![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi poate explica cineva de ce azi la primul pasaj din Sfanta Scriptura de s-a citit la denia de la Catedrala Patriarhala s-a pus in loc de "stapanitorul acestei lumi" "judecatorul acestei lumi" si cand au fost aprobate in Sfantul Sinod aceste modificari in Sfanta Scriptura?
Din cate tiu minte ultima versiune aprobata de Sfantul Sinod a Sfintei Scripturi e cea diotorsita dupa Septuaginta,redactata si adnotata de IPS Anania si altii.Apoi au fost aprobate niste modificari minore pentru Sfanta Liturghie,dar care nu au modificat sensul ci numai forma exprimarii. Si acolo si in Sfanta Scriptura mai veche (cea talcuita si de Gala Galaction printre altii) era scris "stapanitorul" iar nu "judecatorul". Iar in Sfanta Scriptura a BOR editia din 1914 tot "Stapanitorul acestei lumi" este scris. Si Doamne miluieste! sa se opreasca aci modificarile si sa nu mai apara si altele! (mai s-au facut si alte modificari in Sfanta Scriptura,nu am inregistrat sa le pun aci pe toate.) (este vorba de ce se citeste din Sfanta Evanghelie de la Ioan si versetul specific este cel de la Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan,capitolul 16,versetul 11.) Last edited by mihailt; 01.04.2010 at 20:58:07. |
|
|
|||
|
|||
|
"Și de judecată, pentru că stăpânitorul acestei lumi a fost judecat."
Ma indoiesc ca a fost modificata Scriptura.. sensul ar fi cu totul aberant. Poate a fost o "balbaiala", ceva neintentionat. In plus, mai apare in alte parti: "Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară" (Ioan 12:31) "Multe nu voi mai grăi cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi; și el întru Mine n'are nimic" (Ioan 14:30) .. cred a fost ceva neintentionat. |
|
|
|||
|
|||
|
Mai soro Anna oi fi auzit eu aiurea datorita pacatelor mele,sau ca m-au inselat duhuri rele sau amandoua.
Sau o fi fost o pronuntare gresita. |
|
|
|||
|
|||
|
Mai frate George stii ce mi se pare mie cel mai infricosator aci dupa vizitarea templului lui Baal?
Vizititare castelului cavalerilor cruciati: "ZIUA 3 – 08 martie Mic dejun. Deplasare spre Tripoli.Trecerea graniței în Siria. Scurtă oprire la Krak De Chevaliers (Castelul Cavalerilor), cel mai bine păstrat castel cruciat din Evul Mediu (sec. 12)." Cavalerii cruciati sunt inselati de draci si trebuie evitat sa vizitezi obiective ale lor.
Last edited by mihailt; 02.04.2010 at 01:36:14. |
|
|
|||
|
|||
|
...incepe sa sune a revolutie culturala din China... cum urlau de la tribune ?..."Sa radem de pe fata pamintului tot ce este vechi si prafuit si ce nu este conform "dogmelor" actuale"!
Noroc ca in lume exista si oameni civilizati!, adica occidentalii. Daca cultura ar fi fost lasata pe mina balcanicilor si asiaticilor besmetici ACUM nu mai exista NIMIC! Nu am mai fi avut din ce sa ne imbogatim sufleteste si intelectual! |
|
|
||||
|
||||
|
Ceea ce vad eu acum pe acest fir sunt lucri care se intimpla periodic si care tradeaza anumite dedesupturi . Dumneata esti omul care umblii cu dogmatica sf. Ioan Damaschin la subrat , si chiar ai deschis si threaduri aproximativ sinonime, imbuibind forumul cu pareri deosebite dar doar livresti. Dar acum fratii care deunazi te apreciau (Costel, Georgeval, Andreicozia, etc) te-au ,,tradat" facind o alta alianta dar fara tine . Este fireasca aceasta asociere deoarece ai cam zbircit-o , si mai ales ca nu este prima data ; dealtfel aceasta zbircire ni se intimpla tuturor care exageram intr-un fel sau altul, si numele lor sunt mai sus si inca si multe altele mai sunt . Cei mai multi ti-au raspuns insa intr-un mod desgustator de sec si taietor. Si cind mi-aduc aminte de cuvintele sf. Vasile cel mare care spunea ca in lumea aceasta nimic nu este intimplator ci din contra totul este cu buna rinduiala ! parca inteleg aceasta intimplare a ta un pic mai bine si iarasi se instaleaza linistea ! Dar nu inteleg cum s-a intimplat ca dumneata un exigent si rigorist sa nu cunosti nimic despre Gala Galaction , care in treacat fiind zis este din aceiasi tagma cu PF. Daniel , si il apreciezi ? Pai uite, citeste ,,pintecul desfrinatei " chiar de pe net si il vei vedea pe ,,tatuca" mai complet, mai daruit de ispititorul cu mai multe ,,harisme" chiar daca se cheama G. Galaction. Nu numele te mareste ci faptele !
