu. Sunt unele sabate (zile de odihna) cermoniale, in Vechiul Testament, care simbolizau lucrarea de ispasire a Mantuitorului. Acestea nu mai trebuiesc tinute pentru ca Mantuitorul a facut lucrarea de ispasire. "Nimeni sa nu va judece cu privire... la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este a lui Hristos."(Coloseni 2:16-17) "A sters zapisul cu poruncile lui, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, si l-a pironit pe cruce"(Coloseni 2:14) Ziua a saptea a fost sfintita de Dumnezeu, de la creatie, cand inca nici nu intrase pacatul in lume. Ziua a saptea nu are nici o legatura cu lucrarea Mantuitorului. Porunca a patra nu a fost scrisa pe zapisul care a fost pironit pe cruce. A fost scrisa pe piatra de insusi Dumnezeu.

Ca sa nu credeti ca diferentierea intre sabatele ceremoniale si sabatul zilei a saptea este o inventie a "sectei" adventiste, va dau un exemplu. In Vechiul Testament, se vorbeste despre o sarbatoare anuala foarte mare: ziua ispasirii. Evreii o mai tin si astazi pentru ca nu cred in Mantuitorul. "IN LUNA A SAPTEA, IN A ZECEA ZI A LUNII, sa va smeriti sufletele.... caci in aceasta zi se va face ispasire pentru voi.... ACEASTA SA FIE PENTRU VOI O ZI DE SABAT, O ZI DE ODIHNA, in care sa va smeriti sufletele" (Levitic 16:29-31). Se vede ca era vorba de un alt fel de Sabat, nu de sabatul zilei a saptea.
Vechi 28.05.2008, 13:26:58
Banned

Implicit

Citat:
Hopa, ai inceput postarea pe acest topic argumentand in favoarea sambetei. Acum incerci sa o dai pe altă cale si să combati una din trăsăturile fundamentale ale crestinismului si a Bisericii: preotia. S-ar putea să iti sară in ajutor si celalti sectanti asa zisi "evanghelici": baptistii, penticostalii, crestinii dupa evanghelie, harismaticii si Martorii lui Iehova. Si ei urasc termenul de preotie. Nicaieri la cap. 7 din epistola catre Evrei nu se sustine însă acest lucru. Acolo apostolul Pavel- care se adresează poporului evreu combate preotia rabinica, preotia Levitilor. Sectantii neoprotestanti se folosesc insa de versetul falsificat in biblia Cornilescu: 7.24 "Dar El, fiindcă rămane "în veac", are o preotie, care nu poate trece de la unul la altul". Traducerea corecta este: "Isus are o preotie neperitoare prin aceea că rămane în veac" . In editia greaca nu apare sintagma "care nu trece de la unul la altul". Asta a fost o inventie a lui Cornilescu.
Ereticii din toate timpurile s-au folosit de faptul că Biserica a tradus cuvantul grec "presbiterus"- care in opinia lor semnifica doar "batran", cu cel de "preot". Si faimosul si ultrafolositul verset care apare in argumentarea tuturor sectelor ca să combată orice forma de ritual si sa justifice "casele lor de adunare" Mat. 18.20. "Acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu acolo voi fi si eu in mijlocul lor" Sunt pregatit sa discutam despre asta.
Nu sunt deranjat de faptul ca unele persoane sunt intitulate preoti. Important este sa-si faca datoria sfanta pe care si-au ales-o.

Totusi, sa vedem, pe scurt, ce spune Sfanta Scriptura despre preotie. Voi spicui din epistola catre Evrei (in special cap. 7, 8 si 9).
"Daca ar fi pe pamant, nici n-ar mai fi preot"(Evrei cap.8:4)
"Ei (preotii) fac o slujba, care este chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa poruncile primite de Moise de la Dumnezeu"(Evrei cap.8:5)
"Dar acum Hristos a capatat o slujba cu atat mai inalta cu cat legamantul al carui mijlocitor este El, e mai bun" (Evrei cap 8:6)
"Si tocmai, un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si inaltat mai pe sus de ceruri" (Evrei cap. 7:26)
"Si a intrat, odata pentru totdeauna, in Locul prea sfant, nu cu sange de tapi si de vitei, ci cu insusi sangele Sau" (Evrei cap. 9:12)
"Cuvantul lui Dumnezeu se raspindea tot mai mult, numarul ucenicilor se inmultea mult in Ierusalim, si o mare multime de preoti veneau la credinta"(Faptele Apostolilor cap 6:7).

