![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia nu moare, asa ceva este imposibil, ea se sustine prin Iisus Hristos Cap al Bisericii! Slabirea in credinta este insa evidenta si asta din cauza mai multo factori! Unul dintre cei mai importanti este modul in care se face educatia religioasa, modul in care cei responsabili se implica in aceasta pastrarea si transmitere a celui mai important tezaur romanesc. Si bineinteles ca aceasta datorie ne revine si noua acolo unde suntem randuiti sa actionam!
In ceea ce priveste idealizarea trecutului, nu sunt de acord. Nu cred ca tinerii de astazi sunt mai pierduti decat cei din trecut! Mi-a placut foarte mult cuvantul PrTeofi care a spus ca tinerii de astazi sunt mai credinciosi decat cei din trecut! Si are pe ce se intemeia aceasta afirmatie! Hai sa nu exageram si sa vedem realitatea asa cum este ea! Tinerii de astazi se confrunta cu alte probleme si din pacate nu ii prea ajuta multa lume! Si sa stii ca nu numai noi romanii suntem ortodocsi si nu numai pe noi ne caracterizeaza aceasta spiritualitate deosebita! Asa ca eu cred ca a confunda Ortodoxia cu nationalismul este o regretabila eroare si o nesocotire a cuvantului lui Dumnezeu, caci " Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte barbateasca nici parte femeiasca , pentru ca voi toti una sunteti inHristos Iisus. (Gal 3,28) |
|
|||
|
|||
![]()
Credinta prin Isus mentine zeul si zmeul, despre care se spun atitea, nu cred ca era credinta lui Isus. Cartile despre creatie si sfirsit, despre ce este zeul, este un raspuns in timpuri unde nu se cunostea pamintul, acum dificil de acceptat tot ce s-a scris despre omul supranatural care ar fi creat spatiul in urma cu miliarde de ani. Stim ca sursa vietii este in materie si reactii chimice, ce nevoie sa spunem ca o persoana a facut, cind este doar personificare care nu poate face.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca atentie. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate Marius Daniel , si in mesajul de mai sus sint de acord cu tine .Si cine crede ca din cauza Fricii vezi anumite evolutii ale lucrurilor se inseala . E un dar de la Dumnezeu ,unii stiu chiar foarte multe dar nu spun . De exemplu Parintele Justin Pirvu ca sa amintim numai de unul .
Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]()
De ce deviati de la subiect cand se vorbeste despre aderarea la UE, nu stiu. Cineva anume va pune sa abateti atentia spre alte subiecte?
Am mai spus si intr-o postare de mai sus ca ortodoxia nu va avea de suferit din cauza UE. Si Grecia este tara ortodoxa si are vechime in UE. Daca ortodoxia va avea de suferit va fi numai si numai din cauza noastra. Nu are sens sa mai scriu ca oricum nu citeste nimeni. Sunt oameni care striga "focul"! fara sa iasa nici un pic de fum. |
|
|||
|
|||
![]()
Uniunea de astazi nu se compara cu cea de la infiintare si nici cu cea viitoare (in20 de ani) .Cind a fost bine n-am avut loc , acum intram .Probabil ca alt drum nu exista .Dar si Grecia va suferi "dezvoltarea" pentru ca tendinta este una : pierderea libertatii umane .
Imi pare rau dar fiecare e liber sa se exprime ,deocamdata. |
|
||||
|
||||
![]()
De acord, dar la subiect.
In cea constat binele uniunii din anii trecuti? De ce vin ungurii sa cumpere alimente de la noi? Repet astazi pentru a treia oara: noi suntem cel mai mare dusman al ortodoxiei, nu UE. Si chiar de acum, pentru ca o condamnam cu gandurile noastre ucigase la pieire. Nimeni nu a spus ca ne primesc in UE de bine. Dar, daca gandim negativ chiar si acolo unde, deocamdata nu e cazul, nu ne meritam capul pe umeri. |
|
|||
|
|||
![]()
UE a luat fiinta in ..58 .Au fost la inceput numai 8 state foarte dezvoltate ca faceau un fond comun si investeau pe rind intr-una din ele . Era foarte bine .Apoi au aderat rind pe rind alte state , printre primele care a intrat a fost Spania. Imagineaza-ti ca in locul Spaniei care era la pamint ( cam cum sintem noi) , ar fi fost Romania .Azi nu se mai ducea omul in Spania sa culeaga castraveti ,ii culegea la el acasa. O groaza de bani au investit in Spania . Din punct de vedere economic poate nu va fi rau nici de noi , se vor repara drumurile vor veni investorii vom circula liber etc .ect .Poate va arata ca o "inflorire " . Dar nu despre asta este vorba ,ca omul nu traieste numai cu paine .La inceput exista libertate ,te puteai misca unde vrei fara sa te simti tot timpul "pazit" . Aceasta libertate dispare pe zi ce trece vor sa se amestece tot mai mult in viata persoanei .Nu ma bag in amanunte ca trebuie sa plec .Mai departe va fi asa cum spune Marius .Iti dau numai un exemplu convingator .La inceput nu exista constitutie comuna .Acum cind au lucrat sa o faca ce crezi ca s-a intimplat .Mi-a povestit un preot aproape plingind . S-au luptat sa bage un articol in constitutie cum ca Uniunea va fi CRESTINA si n-au reusit .Bai,bai pe alta data !
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Pt MARIUS-DANIEL. Stai asa frate ca nu pricep, la noi parintii au anuntat dupa Liturghie, si au spus ca vor fi adunate listele la Episcopie, nu la primarie, e o actiune pe toata eparhia, la toate bisericile (ORTODOXE). Despre ce baptisti e vorba,lamureste-ma te rog frumos mai bine, ca eu chiar am de gand sa semnez si sa dau si la altii... Esti sigur ca postul acela e bine informat???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine. |
|