![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
56. Fii atent, gandind mereu
Cum te vede Dumnezeu... In tot timpul te sfieste Caci Dumnezeu te priveste. 57. Orice faci si orice spui Lucreaza ca-n fata Lui. Orice-ai gandi, orice-ai face Vezi lui Dumnezeu de-I place. 58. Oricum ar fi planul tau Sa-L intrebi pe Dumnezeu. Ada Scriptura de fata Caci atunci El te invata. |
|
||||
|
||||
![]()
59. In tot locul ce citesti
Pe tine sa te smeresti, Retine-te de la orice dorinta Ce nu-mplineste-o trebuinta, 60. Ci-aduc numai o placere Si-o zadarnica mangaiere. Cand pe plans il vei afla El va fi pravila ta. |
|
||||
|
||||
![]()
61. Lacrimile vezi sa-ti fie
Tipic si pravila tie. Lacrimile si zdrobirea Ele pot sa-ti schimbe firea. 62. Intru toate urmareste Aceea ce-ti foloseste, Tipicul nu-ti foloseste De nu vezi rodul ca creste. 63. Pravila-i litera moarte Cand e inima-nghetata. Pravila sa-ti fie-n toate Plansul si gandul la moarte. 64. In fata lui Dumnezeu de-ai sta Si-aceasta-i pravila ta, Litera moarta nu poate, Duhul da viata-n toate. 65. Rodul de nu-l urmaresti In zadar te ostenesti, Scriptura nu-i litera moarta Ea cere sa fie lucrata! |
|
||||
|
||||
![]()
66. Tot cuvantul din Scriptura
Duhul Sfant la dat din gura, Scriptura nu-i omeneasca Ea-i din cer, dumnezeiasca. |
|
||||
|
||||
![]()
67.Nu-i de-aici de pe pamant
Ci-i opera Duhului Sfant. Scriptura-i gradina data Care trebuie lucrata. 68. Iar noi gradinari sa fim Sa lucram si sa pazim. Ea va fi la judecata Obiect pentru teza data, 69. Nu precum am studiat, Ci precum noi am lucrat. Cele scrise si citite Cere sa fie traita. Ca nimic voi folosi Daca nu le voi trai. 70. La moarte sa te gandesti Daca vrei sa nu gresesti. Sunt sigur ca voi muri, Sigur ca voi putrezi. 71. Daca-s sigur c-am sa mor De ce sunt nesimtitor? De ce nu-s treaz sa plang mereu In fata lui Dumnezeu? 72. Sa ma rog, sa plang cu-amar C-am pierdut vremea-n zadar, Cata vreme mai traiesc Scopu-i sa ma mantuiesc, 73. Sa ma rog, sa priveghez Un om nou sa ma formez. Tot ce nu te foloseste, Fugi cat poti si te fereste. |
|
||||
|
||||
![]()
74. Ai mintea prevazatoare
La cele-nconjuratoare. Nu scarbi pe Dumnezeu Cu gandul si rostul tau. 75. Ci sa pleci cu multumire De la orice convorbire. Ia-ti Parintii si Scriptura, Indreptarul si masura. 76. In toate sa urmaresti Scopul bun sa-l folosesti. Dumnezeu mult se scarbeste Cand mintea se trandaveste. 77. Caci mintea fara trezvire E dracilor jucarie. Nu-i da trupului ce-ti cere Ca-ti va-ntoarce cu durere. 78. Nu-ti dezmierda trupul tau Caci ti-l faci tie calau. Pe Hristos de-L urmaresti Fara Cruce nu-l gasesti. 79. Cel ce fuge de dureri Cade-n bratele placerii. Cand vei fugi de durere Vei fi-nselat de placere. 80. Caci iubirea cea de sine Este moarte pentru tine. |
|
||||
|
||||
![]()
Cam asta a fost aceasta minunata poezie.
Fiecare sa traga povetele, invatamintele si sfaturile care cred ca i se cuvin. Iar maine cu alta poezie, la fel de frumoasa am sa revin. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumim pentru aceste frumoase..cuvinte..versuri. Dumnezeu sa-ti rasplateasca.
|
|
||||
|
||||
![]()
Buna ziua oameni buni, astazi avem o povestioara despre tarisoara noastra robita. Sper sa va placa. Se numeste "Vestitorii durerii din tara robita"
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Pasarele calatoare
De la Dunare veniti? Despre scumpa noastra tara, Spuneti noua ce mai stiti? 2. Mai traiesc Romani pe-acolo? Se aude glasul lor? Se mai vede la hotare Steagul nostru tricolor? 3. Doina azi se mai aude, Si talangile la stani, Se mai afla oare astazi Veselie la Romani? 4. Sarbatoarea mai rasuna Glas de clopote duios, Indemnand la rugaciune Pe norodul credincios? 5. Din vazduh in zborul vostru, N-ati privit catre Carpati? Sunt ei tot asa de falnici Nu se vad mai aplecati? 6. Dar, frumoase pasarele, Voi nu-mi dati nici un raspuns, Vorba mea ca o sageata Pare-mi-se v-a patruns. 7. Amintindu-va de Tara Voi oftati acum din greu, Parca toate sunt pierdute: "Tara si poporul meu" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
POEZIE CRESTINA | vsm | Generalitati | 107 | 17.03.2016 00:48:28 |
poezie de Zorica Latcu | luciamanta | Generalitati | 11 | 25.08.2011 13:59:16 |
Poezie si sfintenie. . . | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.07.2011 11:32:05 |
o poezie | maria-luisa | Generalitati | 5 | 09.02.2010 22:23:07 |
Poezie | Florin-stz | Generalitati | 13 | 10.10.2008 20:57:26 |
|