Epistola catre Evrei explica destul de bine problema preotiei. Dar o sa incerc si eu sa fac un rezumat. In Vechiul Testament exista un ritual in care se jertfea un animal iar preotul mijlocea, intre Dumnezeu si om, cu sangele acelui animal. Toata aceasta slujba simboliza jertfa Mantuitorului si lucrarea sa. Si preotul si jertfa erau simboluri ale Domnului Iisus Hristos. De jertfa animalelor nu mai este nevoie pentru ca a avut loc adevarata jertfa. De mijlocirea preotilor nu mai este nevoie pentru ca are loc adevarata mijlocire.

Nici unul dintre cei 12 apostoli nu a fost preot. De exemplu, Petru se intituleaza "prezbiter" nu "preot"(1 Petru cap 5:1). Folosesti o traducere gresita a Bibliei, in care nu se face diferentierea intre expresii (in mod voit). Atat expresia "prezbuteros" cat si expresia "iereu" sunt traduse ca insemnad "preot". Cuvantul preot era folosit numai in cazul preotilor iudei (vezi Faptele Apostolilor cap. 6:7). In cazul slujitorilor crestini nu avem preoti pamantesti (Evrei cap.8:4). Avem un singur, Preot si Mare Preot in cer, Domnul Iisus Hristos.

Vechi 28.05.2008, 13:51:27
Banned

Implicit

Citat:
Măi, văd că tu chiar ne crezi ignoranti .
Ellen White, ca orice propovaduitor american care se respecta a fost puternic implicată in viata publica si sociala. In timpul Razboiuluzi Civil din SUA (1861-1865), dincolo de numeroasele fantasmagorii si halucinatii pe care le avea si le oferea ca "viziuni profetice" adeptilor ei , ea a facut si numeroase predictii concrete care nu s-au adeverit.
In scrierea ei numita Testimonies (Mărturii) nota:
"Această natiune va i umilită în praf...Cand Anglia va declara război, toate natiunile vor avea un interes personal si va fi un război general " (Mărturii, Vol. I p. 259).
Nu s-a intamplat acest lucru. Anglia nu a intervenit niciodata in acel razboi.
Pentru un timp politicienii s-au temut că asa va fi si toti se temeau de asta; dar nu s-a adeverit. Iată iar o profetie care era în întregime un esec.
Iată altă minciună făcută de această dată impotriva lui Abraham Lincoln :
"Cat de putin am castigat! Mii de oameni au fost convinsi să se înroleze cu speranta că acest război va aboli sclavia; dar acum că s-au prins, îsi dau seama că au fost înselati; că scopul războiului nu este abolirea sclaviei ci s-o păstreze asa cum este. Dacă natiunea noastră ar fi rămas unită, ar fi avut putere; dar împărtită, trebuie să cadă." (p.254- 260).
Nu s-a întamplat asa ceva. Guvernul lui Abraham Lincoln i-a invins pe rebelii sudisti si a abolit sclavia negrilor.
White a interpretat Războiul Civil ca un semn al sfarsitului lumii Ea spune: "Scenele istoriei umane se închid repede." (p. 260). " Am văzut locuitorii pămantului în cea mai mare confuzie. Război, vărsare de sange, privatiuni, nevoi, foamete si boli se întindeau peste tot pămantul " (Mărturii, Vol. I., p. 268) Sub titlul "Rebeliunea" scrie: "Singura întrebare importantă care ar trebui să fie în mintile tuturor este, Sunt pregătit pentru ziua Domnului? Nu va mai dura mult." (p. 363). În timpul acelor zile întunecate ale Războiului Civil, doamna White îi avertiza pe cei căsătoriti să nu mai facă copii. Timpul era asa de scurt si in curand aveau să vină cele sapte ultime plăgi ale Apocalipsei incat copiii născuti atunci erau sortiti pieirii.
Cu ani inainte ea interpretase si Revolutia de la 1848 din Europa ca inceputul Sfarsitului "A început vremea necazului. Necazul nu se va sfarsi pană cand pămantul nu va fi curătat de cei răi."
Sa vedem acum si ce spune dumnezeiasca Scriptura in legatura cu profetii mincinosi:
"Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el"(Deut18.23) "Să nu dati crezare oricărui duh; ci să cercetati duhurile....căci în lume au iesit multi prooroci mincinosi" (1 Ioan 4:1) "Feriti-vă de proorocii mincinosi" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristosi si prooroci mincinosi" (Mat. 24:24).
2 Petru 2.1" intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura erezii pierzătoare si, tăgăduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire"
Oricat ati incerca voi adventistii sa faceti pe obiectivii si sa spuneti ca Biblia e singura voastra autoritate la fel ca ceilalti sectanti neoprotesatanti, nu veti reusi asest lucru. Adventistii nu se pot disocia de actvitatea foandatoarei acestei secte: Ellen White (1827-1915), care va impus si sambata si lipsa carnii de porc in alimentatie si zeciuiala si spălatul picioarelor in adunari.
Cerinata de a tine sambăta a fost rezultatul compromisului dintre Ellen si viitorul ei sot, James Bates care facea parte din secta baptistilor sambetari. El a acceptat in 1844 dorinta ei de a impune anumite restrictii in alimentatie, cum e consumul cărnii de porc, iar ea a aceeptat sa le impuna adventistilor ei sambata ca zi de odihnă. Totul a fost "validat" apoi prin "viziunile" ei pe care le-a oferit membrilor sectei, in marea lor majoritate fermieri saraci si fara instruire, care o urmau orbeste.

