![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
irinadobre a spus:
Citat:
in primul si in primul rand fratele Rafael este pe vechi, este/a fost in ascultare de Slatioara si tot el a adus in discutie problema necanonicitatii acestei mitropolii. Eu, pacatosul, doar mi-am amintit un fapt, legat de apararea BOSVR de catre Dept. de Stat al SUA in fata BOR? Oare de astfel de avocati eretico-masoni are nevoie BOSVR, daca ea se afla in dreapta credinta? Sau faptul ca preotii-calugari de la Sfantul Munte athos nu slujesc impreuna cu preotii BOSVR sub niciun motiv nu te pune in vreun fel pe ganduri asupra canonicitatii Mitropoliei de Slatioara? Astea sunt doar FAPTE, VERIFICABILE, nu BARFE, iar pe baza lor mi-am formulat si eu nevrednicul niste semne de intrebare, mai ales ca si unul dintre fratii tai in credinta pe vechi si-a pus intrebarea asupra canonicitatii acestei mitropolii. Poate fratele Rafael ne va da mai multe amanunte asupra canonicitatii caterisirii de catre BOR a fostului ei ierarh, Galaction Cordun. Doamne, Iisuse Hristoiase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
razvan_m a zis :"Toate acestea le stii de la acel calugar,fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, care astazi e calugar la unul din asezamintele Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano? Cum ai aflat de el? Sau PS Avondios ti-a vorbit cumva de acest calugar?".....???? In primul rand Mitropolia din Milano nu e stilista, ei sunt pe vechi pentru ca sunt de traditie rusa . Si mai e ceva ei nu sunt in comniune cu Slatioara!!!!! Nu va legati de PS.Sa , vedeti-va de treaba voastra si de pacatele voaste dar de cei ce incearca sa faca voia lui Dumnezeu si sunt sinceri cu ei si cu Dumnezeu, nu va legati!!!! Dumnezeu Iisus sa aibe mila de noi si sa ne ierte pacatele mizerabile. Irina :hmmm: |
|
|||
|
|||
![]()
da , mitropolia de milano nu este stilista ca cei de la slatioara ... ei nu s-au despartit de bis oficiale pentru calendar ...insa nu sunt chiar in comuniune cu bisericile oficiale din cauza ecumenismului acestora , ecumenism care de multi a fost numit erezie , si este asa ...slujirile cu ereticii ce sunt daca nu erezie ? caci exista in mod sigur canoane care dau anatema pe cei care slujesc cu ereticii ... am observat si eu ca ps avondios nu prea s-a bagat in discutiile noastre despre bor si bosvr , si eu vreau sa ii respect dorinta si sa nu il implic intr-o discutie la care nu prea a vrut sa ia parte ... de aceea si trebuie sa spun ca nu el mi-a spus despre acel staret care a fost in bor pana mai ieri , dar care s-a alipit acum cateva zile la biserica din care ace parte parintele hristofor care posteaza pe forumul " duhovnicesc " ... trebuie sa spun mai multe despre aceasta biserica ... este de stil vechi , este in comuniune cu biserica rusa din catacombe , nu este in comuniune cu actualul rocor , respecta mult fostul rocor care a fost pe vremea sf ioan maximovici , este in comuniune cu manastirile de stil vechi din athos cum este esfigmenu , nu este in comuniune cu bosvr si cu biserica lui kyprian din grecia care a fost caterisit de toti ... acuma mai nou , aceasta biserica , cu ocazia vizitei ps avondios in romania , a discutat cu ps avondios problema unirii acestei biserici cu biserica din care face parte ps avondios , adica cu mitr de milano ... au ajuns la concluzia ca unirea acestor biserici este posibila si se va face poate in vara asta ... ei , tocmai in aceasta biserica a intrat fostul staret din bor care acuma are 82 de ani si care a fost ucenic de-al lui galaction , si a marturisit ca galaction a fost caterisit pe motive canonice , adica din cauza ca era homosexual ... insa nu ps avondios mi-a spus mie asta ci altcineva ; de altfel cu ps avondios nici nu mai este in romania ci a plecat inapoi in milano , iar eu cu ps avondios nu am vorbit prea mult ... insa consider , ca asa cum a spus si razvan , ca odata ce acel parinte staret a spus in cunostinta de cauza ce a fost galaction , si odata ce si sfantul munte refuza slujirea cu slatioara , si odata ce si sf ioan maximovici a refuzat asta toata viata lui ( cum am spus sf ioan a fost de mai multe ori in romania si s-a intalnit cu cei din bosvr , dar nu accepta comuniunea cu ei ) , inseamna ca esta asa cum a spus staretul respectiv ... caci sunt prea multi aceia care spun asa ... sf ioan maximovici a slujit si cu cei din bor , cand a fost nevoit , caci avea nevoie de un episcop sa sfinteasca alt episcop in rocor , caci el era singurul episcop , si ca sa nu sfinteasca de unul singur alt episcop a apelat la un episcop din bor , care l-a si ajutat ... dar totusi cu slatioara nu a slujit niciodata si a refuzat comuniunea cu bosvr ...
