Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2011, 01:40:11
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
discutia era despre numarul apostolilor, nu despre misiunea lor, cat despre femei si rolul lor in cult sunt simple supozitii, la fel ca supozitia ca nu as fi stiut pentru ce au fost alesi cei 12, desi mai intai li s-a facut promisiunea de a fi pescari de oameni, abia mai tarziu li s-a spus de cele 12 tronuri de judecate si de judecare celor 12 semintii, se pare ca nu am fost destul de explicit cand am spus ca nu cred ca doar cei 12 erau
Ok. Daca ati stiut imi cer scuze. Insa tocmai ca misiunea este importanta pentru ca pe asta se bate moneda, pe faptul ca la un moment dat Iisus alege 12 barbati sa fie apostoli si sa da aceasta alegere ca si exemplu pentru interzicerea preotiei la femei. Ori tocmai ca nu erau numai 12 apostoli in NT, dar dintre toti, numai 12 au fost alesi de Domnul in mod direct tocmai pentru ca misiunea lor era unica in lumea ebraica, judecarea semintiilor lui Israel. Erau si pescari de oameni, asta a fost misiunea lor pamanteasca, de aceea apostoli au fost si altii, pentru ca si altii au fost pescari de oameni, iar printre acesti altii, au fost si femei. Au existat si femei pescari de oameni, dar din pacate nu s-a scris decat foarte putin despre femei, ca de obicei la evrei. De aceea va intreb inca o data, ce a vrut sa zica Ap. Pavel prin toti ceilalti apostoli la care s-a aratat Domnul dupa ce s-a aratat celor 12 apostoli, celor 500 de frati si lui Iacov? Si dupa pararea dvs. cand s-a aratat dintr-o data la cei 500 de frati erau doar barbatii acolo sau erau si femei cu ei dar ca de obicei nu au fost puse la socoteala? Ca-i cel putin ciudat sa se fi adunat atatia barbati intr-un loc, doar barbatii. Iar Domnul, care s-a aratat totusi intai femeilor, chiar daca nu sunt pomenite de Pavel, apoi sa se fi aratat doar barbatilor? Este exact dovada ca nu Domnul era cel care facea favoritisme doar pentru ca nu scrie in Biblie mai multe si despre femei, ci ca in toate, femeile nu erau nici numarate si rar mentionate.

Last edited by Adriana3; 18.08.2011 at 01:49:14.
Vechi 18.08.2011, 01:44:55
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ioanna, ma bucur ca tu ai inteles, tu esti dintre cei cu cunostinte temeinice. Userul cu pricina dimpotriva, cand i-am spus ca Iisus ii este Mire m-a acuzat ca l-as face pe Iisus gay. Reciteste-i postarile. Si in aceeasi directie am interpretat si intrebarea unui alt user daca Iisus ar fi femeie. Ei nu au inteles ca Iisus este Mire ca si Dumnezeu nu cu si barbat. Si repet, nu-i vina lor ci asa sunt invatati in BO chiar daca tu stii ca nu-i asa. Si nu vorbesc aiurea, ci tocmai ca sunt destui din cler si mediu monahal, nu numai laici care zic ca doar barbatul poate fi preot pentru ca il intruchipeaza pe Mirele Hristos care este barbat. Ori tocmai ca nu-i barbat in calitate de Mire, ca daca ar fi, atunci ar putea fi Mirele doar jumatatii femeiesti a bisericii asa cum a dedus si userul cu pricina. Ca atare invatatura gresita pleaca din sanul BO. Si asta este paradoxul BO care ma intristeaza de fapt, ca in teorie are invatatura buna, in practica insa are una total opusa. De aceea si discutiile interminabile pe toate temele.
Iar crima tot de userul cu pricina este sustinuta, cand i-am spus ca "nu ucide" este in continuare in vigoare ma lua peste picior, ba chiar propunea sa ma snopeasca in bataie ca sa vada daca imi mentin afirmatiile cu iubirea aproapelui.
1o Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor
11.Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. 12.Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri, că așa au prigonit pe proorocii cei dinainte de voi
..multa iubire

Last edited by the_Listener; 18.08.2011 at 01:49:45.
Vechi 18.08.2011, 01:59:45
Banned

