![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Adaug din traducerea lui Cornilescu ,mai protestanta,scrie la fel ,nu minciuni ca la adventisti:
"Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești. 9 Să lucrezi șase zile și să-ți faci lucrul tău. 10 Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. 11 Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o." |
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Si voi de ce nu o denuntati ca fiind nebiblica? Citat:
A corectat doar unele intelegeri gresite care oricum v-au ramas si voua: ca nu trebuie sa-ti pregatesti de mancare in sabath (voi spuneti in continuare ca nu trebuie) ca nu e gresit sa vindeci oameni in sabath (doctorii vostri tot nu lucreaza in sabath) Cum trebuie tinut sabatul este in Legea Veche, voi va conformati ei sau nu? Binenteles ca nu. Desi baza teologica a sabatului vostru este Vechiul Testament si Legea Veche, practic v-ati facut o practica anume care n-are nici o baza Biblica, nu exista nici o confirmare in Noul Testament ca vreun Apostol ar fi predicat tinerea sabatului sau altele asemenea. Ca ar mai fi fost unii confuzi, cum au fost vizavi de taierea imprejur de exemplu, este partea a doua, dar cum am aratat, literatura crestina din primul secol spune altceva. Te invit de asemeni, ca si in cazul povestii cu "sufletul muritor" sa vii cu literatura crestina in care se explica faptul ca ar trebui crestinii sa tina sabatul evreiesc. Practic sabatul vostru e o struto-camila inventata adhoc ca sa va credeti mai cu moti decat alti neoprotestanti. Citat:
Legea Veche, in special partea de ritual, a cazut o data cu moartea pe Cruce. Legea Noua e cu totul altceva. Dar o spune Sf. Ap. Pavel: Citat:
Citat:
Citat:
(in lipsa de argumente, ce sa faci si tu..) http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man http://ro.wikipedia.org/wiki/Om_de_paie Nimeni de aici n-a sustinut ca: 1. Duminica este noul Sabath (desi sunt sigur ca poti gasi voci teologice mai slabe pregatite care sa sustina acest lucru) 2. Ca Adam ar fi tinut vreo zi de sabath/duminica in Rai. Ti-am mai explicat deja asta aici. Citat:
Ca esti confuz si nu poti face diferenta intre ce este Scriptura si doctrina ta, tot de la Luther ti se trage. Citat:
Binenteles ca n-ai, stii f. bine ce urmeaza dupa asta. Daca tot vrei sa educi pe altii sa urmeze Scriptura, de ce nu incepi cu tine si ai tai? Citat:
Si mai spune ca vreun apostol a predicat tinerea sabathului? Uite matalutza aici studiul biblic care spulbera toate interpretarile scripturistice masluirile care le faceti vizavi de tinerea Sabath -ului la crestini. http://www.bible.ca/7-sabbath.htm Care om? Voi asumati din ignoranta teologica pana la oficializarea zilei de Duminica, toti ar fi tinut sabath -ul. Asta merge la papagalii ignoranti care ii aveti in custodie si care se cred cunoscatori ai Scripturii pentru ca au in mana o Scriptura si un marker, matalutza daca esti oleaca mai istetz, poti sa pui mana si sa cauti literatura crestina a primelor secole si sa vezi ca nu se tinea sabath -ul ba chiar dimpotriva, era respins categoric. Citat:
Citat:
Citat:
![]() Ca si in cazul icoanelor, facem si noi adventistii reprezentari iconografice (desi sustinem cu alta ocazie ca sunt interzise) dar nu le cinstim deci e ok. Pai daca nu le cinstiti nu se poate decat una din doua: ori nu este in ele cine spuneti ca este, ori nu dati prea mare importanta Celui care spuneti ca il reprezentati. Apropo, vezi ce bine suntem pe subiect cu "Gandirea gresita a sectarilor"? Citat:
Dupa Levitic nu este. Dupa pilda lui Hristos clar nu o faceti, cum am scris mai sus. Dupa regula "sa nu-ti faci placerea ta", am demontat-o aici. Mai aveti? Ceva cu Biblia, de preferinta, stii tu, gen "uite asa tineau primii crestini sabatul" sau "Apostolul Cutare ne-a zis sa tineam asa sabatul". Citat:
Exista in sinea ta o farama de onestitate care e pregatita sa accepte ca punctul de vedere mult trambitat de adventisti ca "ai schimbat Constantin ziua de odihna" gresit si de fapt duminica si nu sabath -ul era pentru crestini "Ziua Domnului"? Citat:
Pentru ca daca voi o sustineti, si o sustineti, si nu e trecuta in Biblie, toata "Sola Scriptura" voastra se dovedeste a fi doar o masca a ipocriziei. Citat:
Este iarasi o eroare comuna (si nu esti la prima de acest fel) se numeste: "dublul standard": http://en.wikipedia.org/wiki/Double_standard http://ro.wikipedia.org/wiki/Dublu_standard Citat:
Ba chiar dimpotriva (vezi mai sus) Ap. Pavel zice ca se desfiinteaza. Citat:
Deci la voi se poate, la noi nu, trebuie sa inventam minciunele pentru a nu recunoaste ceea ce este evident: crestinii serbau duminica si in nici un caz ca un fel de Sabath-nelucrator. De altfel chiar si a fi crestin in primele secole, era un risc semnificativ, nici unul din crestini - majoritatea oameni simpli, nu-si permiteau fitze ca adventisti de acum "nu lucrezi azi ca e sabath".