Citat:
În prealabil postat de mariann
Porunca a patra - "ADUTI AMINTE DE ZIUA DE ODIHNA, CA S-O SFINTESTI.. ZIUA A SAPTEA ESTE ZIUA DE ODIHNA INCHINATA DOMNULUI, DUMNEZEULUI TAU... CACI IN SASE ZILE A FACUT DOMNUL CERURILE, PAMANTUL SI MAREA SI TOT CE ESTE IN ELE IAR IN ZIUA A SAPTEA S-A ODIHNIT: DE ACEEA A BINECUVANTAT DOMNUL ZIUA DE ODIHNA SI A SFINTIT-O"(Iesirea 20: 8-11). Porunca scrisa in piatra de insusi Dumnezeu. Aici vedem si motivatia pentru care trebuie sa sfintim ziua a saptea. Este o sarbatoare a creatiei lui Dumnezeu. Evreii, ca popor ales, aveau niste motivatii in plus (cum ar fi scoaterea din robia egipteana)…
"SAMBATA A FOST FACUTA PENTRU OM"(Marcu 2:27). Sunt cuvintele Domnului Iisus Hristos
Iarasi scoti din context versete biblice pe care vrei sa folosesti cum vrei, ca biletele din palaria unui scamator: Marcu 2:27 le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASAT PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA- acesta e versetul intreg. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15)
Hristos a predicat, a călătorit si a muncit sambăta . La fel si ucenicii lui. Biblia spune "Cel ce zice că rămane intru Hristos, trebuie să umble asa cum El a umblat" (1 Ioan 1.6) la fel si la 1Petru 2.21
Ar fi fost absurd ca Isus Insusi care a incalcat ziua de odihna a Sambetei sa le ceară crestinilor săi să o respecte. Matei 12.8 : "Hristos este Domn al sambetei".
16.33 In lume necaz veti avea. Dar indrăsniti. EU AM BIRUIT LUMEA!

Mi se pare mie sau eviti deliberat sa interpretezi versetele Ieremia 31.31 "Si voi face un nou legamant cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, nu dupa legamantul pe care l-am facut cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-I scot din tara Egiptului" si Matei 26.28 "beti, acesta este sangele meu, AL LEGII CELEI NOI care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si Luca 22.19, Ioan 6.53?