Implicit

Fericita as fi daca in trecut ar fi fost intr-adevar prigoana si userul cu pricina a inteles intr-adevar ca il are Mire pe Hristos iar "nu ucide" este in vigoare si astazi si va fi mereu. Si desi postarile stau marturie ca nu a fost prigoana (daca userul cu pricina nu le sterge intre timp), de fericire mi-as cere chiar si iertare daca imi da dovada scrisa ca acum il are Mire pe Hristos si ca porunca "nu ucide" face parte din poruncile ce trebuie respectate de un crestin impreuna cu iubirea dusmanului
Vechi 18.08.2011, 02:04:40
Banned

Implicit O proba

Citat:
Hristos iti este mire. Daca sexul Lui era de barbat, Ok, trage tu concluziile.
Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
da-mi si mie versetul in care spune ca iisus este mirele BARBATILOR .... scrie cu totul altceva la ei , dar tu iara vorbesti din auzite ..
multa iubire
PS il faci cumva pe iisus gay ? haide da tot sectaro la suprafata ca sunt destui demoni in tine .... ii scoatem fi fara grija
multa iubire
Vad ca nu a fost sters...

Last edited by Adriana3; 18.08.2011 at 03:08:36.
Vechi 18.08.2011, 02:24:30
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Vad ca nu a fost sters...
setaro
nu ai inteles nimic ... esti atit de confunza incat ma intreb cum mai poti gindi la tine in cap este o salata de fructe .... discuti despre tot si nu spui nimic ... este exact ce ti-am spus de la primul post LUNGGGGGGGGGGGGG dat de tine .... nu stii sa discuti CONCRET la un subiect , SARI DE LA UNUL LA ALTUL si te dai o victima cind se face misto de tine ... la asa gindire numai misto-ul ramine .... tot asa ai facut si medicina ? sa nu o practici ca iese prost
multa iubire
Vechi 18.08.2011, 02:28:17
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Fericita as fi daca in trecut ar fi fost intr-adevar prigoana si userul cu pricina a inteles intr-adevar ca il are Mire pe Hristos iar "nu ucide" este in vigoare si astazi si va fi mereu. Si desi postarile stau marturie ca nu a fost prigoana (daca userul cu pricina nu le sterge intre timp), de fericire mi-as cere chiar si iertare daca imi da dovada scrisa ca acum il are Mire pe Hristos si ca porunca "nu ucide" face parte din poruncile ce trebuie respectate de un crestin impreuna cu iubirea dusmanului
IISUS A ZIS ..... CINE SCOATE SABIA , de sabie VA MURI ... asadar daca tu sectaro scoti sabia , de ea mori .... asta nu inseamna ca nu sta in vigoare ŽŽ sa nu ucizi ŽŽ CA NU TE UCIDE NIMENI fara SA SCOTI SABIA .... stiu ca la tine e greu cu logica .... nu te mai chinui ca citatele alea imi fac mie un foarte mare bine ... continua sa ma denigrezi ca as fi spus nu stiu ce despre nu stiu cine si nu stiu cum si alte timpenii
multa iubire
Vechi 18.08.2011, 02:43:08
Banned

Implicit Alta proba

Citat:
Asa este, Avraam a crezut Cuvantului lui Dumnezeu ca va avea urmasi cat nisipul marii.

Si asa este, daca nu exista lege, nu exista calcare de lege. Ba chiar mai zice ceva apostolul, ca legea este blestemata pentru ca atunci cand calci chiar si numai o porunca mica din ea, ai calcat intreaga lege. Totul absolut corect.

Daca Dumnezeu nu da legea "nu ucide", atunci o crima nu mai este calcare de lege din moment ce legea nu mai exista. Ca atare nici pacatul nu mai exista. Sa intelegem de aici ca apostolul a dat cale libera crimelor, furturilor etc? Nici poveste, pentru ca tot el a zis ca nici un hot, desfranat etc nu va putea intra in Imparatie. Ca atare cuvintele apostolului au cu totul alt sens: faptul ca nu numai evreii care primisera Legea vor fi urmasii promisi ai luimAvraam, ci toti aceia care vor avea credinta lui Avraam, adica cei care vor crede Cuvantului Domnului, ajungand astfel si la ei Imparatia lui Dumnezeu. Israelul nu mai este acum tara evreilor, ci Israelul ceresc apartine si celor care nu sunt evrei dar prin
credinta in Cuvantul Domnului pe care a avut-o si Avraam, devin astfel urmasi ai acestuia.

