![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu cateva lucruri de spus daca mi se permite a-mi exprima unele pareri...cum are tot omul...sper ca imi va raspunde cineva...m-am nascut in familie de ortodocsi dar nu practicanti...am trecut la "Secta" cum ii spuneti voi Penticostala din urmatoarele motive...tin sa precizez ca nu am fost racolata, influentata...etc de nici un membru...de la inceput au fost lucruri care mi-au displacut, am fost deplin constienta ca nu e "religia" desavarsita sau mai stiu eu cum sa ii spun... insa toti trebuie sa apartinem undeva...bun acum spuneti de ce nu am ramas ortodoxa...tin din nou sa precizez ca am un deosebit respect pentru cei cu adevarat CRESTINI din aceasta Biserica si sunt destui...dar totusi eu personal si launtrul meu nu au fost de acord cu multe din practicile lor care le-am considerat mai degraba firesti decat duhovnicesti slujbele devenind prin cei care le fac o obisnuinta si o rutina ...unii cred ca deja practicand preotia o considera o meserie decat ceva divin...in fine nu vreau sa atac, contrazic Catehismul ortodox ca el cuprinde tot ce inseamna Ortodoxia e o invatatura buna consider ca in mare parte e Dumnezeiasca...DAR lasand la o parte toate astea tuturor si cand spun tuturor ma refer la absolut toate denominatiile crestine ne lipsesc multe dar un lucru important pe care il consider eu e ca ne lipseste Constientizarea la modul cel mai serios si sincer posibil ca va veni iremediabil si irevocabil acea zi cand Domnul Isus (Iisus pt cei care se revolta fata de cei care scriu cu un singur i) Hristos va reveni in Slava si glorie si vor veni zilele cand toate discutiile contradictorii, tot haosul, luptele, atacurile stiintifice, filosofice etc. se vor sfarsi...si vom ramane fata in fata cu DIVINITATEA Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant si cu absolut tot ce am facut in marele "examen" numit viata cum imi place sa il numesc...si atunci nu vom mai fi nici penticostali, nici baptisti, nici ortodocsi, nici catolici si nici o alta secta, sectutza, denominatie etc...ci vom fi 2 categorii cei care au facut voia Domnului, au respectat Cuvantul Sau si au fost placuti inaintea Lui si cei care nu...am observat ceva foarte important in zilele noastre....se pune accentul foarte mult pe explicatie cat se poate de pompoasa cu termeni cat mai "luxosi" din partea tuturor...critici...atacuri...contratacuri...si adevaratele valori cum ar fi dragostea de oameni, rugaciunea sincera, SMERENIA (cu durere in suflet spun ca penticostalii stau cam prost la capitolul asta dar nu numai ei.. in fine nu sunt in masura sa judec doar afirm ce am vazut), milostenia...toate aceste lucruri care plac Domnului sunt aruncate intr-un colt indepartat si lasate acolo luandu-le loc exact ce Dumnezeului nostru nu ii place, certurile, pizmele, ocarile, noi defapt ce facem ne distrugem unii pe ceilalti...sunt socata si oripilata de ce se intampla ...o continua lupta pentru afirmare din partea fiecarei denominatii....este cat se poate de clar ca sfarsitul nu e departe...se implinesc sub ochii nostri profetiile si multi nici nu isi dau seama...oameni buni ce se intampla cu noi?? De ce lasam diavolul sa ne joace pe degete cum vrea incotro ne indreptam spre Imparatia minunata si Sfanta ..Noul Ierusalim al Domnului sau spre Infernul Satanei??? e pur si simplu dureros ce se intampla....poate ar fi cazul sa inchei ..poate va plictisesc dar va rog din suflet cei care cititi ganditi-va la Dumnezeul nostru care ne cunoaste din crestetul capului pana in talpi ...cata durere e in inima Lui de Tata sa vada cum noi creatia Sa...ne lasam condusi mai mult de cel rau...eu nu vreau nici o religie mondiala unica sau cum s-o mai numi ...nu vreau nici sa zic ca ai mei sunt cei mai buni ca nu sunt cu absolut nimic ....toti vom fi trasi la raspundere pentru ce am facut bun sau rau....atat imi doresc cu toata inima ...ca la revenirea Mantuitorului nostru ...sa fim cat mai multi pregatiti sa Il intampinam....desi cum bine zice Cuvantul...Multi sunt chemati putini sunt alesi....vreau sa va mai spun ca am un deosebit de mare respect pt unii calugari care sunt cu adevarat dedicati Domnului si pentru toti acei oameni/frati din toata lumea aceasta care mai tin pamantul ..sarea pamantului... care mijlocesc prin Duhul Sfant cu supsine negraite pentru omenirea asta care se apropie de final....DOMNUL DUMNEZEUL nostru sa ne ajute, sa ne dea lumina in cunostinta adevarului Sau si sa ne intalnim intr-un numar cat mai mare in Imparatia Sa caci El nu doreste moartea pacatosului ...El ne iubeste cu o dragoste nemasurata si pentru dragostea aceasta noi fiinte atat de slabe si firave trebuie sa Il iubim inapoi normal ca niciodata nu vom ajunge la marimea dragostei Lui dar cu toata inima noastra sa ne dedicam Lui Creatorului nostru viu si lucrator...Va multumesc ca ati avut rabdare la citire sper sa nu creez nimanui neplaceri....mi-am exprimat doar viziunea si simtamintele cu privire la ce se intampla pe plan religios cu omenirea...DOMNUL sa va binecuvanteze sincer pe toti absolut toti aceia care Il iubesc din inima curata si sincera, Il cauta si doresc sa traisca in randuiala Lui....AMIN
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru raspunsul tau, mariann.
