![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
De unde impresia de ura?A postat niste diferente,atat.Unde ati vazut scris ceva referitor la mantuire?Daca nu le scrie nimeni,nu mai exista diferentele?
|
|||||||||||
|
|||||||||||
|
articolul parintelui Cleopa despre deosebirile intre catolici si ortodocsi a mai fost pus pe forum
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
teologic, la un moment dat, aceasta idee parea sa explice unele lucruri ... daca pare sa complice altele... doar pare! Citat:
deosebirea consta in faptul ca transsubstantierea are loc la cuvintele Prefacerii, nu la coborarea Duhului Citat:
Citat:
catolicul din zilele noastre nu beneficiaza de asa ceva acum se pot obtine indulgente prin rugaciuni speciale, pe care la faci fara sa te stie nimeni - si nimeni altcineva nu stie daca ai primit sau nu indulgenta decat tu si Dumnezeu Citat:
ceea ce este altfel, este traditia catehetica: Prima Sfanta Impartasanie luata in mod constient si Mirul ca implicare constienta in viata Bisericii au un ritual special la varsta priceperii - acestea nu elimina nimic de la Botez, ci doar aduaga la un moment dat Citat:
acestea sunt regulile si chiar se tin!!!
|
|||
|
|||
|
I-am citit opiniile(,,Ne vorbeste Parintele Cleopa>am ajuns momentan pe la vol.5>dar ,,timpul liber"este un lux momentan pt subsemnatu)la sugestia unui amic.O personalitate remarcabila.Staruinta cu care sustinea ideea(printre altele) conform careia Binele va invinge intr-un final Raul il plaseaza,din punctul meu de vedere,in rindul celor care transmit un adevar general si universal valabil.Cat despre opiniile dinsului precum,,Iar nici cu protestantii nu avem nimic comun. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. ">prefer sa nu comentez pt ca mi-am propus sa-i inteleg mesajul si mai putin sa-i critic opiniile pe anumite aspecte.Oricum ar fi lejer penibil sa ma apuc sa demonstrez contrariul fie si din cauza ca nu sunt un exeget.Per ansamblu nu regret ca i-am citit cartile/opiniile.La fel cum nu regret ca am citit si ,,discursurile" lui Dalai Lama.Regret ca a avut o parere atat de critica la adresa protestantilor dar ii respect opinia.Faptul ca imi convine sau nu>este irelevant din punct de vedere al scopului pt care i-am citit cartile.Parintele Cleopa..un om ale carui sfaturi cu siguranta merita citite.Parerea unui protestant.Sau cum vreti dvs sa-mi spuneti.
Bye. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
dar ...oricum ai da-o (dogma catolica cu/fara contributia parintilor Ioachim si Ana si nasterea Fecioarei fara pacat ,tot EREZIE este... sa confunzi masa (Sf.Fecioara)care "poarta" pe Painea Vietii (Hristos ) cu Painea Vietii Insasi ...sau vasul care tine Mirul cu Mirul ...tot erezie e ... @ tigerAvalo9 : de acord ar trebui sa ne iubim intre noi ,dar conditia esentiala e sa-L IUBIM in primul rand PE HRISTOS si adevarul Sau ,apoi ,abia in al-2-lea pe ceilalti , oameni ,caci ce folos ca "ne intelegem" , ne pupam si suntem prieteni dar nu in adevarul lui Hristos ci in adevarul lumii si scopul principal devine sa nu cumva sa jignim ,sa suparam pe cineva...iar ce a spus Hristos-Dumnezeu ,nu mai conteaza...ca sa nu cumva sa jignim pe un om...
https://youtu.be/mvZARLkQmLk Last edited by flying; 10.04.2010 at 19:06:10. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
vai, vai, vai.... de cita logica, si de cita acuratete si precizie stiintifica dai dovada cind vine vorba sa dai cu noroi intr-o alta dogma care este de fapt asemanatoare in circumstante si dependenta de legile pamintene cu dogma nasterii Mintuitorului. LOGIC VORBIND si urmarind firul ratiunii si a unei posibilitati de nastere fara de pacat( a lui Iisus fiul Mariei) intr-un mediu IMPINZIT DE PACAT ar fi ABSOLUT normal sa existe si posibilitatea nasterii fara pacat si a altor persoane nu? Gindeste-te de data asta! Din moment ce Iisus s-a nascut asa, de ce nu s-ar naste si fecioara Maria intr-un mod similar. Poti tu oare demonstra ca nu-i asa, sau sa o punem altfel: Poti tu DEMONTA teoria ca nu se poate...evident ca NU ! ! ! deci sa fim mai retinuti si smeriti!...si din nou repet, sa nu mai facm atit de desteptii si pe AVOCATII LUI DUMNEZEU! Daca are Dumnezeu vre-o problema cu aceasta dogma o sa ne explice El DIRECT! ! !, nu prin intermediar(i), ca doar nu suntem la piata Matache Macelaru'! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
:) a fost distractiv tot ce ai scris ,dar aici nu e thread-ul de umor ...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Teoria a fost demontata de Sfintii Parinti, asa cum f bine ti-a scris mai sus flying. Nu avem noi Duhul Sfant al Sf. Parinti, ca sa stim mai bine decat ei, dar avem multa mandrie. De aceea putem sa dam cu presupusul, daca asta ne bucura, dar nu are nici practic nici o valoare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Nu te grabi, mai usor, flying nu mi-a spus nimic "f. bine", ci a dat-o pe umor pentru ca nu are argumente, la indoctrinati, numai prin forta si intimidare se lucreaza deoarece argumente..ioc!. Chiar tu Anca ai afirmat pe alt topic, stii tu, ca : pricipala dogma a credintei crestine a sf parinti este ca NIMENI nu se poate naste fara pacatul primordial al protoparintilor, nu-i asa, ? exact asa ai afirmat. Deci absolut NIMENI! ! ! Ca urmare conf celor enuntate de tine nimeni, TU AFIRMI ca nici Hristos nu a putut sa nu se nasca fara de pacat, deoarece NIMENI INSEAMNA NIMENI, nu nimeni DAR cu exceptia lui Iisus. Pe planeta asta nu exista dar si ..poate, si au afirmat-o si sfintii Parinti Deci cind spui NIMENI, afirmi o realitate a pamintului unde locuim cu totii si unde stim ca absolut nimic nu poate sa se nasca fara imperecherea celor doua sexe. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 12:56:44 |
| Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 01:18:17 |
| ce fel de catolic poate fi cel botezat ortodox | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 15 | 30.10.2010 17:55:32 |
| Casatoria intre ortodox si catolic | ioanac27 | Nunta | 6 | 17.08.2009 15:07:52 |
|
|