![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=88 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Sf. Maxim Marturisitorul si cei din jurul lui au fost singurii ortodocsi ramasi pe Pamint la un moment dat, in timpul ereziei monotelite. Episcopii cind s-au pocait s-au intors la Biserica, aceea a Sf. Maxim. 2. In Grecia, in 1935, tot asa, trei episcopi s-au pocait si s-au intors la Biserica care vreme de 11 ani l-a avut numai pe episcopul nevazut, Mintuitorul Hristos. |
|
||||
|
||||
![]()
Explica-ne te rog, unde in invatatura Sfintilor Parinti ai gasit aceasta conceptie pur apuseana. Nu exista episcopul nevazut (Mantuitorul Hristos) fara episcopul vazut si nu a existat niciodata de la Intrupare incoace.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reiau intrebarea, spune-mi unde in toata istoria Bisericii ai citit cu ca preotii si mirenii fara un episcop au putut primi prin iconomie un episcop fara Har. A dat orthodoxia un exemplu, cu Sf. Maxim Marturisitorul, dar se mai pun niste intrebari: - Chiar au cazut toti episcopii, fara sa mai fi ramas nici unul macar? Eu auzisem ca mai ramase macar unul, daca nu confund cu alta schisma. - Episcopii aia cazuti, chiar au pierdut Harul imediat? Au spus Sfintii Parintia vreodata asta in mod clar? - Cand s-au intors, cum au fost primiti inapoi? Au spus vreodata Sfintii Parinti ca TOTI episcopii erau fara Har si ca au fost primiti inapoi prin iconomie, ca unii fara Har? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spunea un parinte despre sectari, ca mintea diavolului e stramba, si din cauza asta pe toate le vede stramb, la fel si ei, vad Sfanta Scriptura stramb. In cazul de fata cred ca ti se potriveste si tie. Te rog sa ma ierti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca acei episcopi au pierdut Harul marturisind pe fata erezii, pocaindu-se si intorcindu-se la Biserica l-au capatat inapoi pentru ca au redevenit icoana Celui Nevazut. Nu stim cind exact Dumnezeu isi retrage Harul, dar oricum nu are nici un fel de importanta pentru noi, muritorii. Tot ce trebuie sa facem este sa urmam invatatura ortodoxa, cea inspirata de Duhul lui Dumnezeu, care este categorica in aceasta privinta: NU EXISTA HAR MINTUITOR IN TAINELE SAVIRSITE DE ERETICI. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca ideea pleaca de la un mare papistas, Sf. Ignatie al Antiohiei. Hai sa vedem ce are de spus unul de-al vostru, profesor si mitropolit al Pergamului, presedinte al Academiei din Atena, I. Zizioulas: |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce tot bateti cu cei " stilisti "...cititi dex-ul si vedeti ce semnificatie are acest cuvant, nu-l mai atribuiti unei confesiuni, sau cum doriti sa o numiti.
|
|||
|
|||
![]()
Hai sa nu deviem de la subiect. Chiar daca exista si Episcopul Nevazut, totusi nu am auzit de nimeni vreodata sa fi fost hirotonit direct de catre Episcopul Nevazut. Pana si cei 12 Apostoli au fost hirotoniti pe cand Episcopul Nevazut era pe Pamant, in chip Vazut.
Voi ati citit vreodata de vreun diacon/preot/episcop care sa fi fost hirotonit in chip nevazut de catre insusi Iisus Hristos? Eu nu. Si revenind la problema cu aplicarea iconomiei. Aveti vreun exemplu clar, cu citate clare din Sfintii Parinti, in care Episcopul Nevazut a aplicat iconomia in lipsa unor episcopi vazuti? Vreau exemple clare, nu presupuneri. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine a fost nevasta lui Cain? | catalin755 | Generalitati | 23 | 13.08.2012 22:19:46 |
Cine a fost la manastirea ghighiu? | ingerul_pazitor | Generalitati | 6 | 08.08.2010 20:28:43 |
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? | ghost7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 16.02.2010 13:11:53 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|