Ca atare, in Imparatie nu vor intra adulterii, inselatorii etc., adica cei care incalca Cuvantul Domnului pentru ca acest Cuvant al Lui nu va trece niciodata.
Citat:
iisus a zis ŽŽ CEL CE VA SCOATE SABIA de SABIE VA MURI ŽŽ
multa iubire

14.Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt lor uși lege, 15.Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,
multa iubire
Citat:
Bine-nteles ca cel care scoate sabia, de sabie va muri pentru ca acum suntem in era Noului
Legamant in care fiecare plateste pentru nelegiuirea proprie, in care fiecaruia i se masoara cu propria-i masura, in care
fiecare va fi judecat cu judecata avuta de el fata de altii. Si asta se aplica si paganilor tocmai pentru ca legea Domnului
este scrisa acum in inimile si cugetul tuturor, nu mai are omul nevoie de invatatorii evrei ca sa stie care sunt poruncile
scrise de Dumnezeu pe piatra. Acum sunt scrise si in inimile si constiinta lor, asa ca nu au altceva de facut decat sa isi
asculte inima si constiinta daca vor raspuns bun la Judecata.
Citat:
SA NU UCIZI ??????????????
multa iubire
Citat:
Intr-adevar, asa au facut oamenii si cu proorocii dinaintea lui Iisus si la fel fac si cu cei de dupa El, acesta este si sensul cuvantului ca nu a venit sa aduca pacea desi ca Fiu al lui Dumnezeu este facator de pace. Sensul cuvintelor este ca nu a venit sa aduca pacea constiintelor amortite si adormite, ci dimpotriva, a venit sa aduca lumina cu care intunericul va fi dispersat si invins.

Bine-nteles ca sa nu ucizi:

" Ati auzit ca s-a zis celor de demult: “Sa nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda.
Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului."

Iar daca ne uitam bine in ce context spune Domnul aceste cuvinte vedem ca este exact in contextul in care zice ca nu a venit sa strice Legea ci dimpotriva, sa o implineasca, si daca dreptatea noastra nu o depaseste pe cea a scribilor si fariseilor, nu intram in Imparatie. Si astfel da exemplu de ce inseamna sa intreaca dreptatea noastra pe cea a evreilor VT: nu numai sa nu ucidem ca suntem vrednici de osanda asa cum s-a spus in VT, ci dreptatea noastra trebuie sa fie inca si mai mare, sa nici nu umilim pe fratele, ca tot de osanda suntem buni, de osanda focului gheenei.

Bine-nteles ca aceasta lege a fost scrisa in inima si cugetul tuturor, dar putini sunt cei care vor sa isi asculte inima si constiinta. De aceea Domnul spune ca este stramta Calea si putini cei ce o afla.
Citat:
1.SA NU UCIZI
2. IISUS a zis ŽŽ CINE SCOATE SABIA de sabie va muri ŽŽ*
multa iubire
Citat:
Intr-adevar, cine scoate sabia de sabie va muri. Dar nu de sabia adevaratilor crestini care isi iubesc vrajmasii si intorc obrazul. Domnul Iisus nu a zis sa scoatem sabia impotriva celor care scot sabia, ci dimpotriva, a spus sa o bagam in teaca. Cei rai vor pieri de propria lor rautate, asta-i sensul cuvintelor Domnului. Pentru ca li se va masura cu masura cu care au masurat ei, si vor fi judecati cu judecata cu care au judecat ei. Ca atare, daca au judecat cu sabia, tot cu sabia vor fi judecati si vor fi condamnati de Domnul pentru crima. Iar pedeapsa Domnului pentru crima
este osanda la moartea vesnica. Dar asta doar la Judecata finala daca nu se pocaiesc pana atunci.
Citat:
iisus a zis ŽŽ CINE SCOATE SABIA .... va muriŽŽ.
multa iubire
ps si acum sa te iau direct ca vad ca nu pricepi ...te nenorocesc in bataie , tu ca buna crestina ce esti STAI SI RABZI , si sa nu cumva sa te impotrivesti ca tu esti credincioasa si eu voi fi pedepsit de Domnul , dar ce te faci daca eu dupa ce te"te nenorocesc in bataie bine , ma spovedesc sa mi se ierte pacatele si ajung linga tine in rai .... tu vei fi zambitoare
in fata mea ca esti o crestina desavarsita si eu voi zambi linga tine ca nu diferi cu nimic fata de mine .... TU GINDESTI ?