pai vsovi , cal gregorian nu tine cont decat de soare , iar cel iulian tine cont si de soare si de luna si de stele ... asta unul din motivele pentru care cal iulian este cel corect ... al doilea motiv este pentru prin el nu se incalca tipicul , pe cand cal gregorian calca tipicul bisericesc si sarbatorile ... dar cel mai important motiv este : din cauza ca cal gregorian fixeaza pastele inainte de cel iudaic ceea ce este schisma de-a dreptul caci este sub anatema sinodului de la niceea ... insa deocamdata numai in finlanda se serbeaza pastele pe cal gregorian ... |
|
|||
|
|||
![]()
Frate Emanuel,
Sa inteleg din tot ce ai postat ca Biserica Ortodoxa din care face parte parintele Hristofor este alta decat Mitrpolia Ortodoxa Autonoma de Milano? Si din aceasta BO face parte si staretul de 82 de ani, fost ucenic la Patriarhie a lui Galaction Cordun, de la care ai aflat de canonicitatea caterisirii acestuia din urma de catre BOR pe motivul mentionat de tine [caci mie, pacatosului, mi-e pur si simplu cu neputinta sa ma gandesc ca exista si in BO parinti cu aceasta deviere sexuala, cu toate ca stiam ca in bisericile eretice [catolica si protestanta, exista astfel de preoti/pastori si episcopi...]. Daca poti sa-mi spui si mie, nepriceputului, despre ce BO e vorba... Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar referitor la Cordun , ESTE MORT LASATI-L SA SE ODIHNEASCA. Despre morti sa nu se vorrbeasca rau caci este pacat. Ca a fost sau nu homosex. Dumnezeu stie si judeca.Mai lasta-ti pacatele si judecata lui Dumnezeu si ingrijiti-va de rugaciune si mantuirea sufletuli vostru!!! |
|
|||
|
|||
![]() Sora intru Hristos Irina, Niciodata nu am adus informatia cum ca parintele de 82 de ani despre care facea referire fratele Rafael, fost ucenic al episcopului G. Cordun la Patriarhie, ar fi membru al Mitropoliei Ortodoxe Autonome de Milano si Aquilania, ci ca este membru al BO pe vechi a parintelui Hristofor, cel care a scris mai multe articole pe forumul duhovnicesc.forumer.ro . A propos de PS Parintele Avondios, a vietuit mai multi ani in Muntele Athos si este un adevarat ucenic al Sfantului Siluan Athonitul, chiar dupa moartea acestuia, daca imi e permisa o asemenea exprimare. Eu, pacatosul, m-am folosit mult comunicand cu PS Pr. Avondios pe teme de credinta. Si inca ceva legat de Sfantul Siluan Athonitul. In cartea cuprinzand scrierile sale "Intre Iadul smereniei si iadul deznadejdii", am citit despre faptul ca un curelar f. smerit din orasul egiptean Alexandria care a trait pana in anul 1000 d. Hristos folosea in rugaciunile sale catre Domnul Iisus Hristos, o varianta usor modificata a rugaciunii lui Iisus, si anume: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul, ca sunt cel mai pacatos dintre toti, toti se vor mantui, eu singur voi pieri!" . Razvan Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]()
aa , vad ca am gresit considerand ca ps avondios a fost in romania acuma recent ... eu asa am inteles din ce mi-a spus par hristofor , dar vad ca am inteles gresit ...
dar in rest nu vad sa mai fi gresit cu ceva ... par hristofor si ps avondios fac parte din doua biserici diferite de stil vechi , dar care acum cateva zile au discutat despre unirea lor , si au ajuns la concluzia ca aceasta unire se va face cel mai probabil in vara asta , cand si par hristofor se va duce la milano in scopul acesta ... iar staretul de 82 de ani este in biserica din care face parte par hristofor ... cat despre ierarhii din sinodul bor care sunt ..... , chiar si patr nicodim a facut cunoscut asta in mod public ; iar din vremea patr nicodim s-au strecurat multi spiridusi din astia prin sinodul bor si prin sinoadele celorlalte bis ortodoxe din lume ; infiltrati de comunisti , de serviciile secrete , de masonerie ... faptul ca face cineva parte din bor asta nu inseamna ca trebuie sa minta si sa nu recunoasca ereziile care exista in bor si isi fac de cap prin ierarhii spiridusi ... |
|
|||
|
|||
![]()
nu trebuie sa ii judecam spunand ca nu mai lucreaza harul prin ei , dar nici nu trebuie sa fim de acord cu minciunile lor ; fiind erezii chiar trebuie date pe fata ...
|
|
|||
|
|||
![]()
postul sf apostoli petru si pavel tine dupa tipic intre duminica tuturor sfintilor si sarbatoarea sfintilor apostoli petru si pavel , adica dupa nou de azi pana duminica viitoare ... deci nu poate avea 8 zile ... se mai nimereste alte dati sa nu aiba nici 3 zile , si chiar sa dispara cu totul ... insa mai intai trebuie sa stii ca impartasirea nu se face neaparat dupa 8 zile de post ci si dupa 3 zile ... apoi , in cazul in care postul sf apostoli dispare de tot poti sa tii tu singur un post oricat de mare vrei ca nu te opreste nimeni ... iar incalcarea postului sf apostoli este numai o incalcare de tipic , adica nu este necanonica si deci nu este anatema ... deci trebuie facut ascultare de biserica caci ea are puterea de a calca tipicul ... nu poate calca canoanele si anatemele dar tipicul il poate calca ...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ati auzit de Klaus Kenneth? | Daniel777 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 318 | 02.07.2012 08:49:51 |
Am auzit de un film fain! | fratia | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 07.08.2008 20:21:45 |
Ati auzit de ... | eternetyz | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 28.02.2007 16:25:06 |
|