![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De casatorit nu va puteti casatori in Biserica daca el nu este ortodox. Un pastor v-ar putea casatori, dar asta pentru ca e convins ca daca ai renuntat la credinta ta pentru pasul asta, nu va dura mult si vei deveni adepta lor. Si are dreptate. Singura solutie ca lucrurile sa mearga este sa-ti cunosti si practici suficient de bine credinta incat sa-l convingi ca se afla pe un drum gresit, inainte sa se ajunga la casatorie. |
|
|
||||
|
||||
|
O problemă de drept canonic: dacă îi căsătorește pastorul, BOR îi consideră căsătoriți sau nu ?
|
|||
|
|||
|
Citat:
La fel de bine i-ar putea binecuvanta un saman. Sau un guru indian. Tot acolo. Parerea mea e ca desi nu e un gest categoric, tot cam pe la apostazie se incadreaza si e o chestiune de timp pana cand apostazia se instaleaza definitiv. Personal n-am cunoscut nici un caz de familie mixta ortodox-protestanta. Ba dimpotriva, vreo 5 cazuri in care ea a devenit din ortodoxa protestanta dupa ce s-a casatorit cu un protestant. Delicata devine chestiunea daca i-ar casatori un preot greco/romano-catolic. Aici stiu un caz fericit de casatorie mixta si nu stiu cum au procedat. Oricum el (catolicul) e mai putin religios. Om de treaba da, religios ba. Cand sunt cazuri din astea, in care unul ia religia mai usor, treaba poate sa mearga. Dar nu le-as numi cazuri fericite desi la prima vedere cazul putin mai sus enuntat este unul fericit, sau ma rog, comparativ cu vremurile in care traim chiar foarte.. Last edited by AlinB; 23.04.2010 at 01:58:15. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Normal ca nu. E ca si cum i-as fi casatorit... eu sau vecina mea (indianca)... Si de aceea cred ca familiile NP traiesc in pacat, tocmai ca nu i-a cununat un preot, cineva caruia Domnul Isus i-a dat puterea asta si a suflat peste el Duh Sfant, ca ceea ce leaga pe pamant sa fie legat si in cer... Nu sunt legati in fata lui Dumnezeu. Pe ei ii casatoreste ... "fratele Ghita", care avand mai multe paralute a ajuns pastor.
|
|||
|
|||
|
Important e cum ii considera Dumnezeu, nu BOR, BC, BB, AZS, BP sau altii. Nu au ajuns canoanele cuiva sa ne conduca viata.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Raspunsul e nu.De ce? Trebuie sa gandim casatoria ca una din caile prin care omul ajunge la Dumnezeu,cealalte fiind calugaria si fecioria. Deci tu prin unirea cu celalalt urmaresti ca impreuna sa va mantuiti. Din moment ce religia lui este gresita,considerata eretica de Biserica Ortodoxa,cum vei agonisi mantuirea? Un mar puted intr-o lada cu mere bune,va strica si pe celelalte.Insusi Solomon a uitat de Dumnezeu,dupa ce si-a luat sotii pagane,care incetul cu incetul l-au atras la religiile lor. Dumnezeu trebuie pus inainte la toate.Daca nu vei face asa,vei avea de suferit. Daca ai urmari efectiv cuplurile care au avut religii diferite,ai vedea ca toate au probleme. Deci,nu,casatoria unui ortodox trebuie sa fie doar cu o femeie ortodoxa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
eu sincer sunt de acord cu tine , de aici si lupta interioara. el este o persoana minunata , totusi Il iubesc pe Dumnezeu mai mult decat pe el si cred in Biserica Ortodoxa. Pana in acest moment nu am facut nici un plan de nunta , doar am vb despre casatorie ca un pas firesc in relatia noastra. In adancul sufletului stiu ce e de facut.... iti multumesc pt comentariu!! |
|
|
|||
|
|||
|
Copii cum ii veti boteza?
|
![]() |
| Tags |
| casatorie, religii |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 03:13:29 |
| Casatoria intre rude | danielll | Generalitati | 9 | 03.03.2013 17:34:53 |
| pacatul stramosesc+religii diferite la casatorie | simona_fidela | Nunta | 10 | 12.03.2012 15:23:28 |
| casatoria intre rude | vlady | Generalitati | 5 | 11.02.2007 15:05:10 |
| casatorie intre persoane de relegii diferite | mikidutza | Nunta | 6 | 20.09.2006 20:54:36 |
|
|