![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Uneori, amabilitatea, intelegerea si rabdarea dau roade. Cred ca in primul rand ne respectam pe noi... si la urma sunt oameni si pot sa vada diferenta si chiar daca pe moment nu vor proceda ca atare, s-ar putea pe viitor sa foloseasca aceasta lectie de bunacuviinta.Exista si scuze...n-au avut de la cine invata, anturajul, dorinta de a iesi in evidenta prin ceva .
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Giovannina, cand ma enerveaza un om ma ajuta sa ma gandesc ca are o mama sau cineva care-l iubeste asa cum tu iti iubesti parintii, fratii, surorile care stii ca mai gresesc si nu ai vrea sa fie judecati de straini...Cam atat
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
Andrei Pleșu detalia o idee superbă în volumul său ”Despre îngeri”. Era vorba despre iubirea de aproapele, iubirea pentru dușman în special. Recomanda următoarea cale (parafrazez, pentru că nu am volumul la îndemână): gândiți-vă că și dușmanul vostru are un înger păzitor. Întristându-vă din pricina omului, întristați în același timp doi îngeri - pe al vostru și pe al aceluia. Dacă nu-l puteți pe dușmanul vostru, gândiți-vă la îngerul lui păzitor. Puteți fi supărați pe un înger?
Pe mine mă ajută mult punerea problemei astfel. Orice ne supără și vine dinspre oameni poate fi iertat cu asupra de măsură dacă ne gândim că trăim o mână de ani pe pământ și o veșnicie în cer. Pentru Hristos să iertăm, de dragul Lui. |
|
|
|||
|
|||
|
Toti avem defecte. Exista oameni care au defecte vizibile si cei din jur se grabesc sa ii judece sau sa-i dispretuiasca dar exista si oameni ale caror defecte nu sunt vizibile si, de regula, defectele care nu se vad sunt mult mai mari dar nu-i judeca cei din jur pentru ca nu le stiu, ba poate chiar ii lauda pentru calitatile vizibile. Numai Dumnezeu ne stie in totalitate. Eu, in situatia ca ma necajeste cineva, ma rog la Dumnezeu sa ma ierte ca am gandit necuviincios fata de semenul care m-a suparat. Gandurile dispretuitoare la adresa oamenilor din jur nu sunt de la Dumnezeu ci de la diavol.
|
|||
|
|||
|
oamenii rai, pacatosii, cazutii.... ce legatura mai au ei cu ingerii lor pazitori? mai au vreuna? ( dincolo de faptul ca intr-adevar este foarte buna - pentru noi - ideea sa ne gandim la ingerii pazitori ai celor pe care-i vedem facand rau)
si, pentru ca mi-am amintit, se vorbea undeva pe forum, apropos de impacare, ceva de genul " Doamne, spune-i ca-l/o iubesc". eu ma stradui, sa zicem, sa-mi iubesc dushmanul, sa-l iubesc pe cel ce-mi face rau.. dar el, daca este un om rau, si nu crede in Dumnezeu, cum poate face Dumnezeu pace intre noi, cum ii poate spune Dumnezeu unui necredincios ca eu il/o iubesc? |
|
|
|||
|
|||
|
fata de cei care ne supara putin, sa ne ranesc, intr-o oarecare masura, avem ganduri urate, dar de o intensitate mai mica, si sunt trecatoare. dar ce ne facem cu gandurile si cu trairile noastre atunci cand avem de-a face ( noi insine sau vedem in jur) cu agresiuni grave? stiti foarte bine ce sentimente ne incearca atunci - groaza, frica, disperare, s.a.m.d. .
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
o lume plina de probleme, dar si care nu vrea sa scape de ele...poate ar trebui sa fie mai buna...dar se pare ca e greu....sa fi mai bun....intr-o societate si tarisoara ca a noastra...
|
|
|
|||
|
|||
|
nici mie nu-mi plac oamenii ,,animale"asa cum ai zis tu si asa cum ii mai numesc si eu pe unii,dar atitudinea ta fata de ei ar trebui sa fie cea de ignoranta pt ca daca te consumi pt ei si pui la suflet orice pana la urma tie iti faci rau,nu lor
si ca sa-ti fie mai usor incearca sa-ti cauti anturaje care sa te reprezinte si unde sa te simti in largul tau,cu oameni care iti impartasesc ideile si o parte din comportament(de ex daca iti place lectura,mergi la o biblioteca ca fa-ti acolo prieteni,daca iti place sa pictezi,mergi la un club special de pictura,daca iti place sa ajuti,mergi la crucea rosie,etc) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 13:47:06 |
| Ce ati schimba,daca ati putea,la lumea in care traim? | tigerAvalo9 | Generalitati | 41 | 26.05.2011 23:00:24 |
| Ce putem face pentru ca societatea in care traim sa devina mai buna? | Andu30 | Generalitati | 38 | 24.03.2011 23:03:30 |
| Legile dupa care va judeca Dumnezeu lumea | phradmon | Alte Religii | 8 | 11.10.2010 20:26:13 |
| Rugativa pentru noi caci grele si dureroase sunt vremurile care le traim | emiliulia | Umanitare | 82 | 28.07.2010 13:49:27 |
|
|