![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt unii care s-au mutat prin India sau au călătorit, au o dispoziție de mutare fantastică, nu sunt prinși de un loc. Nu era bivolaru, era altul care introducea prima dată conceptul de școală de yoga, terenul nu rămânea niciodată descoperit. Citat:
Asta încerc să-ți explic de câteva postări, misa e doar partea văzută a yoga, câte alte grupări, grupulețe răzlețe mai există în fiecare județ, care nu dau raportul la MISA ? Citat:
Gândește-te că invazia yoga în anii 90, seamănă cu invazia neoprotestanților și a iehoviștilor în România, nu poți să spui că se trag toți dintr-o singură școală legată de vreun pastor anume.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Au călătorit prin zone hinduse cu voluntariatul, mă și mir câte sacrificii sunt în stare să facă. Și încă o chestie care mi-a rămas în memorie, ei între ei se iubesc și se ajută mai mult decât ne-am ajuta noi din Biserică, chiar de ne-am știi de o viață unii cu alții.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 23.04.2026 at 21:49:10. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Înainte de 89 și noi eram destul de uniți și apropiați, sărăcia reușind destul de zdravăn să ne înfrățească. Mai ales pe la blocuri, dinamica socială se manifestă ca intr o mare familie. Aproape zilnic vedeai vecini care urca și coboară pe scări la alți vecini cu farfurii cu tot felul, cafele, cozonaci. Așa ca pentru cei câțiva de aici care tremură în bocancii lor.., și se simte aici pe forum… Nu va temeți, wef ul are dreptate în privința ideii ca: “ Nu veți avea nimic, dar veți fi mai prietenosi( zic eu) :)) și mai realiști.
Revelația monumentală oferita nouă RECENT de Dumnezeu drept dovadă a revărsării DUHULUI SFÂNT: Poveștile despre Baba Yaga , Hansel și Gretel, Scufița Roșie, vampirii șamd nu numai ca sunt reale și DOVEDITE ci se și derulează de sute și mii de ani pe Pământ. SĂ LUĂM AMINTE…ca negreșit vor urma altele! Last edited by cozia; 24.04.2026 at 04:32:55. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Și cred că e și în învățătura lor să împartă mâncarea, munca la comun, să stea în spații comunitare, să nu fie prinși de un loc geografic, oraș, sat, și să aibă dispoziție să călătorească. Mai e și învățătura cu non-violența, neconsumul de carne, mă rog, e clar că o parte dintre ei sunt niște oameni buni care și-au ales o cale greșită.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta cu iubirea si dragostea la yoghini, e o chestie indusa, mai mult de suprafata, e doar o simulare. |
|
|
|||
|
|||
|
Sigur ca sunt si multi oameni buni acolo care sunt manipulati si se afla pe o cale gresită. Nu despre asta era discutia.
Ci de faptul ca acea organizatie este dovedita prin nenumărate declaratii -vorbim de sute de pagini de rechizitoriu-unele prescrise altele condamnate, ca este un grup infractional de trafic de carne, prostitutie si proxenetism sub masca activitătilor "spirituale". Prostitutia nu mai este incriminata legal ca înainte dar proxenetismul da. Le-a mers si la francezi o buna perioada de timp dar li s-a infundat. Numai ca nu e suficient să arestezi leaderul si 2 acoliti (Stoian si la noi Mirtz). Când ai de-a face cu grup organizat si ai cadrul legislativ ce mai astepti? La noi isi vad nestingheriti de activitătile lor "spirituale" in continuare. Da. Sunt diverse grupuri de yoga, misa nu e mama yoga in lume, dar si Osho a fost mic copil pe lângă ăstia. De ce? Pentru ca la noi justitia si autoritătile au dormit. Si dorm in continuare. Last edited by Militaru; 24.04.2026 at 17:14:19. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Diferența e că unii zic că fac doar exerciții fizice hatha yoga sau așa ceva și alții intră și în filosofie, studiază noțiuni de sanscrită etc. Citat:
Citat:
Ideea e că ei jerfesc mai mult, unii din ei pt structura lor de învățături, decât noi pt ortodoxie. Adică o credință strâmbă te învață să împarți cu altul, să te ajuți, să fii non-violent, să nu mănânci carne, dar în ortodoxie văd la cei practicanți multă răceală, indiferență, zonă de confort în cel mai bun caz, ca să nu zic de judecată, prejudecată, răutate disimulată în bună intenție etc.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Poate MISA e doar 40-50% din problema yoga în România, mai rămân celelalte școli și maeștri, nasol, au proliferat, eu mă așteptam să se stingă. În anii 90 a fost foamea aia de cunoaștere care a umplut și bisericile ortodoxe, mănăstirile ortodoxe și adunările neoprotestante și școlile de yoga șamd, după cu tot cu depopulare, emigrare încă sunt cel puțin zeci de mii de yoghini practicanți în România, dacă nu chiar sute de mii. Citat:
Nu uita că Petrov folosea activ votul yoghin împotriva lui Năstase care a vrut să-l aresteze pe Grig prin 2004. Apoi Cioloș care era cu yoga și mindfulness și faptul că o parte din yoghini s-a dus cu votul spre USR, PLUS, Reper, etc.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 24.04.2026 at 21:11:27. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai țin legatura cu 2-3 persoane de pe acolo, una săraca a ajuns instructoare. Nu știu cum a avansat dar mi-a povestit când era cursanta ca instructoarea ei de atunci punea presiune mereu pe ea sa meargă la Paris sa experimenteze starea de orgasm cosmic pe care o poate da numai Grig, arzând ani de lucru spiritual si karma. Intrau la Grig pe banda rulanta ca putea sa susțină multe partenere prin măiestria retenției lichidului seminal. Ca sa vad in lista cu link-ul de cursuri pe care am pus-o ca acea instructoare a fost mutata in alt oraș. In fine....oricum discutia nu are rost cu ei, am vorbit cu ea mult,a mers si la Frasinei sa se spovedească-asta daca nu m-a mințit cumva- dar nu cred ca a spus adevărul. Imi spunea mereu ca ea nu zice la spovedit ca face yoga pentru ca yoga nu e păcat, ci pacat e sa faci pe cineva sa sufere. Ideea e ca daca cineva apuca mulți ani acolo nu mai are cum ieși. Meditează cu poza lui Grig, i se roagă si el ii "raspunde", il visează, o ghidează. Normal ca daca a ajuns sa il vadă in tot si toate creierul ii generează doar persoana lui. Poate sa ii spună toata planeta adevărul, ea știe cine e el.... Inutil i-am explicat ca desfrâul sub masca eliberării de limitările ego-ului o sa ii distrugă ființa si viața, familia si copilul. Si cate nu or fi ca ea... N-am mai vorbit cu ea demult, s-a mutat in București in ashram. De atunci nu mai știu nimic. Cred ca ar trebui arestați toți instructorii care fac proxenetism mascat( de când l-au arestat pe guru nu mai este cu dedicație protagonist). Asa s-ar spulbera o data miscarea asta. Știu ca suna a inchizitie dar legea ar trebui aplicata. Probabil statul lasa sa moara lent si sigur miscarea. Dar pana atunci face victime in continuare. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Totuși, faptul că Ortodoxia ține atât de mult la dogmă și chiar la rigoarea tipiconală cred că este de mult folos, ajutându-ne să nu ne pierdem busola. Dar nu este și suficient. Cum cei care s-au depărtat de Tradiția Bisericii, începând cu romano-catolicii și mergând până la neoprotestanți, pierd limpezimea valorilor și se acomodează tot mai mult la duhul lumii – dar înmulțind facerea de bine și comuniunea cu semenii –, de dorit ar fi ca noi, păstrând ce avem bun, să renunțâm la autosuficiență și ipocrizie, să nu ne mulțumim cu imitarea milosteniei și să regăsim duhul original al Bisericii, care era unul al dragostei. Am mai spus-o: toți avem de învățat unii de la ceilalți – și nu doar diversele facțiuni creștine, ci incluzând și celelalte spiritualități ale lumii, inclusiv yoghinii. Singuri, după cum se vede, nu suntem capabili să ne găsim echilibrul: cădem fie în extrema formalismului, fie în cea a relativismului moral. Nu cred în posibilitatea unei uniri, nici măcar a Bisericilor tradiționale; cel puțin nu curând. Dar ar trebui să învățăm ceea ce este bun de la toți, inclusiv de la necreștini. Poate că întâi de toate ar trebui să sporim voluntariatul în parohii, acolo unde sunt atâția oameni (bătrâni sau nu) singuri, neajutorați și uitați care zac prin casele lor și pe care preoții poate îi știu mai bine, căci îi află când trecu cu aghiasma. Bine ar fi dacă s-ar reactiva Oastea Domnului, mișcare de înviorare a comuniunii dintre credincioși în Biserică, și care a cuprins în trecut destul de multe parohii.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Craciunul - trecerea de la paganism la crestinism | Gabriel Vasile | Intrebari utilizatori | 0 | 27.12.2010 21:12:20 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
| Paganism/Wicca. | Glamorous_witch | Alte Religii | 3 | 26.02.2009 05:10:11 |
|
|