Eu am spus ca aceasta femeie nu a prezis niciodata sfarsitul lumii, cum ati spus dvs. Prea multe nu cunosc din scrierile acestei femei. Dar stiu sigur ca nu a prezis nici o data referitoare la sfarsitul lumii. In discutiile purtate, am dat citate numai din Sfanta Scriptura. Nu ma intereseaza nici ce spune Ellen White, nici ce spun "sfintii parinti". Toti sunt oameni si pot gresi. Cuvantul lui Dumnezeu imi este suficient pentru a gasi Adevarul.

Ati afirmat, in mod mincinos, ca Ellen White "a prezis sfarsitul lumii, de multe ori, la date diferite". Daca tot cunoasteti asa de bine scrierile acestei femei, dati-mi si vre-o cateva exemple in care prezice, la o anumita data, sfirsitul lumi.
Vechi 28.05.2008, 14:18:19
Banned

Implicit

[quote=ovidiu-s]
Citat:
Porunca a patra - "ADUTI AMINTE DE ZIUA DE ODIHNA, CA S-O SFINTESTI.. ZIUA A SAPTEA ESTE ZIUA DE ODIHNA INCHINATA DOMNULUI, DUMNEZEULUI TAU... CACI IN SASE ZILE A FACUT DOMNUL CERURILE, PAMANTUL SI MAREA SI TOT CE ESTE IN ELE IAR IN ZIUA A SAPTEA S-A ODIHNIT: DE ACEEA A BINECUVANTAT DOMNUL ZIUA DE ODIHNA SI A SFINTIT-O"(Iesirea 20: 8-11). Porunca scrisa in piatra de insusi Dumnezeu. Aici vedem si motivatia pentru care trebuie sa sfintim ziua a saptea. Este o sarbatoare a creatiei lui Dumnezeu. Evreii, ca popor ales, aveau niste motivatii in plus (cum ar fi scoaterea din robia egipteana)…
Ar fi fost absurd ca Isus Insusi care a incalcat ziua de odihna a Sambetei sa le ceară crestinilor săi să o respecte. Matei 12.8 : "Hristos este Domn al sambetei".

"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse."(Facerea cap 2:3).
Aveti indrazneala sa spuneti ca "Iisus insusi a incalcat ziua de odihna" hotarata de la facerea lumii si scrisa i piatra de insusi Dumnezeu.

Domnul Iisus Hristos pretuia ziua de Sabat si a "a dezlegat-o" (Ioan 5:18), nu a desfiintat-o sau "calcat-o". In ziua a saptea, zi sfintita de Dumnezeu,te odihnesti de lucrarile tale. Dar asta nu inseamna ca te opresti de la facerea binelui. Evreii au "legat" sabatul cu o sumedenie de reguli omenesti. Domnul Iisus Hristos, ca Domn al Sabatului, l-a dezlegat si l-a facut asa cum L-a lasat Dumnezeu.

Domnul nostru Iisus Hristos este Domn a ceea ce exista inca. Este Domn al sambetei (Marcu 2:28). Care este ziua Domnului? Spune undeva Sfanta Scriptura ca Domnul Iisus Hristos este domn al zilei intaia a saptamanii (duminica)?
Vechi 28.05.2008, 21:56:35
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ati afirmat, in mod mincinos, ca Ellen White "a prezis sfarsitul lumii, de multe ori, la date diferite". Daca tot cunoasteti asa de bine scrierile acestei femei, dati-mi si vre-o cateva exemple in care prezice, la o anumita data, sfirsitul lumi.
Nu zau! Ma faceti sa ma adancesc in studierea originlor unei secte obscure , dar care iata, face ravagii si in ziua de azi. Si postarile dumneavostra sunt valoroase din punctul de vedere al sectologiei moderne. Ele ne dau o idee foarte clara asupra evolutiei contemporane ale ereziei adventiste in Romania.
“Spiritul profetic” Ellen White cum au numit-o adventistii a “prezis” sfarsitul “actualuilui sistem de lucruri” si venirea a doua a Mantuitorului alaturi de William Miller si Samuel Snow prima data pe 21 martie 1943 apoi pe 22 octombrie 1944, luand in calcul de fiecare data anul ebraic. Dupa aceste escuri fiind inca o adolescenta si neavand suficienta experienta si abilitate pentru a se propulsa ca lider incontestabil al sectei, a mai propus de una singura o data certa a venirii a doua:
“ Este binecunoscut ca multi il asteptam pe Domnul sa vina in prima zi a celei de-a saptea luni in anul 1845. Suntem ferm convinsi ca atunci va veni”. (Cuvinte catre mica turma pag. 22)
Intr-o viziune pe data de 27 iunie 1850 ingerul meu protector mi-a zis: Timpul apropape s-a sfarsit..Pregateste-te. Pregateste-te . Cele sapte mari urgii ii bantuie pe cei care nu au adapost. (Scrieri timurii p 64)

