Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2015, 13:18:59
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Mie nu mi se pare ca cineva ar tine partea femeilor abuzate, ba din contra, nu face nimeni altceva decat sa le acuze si sa le invinuiasca pe ele ca au ajuns in situatia respectiva. Exact cum fac insusi " abuzatorul" : invinuieste victimele ca din vina lor au ajuns sa le persecute ( ca nu au facut ce trebuie, ca nu au facut bine, ca nu i-au facut pe plac, etc).

Vad si la voi credinciosii o oarecare sa nu-i zic ipocrizie, ci mai degraba contradictie in ceea ce sustineti : daca cineva face un avort, spuneti ca nu e bine, ca nu trebuia, ca era un dar de la Dumnezeu si trebuia sa-l primeasca, oricat de greu i-ar fi fost si lui/ei ca parinte si copilului implicit. Daca insa cineva fac un copil " in pacat" si nu ii poate oferi o viata buna, cinstita, crestineasca, ii spuneti ca a facut o alegere gresita, o decizie proasta, cu alte cuvinte era mai bine daca nu il facea...cum ramane atunci cu darul de la Dumnezeu, mai e sau nu mai e asa ??? De ce nu lasati omul sa creada ca e un dar de la Dumnezeu, copilul lui, asa cum e el, pacatos, si viata lui mizerabila, si incercati sa-l inoculati cu vinovatia ca copilul lui e o greseala, sau mai bine zis victima unei greseli, a unei decizii proaste,etc ? Credeti ca asa, facandu-l sa regrete, isi va iubi mai mult copilul, si-l va creste mai bine, sau ce, care e rationamentul ca-mi scapa ???
Vreau sa zic ca deja am inceput sa spun la lumea care n-are ce face decat sa remarce a o sa am copil, ca a fost o greseala...nu ca nu l-as fi vrut, dar nu ma asteptam sa imi fie greu la serviciu si sa stau toata sarcina cu grija ca daca nu o sa ma descurc, fie cu sanatatea, fie cu randamentul, productivitatea muncii , puterea deconcentrare, ca ma voi gandi mai mult la problemele ppersoanale si la viitorul nostru decat la problemele de serviciu, si nu voi mai face fata, risc sa imi pierd dreptul la concediu platit ...( asa e legea, daac nu obti venituri 12 luni consecutiv pana se naste copilu nu ai dreptul la concediu de cr copil ( platit de stat)...degeaba m-am culcat pe urechea ca statul si legislatia ne garanteaza niste drepturi,ca mie mi sa' spus clar sa nu cumva sa ma imbolnavaesc si sa intru in cm inainte de termenul stabilit ( cu 2 luni inainte de nastere), ca n-are cine sa-mi tina locul si nici nu si'ar permite sa mai plateasca pe altcineva....si iata ca acum se apropie momentul cand ar trebui as avea dreptul sa intru in co, si inca nu s'agasit nimeni sa se angajez in locul meu...dar se pare ca in alte tari e si mai rau, nasc femeile pe la birouri, le apuca travaliul in multinationale...nici vorba de program redus, etc...ba mai le cheama si inapoi dupa cateva luni si nici nu le da liber cand n.au unde lasa copii, am tot vazut prin filmele americane cum le persecuta si nu le nteleg de ce au facut copii, la ce s-au asteptat......si spune sefa ca si in comunism era la fel, vroiau ei sa faci copii,dar sa vii si la munca, nu te tinea nimeni degeaba, tot sclavi eram, majoritatea, si aia saraci, prostimea, si cei cu functii de raspundere...
Ok ti-am zis eu cam la ultimul mesaj ca nu mai doresc sa dezvolt,stiind la ce sa ma astept.
Nu stiu la ce te astepti ,ca toti sa te felicitam pt idee?

Important este daca tu te simti implinita si fericita in urma acestei idei cat si tatal copilului.
Daca voi 2 sunteti incantati si abia asteptati sa va "responsabilizati"si sa mutati relatia la nivelul urmator atunci noi,babele cartitoare de pe margini nu facem nici cat 2 cepe degerate!
Dar nu inteleg de ce intrebi pt diferite opinii daca esti sigura pe tine ca ai luat o decizie corecta?

