![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Mare e puterea exemplului nu doar in ceea ce ii priveste pe preoti ci si pe mireni intre ei.
Daca am incercat sa postesc asta nu a fost ca am vazut un preot facand-o, ci pentru ca am vazut-o pe mama. Pana la urma cei mai multi dintre mireni nu stau la masa cu preotii ca sa vada ce obiceiuri au acestia din urma, ci stau la masa intre ei. Il vezi azi, il vezi maine, il vezi tot timpul pe unul de-al tau ca face, incet incepi sa te rusinezi si faci si tu. Imi pare FOARTE RAU sa aud si sa citesc despre preoti ce ii smintesc pe altii, dar sa nu va suparati, am impresia si ca sunt unii oameni care de-abia asteapta sa fie smintiti, sa cleveteasca, sa judece si sa isi caute scuze. Telenovela lor nu e Gaviota, ci ce mai face ce mai zice cum mai umbla popa. Si daca a zis Sf. Ioan Gura de Aur ca a cinsti un preot care e intru toate ireprosabil nu e mare lucru, dar cand cinstesti un preot cazut cinstesti Harul lui Dumnezeu care i-a fost dat, atunci asa e :)
|
|||
|
|||
|
Nu mai e important in zilele noastre ce fac preotii. Asa sunt vremurile, tulburi, iar cel viclean se straduieste sa castige pe multi, inclusiv pe preoti. Preotii sunt oameni care se spovedesc si ei altor preoti si nu putem sti noi care e lupta lor. Stim doar ca au in administrare harul Duhului Sfant si ca trebuie sa facem ascultare de ei. Pe mine nu m-ar deranja sa ma spovedesc la un preot care miroase a alcool. Hristos lucreaza prin preoti in cadrul Sfintelor Taine.
Iar un Sfant Apostol parca spune: "Para impotriva preotului sa nu primesti decat de la 2 sau 3 martori". Sa nu judecam fratilor si surorilor. Ca sa nu fim judecati. |
|
|
|||
|
|||
|
Pe mine m-ar deranja, sincer.Asa cum atunci cand vrei sa iti vindeci trupul, cauti cel mai bun doctor, asa si pt. suflet cauti un preot duhovnic cat mai bun. E ametit de alcool, problema lui si pacatul lui, nu il judec. Insa intr-o stare de ebrietate, orice om , preot sau nepreot, mai poate gandi cu mintea limpede? Eu nu ma duc la preot numai sa enumar niste pacate, duhovnicul sa imi rosteasca formula,,esti iertatŽŽ si pa...Ma duc si ca sa primesc niste sfaturi, intarire sufleteasca, medicament pt. suflet.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Suntem oarecum dresati de mass media sa cautam placerea si confortul. Fericirea lumeasca a ajuns aproape o obligatie.. cine nu se conformeaza este considerat nebun, prost, fanatic.. Nu putem intelege ca traim pentru alta viata, nu credem ca suntem straini si calatori pe acest pamant. Sa taiem o placere nu este azi greu sau usor, ci mai degraba absurd.. Si-a pierdut pentru noi intelesul. Multi cred ca postesc pentru sanatate (dezintoxicare si alte ciudatenii). Oricat citim si intelegem pur intelectual necesitatea postului.. tot ne gasim sa intrebam naiv :"dar de ce sa postim? sunt eu mai putin credincios daca nu postesc? Credinta se poarta in suflet... nu facem ca fariseii.. importanta e iubirea, nu postul. Dumnezeu toate le-a facut bune. De ce sa ne abtinem... bla, bla, bla" Cele mai stupide mi se par argumentele gen "lui Dumnezeu nu-I place asta (abtinerea de la relatii intime, sa zicem). Ca el a lasat iubirea pe pamant.." Etc. Gandirea in locul lui Dumnezeu ma lasa intotdeauna cu gura cascata.. super tare! |
|
|
|||
|
|||
|
crestinii cei care isi zic practicanti nu mai postesc (citeste: intrerup postul) din cauza circumstantelor si a (in)convenientelor sociale; unii poate din dorinta de a nu iesi in evidenta, sau de a nu parea ciudati.
ceilalti crestini, din comoditate sora cu nepasarea. Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi cer iertare, nu vreau sa agonisesc lauda pt postul meu, spunand ca "postesc de 3 ori pe saptamana"... dar eu cred ca aici este putin si trb mirenilor.
