Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 22:21:02
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu e bine nici sa-l ispitim pe Dumnezeu cu rugaciunile noastre, gen: ia sa vad eu daca Dumnezeu imi implineste rugaciunea!
Vechi 24.02.2010, 22:23:08
luceafaruldincer
Guest

Implicit

Poate am facut o cerere rea. Insa cand imi arata Dumnezeu de ce era rea?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 22:26:36
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

In primul rand sa ne plangem pacatele, sa ne pocaim. Asta ne mai spala constiinta si ne poate aduce discernamantul sa vedem lucrurile acestea. Toate pe rand, la vremea lor.. :)
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 22:32:44
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luceafaruldincer Vezi mesajul
Mi se pare ca cererile bune sunt cereri usoare pe care le putem indeplini si singuri, iar cele rele cereri greu de indeplinit ce necesita minuni?
poate ca mai are un pic de asteptat poate acel moment nu era prielnic da-ne exemplul concret ca asa batem campii pe aici ,zi la ce anume s-a rugat ruda ta ca de ex si sanatatea este ceva nematerial zic eu.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 22:42:30
luceafaruldincer
Guest

Implicit

S-a rugat la Dumnezeu. Eu zic ca sanatatea nu e ceva spiritual.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 23:38:29
Ponticvs Ponticvs is offline
Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Tulcea,RO
Talking

Ne-am obisnuit sa cerem fara sa dam.Tipic pentru patronatul din Romania:)
Ofera-i lui Dumnezeu dragostea ta neconditionat!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 09:35:23
Mariusica
Guest

Implicit

Intr-un film spunea ca Dumnezeu are cel mai bun PR din lume.
Daca iese bine ... asa a fost voia Domnului.
Daca iese rau ... incurcate sunt caile Domnului.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 10:36:39
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iarta-ma !!

Iti postez aici din cuvintele intelepte ale Sfantului Serafim de Sarov, foarte drag mie, cuvinte care dupa parerea exprima cel mai bine raspunsul la intrebarea adresata de tine, sper sa fie de folos sufletului tau cum a fost si pentru sufletul meu :
“Asa iubitorule de Dumnezeu, totul, orice ai cere de la Domnul vei primi, numai sa fie spre slava lui Dumnezeu sau spre folosul aproapelui, pentru ca si spre folosul aproapelui El tot slavei Sale il atribuie, de aceea zice: “Tot ce ati facut unuia dintre cei mai mici, Mie mi-ati facut”. Deci sa nu aveti nici o indoiala ca Domnul va indeplini cererile voastre numai ca ele sa fie indreptate fie spre slava lui Dumnezeu, fie spre folosul si indrumarea sufleteasca a aproapelui. Insa chiar daca ar fi spre folosul sau nevoia ta proprie sau ai avea vreun interes oarecare chiar si pentru aceasta tot asa de grabnic ascultator este Domnul Dumnezeu si binevoieste sa indeplineasca cererea, numai sa vina din trebuinta si necesitate extrema fiindca Domnul pentru toti este bun si toate le da (…). Totusi de un lucru sa te pazesti, iubitorule de Dumnezeu: sa nu ceri de la Domnul ceva de care nu ai absoluta nevoie“ , pentru ca treci in cealalata extrema care se cheama ispita. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 16:55:07
luceafaruldincer
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de umilul Vezi mesajul
Iti postez aici din cuvintele intelepte ale Sfantului Serafim de Sarov, foarte drag mie, cuvinte care dupa parerea exprima cel mai bine raspunsul la intrebarea adresata de tine, sper sa fie de folos sufletului tau cum a fost si pentru sufletul meu :
“Asa iubitorule de Dumnezeu, totul, orice ai cere de la Domnul vei primi, numai sa fie spre slava lui Dumnezeu sau spre folosul aproapelui, pentru ca si spre folosul aproapelui El tot slavei Sale il atribuie, de aceea zice: “Tot ce ati facut unuia dintre cei mai mici, Mie mi-ati facut”. Deci sa nu aveti nici o indoiala ca Domnul va indeplini cererile voastre numai ca ele sa fie indreptate fie spre slava lui Dumnezeu, fie spre folosul si indrumarea sufleteasca a aproapelui. Insa chiar daca ar fi spre folosul sau nevoia ta proprie sau ai avea vreun interes oarecare chiar si pentru aceasta tot asa de grabnic ascultator este Domnul Dumnezeu si binevoieste sa indeplineasca cererea, numai sa vina din trebuinta si necesitate extrema fiindca Domnul pentru toti este bun si toate le da (…). Totusi de un lucru sa te pazesti, iubitorule de Dumnezeu: sa nu ceri de la Domnul ceva de care nu ai absoluta nevoie“ , pentru ca treci in cealalata extrema care se cheama ispita. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Daca cer spre slava lui Dumnezeu ce rost ar fi? Dumnezeu e slavit oricum. Sa cer spre folosinta aproapelui? In acest caz ma rog pentru aproapele nu pentru mine. E inconjurarea piersicului.
Daca cineva imi cere ceva nu-i dau oare daca pot?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 11:51:42
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luceafaruldincer Vezi mesajul
Daca cer spre slava lui Dumnezeu ce rost ar fi? Dumnezeu e slavit oricum. Sa cer spre folosinta aproapelui? In acest caz ma rog pentru aproapele nu pentru mine. E inconjurarea piersicului.
Daca cineva imi cere ceva nu-i dau oare daca pot?
iartama ca intervin dar am impresia ca nu pui problema cum trebuie.daca ceri pentru slava lui dumnezeu e normal,de aceea am fost creati sa-l slavim .nu ca are nevoie de slavirea noastra ci ca noi sa ne bucuram de slava lui.daca ceri pentru aproapele . e datoria fiecaruia sa se roage unul pentru altul si inseamna dragoste frateasca.daca cwri pentru tine dumnezeu iti da dar depinde de tine daca observi caci de multe ori nu constientizam ca am primit. darul lui dumnezeu nu ne vine prin posta .te rog sa fii atent acolo zice "orice veti cere in numele meu",dar nu specifica daca in interes personal sau nu .daca ai cerut si nu ai primit sar putea sa nu fi cerut cum trebuie.de multe ori copii cer de la parinti iar parntii nu le implinesc voia pentru ca nnu le este de folos sau necesar la momentul respectiv sau sa nu devina rasfatati.apoi cererea trebuie insotita de credinta adevarata asa cum avea femeia cananeianca macar.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 17:43:48
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Invidia impiedica orice bucurie jonella Intrebari utilizatori 5 25.05.2010 18:19:57
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01
safntul nectarie mare vindecator de orice boala coca_aurel Intamplari adevarate 4 11.11.2006 19:59:48