![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
??
Cum adica sunt catolici, traind intr-o vreme cand Biserica Romano-Catolica nu exista? (schisma a avut loc in 1054). Mai mult, ambii s-au mutat cu domiciliul in Orient (Constantinopol) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si Sf. Dumitru, era straromân din actuala Serbie, stramutat la Tesalonic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa este. Orice personalitate sau sfant TREBUIE sa fie de neam romanesc cumva. Adica se poate altfel?? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
In his book entitled De Magistratibus, Ioannes Lydus reports that Constantine the Great wrote, in his native (oikeia) tongue, some Discourses which he left to posterity. While carefully avoiding to specify what exactly the native tongue of Constantine was, the Lydian, deliberately or not, gives us a clue. Evidently, Constantine's "domestic" language could not have been Greek; otherwise the adjective (oikeios) would have been out of place, even confusing. Could Constantine's native tongue have been a "primitive" Latin? To designate the Latin tongue other than by its name, Byzantine writers generally used the words patris jonh in their own home? The Lydian wrote his book sometime between years 551 and 564 A.D., when Latin in Constantinople was in full retreat. Justinian himself is said to have spoken broken (vulgar) Latin, and Greek like a barbarian. One can only wonder what was Justinian mother's language if it was not Greek or Roman/ Latin. Only one choice remains and it is Dacien/ Thracien. There is an abundance of circumstantial evidence that Constantine the Great was a Dacian, as Justinian also was. Two centuries after the death of Constantine there were people in Constantinople who could read Latin and/or Greek, and also people who could read Constantine's Discourses, written in his "domestic" language. The Lydian darkly hints that in his time, Latin language was being pushed out as official business language by what other language than dacian/thracian?
|
|||
|
|||
![]()
http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_cel_Mare
Aici este scris clar. Eu am gresit si am pus pausal eticheta de catolici, pentru ca au fost imparti (el si mama sa Elena) romani si pentru mine zona aceea tine de catolicism. S-a intamplat mai tarziu schisma, aveti dreptate, dar in zona aceea a aparut catolicismul. De ce nu, nu stim. Si eu banuiesc ca in Roma vorbea limba latina, cel putin oficial. Acasa poate vorbea si altceva. Nu stiu. Si s-a convertit la crestinism si atat. Voi spuneti ca in vremea lui biserica era inca unita. Totusi avem si sfinti comuni cu alte confesiuni, deci s-o lasam mai moale cu etichetele. EL a spus: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si asa te voi iubi si Eu. Nu spune sa iubim numai pe unii. Cred ca la aste se referea Mihailt in postarea initiala a firului. |
|
|||
|
|||
![]()
@mihailt:
tragic destin sa te lupti cu ai tai pentru a scoate ce-i mai bun din ei! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imperiul de rasarit a durat pana in 1453. Este numit si Bizant si era centrul lumii pe care azi o numim ortodoxa. Este adevarat ca la curte se vorbea latina, iar imparatul era numit imparat roman (fara legatura cu Roma, in afara de cea istorica). Greaca era limba luiteraturii, culturii si teologiei. In popor se vorbeau multe limbi. Ceea ce numim noi acum catolicismul are centrul in apus, la Roma.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Crestinul Ortodox si sfarsitul lumii | dgs010243 | Generalitati | 4 | 21.11.2012 19:35:00 |
Religie catolica in scoala pentru un ortodox | elcipo | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 16 | 26.09.2012 14:05:10 |
Stefan cel Mare si Sfant in rasa monahala? | costel | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 02.07.2010 15:23:24 |
Episcopul care s-a dat pe sine insusi rascumparare | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 18.08.2009 12:55:28 |
|