Vedem preoti care nu postesc, care nu fac nici macar sfintele slujbe, care fumeaza in usa bisericii, care te jecmanesc de bani... Si totusi nimeni nu le spune nimic. Ma refer la enoriasi. Ca noi, ceilalti preoti... suntem priviti ca niste farisei daca ne criticam "colegii". De ce? Daca tatal tau face un lucru gresit, oare tu, cu inima in dinti, e drept, nu ii spui ca a gresit? Din dorinta de a-i fi mai bine. Din dragostea parinteasca. Simti asta, nu? Si atunci de ce nu ingrijim de parintii nostri sufletesti? NU ne pasa? Si ei sunt oameni. Si gresesc. (vb din exp.) De ce ii dojenim? Poate macar de ochii enoriasilor sa tina poruncile Bisericii. Vezi ca nu posteste parintele, il intrebi: Parinte, Biserica zice sa postim. Eu de ce sa postesc? (si el cu ciolanu` in mana va zice... chiar as fi curios de un asemenea raspuns.) Cat priveste postul celor care fac munci grele... Norocu` lor, nu? Multi se ascund in spatele acestui paravan. Nu fac ei asemenea munci grele 40 de zile. Dar in perioada asta, nici nu incearca sa posteasca. Puterea nu sta in carne, cum gresit se inteleg, in special taranii... dar, azi, in lumea moderna, cand vedem pe toate produsele calorii, proteine...s.a.... observam ca 100g de sunca au 160 de calorii si 200g de banane au 180 de calorii. Daca vrei, poti sa muncesti ce si cat vrei mancand de post. Nu vedeti cat se munceste la manastiri? Zilnic. Credeti ca la unii se face dezlegare acolo? Inca nu am vazut postitor lesinat de foame din cauza muncilor. Dar mananca de post, diversificat si natural. Sa nu ne facem din post o preocupare separata de rugaciune, de ascultarea de Biserica. Pentru ca: "Acest soi de draci nu iasa decat cu rugaciune si cu post". Doamne ajuta-ne! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ma scuzati,dar eu nu am intalnit om care sa mearga la Biserica in fiecare duminica si sa nu posteasca ,asa cum este randuit...Si nici preot... Este o problema cu neacceptarea postului la acei crestini care nu tin legatura cu Biserica! |
|
|
|||
|
|||
|
Fir-ar sa fie cum zici tu! Manca-te-ar raiul!
|
|
|
|||
|
|||
|
Parinte tu trebuie sa stii mai multe si te rog sa ne impartasesti si noua din parerile tale cu privire la postul lung, din discutia cu enoriasii, ei ce ti-au m-ai spus, care sunt motivele, si te rog sa nu te superi pe mine pentru ca sunt un biet pacatos si vreau sa aflu mai multe. Pace voua si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
|
|
|||
|
|||
|
Se face si asta, parinte. Mai dojenesc si enoriasi (da, vai! chiar asa), doar ca nu prea prinde. Culmea este ca altii (tot enoriasi) contrabalanseaza prin ridicarea in slavi a respectivilor preoti (deh, sa se bage pe sub pielea lor) si punerea la punct a "fariseilor" care postesc sau cer o minima corectitudine in viata parohiei.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 16:12:22 |
| toata lumea vorbeste de un cutremur mare in 2010 | annajanette | Generalitati | 17 | 27.05.2010 17:57:00 |
| O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 23:35:45 |
| La multi ani 2010 | adrian010155 | Generalitati | 10 | 18.12.2009 01:01:09 |
|
|