Citat:
Eu am spus ca aceasta femeie nu a prezis niciodata sfarsitul lumii, cum ati spus dvs. Prea multe nu cunosc din scrierile acestei femei. Dar stiu sigur ca nu a prezis nici o data referitoare la sfarsitul lumii. In discutiile purtate, am dat citate numai din Sfanta Scriptura. Nu ma intereseaza nici ce spune Ellen White, nici ce spun "sfintii parinti".
Da, evident ca dupa Scriptura . Nici nu ma astept sa ziceti altfel. La fel spun si baptistii si penticostalii si Martorii si toti sectantii.
Doar nu va astepati sa cred ca ati fost invatat dupa scrierile lui Ellen White? Ati fost invatat in familia de sectanti sambetari in care ati crescut cu biblia Cornilescu in mana. La fel au fost ,,lamuriti biblic” si parintii care v-au crescut. Insa nu va puteti disocia de invataturile fondatoarei acestei secte. Dumneata ai fost invatat “dupa Biblie”sa tii sambata, sa nu mananci carne de porc, sa dai zeciuiala si sa practici spalarea piciaorelor in adunarile voaste pentru ca asa a propovaduit Ellen White, fondatoarea sectei chiar daca adventistiilor de azi le place sau nu sa isi aminteasca de ea.
Se poate cladi ceva bun pe putregai si pe minciuna? Ce autoritae poate sa mai aiba secta aceasta daca fondatorii ei: William Miller, Samuel Snow, Ellen White si James White au fost niste mincinosi?

Citat:
Nimeni sa nu va judece cu privire... la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este a lui Hristos."(Coloseni 2:16-17)
Ca sa nu credeti ca diferentierea intre sabatele ceremoniale si sabatul zilei a saptea este o inventie a "sectei" adventiste, va dau un exemplu. In Vechiul Testament, se vorbeste despre o sarbatoare anuala foarte mare: ziua ispasirii. Evreii o mai tin si astazi pentru ca nu cred in Mantuitorul. "IN LUNA A SAPTEA, IN A ZECEA ZI A LUNII, sa va smeriti sufletele.... caci in aceasta zi se va face ispasire pentru voi.... ACEASTA SA FIE PENTRU VOI O ZI DE SABAT, O ZI DE ODIHNA, in care sa va smeriti sufletele" (Levitic 16:29-31). Se vede ca era vorba de un alt fel de Sabat, nu de sabatul zilei a saptea.
Citaul este Col 2.16 Nimeni sa nu va judece pentru mancare sau bautura sau cu privire la vre-o sarbatoare , sau luna noua sau sambete, ele sunt o umbra.

Domnule, ti s-a explicat clar o data ca aici Pavel cand spune ,,sau sambete” se refera limpede la ziua de odihna a sambetei. Si nu am scris nicaieri ca acele diferente sunt o inventie a adventistilor, ci interpretarea care o dau acestui verset, caci ei spun ca atunci cand Pavel zice “Sambete” nu se refera la ziua de sambata ci la celelete sarbatori de odihna- lucru fals pentru ca Pavel se refera la celelete sarbatori de odihna atunci cand insiruie: “vreo sarbatoare, si luna noua”

Citat:
Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea si Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o frantura sau o slova din Lege, inainte ca sa se fi implinit toate lucrurile"(Matei 5:17-18).
Da, lucrul acesta il spune Hristos- care e Legea Noua ce vine sa implineasca legea veche .
Si tot el spune: Luca.16.16. Legea si profetii au fost pana la Ioan, de aici incoace se binevsteste Imparatia lui D-zeu si fiecare o ia prin asalt.

