Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 19:00:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Termenul "Mântuirea Neamului" e de la Patriarhul Miron Cristea pe vremea căruia "neamul" însemna sociologic altceva. Oare nu majoritatea românilor (, adică "neamul") au votat pentru transformarea României în colonie americană? Iacăt-o ....
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 19:27:20
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iar in conditiile jalnice in care se afla ortdoxia romaneasca falsul triumfalism nu e bun deloc.
Da-mi voie sa nu fiu de acord. De bine de rau la noi bisericile chiar si in Bucuresti sunt pline duminica. Si vin si multi tineri, cam jumatate. Deci lucrurile nu stau chiar asa de rau. Problema nu e in biserici ci in jegul bagat pe gat romanilor de catre mijloacele mass-media. Acolo e o problema. Si alta problema e lipsa varfurilor. Tara aceasta duce mare lipsa de varfuri valabile. Pe la TV vezi mai mult tot felul de scriitorasi scarnavi la gura dandu-se drept mari intelectuali. Tot felul de oameni extrem de patati de toate mizeriile (coruptie, curvarie, avaritate, escrocherii) apar pe sticla dandu-se drept inaintasi ai neamului. Acestea sunt probleme grave. Totusi in conditiile de asalt concertat asupra ei, Biserica Ortodoxa Romana inca tine pozitiile destul de onorabil. Iar faptul ca la biserica vin si tineri (multi cu studii) este si meritul preotilor. Da, am spus-o! Eu am un respect mare pt preotul meu si daca era sa nu fie cum trebuie m-as fi dus la alta biserica. Scuze daca am dat-o si in off-topic in buna mea traditie ...
Vechi 18.02.2010, 19:55:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Da-mi voie sa nu fiu de acord. De bine de rau la noi bisericile chiar si in Bucuresti sunt pline duminica. Si vin si multi tineri, cam jumatate. Deci lucrurile nu stau chiar asa de rau. Problema nu e in biserici ci in jegul bagat pe gat romanilor de catre mijloacele mass-media. Acolo e o problema. Si alta problema e lipsa varfurilor. Tara aceasta duce mare lipsa de varfuri valabile. Pe la TV vezi mai mult tot felul de scriitorasi scarnavi la gura dandu-se drept mari intelectuali. Tot felul de oameni extrem de patati de toate mizeriile (coruptie, curvarie, avaritate, escrocherii) apar pe sticla dandu-se drept inaintasi ai neamului. Acestea sunt probleme grave. Totusi in conditiile de asalt concertat asupra ei, Biserica Ortodoxa Romana inca tine pozitiile destul de onorabil. Iar faptul ca la biserica vin si tineri (multi cu studii) este si meritul preotilor. Da, am spus-o! Eu am un respect mare pt preotul meu si daca era sa nu fie cum trebuie m-as fi dus la alta biserica. Scuze daca am dat-o si in off-topic in buna mea traditie ...
Pai eu cred ca n-ai inteles despre ce vorbeam.
Daca tot vorbim de "Mantuirea neamului", neamul romanesc se afla intr-o situatie jalnica.

De ce o dam intoarsa, nu se poate da vina pe cateva zeci/sute de cozi de topor ci problema este la noi toti, cu rare exceptii.

Poate la biserica unde mergi tu (si prin orase in general) vin multi tineri.
Dar sa mergi la tara, acolo situatia e dezastruoasa.
Poate nu mai sunt multi tineri, dar nici din cei care mai sunt nici 10% nu mai dau pe la biserica si nici parintii lor macar.
Gasesti doar bunici sau mai bine zis mai ales bunicute, ca parte masculina mai putin.

Este nevoie de Biserici in Bucuresti? Foarte bine, cu doar 40 milioane de euro (in loc de 400) se pot face 200 biserici in Bucuresti in care sa incapa 20.000-30.000 oameni, nu 5000 cat in preconizata catedrala.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 18:04:50
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Cred ca se gindesc cu cit e mai inalta cu atit o sa fie mai aproape de DUMNEZEU.
De o inalta gandire ai dat si tu dovada aici.
Vechi 18.02.2010, 22:04:09
viviana's Avatar
viviana viviana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2007
Locație: undeva...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dupa prea proasta mea parere asta arata ca biserica catolica iar nu a biserica ortodoxa.
In Moscova catedrala Dumnezeu Iisus Hristos,Mantuitorul are 103m inaltime,dar la o capacitate de 10.000 de oameni.
Catedrala din Bucuresti va avea 120m inaltime la 5000 de oameni capacitate.
Mai bine se facea de 60m inaltime dar de 10.000 de oameni capacitate.
Oricum in Romania in Sfintele Biserici nu se prea practica asemenea stil de constructii.
O catedrala uimitor de frumoasa e cea din Pitesti,cea din Ramnicu Valcea si altele ca acestea adevarate bijuterii arhitectonice.
In Romania nu era obiceiul sa se construiasca catedrale asa de imense!
Daca luam idei de la altii sa le luam pe cele bune care nu contravin crestin ortodoxiei!
De exemplu putem lua de la germani seriozitatea lor la munca.
Si altele ca acestea.
Eu simt exact pe sufletul meu Sfintele Biserici facute din lemn.
Asa a facut Dumnezeu Romania cu multe paduri,cu natura foarte frumoasa si aci au pustnicit si au fost sfintiti prin unirea cu Dumnezeu Iisus Hristos atatia Sfinti!
Sfantul Calinic nu a facut biserica de 50m inaltime la Frasinei si nici la Cernica !