Oricum care este rostul subiectelor deschise,ca nu pricep ?"Dumnezeu nu vrea sa avem familie"?Adica ce a facut concret ca sa te impiedice?
Adica cum vine asta? Daca oamenii se iubesc si vor sa imbatraneasca impreuna ,se casatoresc.
Dumnezeu nu sta impotriva acestor sentimente,de ce ar face-o?Ba din contra,vine si El inauntrul acelei casatorii ca sa-i dea putere,har si sustinere.
Doar Dumnezeu este El insusi sustinatorul familiei din timpuri stravechi.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 15.06.2015 at 20:56:34.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2015, 16:31:46
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Copilul meu nu a reusit inca sa se intoarca in burta, cu capul spre iesire. Acum o suta de ani din cauza asta puteam muri amnadoua. Deci ??? Daca va veni pe lume va fi doar cu ajutorul altor oamei-doctorii si eventual tatalui care plateste...de ce ne-a ales Dumnezeu tocmai pe noi sa murim, adica pe mine sa mor incercand si pe ea sa nu se nasca ??? Pentru pacatele si alegerile gresite facute de mine, evident ... . Si tatal ei s-a nascut tot asa, prin cezariana, altfel mureau si el si maica-sa; deci au fost programati genetic pt extinctie, probabil din cauza unor defecte genetice sau pacatelor neamului, iar eu taman pe el l-am gasit sa fac copii cu el...la mine in neam nu -sa nascut nimeni cu fundul inainte sau prin cezariana....
Deci am gresit atat dpdv biologic cat si spiritual...cu toate astea imi iubesc copilul si nu vreau sa pateasca ceva, dar...nu stiu ce e mai bine acum pt ea, caci venirea ei pe lume va fi datorata numai interventiei omenesti si nu numai lui Dumnezeu...

Nu stiu ce sa ii spun, mie teama ca vazand necazurile mele si supararea si grijile, atat la munca cat si acasa, in familie, deaia nu vrea sa se intoarca si sa iasa cum trebuie...si mai ales acum ca avem si indoiala ca Dumnezeu ne iubeste si ca ne-a dorit sa venim, ci am aparut ( adica ea a aparut) dintr-o alegere gresita a parintilor, respectiv a mamei...nici io in locul ei daca-s intelege toate astea n-as vrea sa mai ies ... . Cuce sa o incurajez? Ca daca Dumnezeu n-o iiubeste si n-o vrea, macar o iubeste taica-su si o doreste atat de mult incat ii si plateste operatia prin care sa vina pe lume ??? Si ca toata viata ei o va datora interventiei unor oameni invatati, platiti de ctare noi, parintii ei ?

Daca ar fi unanim acceptat ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, si camedicii salveaza oameni pt ca asa vrea Dumnezeu, ar fi ok, insa dansii sunt primii care neaga asta, de obicei...stiu ca fostii colegi chiar se revoltau cand pacientii multumeau lui Dumnezeu pt reusite dar ii acuzau exclusiv pe dansii ( medici) pt nereusite...si ca mi'au ras in nas cand m'au auzit vb de Dumnezeu, mi'au zis fie ca nu exitsa, fie ca ma va lasa balta cand voi avea nevoie mai multa...nu m'ar mira acum dc as ajunge sa am nevoie de ajutorul vreunuia din ei sa ma refuze, sa-mi zica sa ma duc sa ma ajute Dumnezeu...si de'asta nu vreau sa ajung la mana doctorilor, si apoi samai zica si almeu ca daca nu avea el destui bani sa plateasca...muream si eu si n-aveam nici copil...

Si nu-l inteleg nici pe el, acum ca am realizat ca si el a venit pe lume salvat fiind tot de medici, ca nar fi reusit niciodata sa iasa in spagat, de ce nu se simte indatorat la nimeni cu nimic...nici la oameni, nici la medici, nici la parintii lui, nici la Dumnezeu....( ca doar la vremea aia nu si,a platit singur operatia, cum o sa faca acum la fii.sa daca va fi nevoie, sa-si atribuie lui insusi toate meritele...)

Last edited by fallen; 22.06.2015 at 18:30:52.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2015, 22:37:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Copilul meu nu a reusit inca sa se intoarca in burta, cu capul spre iesire. Acum o suta de ani din cauza asta puteam muri amnadoua. Deci ???
Deci prostii.
Stiu pe cineva care a nascut gemeni, ambii cu picioarele inainte.
Da, natural.