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.03.2015 at 14:09:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici macar punctul ortodox de vedere nu il cunosti prea bine. Eu zic sa citesti in prealabil ce spune par. Cleopa despre Sabath/serbarea duminicii Vezi aici, link -urile sunt inca valide. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel nu e foarte greu sa-ti dai seama ca acea "odihna de sabath" despre care se vorbeste la Evrei 4,9 este una de natura spirituala si in nici un caz sabathul ritual, saptamanal, la evreilor pe care au pretentia ca-l tin adventistii. http://www.bible.ca/7-sabbath-hebrews4.htm
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ca să aveți măcar un singur verset biblic despre ținerea duminicii, pe lângă sutele de alte versete cu privire la sfințenia sâmbetei. Și uite că totuși n-a făcut-o... Citat:
Va trebui să te hotărești dacă mă consideri un urmaș al lui Luther, ori a Ellenei White. Și după ce te-ai hotărât, îți voi spune că părerea ta nu contează :) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Se pare doar... dar acum nu-ți mai acuz neatenția. Am spus încă de-acum câți ani pe acest forum. Și Constantin nu ”a schimbat ziua de odihnă”, nici nu avea cum, doar Dumnezeu o putea face (și nu a făcut-o! ![]() Că bine zici ”vreo unii”. A fixat-o Creatorul nostru sub formă de poruncă clară! Citat:
Ai descoperit un adevăr, bravo! Acesta a fost unul din motivele pentru care creștinii mai ”cooperanți” (nu știam ce eufemism să folosesc) au considerat că e mai comod să serbeze ziua pe care toată păgânătatea din Imperiu o serba și astfel să nu se supună unui ”risc” suplimentar. Desigur au fost și alte motive.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau e musai sa fie una veche, una atent aleasa...ca altfel nu iese pasienta?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
O odihna de Sabat a fost lasata in urma pentru poporul lui Dumnezeu.”
Am revenit cu aceasta traducere aparent corecta! ἄρα ἀπολείπεται σαββατισμὸς τῷ λαῷ τοῦ Θεοῦ.” la sensul corect al verbului ἀπολείπεται te-ai gandit? La asta faci obstructie!Sensul este clar!O odihna de sabat a fost lasata in urma,nemaifiind de actualitate! Dar traducerea literara este asa: ἄρα ἀπολείπεται σαββατισμὸς τῷ λαῷ τοῦ Θεοῦ.” /Asadar, o pazire a Sabatului a fost lasata in urma pentru poporul lui Dumnezeu./ Ce inseamna a fi lasata in urma!Inseamna ca nu nu se mai foloseste ca s-a invechit pt poporullui Dumnezeu! Iar aceasta lasare in urma a sabatului care este parte din testamentul lasat evreilor la iesiread in Egipt si instituirea unui nou legamant este confirmata in cap 8: 8. Ci Dumnezeu îi mustră și le zice: "Iată vin zile, zice Domnul, când voi face, cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda, testament nou, 9. Nu ca testamentul pe care l-am făcut cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din pământul Egiptului; căci ei n-au rămas în testamentul Meu, de aceea și Eu i-am părăsit - zice Domnul. Quod erat demonstrandum Nu prea am timp cateva zile, dar ma voi stradui sa pot intra pe acest forum cat de cat si sa continui demonstratia despre aiurita conceptie adventista!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si totusi uite ca n-ai o problema cu asta. Dublul standard - unul din simptomele gandirii gresite la sectari. P.S.: Duminica nu e Sabath. Si pe langa duminica mai avem si multe alte sarbatori. In fiecare zi serbam un sfant (autentic) sau mai multi. Nici alea nu sunt in Biblie. Esti invidios?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.03.2015 at 09:17:40. |
|