Daca se va face de 120m inaltime nu va fi catedrala a mantuirii neamului ci o batjocura a crestin ortodoxiei romanesti si a neamului romanesc si a sfintilor crestini ortodocsi romani care au vietuit pe aci!
Ce nevoie e de catedrala facut in stil catolic la romani care sunt crestini ortodocsi de 2000 de ani?
Sfantul Sinod s-ar cuveni sa intervina si sa nu permita construirea acestei catedrale in acest stil sa se risipeasca banii donatorilor aiurea!
Sa se faca in stil crestin ortodox,cu picturi frumoase facute de niste pictori cu har,si nu atat de inalta!Sa stabileasca niste oameni duhovnicesti prin inspiratie de la Dumnezeu cat de inalta sa fie.
Proiectul sa fie aprobat de tot Sfantul Sinod al BOR ca e catedrala patriarhala a BOR!

http://www.ziarullumina.ro/articole;...ri-simbol.html
"Cât privește dimensiunile și capacitatea noii catedrale, prin tema de proiectare s-a prevăzut ca dimensiunile să fie următoarele: 120 m lungime, 70 m lățime, 120 m înălțime, iar la slujbele religioase din interiorul catedralei vor putea participa 5 000 de persoane, fiind ca suprafață de 10 ori mai mică decât clădirea Parlamentului din vecinătate."
Am citit intr-o carte a parintelui Ilarion Argatu ca aceasta catedrala a mantuirii neamului - NU SE VA RIDICA NICIODATA!!!-
Raspunsuri duhovnicesti- scrisa de fiul Domniei sale Preot Argatu Ioan, Editura mila crestina, pag.77 pct 118.Citat:
''-Parinte, ce parere aveti de Catedrala Neamului?
- Nu se va face acum!
-Nu?!Au ales chiar si un loc unde sa se ridice!
- Chiar daca. Tot nu se va face.''.
[SIZE=3]"Dragostea adevarata se aseamana cu flacara unei lumanari. Oricate alte lumanari s-ar aprinde din ea, flacara primeia ramane intreaga si nu se micsoreaza deloc. Si, fiecare noua lumanare, are aceeasi flacara ca si precedentele...,,[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 22:22:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viviana Vezi mesajul
Am citit intr-o carte a parintelui Ilarion Argatu ca aceasta catedrala a mantuirii neamului - NU SE VA RIDICA NICIODATA!!!-
Raspunsuri duhovnicesti- scrisa de fiul Domniei sale Preot Argatu Ioan, Editura mila crestina, pag.77 pct 118.Citat:
''-Parinte, ce parere aveti de Catedrala Neamului?
- Nu se va face acum!
-Nu?!Au ales chiar si un loc unde sa se ridice!
- Chiar daca. Tot nu se va face.''.
Lasa sursa asta de informare ca e o chestiune cam controversata.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 23:17:15
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Da de ce nu ar fi tipic romanesc dupa stilul Sfintelor Manastiri ridicate de Sfantul Stefan cel Mare din Moldova?
Sa fim seriosi care Sfanta Biserica din Romania mai are 10 turnuri?
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 19:41:01
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Da de ce nu ar fi tipic romanesc dupa stilul Sfintelor Manastiri ridicate de Sfantul Stefan cel Mare din Moldova?
Sa fim seriosi care Sfanta Biserica din Romania mai are 10 turnuri?
Cred ca inspiratia vine de la rusi:
martin-moos-people-outside-st-basils-cathedral-moscow-russia.jpg
MoskvaChristtheSaviorCathedral.jpg

Eu unul nu am nimic cu rusii (am cu comunistii in schimb) si cred ca este un stil frumos pt ortodoxie. Catedrala Isus Mantuitorul din Moscova este foarte frumoasa! Si Catedrala Sfantului Vasile cel Mare (cea colorata) este foarte frumoasa desi mai neobisnuita pentru gusturile noastre.

Last edited by sergiu; 19.02.2010 at 19:46:09.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 23:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 23:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 17:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 26.02.2010 00:42:41