Citat:
Daca va veni pe lume va fi doar cu ajutorul altor oamei-doctorii si eventual tatalui care plateste...de ce ne-a ales Dumnezeu tocmai pe noi sa murim, adica pe mine sa mor incercand si pe ea sa nu se nasca ??? Pentru pacatele si alegerile gresite facute de mine, evident ... . Si tatal ei s-a nascut tot asa, prin cezariana, altfel mureau si el si maica-sa; deci au fost programati genetic pt extinctie, probabil din cauza unor defecte genetice sau pacatelor neamului, iar eu taman pe el l-am gasit sa fac copii cu el...la mine in neam nu -sa nascut nimeni cu fundul inainte sau prin cezariana....
Iarasi scoti niste perle...
Pozitia copilului nu are cu nimic de a face cu genetica.
Nici cu pacatele.

Citat:
Ca daca Dumnezeu n-o iiubeste si n-o vrea, macar o iubeste taica-su si o doreste atat de mult incat ii si plateste operatia prin care sa vina pe lume ??? Si ca toata viata ei o va datora interventiei unor oameni invatati, platiti de ctare noi, parintii ei ?
Deja miroase a trolareala..
Ca mi-e greu sa cred ca cineva normal poate sa emane atata "intelepciune" la modul serios.
Sunt ideile sfatoase ale "partenerului" ateu?

Citat:
si apoi samai zica si almeu ca daca nu avea el destui bani sa plateasca...muream si eu si n-aveam nici copil...
Da, exact cum ma gandeam.
Acum inteleg.

Citat:
Si nu-l inteleg nici pe el, acum ca am realizat ca si el a venit pe lume salvat fiind tot de medici, ca nar fi reusit niciodata sa iasa in spagat,
De ce, tine minte ca a incercat si nu i-a iesit?

Citat:
de ce nu se simte indatorat la nimeni cu nimic...nici la oameni, nici la medici, nici la parintii lui, nici la Dumnezeu....( ca doar la vremea aia nu si,a platit singur operatia, cum o sa faca acum la fii.sa daca va fi nevoie, sa-si atribuie lui insusi toate meritele...)
Si nici tie la o adica, ca daca nu erau banii lui, nu stateai tu pe langa el ce sa mai vorbim sa-ti permiti sa faci si un copil

Si uite asa, logica imbatabila a dracului biruie credinta (sugubeata).

Last edited by AlinB; 22.06.2015 at 22:46:24.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2015, 19:10:55
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Da, si eu am vazut catei nascandu-se cu fundul inainte, cam jumate din ponta, pe cativa e drept ca i-am ajutat si eu, ca nici ei nu au destula putere sa impinga cu fundul, chiar daca dimensiunile lor sunt oricum mai mici, cu cat sunt mai multi. Doctorul mi-a explicat ca de obicei extremitatea posterioara a fatului nu eatat de rigida si grea ca sa dilate colul la fel cum face capul, dar se poate incerca, intr-adevar. Daca se obtine o dilatatie, suficienta, daca nu se rup membranele prea devrme si mai ales daca nu se angajeaza vreun picior inainte...si nu e de ras,'soacra-mea chiar asa a ajuns la spital, cu un picior angajat si unul retinut, de era sa moara. Si bunica-mea a ajuns cu capul copilului intepenit dupa >12 ore de travaliu si cu o basica in crestetul capului, care -sa infectat, si in '48 se gasea f greu antibiotic...bunicul celalalt a si murit, tot in '48, din lipsa de antibiotic.,,deci se poate spune ca viata e nedreapta, cu unii, sau ca altii au avut noroc ca sunt acum aici...
Asa a zis si al meu cand l-am intrebat daca nu e suparat ca putea sa moara la nastere, sau daca nu crede ca Dumnezeu nu a vrut ca el sa vina pe lume, si a zis ca nu, din contra, crede ca daca traieste si e acum aici este pentru ca asa a vrut Dumnezeu, sa il salveze...si probabil nu stiu de ce am senimentul ca si preotul daca il intrebam, la fel ar fi raspuns...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2015, 16:35:09
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Copilul meu nu a reusit inca sa se intoarca in burta, cu capul spre iesire. Acum o suta de ani din cauza asta puteam muri amnadoua. Deci ??? Daca va veni pe lume va fi doar cu ajutorul altor oamei-doctorii si eventual tatalui care plateste...de ce ne-a ales Dumnezeu tocmai pe noi sa murim, adica pe mine sa mor incercand si pe ea sa nu se nasca ??? Pentru pacatele si alegerile gresite facute de mine, evident ... . Si tatal ei s-a nascut tot asa, prin cezariana, altfel mureau si el si maica-sa; deci au fost programati genetic pt extinctie, probabil din cauza unor defecte genetice sau pacatelor neamului, iar eu taman pe el l-am gasit sa fac copii cu el...la mine in neam nu -sa nascut nimeni cu fundul inainte sau prin cezariana....
Deci am gresit atat dpdv biologic cat si spiritual...cu toate astea imi iubesc copilul si nu vreau sa pateasca ceva, dar...nu stiu ce e mai bine acum pt ea, caci venirea ei pe lume va fi datorata numai interventiei omenesti si nu numai lui Dumnezeu...

