Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2009, 13:36:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

La multi ani romani si Romania!!!!! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 14:40:00
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Urare:
  • imi doresc ca atunci cand un frate greseste sa nu ne lepadam de el. sa invatam sa fim uniti la bine si la rau.
  • imi doresc sa invatam sa ne asumam greselile trecutului. sa invatam sa ne asumam trecutul national si pe cel personal. ca sa stim cine suntem. avem nevoie de o recunoastere si de o marturisire fara sa culpabilizam pe altii din afara dar si sa incriminam si sa eliminam din sistemele de decizie pe cei care au patat istoria.
  • imi doresc sa ne simtim mai responsabili pentru ce suntem si pentru ce nu avem.
  • imi doresc sa avem puterea sa nu alegem calea cea mai usoara, sa nu avem obsesia asa-ziselor solutii simple si rapide.
  • imi doresc sa avem puterea sa nu asteptam solutii, oricare ar fi acestea, de la altcineva decat de la noi insine cu luminare de la Cel de Sus. Sa nu ne ingropam talantii.
  • imi doresc ca oamenii sa nu mai plece din tara si ca in vacantele pe care le petrec ulterior aici sa nu faca decat sa dispretuiasca ce gasesc. ar fi fost mai util sa fi pus si ei mana la treaba. critica lor nu este una legitima- vorbesc de cei plecati cu munca la negru, cu venituri bunicele dar nedeclarate, cu copii care primesc ajutor social desi in conditii legale nu ar fi trebuit sa le primeasca, luand painea altora; care deplang mizeria si lipsa de civilizatie a celor ramasi si care isi trantesc case viu colorate acolo unde li se nazareste, sfidant nu numai orice oranduire urbanistica, dar si bunul simt si bunul gust.
  • imi doresc ca oamenii sa aiba incredere in lege si in justitie. dispretul nostru crescand ii incurajeaza pe cei care ar trebui sa o aplice sa nu o mai faca.credeti ca daca noua ne-ar pasa cu adevarat, ar mai incerca careva sa sfideze justitia?
  • imi doresc sa ne cunoastem drepturile si obligatiile. sa fim cu adevarat interesati de acest lucru.
  • sa nu uitam pe cei care au murit pentru ca noi astazi sa putem sa ne exprimam si sa calatorim liber, printre multe altele.
Doamne ajuta!
Vechi 01.12.2009, 18:14:51
dorinastoica14
Guest

Implicit La mulți ani România!

Acum câțiva ani pe 1dec. toată lumea se saluta în această zi în felul acesta!

Astăzi deși cald afară am văzut oameni triști,cenușii , o mulțime adunată pentru un mic și câteva sarmale.
Câțiva dansatori din calea afară de veseli au dansat de zor pe scena din fața primăriei.
Pe bănci câțiva bătrâni mulțumiți că au apucat o porție de "papabun" și un pahar cu bere .
În rest!..."La mulți ani România" și să ne vedem sănătoși și la anu!

Last edited by dorinastoica14; 01.12.2009 at 18:17:19.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 18:41:37
catad2008 catad2008 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.02.2009
Locație: arad
Implicit

La multi ani, romani!
Asta e Romania pe care o avem azi, dar e singura, asa ca...inainte! Cu siguranta se va schimba ceva, incetul cu incetul, azi, aici, maine, acolo. Stiu, suntem cu totii satui de prezentul asta superficial, ne imaginam poate o patrie infloritoare, cu oameni veseli si lipsiti de griji, vrem, pana la urma, o Romania normala. Dar astea-s vremurile! Nu ne ramane decat sa ne facem fiecare datoria, unde suntem si cum ne e dat, cum putem mai bine, sa devenim un exemplu pentru cel de langa noi. Nu vad alta cale decat asta.
Si, daca mai trebuie amintit, avem totusi un trecut cum putine natii in lume au, o spiritualitate si o cultura inegalabile, niste calitati de invidiat. Asta nu mai conteaza?
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 18:47:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

E frumos sa fim romani si sa ne amintim de valorile noastre!
http://www.youtube.com/watch?v=SMMm4E6C6KA
Vechi 01.12.2009, 18:58:00
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catad2008 Vezi mesajul
La multi ani, romani!
Asta e Romania pe care o avem azi, dar e singura, asa ca...inainte! Cu siguranta se va schimba ceva, incetul cu incetul, azi, aici, maine, acolo. Stiu, suntem cu totii satui de prezentul asta superficial, ne imaginam poate o patrie infloritoare, cu oameni veseli si lipsiti de griji, vrem, pana la urma, o Romania normala. Dar astea-s vremurile! Nu ne ramane decat sa ne facem fiecare datoria, unde suntem si cum ne e dat, cum putem mai bine, sa devenim un exemplu pentru cel de langa noi. Nu vad alta cale decat asta.
Si, daca mai trebuie amintit, avem totusi un trecut cum putine natii in lume au, o spiritualitate si o cultura inegalabile, niste calitati de invidiat. Asta nu mai conteaza?
Doamne ajuta!
Iti dau dreptate Cata. Cred c-ar trebui sa ne luam mai in serios.
Doamne ajuta!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2009, 21:15:07
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Cel mai frumos cadou de ziua Romaniei

BRAVO tinerilor din Timisoara,Bucuresti ,Brasov,

Doamne ajuta-ne!!!

Last edited by o_tzaranca; 01.12.2009 at 21:17:54.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
patriarhi romani diesel_bazatu Biserica Ortodoxa Romana 25 22.05.2013 12:15:08
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Semnul crucii sa nu se puna oriunde georgeval Generalitati 7 14.09.2009 19:21:37
LA MULTI ANI ROMANI! cos Generalitati 5 01.12.2007 22:14:03