Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2010, 12:46:57
Galilei's Avatar
Galilei Galilei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2010
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Galilei
Implicit

Parerea mea.:
-rationamentul circular nu se aplica si in rationamentul spre Dumnezeu.
-rationamentul circular te ajuta in probleme de logica...alte situaltii.(palpabile,realizabile)
-nu poti aplica aceasi metoda in orice caz (asa cum nu poti masura timpul in kilograme.)

Vechi 04.02.2010, 12:49:50
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ceva de genul:
-ratiunea este cea mai inalta forma de cunoastere pentru ca e rational sa cred ca e asa
e.. uite ca aici e buba. :)
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 12:50:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Galilei Vezi mesajul
Parerea mea.:
-rationamentul circular nu se aplica si in rationamentul spre Dumnezeu.
-rationamentul circular te ajuta in probleme de logica...alte situaltii.(palpabile,realizabile)
-nu poti aplica aceasi metoda in orice caz (asa cum nu poti masura timpul in kilograme.)
Rationamentul circular este posibil implicat in orice rationament pe care il faci, inclusiv in prima afirmatie a ta, nu?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 12:50:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
E un rationament in care ne invartim in jurul cozii maimuticai din semnatura lui Topcat!
cscscscscs
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 12:51:43
Galilei's Avatar
Galilei Galilei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2010
Locație: Iasi
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Galilei
Implicit

Citat:
Rationamentul circular este posibil implicat in orice rationament pe care il faci, inclusiv in prima afirmatie a ta, nu?
asta nu o stiu...de acuma e joc de cuvinte ce faci, te invarti :P

Vechi 04.02.2010, 12:58:26
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Ceva de genul:
-ratiunea este cea mai inalta forma de cunoastere pentru ca e rational sa cred ca e asa
-Dumnezeu exista pentru ca scrie in Biblie iar Biblia e adevarata pentru ca e cuvintul lui Dumnezeu
"Dumnezeu exista pentru ca scrie in Biblie"
Deci orice om vine de undeva ,cu ideea de Dumnezeu,iar Biblia doar i-o 'intrupeaza' sa zic asa,adica ii arata cine este Dumnezeu,in care el credea orcum dinainte.
Biblia e locul de intalnire al asteptarilor noastre,cu vederea Lui.
"Biblia e adevarata pentru ca e cuvintul lui Dumnezeu"
Apoi noi dam valoare de adevar Bibliei,deoarece credem in Dumnezeul zugravit acolo.
As zice ca nu e un rationament circular,ci in spirala.Adica te invarti,dar urci pe scara cunoasterii.
Si in plus,imboldul initial de a intra in acest cerc,vine din afara cercului
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 13:09:01
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Ceva de genul:
Rational este a crede in existenta lui Dumnezeu.De fapt este irational si absurd a crede ca nu exista Dumnezeu.Este impotriva ratiunii umane.Insa nu ratiunea este cea mai inalta forma de cunoastere ci experienta, simturile(vazul,auzul,mirositul,pipaitul si gustul) si sentimentele.Prin acestea se ajunge la o perceptie mai mare decat perceptia care poate fi aparent "rationala" la nivelul de teorie.Ce este rational pentru mine, poate nu este rational pentru tine, sau pentru altul.

Citat:
-Dumnezeu exista pentru ca scrie in Biblie iar Biblia e adevarata pentru ca e cuvintul lui Dumnezeu
Sunt si istorici care atesteaza existenta lui Iisus Hristos , a multimii care il urma si a discipolilor si ucenicilor Sai.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 14:06:27
Bilibox_
Guest

Implicit

Citat:
metodele de a iesi din el.
Oludumare ,creatorul a toate, exista, caci asa zic Yorubanii, iar ce zic Yorubanii e adevarat caci sunt inspirati de Oludumare .
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 14:14:49
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Iata un raspuns scripturistic la problema lui topcat:

"Si venind El in templu, in timp ce invata s'au apropiat de El arhiereii si batranii poporului si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Si cine ti-a dat aceasta putere?"
Raspunzand, Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant; de-Mi veti raspunde la el, va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:
Botezul lui Ioan, de unde a fost?: din cer, sau de la oameni?" Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: "De vom zice: Din cer!, ne va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;
iar de vom zice: De la oameni!, ne temem de popor, fiindca toti il au pe Ioan ca profet"
Si ei, raspunzandu-I lui Iisus, au zis: "Nu stim". El le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea..." (Matei 21, 23-27)
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 14:24:58
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Iata un raspuns scripturistic la problema lui topcat:

"Si venind El in templu, in timp ce invata s'au apropiat de El arhiereii si batranii poporului si I-au zis: "Cu ce putere faci tu acestea? Si cine ti-a dat aceasta putere?"
Raspunzand, Iisus le-a zis: "Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant; de-Mi veti raspunde la el, va voi spune si Eu cu ce putere fac acestea:
Botezul lui Ioan, de unde a fost?: din cer, sau de la oameni?" Iar ei cugetau in sinea lor, zicand: "De vom zice: Din cer!, ne va spune: Atunci, de ce nu i-ati dat crezare?;
iar de vom zice: De la oameni!, ne temem de popor, fiindca toti il au pe Ioan ca profet"
Si ei, raspunzandu-I lui Iisus, au zis: "Nu stim". El le-a zis: "Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea..." (Matei 21, 23-27)
daca-i dai exemple din Sfanta Scriptura, nu intelege nimic. e ca si cum i-ai spune in chineza.