mariann: Dar am citit, din asa zisi "sfinti parinti", multe neadevaruri. Ai putea sa ne dai niste exemple, caci multi afirma acest lucru, dar nu au exemplificat. Si ca sa nu mai dai de asa zisii "sfinti parinti", cauta sa citesti din Filocalia, culegere de texte in 12 volume, unde vei gasi tot ce e mai bun si autentic in materie de Sfinti Parinti. In plus, te-as ruga daca vrei sa ne scrii aici Crezul adventist. Am citit odata Crezul baptist si diferea de ceea ce numim noi, crestin-ortodocsii, Crez. Si mai am o intrebare: care e atitudinea adventistilor fata de vin? Aveti voie sa beti vin? Considerati ca Iisus Hristos a baut vin, sau must? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iti poti imagina ca singele lui Iisus poate fi simbolizata de o bautura fermentata(care contine alcool)? |
|
|||
|
|||
![]()
Isus a fost un om perfect dar si normal in acelasi timp.
Cum putea el sa transforme apa in vin sau sa dea sfaturi si exemple despre vin daca nu stia ce-i asta? Mai degraba as intreba daca minca carne sau nu? Si oricum mustul este si el fementat (sau mai exact in curs de fermentare) deci si mai impur decit vinul. |
|
||||
|
||||
![]()
TFL, vinul nu simbolizeaza sangele lui Hristos. Acest element devine in cadrul Sfintei Liturghii Sangele lui Hristos. Deci, in aceasta situatie nu simbolizeaza ci este Sangele lui Hristos. In afara Liturghiei, vinul ramane vin. E bine sa nu facem confuzii. Iar daca nu stim, e indicat sa intrebam, decat sa ne aventuram in speculatii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sisu, Iisus Hristos a fost Dumnezeu adevarat si Om adevarat, nu un simplu om.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie uitat cu cine stai de vorba. In cazul unui Martor a lui Iehova cum e sisu2 de exemplu, Hristos nu a fost decat ,,Cel mai mare om care a trait vreodata,,. Iehovistii practica idolatria si se inchina la creatie. Petru ei Fiul a fost o creatie a lui D-zeu care a avut un Inceput. Nu e Cel ,,care a existat mai inainte de toti vecii,, si Cel ,,intru care zace trupeste toata plinatatea dumnezeirii" Col 2.9. De aceea sunt foarte periculosi genul asta de indivizi, fac pe curiosii, intra pe o tema anume si aduc vorba tot de erezile lor, cum e remarca de mai sus a iehovistului.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai de aceea fac aceste precizari ovidiu, ca el sa intelega faptul ca trebuie sa posteze doar unde crede ca poate spune ceva adevarat. M-as bucura ca de fiecare data cand pleaca de pe acest forum, sa plece macar cu un semn de intrebare asupra a ceea ce credea. Altfel, isi pierde vremea pe aici. Stiu ca sunt curiosi ca sa-ti atraga atentia, dar uita ca in momentul in care incep sa vorbeasca, dau semne de boala.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Problema animalelor curate si necurate a fost dicutata, pe acest forum, la sectiunea "Din Vechiul Testament" - "Animale curate si necurate". Am participat si eu la discutie. 2. Practica zeciuelii. Existenta in Vechiul Testament dar si in Noul Testament. "Voi dati zeciuiala din marar, din izma si din chimen si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si PE ACELEA SA NU LE LASATI NEFACUTE"(Matei 23:23). Concluzie: sunt lucruri mult mai importante in viata de credinta decat darea zecimii, dar nici aceasta nu trebuie lasata nefacuta. Darea zecimii este un mod de a recunoaste ca tot ce ai este de la Dumnezeu. 3. RITUALUL SPALARII PICIOARELOR. Exemplu si porunca de la Domnul Iisus Hristos. Sa spui ca acest obicei ar veni de la o femeie, este foarte urat. Arata necunoasterea Sfintei Scripturi si dorinta de a arunca, din nou, cu noroi in credinta biblica a unor oameni. EVANGHELIA DUPA IOAN CAP. 13. SPALAREA PICIOARELOR. Cunoastem cum s-au petrcut evenimentele. Dar sa "auzim" si ce a spus Domnul Iisus Hristos cu ocazia spalarii picioarelor. " Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele SI VOI SUNTETI DATORI SA VA SPALATI PICIOARELE UNII ALTORA".(Ioan 13:14). "PENTRU CA EU V-AM DAT O PILDA, CA SI VOI SA FACETI CUM AM FACUT EU" (Ioan cap. 13:15) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|