![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Eu cred ca Dumnezeu este infinit de bun,iar iubirea sa de oameni este nemarginita.Iar atunci cand vei reusi sa Il simti,vei sti asta.
Stiu ca asta scrie,din pacate sau din fericire,nu stiu,nici eu nu cred intr-un Dumnezeu crunt,extremist,aici parerea mea difera destul de mult. Cred ca cele mai dure pedepse ni le atragem noi insine,dar...e mai complicat de atat. Prefer sa ii las pe altii sa vorbeasca mai mult pe astfel de teme. Ah si...Topcat,nu imi spune ca sunt visatoare si cu capul in nori,ca oricum stiu ca asta crezi! :P |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Gindirea ta se numeste de tip wishful thinking, la care apeleaza majoritatea credinciosilor, unii mai mult ca altii. Ignora realitatea pentru a face loc unei credinte care nu se mai potriveste cu gindirea unui om rational. Prefera sa lase bazele si sa isi denatureze modul de gindire, in loc sa isi schimbe baza si sa lase ratiunea libera. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Dumnezul nostru nu este sadic. El nu chinuie faptura, lucrul mainilor Sale, ci o mantuieste. Chiar se spune undeva in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci ca el sa se intoarca si sa fie viu. Nu Dumnezeu a faurit iadul ca stare existentiala, ci necredinta si pacatul fapturilor inzestrate cu ratiune si libertate.
Last edited by Marius22; 08.10.2009 at 13:09:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Chiar daca undeva se spune ceea ce scrii tu mai sus, la fel se scrie si ca "Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor ce s-au razvratit impotriva Mea, caci viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge. Si ei vor fi pentru toata faptura priveliste de groaza". Chiar daca Dzeu nu este sadic, oamenii carora li s-a relevat erau niste sadici, daca ne luam dupa normele morale actuale. |
|
|
|||
|
|||
|
Sa nu confundam dreptatea lui Dumnezeu cu cea a oamenilor. Omenirea a fost dintotdeauna inclinata sa-si manifeste dreptatea mai ales prin metode "neortodoxe".
|
|
|
|||
|
|||
|
De ce omenirea trebuie sa aplice alt tip de dreptate decit cea divina, care ma gindesc ca e mai dreapta si buna. De ce omul tinde sa aplice pedepse graduale pentru greseli graduale?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De aceea fie ca il judec, omeneste vorbind, pe cel de langa mine, sau ca altcineva ii judeca anumite fapte in instanta, trebuie sa stim ca ultimul cuvant ("sentinta") cu privire la el, ii apartine lui Hristos la Judecata Universala. Potrivit codurilor de legi suntem judecati ca indivizi, pe cand Hristos ne judeca si ne priveste ca persoane chemate la un vesnic dialog al iubirii. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu in mod special, fata de oamenii de atunci, lui chiar ii parea rau de oamenii care ajungeau in iad.
Dar eu ma refeream la oamenii care au scris Biblia. Se inscriau si ei in acelasi normativ de sadism al epocii, nu ii invinovatesc pe ei. Dar ma asteptam la ceva mai mult de la cei care ii citesc. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 18:01:34 |
| Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 17:49:09 |
| Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 18:08:08 |
| O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 21:58:01 |
|
|