Citat:
Domnul nostru Iisus Hristos este Domn a ceea ce exista inca. Este Domn al sambetei (Marcu 2:28). Care este ziua Domnului? Spune undeva Sfanta Scriptura ca Domnul Iisus Hristos este domn al zilei intaia a saptamanii (duminica)?
Cata ignoranta!!!
Cum sa spuna ca este Domn al primei zile???
Dumnezeu este Domn al intregii saptamanii al tuturor zilelor, al Istoriei si al intregii sale creatii “ Eu sunt Alfa si Omega”.
Cestinii il cinstesc pe Domnul in fiecare zi a vietii lor si tin prima zi a saptamanii- Duminica- (Dominicus Dei) ca zi de sarbatoare, (nu ca zi de sabat, cum tin adventistii sambata lor ca zi de odihna), pentru ca in prima zi din saptamana a avut loc Invierea, Biruinta vietii asupra mortii, si biruinata Mantuitorului, care inseamna asezarea lumii pe alte temelii si pe un Nou Legamant (in ebraica Noul si Vechiul Testament inseamna de fapt Noul si Vechiul Legamant)

Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse."(Facerea cap 2:3).
Aveti indrazneala sa spuneti ca "Iisus insusi a incalcat ziua de odihna" hotarata de la facerea lumii si scrisa i piatra de insusi Dumnezeu.
Pacatul este calcarea Legii. "Pacatul este faradelege"(1 Ioan 3:4). Daca numai este
Lege nu mai este nici pacat. "Caci fara Lege pacatul este mort"(Romani 7:8).
Sa vedem cum intelege apostolul Pavel "desfiintarea" tuturor legilor:
"Deci, prin credinta desfintam noi Legea? Nicidecum. Dimpotriva, noi intarim Legea"(Romani cap 3:31)
"Asa ca Legea, negresit, este sfinta, si porunca este sfanta, dreapta si buna"(Romani 7:12).
Haide sa transam odata discutia domnule Marian ca asa oricum nu ajungem niciunde. Nu mai are rost sa mai vii cu citate trunchiate si fara absolut nici o legatura intre ele si cu povesti pentru copiii adventistilor, nu pentru crestini.
Hristos a fost sau nu a fost Dumnezeu ? Acelasi care a creat lumea si care i-a dat lui Moise tablele Legii si celelalte legi dupa ce a iesit din Egipt?
DA, a fost Dumezeu, zice Biserica Inaintemergatoare
A CINSTIT HRISTOS PRIN FAPTELE SI VORBELE LUI ZIUA DE SAMBATA MAI MULT DECT CELELETE ZILE ALE SAPTAMANII?
Răspunsul e clar. NU. Si era sa fie ucis de catre partizanii Legii Vechi, fariseii, pentru acest motiv. (Mt.12:1,5,8,10,11,12,20; Mar. 1:21,2:23,24,27, 3:2,4; Luca.13:10,14,15) - A propovaduit, a calatorit si a invatat poporul in ziua de sambata. La fel si ucenicii lui. Marcu 2:27: le-a spus lor :SAMBATA A FOST LASATA PENTRU OM, IAR NU OMUL PENTRU SAMBATA. Cum sa îi îndemne pe ucenicii lui sa tina Sambata daca El nu a tinut-o?
Apropo. Iar ai uitat sa interpretezi versetele Ieremia 31.31 "Si voi face un nou legamant cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, nu dupa legamantul pe care l-am facut cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-I scot din tara Egiptului" si Matei 26.28 "beti, acesta este sangele meu, AL LEGII CELEI NOI care pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" si Luca 22.19, Ioan 6.53?
La ce se refera oare D-zeu acolo?

