Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 21:24:09
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pana nu ne spuneti pe ce va bazati cand scrieti aceste idei nu putem nici sa spunem ca aveti dreptate, nici ca nu aveti, nici sa emitem pareri personale. Nu poti construi etajul fara parter. Deci, astept sa vad despre ce vorbim. Despre Iisus al nostru sau despre unul inventat de oameni dupa cum le-a placut?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 02:19:21
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

ben_gal tu inca mai astepti pe Mesia?Ia zi sincer.Nu ai obosit de atata asteptare?
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 15:18:58
daniela.mois daniela.mois is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.04.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit Inca o data si in veci vecilor : Hristos a inviat !

"De obicei nu intru in dictutie cu indivizi .... , insa in cazul acesta voi face o exceptie sa iti sugerez sa citesti un pic istoria (da lipsa ta de date face ca anumitor oamenii,mediocrii si lipsiti de educatie ,sa ia de buna cele spuse de tine ) ,nu de alta dar cele spuse de tine sunt o aberatie si nu au nici un fundament real ,erezie si blasfemie ,insa acum ma voi axa pe distrugerea si perpetuarea adevaului istoric , te intreb :cum iti permiti tu ca sa fi nesincer si sa inseli lumea sau mai bine zis de ce ai face acest lucru ? Insa spre dezamagirea ta sunt si oameni ce au citit mai mult de 10 versete din tahor si au o cultura generala buna,avand in acelasi timp si integritate ,atat sociala ,etic-morala,cat si mai ales spirituala . Cineva a spus :" gandirea este cel mai greu lucru de pe lumea asta ,de aceea asa de putini o practica " evident se aplica in cazul mediocritatii si a celora ca tine ce iau de buna fiecare documentar facut in lipsa de dovezi ,ci doar pe pura presupunere ,din perspectiva unor lunatici ,ce au un interes comun spre a sustine sau a dezmintii o teorie ,facand totul dintr-un mare plan (diabolic de altfel ) ,numit de unii oamenii ,ca si teorie a conspiratiei . Dumnezeu sa te lumineze . Amin"
Nu este din fatarnicie ,ci doar un exemplu de a demonstra (ma rog este un cuvant cu o insemnitate prea mare ), ca tot ceea ce spun imi asum,deoarece este adevarat si drept .
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:29:41
ben_gal
Guest

Implicit

@
Scrierea NT nu a fost ceruta de catre Yeshua. El nu a scris nimic. Citind evangheliile vedem ca El a spus ca nu a venit sa schimbe Biblia. Scrierea NT, cred eu, a constituit o neluare in seama a dorintei Lui. Cu alte cuvinte, scopul lui Yeshua de a nu schimba nimic nu a fost respectat.
Biblia a fost scrisa pentru evrei si Yeshua a vrut ca si "neamurile" s-o cunoasca. Din acest p.d.v. Yeshua a fost un misionar evreu. Primul si ultimul. Ce a iesit din asta se stie. A iesit rau. Nu numai ca noua religie s-a ridicat impotriva evreilor, ci a fost scindare intre noii crestini si s-au batut ca chiorii pina azi.
Biblia contine tot felul de chestii singeroase poruncite evreilor de catre Creator. Aceste actiuni nu s-au repetat in ultimii aproape a 3000 de ani. NT contine doar dragoste, insa dragoste nu a fost si nici astazi nu e. Contradictie intre cele scrise si comportare.
Pentru mine este clar [si nu doresc sa jignesc]:
Jertfa lui Yeshua a facut mai mult rau decit bine.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:32:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Jertfa lui Yeshua a facut mai mult rau decit bine.
A cui a fost ideea ca Yeshua sa fie jertfit? Si de unde stiti ca a fost jertfit?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:39:25
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
A cui a fost ideea ca Yeshua sa fie jertfit? Si de unde stiti ca a fost jertfit?
Daca Yeshua nu a fost jertfit, atunci nu a fost si gata.

Sfat: Doriana! Mai incet caci sunt lup batrin.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 00:16:16
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

[quote=ben_gal;232857]
El trebuia sa reconstruiasca Templul Domnului - Templul exista.[/QOUTE]
El a reconstruit Templul Domnului,iar acest templu este firea umana,pe care El,Mesia,a reconstruit-o.
In Psalmul 50 noi,toti crestini,milioane de oameni pe zi ,credinciosi acestui Yeshua,ne rugam asa
"Sa se ridice zidurile Ierusalimului"
Pentru noi Ierusalimul este foarte important,este patria noastra adevarata,caci suntem straini in aceasta lume,si cetateni ai Ierusalimului ceresc(a carui icoana este Ierusalimul pamantesc)
[quote]
El trebuia sa aduca pe evreii imprastiati in lume in Israel.
.[/QOUTE]
Iata dar cat de multi a adus la sine Dumnezeu,nu numai pe evreii imprastiati ,ci si din toate neamurile .A adus evreii in tara lor,Israel,si pe toti cei rataciti dintre neamuri,i-a adus la cunostinta lui Dumnezeu,prin acest Iisus ,care voi l-ati rastignit.Acesta,cadere fiind pentru voi,s-a facut ridicare pentru neamuri,spre slava lui Dumnezeu.Voi ,evreii sunteti iubiti prin nastere,datorita parintilor vostri(Avraam),iar noi,crestinii suntem iubiti prin infiere,datorita lui Dumnezeu Fiul,intrupat,pe care voi nu L-ati recunoscut,desi a fost printre voi
[quote]
El trebuia sa instaureze pacea pe tot pamintul.
.[/QOUTE]
Pacea incepe din sufletele noastre."Piara 10000 la drepata mea,nu ma voi teme,caci Domnul ma va sprijini" .In afara da,sunt razboaie,dar razboiul cel mare a fost invins,caci acest razboi era pacatul si frica de moarte.Cati sfinti nu au aparut oare apoi ca adevarate victorii ale desavarsirii cerute de Dumnezeu,cate suflete nu si-au gasit linistea in Domnul,cati dintre noi nu am simtit aripa ocrotirii Sale.
De ce ne-ar iubi Dumnezeu?De ce ne-ar ocroti?Caci nu suntem evrei . Numai si numai pentru Fiul Sau,caci altfel,nimic bun nu am facut.

[quote]
El urma sa fie nemuritor.
[/QOUTE]

Adevarat a Inviat !!!!!!!!
Iar cel inviat,nu mai moare.

Last edited by iustin10; 10.04.2010 at 00:18:50.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 05:54:44