Nu stiu ce sa ii spun, mie teama ca vazand necazurile mele si supararea si grijile, atat la munca cat si acasa, in familie, deaia nu vrea sa se intoarca si sa iasa cum trebuie...si mai ales acum ca avem si indoiala ca Dumnezeu ne iubeste si ca ne-a dorit sa venim, ci am aparut ( adica ea a aparut) dintr-o alegere gresita a parintilor, respectiv a mamei...nici io in locul ei daca-s intelege toate astea n-as vrea sa mai ies ... . Cuce sa o incurajez? Ca daca Dumnezeu n-o iiubeste si n-o vrea, macar o iubeste taica-su si o doreste atat de mult incat ii si plateste operatia prin care sa vina pe lume ??? Si ca toata viata ei o va datora interventiei unor oameni invatati, platiti de ctare noi, parintii ei ?

Daca ar fi unanim acceptat ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, si camedicii salveaza oameni pt ca asa vrea Dumnezeu, ar fi ok, insa dansii sunt primii care neaga asta, de obicei...stiu ca fostii colegi chiar se revoltau cand pacientii multumeau lui Dumnezeu pt reusite dar ii acuzau exclusiv pe dansii ( medici) pt nereusite...si ca mi'au ras in nas cand m'au auzit vb de Dumnezeu, mi'au zis fie ca nu exitsa, fie ca ma va lasa balta cand voi avea nevoie mai multa...nu m'ar mira acum dc as ajunge sa am nevoie de ajutorul vreunuia din ei sa ma refuze, sa-mi zica sa ma duc sa ma ajute Dumnezeu...si de'asta nu vreau sa ajung la mana doctorilor, si apoi samai zica si almeu ca daca nu avea el destui bani sa plateasca...muream si eu si n-aveam nici copil...

Si nu-l inteleg nici pe el, acum ca am realizat ca si el a venit pe lume salvat fiind tot de medici, ca nar fi reusit niciodata sa iasa in spagat, de ce nu se simte indatorat la nimeni cu nimic...nici la oameni, nici la medici, nici la parintii lui, nici la Dumnezeu....( ca doar la vremea aia nu si,a platit singur operatia, cum o sa faca acum la fii.sa daca va fi nevoie, sa-si atribuie lui insusi toate meritele...)
Eu nu pot intelege o astfel de exagerare. Adica daca eu am stat in travaliu 2 zile si nu m-am dilatat si am ajuns sa fac cezariana neputand sa nasc natural un copil de 4 kg 150 gr cat a avut fiul meu la nastere, se cheama ca era programat sa moara la nastere si el si eu?
Nu ai neparat nevoie de bani ca sa faci cezariana. Asistenta la nastere este gratuita in spitalele din Romania, nu e nici macar nevoie sa ai serviciu si sa platesti asigurari medicale. Se fac operatii de cezariana si femeilor fara adapost de pe strada care n-au lucrat in viata lor, nu le lasa nimeni sa mai moara astazi la nastere.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.07.2015, 09:45:14
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:

In primul rand, incercati sa nu va ganditi la ce s-ar putea intampla rau, deoarece astazi exista solutii medicale pentru ca o nastere sa decurga normal si copilul sa se nasca sanatos.
Nu cred ca trebuie sa facem prea multa filozofie asupra acestui aspect- important este sa se nasca sanatos copilul si dumneavoastra sa aveti o nastere cat mai usoara, si pentru asta sunt solutii medicale. incercati sa stati de vorba cu doctorul in privinta acestor temeri legate de nastere, si el va va explica mai bine de ce nu trebuie sa va ganditi ca s-ar putea intampla ceva rau.
Nasterea copilului nu are nici o legatura cu predestinarea, iar faptul ca in urma cu 100 de ani fatul murea daca nu se intorcea in burta mamei iarasi nu este relevant- in urma cu 100 de ani medicina putea oferi mult mai putine solutii.