Vechi 28.05.2008, 22:53:30
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Nu zau! Ma faceti sa ma adancesc in studierea originlor unei secte obscure , dar care iata, face ravagii si in ziua de azi. Si postarile dumneavostra sunt valoroase din punctul de vedere al sectologiei moderne. Ele ne dau o idee foarte clara asupra evolutiei contemporane ale ereziei adventiste in Romania.
“Spiritul profetic” Ellen White cum au numit-o adventistii a “prezis” sfarsitul “actualuilui sistem de lucruri” si venirea a doua a Mantuitorului alaturi de William Miller si Samuel Snow prima data pe 21 martie 1943 apoi pe 22 octombrie 1944, luand in calcul de fiecare data anul ebraic. Dupa aceste escuri fiind inca o adolescenta si neavand suficienta experienta si abilitate pentru a se propulsa ca lider incontestabil al sectei, a mai propus de una singura o data certa a venirii a doua:
“ Este binecunoscut ca multi il asteptam pe Domnul sa vina in prima zi a celei de-a saptea luni in anul 1845. Suntem ferm convinsi ca atunci va veni”. (Cuvinte catre mica turma pag. 22)
Intr-o viziune pe data de 27 iunie 1850 ingerul meu protector mi-a zis: Timpul apropape s-a sfarsit..Pregateste-te. Pregateste-te . Cele sapte mari urgii ii bantuie pe cei care nu au adapost. (Scrieri timurii p 64)
Profetiile referitoare la venirea Domnului pe 21 martie 1843 (nu 1943) sau 22 octombrie 1844(nu 1944) nu apartin Ellenei White ci lui William Miler si altei persoane (probabil Samuel Snow). Cand au fost facute acele profetii biserica adventista de ziua a saptea inca nu era formata. Ellen White era o crestina metodista. Biserica adventista de ziua a saptea s-a format dupa marea dezamagire a neimplinirii acestor profetii gresite.

Din cate stiu, primele scrieri ale Ellenei White au fost publicate in anul 1951. Nici una din profetiile referitoare la vreo data cand va avea loc sfarsitul lumii, nu-i apartin.
Vechi 28.05.2008, 23:07:59
Banned

Implicit

Citat:
Da, evident ca dupa Scriptura . Nici nu ma astept sa ziceti altfel. La fel spun si baptistii si penticostalii si Martorii si toti sectantii.
Doar nu va astepati sa cred ca ati fost invatat dupa scrierile lui Ellen White? Ati fost invatat in familia de sectanti sambetari in care ati crescut cu biblia Cornilescu in mana. La fel au fost ,,lamuriti biblic” si parintii care v-au crescut. Insa nu va puteti disocia de invataturile fondatoarei acestei secte. Dumneata ai fost invatat “dupa Biblie”sa tii sambata, sa nu mananci carne de porc, sa dai zeciuiala si sa practici spalarea piciaorelor in adunarile voaste pentru ca asa a propovaduit Ellen White, fondatoarea sectei chiar daca adventistiilor de azi le place sau nu sa isi aminteasca de ea.
Se poate cladi ceva bun pe putregai si pe minciuna? Ce autoritae poate sa mai aiba secta aceasta daca fondatorii ei: William Miller, Samuel Snow, Ellen White si James White au fost niste mincinosi?
Toate problemele pe care le ridicati (despre zeciuiala, spalarea picioarelor, ziua de odihna,etc) le-am argumentat numai cu Sfanta Scriptura. Ce-mi tot puneti in carca faptul ca vin cu invataturi de la o anumite persoane?

Imi puteti combate parerile, tot cu Sfanta Scriptura. Dar, neavand argumente, incercati sa ma sapati cu fel si fel de acuzatii (nici macar adevarate). Am o sugestie: hai sa ne adancim in Sfanta Scriptura sa vedem ce ne spune.

Pot sa fac pe profetul? Stiu ca nu veti da curs sugestiei mele. Nu Sfanta Scriptura este arma dvs. ci aruncatul cu noroi.

Vechi 29.05.2008, 01:55:28
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Sunt anumite lucruri pe care le-am descoperit singur din Sfanta Scriptura. Eu merg pe pricipiul ca Biblia se explica cu Biblia. Cand vreau sa inteleg corect un verset, caut toate celelalte versete care se refera la acelasi subiect. Avand toate versetele in fata ochilor ai si ceea spune Cuvantul lui Dumnezeu.

"Invatatorii mei" sunt persoane foarte bine pregatite care ma ajuta sa ajung mai repede la gasirea unui adevar. Imi ofera repere pentru studiu si astfel avansez mai repede.

