![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa se mire prostii care-ntreaba, uite d'aia!
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Si sa dea Domnul sa dispara si ultimii preoti de mir din episcopii, mitropolii, etc. Acestia genereaza coruptie tocmai pt ca au familie ! Deja este fenomen popular cumpararea parohiei ! Cine credeti ca intretine fenomenul ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine intretine "fenomenul"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu ma insel, din vietile lor se vede ca abia jumatate erau casatoriti. Unii erau tineri, altii erau singuri. Se aleg calugari din doua motive. Nu stiu prea bine canoanele si perioada in care s'a luat aceasta hotarare. 1. Spre a se evita nepotismele si mostenirile, adica sa nu aibe familie si copii. 2. Sa aibe cat mai mult timp pentru treburile Bisericii, adica sa nu fie retinut si de ale treburi personale.
|
|||
|
|||
![]()
Am spus eu ca ar fi toti casatoriti? Calugar diferit de necasatorit. I-a tuns cumva Hristos in monahism?
Motivul trei: 3. Pentru ca nu le plac femeile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât privește nepotismul iarăși nu e o protecție absolută la nepotism, atât timp cât unui văduv cu copii nu-i interzice nimeni să fie călugăr și chiar ierarh, iar nepoți poți avea dacă provii dintr-o familie numeroasă de la frați și verișori. Nu cred că interzice nimeni ca într-o mănăstire să intre frați de sânge, ori unchi și nepoți, ori verișori, ferirea de nepotism nu cred că e un argument suficient ori absolut.
|
||||
|
||||
![]()
Chiar nu interzice. La mănăstirea Rimetea s-au călugărit două surori cu mama lor. Tatăl a mers la altă mănăstire.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|