![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Termenul "Mântuirea Neamului" e de la Patriarhul Miron Cristea pe vremea căruia "neamul" însemna sociologic altceva. Oare nu majoritatea românilor (, adică "neamul") au votat pentru transformarea României în colonie americană? Iacăt-o ....
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca tot vorbim de "Mantuirea neamului", neamul romanesc se afla intr-o situatie jalnica. De ce o dam intoarsa, nu se poate da vina pe cateva zeci/sute de cozi de topor ci problema este la noi toti, cu rare exceptii. Poate la biserica unde mergi tu (si prin orase in general) vin multi tineri. Dar sa mergi la tara, acolo situatia e dezastruoasa. Poate nu mai sunt multi tineri, dar nici din cei care mai sunt nici 10% nu mai dau pe la biserica si nici parintii lor macar. Gasesti doar bunici sau mai bine zis mai ales bunicute, ca parte masculina mai putin. Este nevoie de Biserici in Bucuresti? Foarte bine, cu doar 40 milioane de euro (in loc de 400) se pot face 200 biserici in Bucuresti in care sa incapa 20.000-30.000 oameni, nu 5000 cat in preconizata catedrala. |
|
|
||||
|
||||
|
De o inalta gandire ai dat si tu dovada aici.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Raspunsuri duhovnicesti- scrisa de fiul Domniei sale Preot Argatu Ioan, Editura mila crestina, pag.77 pct 118.Citat: ''-Parinte, ce parere aveti de Catedrala Neamului? - Nu se va face acum! -Nu?!Au ales chiar si un loc unde sa se ridice! - Chiar daca. Tot nu se va face.''.
[SIZE=3]"Dragostea adevarata se aseamana cu flacara unei lumanari. Oricate alte lumanari s-ar aprinde din ea, flacara primeia ramane intreaga si nu se micsoreaza deloc. Si, fiecare noua lumanare, are aceeasi flacara ca si precedentele... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Da de ce nu ar fi tipic romanesc dupa stilul Sfintelor Manastiri ridicate de Sfantul Stefan cel Mare din Moldova?
Sa fim seriosi care Sfanta Biserica din Romania mai are 10 turnuri? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
martin-moos-people-outside-st-basils-cathedral-moscow-russia.jpg MoskvaChristtheSaviorCathedral.jpg Eu unul nu am nimic cu rusii (am cu comunistii in schimb) si cred ca este un stil frumos pt ortodoxie. Catedrala Isus Mantuitorul din Moscova este foarte frumoasa! Si Catedrala Sfantului Vasile cel Mare (cea colorata) este foarte frumoasa desi mai neobisnuita pentru gusturile noastre.
Doamne, Dumnezeul meu, desi nu am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa harul Tau, sa pun inceput bun. Last edited by sergiu; 19.02.2010 at 19:46:09. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 23:22:26 |
| Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 23:35:00 |
| Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 17:46:46 |
| Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 26.02.2010 00:42:41 |
|
|