multa iubire
ps m-am abtinut pina acum la cite timpenii ai spus , dar asta chiar ca e de tot risul
multa iubire
Citat:
Bine-nteles ca voi fi zambitoare, exact ca si Domnul Iisus pe care noi toti L-am rastignit cu pacatele noastre si cu toate astea o sa ne zambeasca tuturor celor care ne pocaim :)
Citat:
cind sa incep sa te bat ? haide ca facem testul --- dar inainte scrii tu frumusel o hartie CA ESTI BUCUROASA ca esti batuta SI NU TE PLINGI DE NIMIC ca atunci cind cineva de la politie vine sa ma intrebe ce fac eu cu zambetul pe buze ii intind hartia semnata de tine in timp ce nu ma opresc din bataie
multa iubire
Citat:
Nu sunt bucuroasa ca bati oamenii pentru ca asta te trimite in Iad ci sunt bucuroasa cand te caiesti de cele facute si renunti la bataie urmand exemplul Domnului pentru ca asta iti deschide poarta Raiului :)

Sau poate te ajuta in intelegerea conceptului viata martirilor crestini ai primelor secole incepand cu apostolii. Sau poate crezi ca erau niste papa lapte care nu stiau manui o sabie? Sfantul Petru cu siguranta stia, dar a ascultat cuvantul Domnului si a renuntat la sabie murind martir si cu siguranta a zis ca si Domnul: "Tata iarta-i ca nu stiu ce fac". Iar rugaciunea dreptului multe poate dupa cum bine stim :)
Citat:
deloc ... TE BAT BINE si dupa ce ma plictisesc ma caiesc ,,,, si ajung in rai ... linga tine , unde daca mi se permite te mai bat vesnic ... ce zici esti de acord?*
multa iubire

iara nu ai priceput nimic
SCOATEREA SABIEI DE CATRE PETRU pentru A IL APARA PE IISUS este IMPOTRIVA A CEEA CE ERA SCRIS SA SE IMPLINEASCA , SPUS DE PRoFETI INAINTE etc
. offff adriana chiar ca esti pe aratura rau
multa iubire
ps lui petru I S-A SPUS CUM VA MURI .... asadar putea sa scoate MII DE SABII ca se implinea*
multa iubire
Citat:
In Rai nu ai cum sa continui cu bataia. Cu cainte dintr-astea prefacute nu ai cum sa ajungi asa departe.

Petru nu putea impiedica destinul Domnului daca era lasat sa casapeasca pe cativa. Ci sfarsea el casapit (cine scoate sabia de sabie va muri). Nu-i vorba ca in acel moment precis Domnul l-a impiedicat sa scoata sabia ci nu a mai scos-o niciodata de atunci incolo ci a intors obrazul mereu asa cum l-a invatat Domnul. Si la fel au facut toti martirii. Nu au pus de o razmerita insangerata cu sabii ci s-au lasat ucisi pentru numele
Citat:
saul A OMORIT IN NUMLE LUI IISUS ... si ia devenit apostol lui iisus ...nu cred ca ai priceput de ce , ca daca ai priceput TOT CE AI SPUS PINA ACUM cade
asadar daca te bat pe tine ajung departe , si inca ma mai joc cu tine ... dar la final o sa pun concluzia si sa iti arat ca tu ar trebui nici sa nu deschizi gura dar te mai las ca sa ma distrez cit de sectara esti ]
multa iubire

