Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2007, 19:19:56
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DayDream
Oare asta inseamna dragostea?...sa se sacrifice numai unul pentru fericirea celuilalt?...Refuz sa cred asta...Cred ca sacrificiu ar trebui sa fie reciproc...dar...eu nu pot sa lupt impotriva tuturor...
DRAGOSTEA ADEVARATA E O CRUCE,dar ca sa intelegi ce inseamna faptul ca si viata e o cruce tre sa iti pui tu insuti niste intrebari in legatura cu scopul tau in viata asta ,ca doar nu crezi ca Dumnezeu te-a lasat asa de capul tau sa iti pierzi timpul in aceasta lume! Fiecare are un DESTIN ,Ai meditat cam care ar fi destinul rezervat tie de catre DUMNEZEU?!
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 19:27:48
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e una din conceptiile pe care le resping irevocabil shi definitiv...
ASTA ARATA CIT DE egoista e dragostea Stii ce spune apostolul PAVEL?!DRAGOSTEA TOATE LE RABDA,iar dc tu nu vrei sa te infrinezi din dragoste pt iubita ta ,inseamna ca tu nu o iubesti cu adevarat ci ti se pare doar.Dc ai cunoaste cit de cit credinta ortodoxa ai stii ca in permanenta exita ispite si ca ISPITITORUL mereu cauta sa il supere pe Dumnezeu facindu-i pe oameni sa judece EGOIST ca si el.Se numeste DIAVOL cel care te ispiteste cu astfel de ginduri si noi oamenii nu oputem de unii singuri sa luptam cu ispitele fara ajutorul lui DUMNEZEU de care tu te dispensezi cu buna stiinta si fara motiv temeinic.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 21:14:43
DayDream DayDream is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2007
Implicit

dna sofiaiuga..cred ca exageratzi...daca v_atzi fii nascut acum 19 ani m_atzi fii inteles perfect...am 19 ani...a trebui sa ma apuc sa meditez de acum la scopul vietzii...sa fim serioshi...
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 22:23:28
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Nu putem trai fara sens. Oare viata noastra este fara sens? Chiar si Sartre spunea ca omul fara sens isi inventeaza sensul. Pentru un crestin viata are sens, pentru ca are o perspectiva a vesniciei. Crestinul "nu vine de nicaieri si nu se ndreapta spre nicaieri"(P.Tutea). Dragostea da sens existentei noastre pentru ca presupune un "celalat" pe care il iubesc si pentru care sunt in stare sa ma jerfesc.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2007, 06:49:33
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

:)
Pleci la razboi , roaga-te, calatoresti pe mare roaga-te de doua ori, vrei sa te insori, roaga-te de trei ori

proverb
Reply With Quote
Vechi 23.10.2007, 07:00:33
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

"4. Iar cand au ramas numai amandoi in camera, Tobie s-a sculat din pat si a zis: "Scoala, soro, sa ne rugam ca sa ne miluiasca Domnul!"
5. Si a inceput Tobie a zice: "Binecuvantat esti Tu, Dumnezeul parintilor nostri, si binecuvantat este numele Tau cel sfant si slavit intru toti vecii! Sa Te binecuvanteze pe Tine cerurile si toate fapturile Tale!
6. Tu ai facut pe Adam si Tu ai facut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor si sprijin, si din ei s-a nascut neamul omenesc. Tu ai zis: "Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui".
7. Si acum, Doamne, nu placerea o caut, luand pe sora mea, ci o fac cu inima curata. Binevoieste deci a avea mila de ea si de mine si a ne duce impreuna pana la batranete!"
8. si a zis si ea cu el: "Amin!"
9. Apoi au dormit amandoi linistiti in noaptea aceea. "
Reply With Quote
Vechi 23.10.2007, 21:47:14
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dna sofiaiuga..cred ca exageratzi...daca v_atzi fii nascut acum 19 ani m_atzi fii inteles perfect...am 19 ani...a trebui sa ma apuc sa meditez de acum la scopul vietzii...sa fim serioshi...
cu cit mai devreme cum atit mai bine pt tine.Gindeste-te ca sint tineri care la virsta asta sint deja calugari ceea ce demonstreaza ca ei s-au gindit si nu putini.Asta nu inseamna ca tre sa te calugaresti si tu .Mai intreaba-l pe ieromonah SAVATIE BASTOVOI cum e cu tineretea si cu sensukl vietii. Cred ca ti-ar da un raspuns interesant caci si el e tinar.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2008, 13:39:58
fleur_de_neige's Avatar
fleur_de_neige fleur_de_neige is offline
Member

Data înregistrării: 21.10.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DayDream Vezi mesajul
eu am rabdare dar ei vad ca nu mai au...i_am spus ca ceea ce imi cere ea necesita timp...
sigur ca e nevoie de rabdare! daca ei nu pot intelege asta atunci au o grava problema !!nimeni nu se poate schimba peste noapte ;iar in ceea ce priveste teologia: idealul ei este sa aiba ca sot un preot? neaparat? ca daca e asa ,trebuia sa spuna de la inceput
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea lore86 Nunta 166 09.11.2009 13:59:12
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48