Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2010, 20:10:38
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Harul este acel ceva,fara de care nu ne putem mantui.
Harul este si un dar,pentru ca ,in neputinta noastra,singuri nu putem nici macar sa incepem sa vrem sa ne curatim.
Harul este si o energie , pentru ca are o anumita manifestare in noi,se uneste cu sufletul nostru,il strabate pana in cele mai ascunse cotloane,il lumineaza,il face sa se ridice din somnul neputintei ,il aduuce la viata. Nu stim cum,nu e intelepciunea noastra ,ci este harul Duhului Sfant,prezent printre noi in permanenta ,ca rasplata a rascumpararii noastre de catre Hristos.
Vechi 30.05.2010, 20:11:44
gibilan
Guest

Implicit

consider acest topic inchis
Vechi 30.05.2010, 20:18:50
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Doriana draga, hai sa nu mai intram in polemici si aici!...

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu nu te-am rugat sa dovedesti manifestarile harului, ci definitia harului. Ai incercat s te uiti in Biblie unde scrie "har" si sa inlocuiesti cuvantul cu definitia ta sa vezi ce iese?
bine mai draga, hai mai bine sa nu intram in alte polemici si rastalmaciri de cuvinte, fiecare dupa cum i se nazare, caci nu are rost... I just cannot be bothered anymore... si daca tot ai gasit definitia lamuritoare, atunci nu inteleg ce te mai tot ambalezi pe-aici adresand aiurea intrebari nonsensice, asa, tam-nisam, cui si dupa cum ti se nazare, doar de dragul de a le posta, ca sa te afli si tu-n treaba, deh... sau, din plictiseala, n-ai de cin' sa te mai iei si ma gasisi pe mine, mai repede?... mai bine ai fi postat definitia aia gasita, ca sa ne mai luminezi si pe noi, in loc de alte palavrageli fara sens... prin postarea mea de mai sus eu mi-am exprimat succint si expres, modul meu de intelegere a ceea ce reprezinta Harul, si-am considerat de cuviintza sa postez si un mic citat evanghelic relevant si care mie mi-a placut, ai ceva-mpotriva?! iar daca ai, prob. ta, oricum... ca eu ma opresc aci, nu mai lungesc polemizarea asta cu tine, asa ca pana una-alta, n-ai decat sa talk to the hand, dear!... mai vbim noi poate cand vei fi 'in toane mai bune'... pan'atunci, post binecuvantat (care-ncepe maine, al Sf. Ap. Petru & Pavel, daca il tii) si toate cele bune!...
Vechi 30.05.2010, 20:20:39
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit de acord cu gibilan

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
idem, total de acord. in definitiv, nici nu s-ar putea spune mai multe, principalul a fost deja spus, iar restul observ ca se transforma in palavrageli deviante de la topicul initial, ca de obicei, nimic nou dealtfel...

Last edited by cherub; 30.05.2010 at 20:22:46.
Vechi 30.05.2010, 20:21:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
Intr-adevar...s-au dat destul e explicatii. Si dvs si iustin ati atins esentialul. Cred ca ne-am lamurit.

Cherub, relax...era doar o intrebare...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este Harul ,mai pe inteles? iustin10 Despre Biserica Ortodoxa in general 37 04.05.2016 18:13:11
Harul nu se impartaseste doar prin Sacramente Decebal Dogmatica 142 10.11.2013 12:05:30
Harul costel Spiritualitatea ortodoxa 72 06.02.2013 14:11:04
Harul lui Dumnezeu Florin-Ionut Generalitati 7 05.09.2008 20:24:15
Harul Dumnezeiesc Sylvie Generalitati 6 21.08.2007 11:46:31