multa iubire
Citat:
Saul nu ucidea in numele lui Hristos dimpotriva, dupa ce L-a cunoscut pe Hristos a incetat cu prigoana nevinovatilor. Si s-a cait apoi o viata pentru prigoana facuta in tineretile sale.
Citat:
LASA VRAJELILe.... DE CE A FOST ALES DE CATRE IISUS ? haide sectaro ca spuneai ca cei care ucid nu ajung in rai .... waw ... AU aJUNS APOSTOLI.... morrrrr de rasssssssssss
multa iubire
Citat:
Toti oamenii ajung in Rai daca se lasa de cele rele, se caiesc si se hotarasc sa-i urmeze Domnului. Si cei mai mari talhari si criminali pot ajunge, vezi talharul de pe cruce, cel de-a dreapta. Care insa nu vor sa se caiasca, n-au cum ajunge in Rai, Botezul caintei fiind indispensabil pentru a ajunge langa Dumnezeu. Si este valabil nu numai pentru crima ci pentru orice actiune lipsita de iubire, oricat de mica ar fi ea. Fara desavarsirea Tatalui Ceresc nu se ajunge.
Doar pentru cazul in care ar fi sterse...

Last edited by Adriana3; 18.08.2011 at 02:51:52.
Vechi 18.08.2011, 02:48:44
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Doar pentru cazul in care ar fi sterse...
corect
DAR NU AI PRICEPUT NIMIC .... ti-am aratat prin gindire CICLICA ca te aduc in situatia sa te contrazici ... sau sa dai intepretari sectare INEXISTENTE .... ma bucur ca ai facut asta ... asa vede toata lumea VRAJELILE SECTARE si cit de bine NU LE INTELEGI .dupa care incepe VICTIMIZAREA TA .... ...
multa iubire
ps nici nu m-am chinuit sa dau concluzia ,,,ai facut-o cu mina ta aducind in prim plan DIFERENTA INTRE CE SPUN EU sice intelegi tu ..... tipic sectar
multa iubire
PS cu astfel de ginduri te duceai tu in bisericile ortodoxe ? cita mandrie
multa iubire

Last edited by the_Listener; 18.08.2011 at 03:00:47.
Vechi 18.08.2011, 03:02:53
Banned

Implicit

Deci eu iti spuneam ca este in vigoare "sa nu ucizi", si iti spuneam ca Mire iti este Hristos, iar tu de fapt erai perfect de acord si pentru a imi arata aprobarea ta imi ziceai: "nu ai inteles nimic sectaro!"? Si toate celelalte? :)) Pai asa spune!! Ca de acum inainte sa nu-mi mai bat capul, unde o sa vad "nu ai inteles nimic sectaro" o sa inteleg de acum inainte ca este modul tau de a spune "sunt perfect de acord cu tine" :))
Noapte buna!
Vechi 18.08.2011, 03:15:12
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Deci eu iti spuneam ca este in vigoare "sa nu ucizi", si iti spuneam ca Mire iti este Hristos, iar tu de fapt erai perfect de acord si pentru a imi arata aprobarea ta imi ziceai: "nu ai inteles nimic sectaro!"? Si toate celelalte? :)) Pai asa spune!! Ca de acum inainte sa nu-mi mai bat capul, unde o sa vad "nu ai inteles nimic sectaro" o sa inteleg de acum inainte ca este modul tau de a spune "sunt perfect de acord cu tine" :))
Noapte buna!
aoleuuu .... morrrr de rassssssssssssssssss
eu vorbeam de IISUS FIZIC ... si tu ma iei cu altceva... asadar repet IISUS FIZIC ERA BARBAT sau si asta contesti ? si avea 12 APOSTOLI BARBATI ? de ce nu a avut si o femeie INTRE EI ? haide spune-i si LUI ca discrimina femeia .... tu esti confuza rau si nu sunt singurul care ti-o spune ....
daca imi spuneai cind ti-am spus ca te bat CA TE APERI ai fi inteles ca acel ŽŽsa nu uciziŽŽ NU SE APLICA in aparare .ci acolo se aplica ŽŽ cine scoate sabia de sabie va muri ŽŽ adica TE APERI batindu-ma PE MINE ........ dar tu esti dusa pe carare si GINDIREA ramine mult in urma ... logica nici nu exista ....
multa iubire
ps cu tine ramine doar misto-ul , daca tu devii preoteasa in biserica ortodoxa eu devin satanist .... apar ortodoxia dar ŽŽ le vinezŽŽ Pe preotese ...
multa iubire

Last edited by the_Listener; 18.08.2011 at 03:28:43.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38