In privinta situatiei personale si in familie, aici singura solutie este sa discutati deschis si sincer cu partenerul/sotul dumneavoastra, si sa vedeti care ar fi neintelegerile reciproce, si prin dialog si calm sa le depasiti. Oricum, ma gândesc ca daca ati conceput un copil cu el, exista sentimente puternice care va leaga si orice neintelegeri pot fi depasite.

Va doresc mult succes, sa aveti incredere in Dumnezeu si in medici, si sa aveti o nastere usoara si o familie fericita!
Reply With Quote
Vechi 08.07.2015, 11:15:54
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
Eu nu pot intelege o astfel de exagerare. Adica daca eu am stat in travaliu 2 zile si nu m-am dilatat si am ajuns sa fac cezariana neputand sa nasc natural un copil de 4 kg 150 gr cat a avut fiul meu la nastere, se cheama ca era programat sa moara la nastere si el si eu?
Nu ai neparat nevoie de bani ca sa faci cezariana. Asistenta la nastere este gratuita in spitalele din Romania, nu e nici macar nevoie sa ai serviciu si sa platesti asigurari medicale. Se fac operatii de cezariana si femeilor fara adapost de pe strada care n-au lucrat in viata lor, nu le lasa nimeni sa mai moara astazi la nastere.
Exact. Dar ori nasti la privat ori plateste "al tau" ca sa aib ce-ti reprosa over and over. Dac pana acum la tine in familie s-au nascut toti ntural, nu inseamna ca e ceva in neregul aca tuu nasti prin cezariana.
De unde ai scos toate beratiile astea? De unepan aunde ai scos ca si tu si fetita trebuie/trebuia a muriti? Bai femie (amu' chiar m-am enervat), cine iti baga in cap prostiile astea? Pe cuvantul meu ca gandesti ca o copila e 16 ani la faza asta.

Alin are dreptate cn spune a nu te-a obligat nimeni sa stai langa barbatul cu care esti si care iti face viata amara si care ti-o va face la fel sau poate si mai amara.

In legatura cu conediu; poti sa iti iei concediu prenatal, chiar daca sefa se enerveaza; oricum nu are dreptul sa te dea afara; dar preferi sa te umilesti ecat sa iti ceri drepturile ca, vai Doamne, une vei lucra dup-aia?
Am impresia ca te complaci in toate rhaturile astea pentr ca ti se pare mi usor decat sa incepi de la zero, atat cautarea unui loc de munca cat si cresterea copilului singura (ca al tau ma indoiesc ca o sa te respecte vreodata);
Mai, al meu barbat nu deja imi zice ca un an de zile minim nu a ce cauta la munca; ca, copilul are nevoie mare de parinti, mai ales de mama in primul an de viata; si asa e. Si eu nu voi primi nici indemniatie e crestere a copilului pentr ca nu voi avea 12 luni consecutive lucrate (avusesem problema cu lipsa cartii de munca, apoi s-a remediat, dar nu se adun 12 luni pana nasc). Si efa mea ar vrea sa ma intorc la muna dupa 6-7 saptamani, intai cate 2-3 ore, apoi cin stie; dar n-o voi face; sa caute pe altcineva; eu imi voi gasi altceva de munca; oricum as sta cu copilul 2 ani acasa, iar daca nu se poate, atunci 1 an si urmatorul an as lucra part time ceva sau m-as apuca de proiectele mele care sunt in stand by de ai de zile (si implica munca e acasa). Culmea ca al meu sot nu imi reproseaza nimic; nu imi fce capul calendar ca ma va intretine, nu nimic. de ce? pentru ca ma iubeste, pentru ca isi doreste si el enorm acest copil, pentru ca ma respecta ca om, apoi ca sotie, pentru ca stie ca nu e usor sa cresti un copil; el si-a crescut 2 nepoti de cand aveau copiii cateva aptamani, ca sora lui pleca cine stie pe unde cu saptamanile pe vremea aia (si el avea abia 13-14 ani pe-atunci). In plus, ma sustine si cu plecarea de la munca; a zis, cand simt ca nu mai merge, gata; ma opresc; nu mai merg la munca. Ca eu momentan m-am gandit ca mai merg pana inainte e Craciun, cand luam vacnta de craciun, dar momntan nu am de une sa stiu cum vor decurge lucrurile pan atunci; am abia 11 saptamani de sarcina.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2015, 11:19:43
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Exact. Dar ori nasti la privat ori plateste "al tau" ca sa aib ce-ti reprosa over and over. Dac pana acum la tine in familie s-au nascut toti ntural, nu inseamna ca e ceva in neregul aca tuu nasti prin cezariana.
De unde ai scos toate beratiile astea? De unepan aunde ai scos ca si tu si fetita trebuie/trebuia a muriti? Bai femie (amu' chiar m-am enervat), cine iti baga in cap prostiile astea? Pe cuvantul meu ca gandesti ca o copila e 16 ani la faza asta.