Referitor la citit: am o biblioteca intreaga de carti crestine foarte bune. Din scrierile Sfintilor Parinti am citit mai mult articole. Ultimul a fost "Talcuirea lui Ioan gura de Aur la Rugaciunea Domneasca". L-am citit, desi am pe dvd un seminar de cca trei ore, prezentat de un profesor de la Institutul Teologic Adventist, referitor numai la Rugaciunea Domneasca. Mi-a placut talcuirea. Era in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Dar am citit, din asa zisi "sfinti parinti", multe neadevaruri.

Anca, daca-ti griji referitoare la posibilitatile si dorinta noastra de documnetare, nu este cazul. Biserica din care fac parte este un adevarat institut teologic.
mariann: vad ca te contrazici. Deci nu te bazezi doar pe lectura bibliei, si interpretarea bibliei prin biblie, ci citesti inca multe alte carti scrise de diverse persoane. Numai Sfanta Traditie nu iti prezinta prea mari garantii. Pacat!
Eram convinsa ca asa stau lucrurile: in concluzie nu-i voi mai crede pe cei, care sfirma ca talcuiesc biblia tot cu biblia. Ma intreb cum de pot afirma asa ceva, devreme ce apeleaza la o biblioteca intreaga de interpretari. oare toti autorii de interpretatri biblice au interpretat cu ajutorul Duhului Sfant, precum Sfintii Parinti?
Vechi 29.05.2008, 14:03:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
Sunt anumite lucruri pe care le-am descoperit singur din Sfanta Scriptura. Eu merg pe pricipiul ca Biblia se explica cu Biblia. Cand vreau sa inteleg corect un verset, caut toate celelalte versete care se refera la acelasi subiect. Avand toate versetele in fata ochilor ai si ceea spune Cuvantul lui Dumnezeu.

"Invatatorii mei" sunt persoane foarte bine pregatite care ma ajuta sa ajung mai repede la gasirea unui adevar. Imi ofera repere pentru studiu si astfel avansez mai repede.

Referitor la citit: am o biblioteca intreaga de carti crestine foarte bune. Din scrierile Sfintilor Parinti am citit mai mult articole. Ultimul a fost "Talcuirea lui Ioan gura de Aur la Rugaciunea Domneasca". L-am citit, desi am pe dvd un seminar de cca trei ore, prezentat de un profesor de la Institutul Teologic Adventist, referitor numai la Rugaciunea Domneasca. Mi-a placut talcuirea. Era in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Dar am citit, din asa zisi "sfinti parinti", multe neadevaruri.

Anca, daca-ti griji referitoare la posibilitatile si dorinta noastra de documnetare, nu este cazul. Biserica din care fac parte este un adevarat institut teologic.
mariann: vad ca te contrazici. Deci nu te bazezi doar pe lectura bibliei, si interpretarea bibliei prin biblie, ci citesti inca multe alte carti scrise de diverse persoane. Numai Sfanta Traditie nu iti prezinta prea mari garantii. Pacat!
Eram convinsa ca asa stau lucrurile: in concluzie nu-i voi mai crede pe cei, care sfirma ca talcuiesc biblia tot cu biblia. Ma intreb cum de pot afirma asa ceva, devreme ce apeleaza la o biblioteca intreaga de interpretari. oare toti autorii de interpretatri biblice au interpretat cu ajutorul Duhului Sfant, precum Sfintii Parinti?
Anca, m-ai inteles gresit. Daca am spus ca merg pe principiul ca Biblia se explica cu Biblia, inseamna ca nu mai am voie sa citesc si alte carti? Insa, orice as citi nu scapa neverificat cu Sfanta Scriptura. Folosesc o gama destul de larga de documentare: predici, scrieri, materiale audio sau audio-video. Dar totul se raporteaza la Sfanta Scriptura. Am citit carti care mi-au supus atentie un anumit subiect. Am o minte limitata si uneori am nevoie de impulsuri pentru a descoperi ceva.

Sfanta Traditie imi prezinta garantii. Eu numesc Sfanta Traditie toate invataturile care sunt in armonie cu Sfanta Scriptura. Nu pot include aici multimea de invataturi pagane imbracate in haine crestine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00