Am postat pt. ca m-a surprins modul in care confratii de ,,marturisire" te-au tradat si te-au pus la punct si pt. greselile de necunoastere din spatele frumoasei poze pe care o ai . Dar faptul ca esti gata mereu si in mod facil , fara nici o retinere, sa te scuzi si sa ceri iertare este o mare trasatura care asa cum a spus o colega de forum cu vreo 3-4 luni in urma : ,,.. a ierta rapid si a spune ca esti iubitor de aproapele da tare bine in CV-ul de bun crestin" Nu am vrut sa fiu privit ca ,,rau" , chiar daca s-ar putea dori neaparat aceasta din partea ta dar incerc sa spun lucrurilor pe nume. In rest din partea mea numai pace si bucurie ! Last edited by zaharia_2009; 02.04.2010 at 13:15:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Frate Zaharia (desi nu sunt convins),mai intai sa incepem cu limba romana si apoi sa comentam vorbele si faptele altora!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
(aci cateva despre Gala Galaction: http://ro.wikipedia.org/wiki/Gala_Galaction) Ca a aparat neamul evreilor de niste inselati de draci scriind? Apoi mai frate Zaharia se pare ca fratia ta nu stii ca dracii prima data au inceput sa insele pe unii cavaleri templieri sa extermine evreii in masa la inceputurile miscarii cavalerilor templieri? Ia citeste fratia ta pe aci sa vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bernard_de_Clairvaux "În regiunea Renaniei, un ermit francez numit Raoul, care spunea că e călugăr cistercian și se bucura de sprijinul anumitor cercuri ecleziastice, obținea mari succese în fața mulțimilor. În jurul acestui predicator rătăcitor lua din nou naștere climatul escatologic al primei cruciade. La fel ca pe vremea lui Pierre Ermitul și a lui Gautier cel fără de Avere, un sentiment de exaltare colectivă punea stăpânire pe credincioși. Raoul, flutârând niște scrisori pe care le ar fi primit de la cer prin arhanghelul Gabriel, îi îndemna pe oameni să plece la Ierusalim ca să aștepte acolo reîntoarcerea iminentă a lui Christos, și să purigfice lumea de tot ce ar putea să-i împiedice venirea, începând cu evreii, numeroși în orașele din Valea Rinului: Sa-l răzbunăm pe Dumnezeul nostru, spunea el, contra dușmanului de lângă noi, și pe urmă să plecăm! " Bernand de Clairvaux a intervenit si i-a calmat pe acei inselati de draci. (ce chestie interesanta prin anii 1930-1944 alti inselati de draci de prin Romania urmareau sa extermine evreii zicand ca Sfantul Arhanghel Mihail i-a inspirat sa faca aceasta,ca au vazut ei nu stiu ce chestie la nu stiu ce icoana a Sfantului Arhanghel.De fapt dracii ii inselau si pe acestia cum ii inselasera si pe acei cruciati cu multa vreme in urma.) Last edited by mihailt; 02.04.2010 at 15:08:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In final spun cu toata constiinta si convingerea ca in Romania nimeni nu a ostracizat sau discriminat nici un evreu cinstit , corect si iubitor de tara . Vorbesc asta pe documente istorice scrise, audio si video . Despre restul nu cred ca pot afirma ceva . Aceasta apropos la referirile tale pt. perioada 1930-1944. Dar in contra partida poate stii dumneata bine , dar spun bine, cine era in conducerea partidului comunist roman dupa 23 august 1944 si cine a ordonat uciderea intelectualitatii romane , a celor din partidul national taranesc roman , a celorlalti luptatori anticomunisti altii decit legionarii lui Sima care nu erau asa ceva si decit membrii partidului national liberal care plateau in mare secret haraci lui Lenin si apoi lui Stalin inca din 1920, a clasei de mijloc si a taranimii instarite . Ii cunosti pe acesti destoinici comunisti despre care s-a spus ca o jumatate de veac au fost vinduti sovietelor ,,luminatoare" dar care in realitate erau vinduti la cu totul alta poarta ? Daca nu ma intelegeti gresit si spiritul revendicativ nu te sugruma ideatia permitindu-ti sa discutam folositor in continuare iti mai pot recomanda lucrari de istorie aparute devreme dupa revolutie si care marturisesc despre neasmul nostru si nu despre alte aiureli care ne preocupa in mod fals , fara un final benefic ... macar istoric . Treaba altora este a altora si a noastra doar in masura in care nu sunt reale, oneste si face atingere demnitatii nationale . Destul, am vorbit prea mult ... faceti cum credeti de cuvinta deoarece nimic nu este obligatoriu ! |
|
|
|||
|
|||
|
Poate nu se cuvenea ca sa scriu asa aci pe forum ca poate se face sminteala unora...
Mai frate Zaharia cine stie cum a fost si cu acei ani (1930-1944) prin Romania . Nu cred ca trebuie sa luam de dogma ce scrie parintele Savatie prin cartea aceea "Pantecul desfranatei" pe care nici nu am citit-o dealtfel mai frate. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 07:31:20 |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
|
|