Alin are dreptate cn spune a nu te-a obligat nimeni sa stai langa barbatul cu care esti si care iti face viata amara si care ti-o va face la fel sau poate si mai amara.

In legatura cu conediu; poti sa iti iei concediu prenatal, chiar daca sefa se enerveaza; oricum nu are dreptul sa te dea afara; dar preferi sa te umilesti ecat sa iti ceri drepturile ca, vai Doamne, une vei lucra dup-aia?
Am impresia ca te complaci in toate rhaturile astea pentr ca ti se pare mi usor decat sa incepi de la zero, atat cautarea unui loc de munca cat si cresterea copilului singura (ca al tau ma indoiesc ca o sa te respecte vreodata);
Mai, al meu barbat nu deja imi zice ca un an de zile minim nu a ce cauta la munca; ca, copilul are nevoie mare de parinti, mai ales de mama in primul an de viata; si asa e. Si eu nu voi primi nici indemniatie e crestere a copilului pentr ca nu voi avea 12 luni consecutive lucrate (avusesem problema cu lipsa cartii de munca, apoi s-a remediat, dar nu se adun 12 luni pana nasc). Si efa mea ar vrea sa ma intorc la muna dupa 6-7 saptamani, intai cate 2-3 ore, apoi cin stie; dar n-o voi face; sa caute pe altcineva; eu imi voi gasi altceva de munca; oricum as sta cu copilul 2 ani acasa, iar daca nu se poate, atunci 1 an si urmatorul an as lucra part time ceva sau m-as apuca de proiectele mele care sunt in stand by de ai de zile (si implica munca e acasa). Culmea ca al meu sot nu imi reproseaza nimic; nu imi fce capul calendar ca ma va intretine, nu nimic. de ce? pentru ca ma iubeste, pentru ca isi doreste si el enorm acest copil, pentru ca ma respecta ca om, apoi ca sotie, pentru ca stie ca nu e usor sa cresti un copil; el si-a crescut 2 nepoti de cand aveau copiii cateva aptamani, ca sora lui pleca cine stie pe unde cu saptamanile pe vremea aia (si el avea abia 13-14 ani pe-atunci). In plus, ma sustine si cu plecarea de la munca; a zis, cand simt ca nu mai merge, gata; ma opresc; nu mai merg la munca. Ca eu momentan m-am gandit ca mai merg pana inainte e Craciun, cand luam vacnta de craciun, dar momntan nu am de une sa stiu cum vor decurge lucrurile pan atunci; am abia 11 saptamani de sarcina.
Sarcina usoara Corinusha si sa fiti sanatosi si tu si copilasul sa nasti usor si fara probleme.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.07.2015, 13:22:48
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

Da- felicitari sotului dumneavoastra, si cred ca asa este normal sa se comporte un barbat cu femeia pe care o iubeste!
O sarcina si o nastere usoara va doresc si sa va bucurati de copil!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2015, 10:32:48
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Multumesc Maria, multumesc Florin.

Cu ajutorul lui Dumnezeu va fi bine :)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Răspunde