Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 18:48:40
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iordan Vezi mesajul
Unii oameni spun ca au viata vesnica altii spun ca nu au viata vesnica.
Ce parere aveti, care au dreptate?
aia care nu zic nimic...pentru ca cel intelept, graieste...tacerea.
Vechi 01.05.2010, 22:59:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ofurnica Vezi mesajul
Am si eu o intrebare! Pana la urma, dupa Judecata De Apoi , noi oamenii (unii dintre noi) unde ne vom situa ? Ce este cu acel cer nou si pamant nou, despre care se scrie in Biblie Eu stiu ca dupa moarte exista un Rai provizoriu - precum si imparatia mortior (Iadul pentru unii) iar dupa aceea mai este si Imaparatia Cerurilor (lacasul lui Dumnezeu) ....Pana la urma , cei buni unde-si vor petrece vesnicia...Multumesc...Doamne Ajuta
După Judecata de Apoi, noi oamenii ne vom situa în una din următoarele două locuri (sau stări):
-în rai, (în comuniune perpetuă cu Dumnezeu)

sau

-în iad (în despărțire perpetuă de Dumnezeu)

Expresia "cer nou și pământ nou" se referă la realitatea că, după Judecata de Apoi (dar nu după Judecata individuală) vor exista atât cele de sus care nu au trup (cer nou) cât și cele de jos: oamenii, care vor avea trup beatificat (pământ nou). Între aceste două realități va exista o asemenea comuniune încât nici nu va mai fi "sus" și "jos". Acesta este Noul Ierusalim, care se coboară peste cel vechi. În chip tainic, această realitate a coborârii Cerului și a urcării Pământului transfigurat se petrece la Sfânta și Divina Liturghie și acesta este înțelesul teologic al Împărtășirii. Culmea acestei împreună-existențe a Cerului și Pământului este Cristos, Care cu trup cu tot se află la masa cerească a Tatălui, unde ne-a invitat și pe noi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 23:53:04
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Expresia "cer nou și pământ nou" se referă la realitatea că, după Judecata de Apoi (dar nu după Judecata individuală) vor exista atât cele de sus care nu au trup (cer nou) cât și cele de jos: oamenii, care vor avea trup beatificat (pământ nou). .
Nu prea inteleg cine sunt cei de susdin cerul cel nou, si cei de jos,de pe pamantul cel nou ?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 00:16:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu prea inteleg cine sunt cei de susdin cerul cel nou, si cei de jos,de pe pamantul cel nou ?
Drepții de pe pământ (cei care mor în prietenia cu Cristos) vor alcătui, după învierea lor în trup, "pământul cel nou". Atunci "Cetatea oamenilor" care este acum va fi transfigurată în Cetatea lui Dumnezeu (Civitas Dei ). Procesul acesta de îndumnezeire a început deja, în sens mistic, prin Întruparea lui Dumnezeu și va fi desăvârșit la Seceriș, după a doua Sa venire. Pământul, așa cum îl știm acum, va dispărea. Deci, "pământ nou" este o figură de stil care se referă la existența trupurilor.
Vor exista două categorii de creaturi în perfectă armonie:
-spiritele pure (îngerii), care vor alcătui "Cerul cel nou" (nou, fiindcă și ei așteaptă A doua Venire, despre care știu că va avea loc, dar nu știu când).
-oamenii înviați în trupurile lor, care vor alcătui "Pământul cel nou"

Trupurile oamenilor după înviere, deși vor fi reconstituiri ale trupurilor din timpul vieții făcute de Dumnezeu printr-o modalitate pe care nu o putem înțelege (este mister al credinței), vor avea cele 4 proprietăți noi ale trupurilor beatificate, astfel încât ne vom bucura de facultăți trupești pe care nu le avem acum: străluminarea, invulnearbilitatea, agilitatea, impasibilitatea.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 03.05.2010 at 00:19:18.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 08:39:47
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iordan Vezi mesajul
Cand am intrebat daca cineva are viata vesnica m-am referit la sensul de mantuit. Si vreau sa mai clarific putin intrebarea? Poate sti cineva daca are sau nu are viata vesnica, adica daca e mantuit sau nu?
In prima epistola a lui Ioan in cap 5 gasesti raspunsul la intrebare:
"Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică".

Deci poti sti dc esti mantuit, si anume, dc te increzi in Hristos stii ca esti mantuit. Intaia epistola a lui Ioan e o epistola care defineste , la modul general, o persoana care se increde in Hristos si Ioan asigura o astfel de persoana ca este mantuita.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 11:48:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
In prima epistola a lui Ioan in cap 5 gasesti raspunsul la intrebare:
"Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică".

Deci poti sti dc esti mantuit, si anume, dc te increzi in Hristos stii ca esti mantuit. Intaia epistola a lui Ioan e o epistola care defineste , la modul general, o persoana care se increde in Hristos si Ioan asigura o astfel de persoana ca este mantuita.
Mantuirea nu este o certitudine pana in momentul exitus:

1 Corinteni 10, 12
De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.

1 Timotei 3, 6
Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului.

Plus caderile lui Petru si a lui Iuda, chemati la apostolie!

Deci: privegheati si va rugati neincetat, ca sa nu...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 22:41:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Da, dar probabil că eclesiastul nu face parte dintr-o religie apostolică. Neoprotestanții cred că sunt deja mântuiți încă de acum. Este consecința logică a teoriei predestinării a lui Luther. O eroare de credință atrage o eroare și mai mare, iar aceasta cu "deja mântuiți" este, probabil, otrava cea mai mortală pentru suflet din săraca doctrina lor.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 09:38:20
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Expresia "cer nou și pământ nou" se referă la realitatea că, după Judecata de Apoi (dar nu după Judecata individuală) vor exista atât cele de sus care nu au trup (cer nou) cât și cele de jos: oamenii, care vor avea trup beatificat (pământ nou). Între aceste două realități va exista o asemenea comuniune încât nici nu va mai fi "sus" și "jos".
Nu prea sunt de acord cu interpretarea asta, pentru ca sunt mai multe categorii existentiale dupa Judecata de Apoi:

- numai cei desavarsiti vor mosteni Imparatia Cerurilor (cred ca foarte putini tintesc asa de sus si reusesc sa fie precum pruncii - Marcu 10, 15):

Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.
Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor.
Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.

- pamantul cel nou se va da unor alte categorii, probabil oamenilor care s-au mantuit la limita, fiind mai legati de acest pamant sau celor cu inima buna care, desi nu au ajuns la cunostinta Adevarului, nu au avut sansa sa fie botezati (Ioan 3, 3-5) si s-au mantuit prin legea firii

Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 12:19:14
Banned

Implicit

Citat:

1 Corinteni 10, 12
De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.
Aici nu scrie nimic de mantuire, spune doar ca nimeni sa nu se considere suficient de puternic pt ca oricand e posibil sa cazi. Pasajul face referire la ispitele la care sunt supusi crestinii si faptul ca Dumnezeu nu ingaduie sa fie supusi peste puterile lor:
"12. De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.
13. Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda. "

Citat:
1 Timotei 3, 6
Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului.

Plus caderile lui Petru si a lui Iuda, chemati la apostolie!

Deci: privegheati si va rugati neincetat, ca sa nu...
Tu faci niste confuzii , in primul rand Petru era credincios si intr-adevar a avut o cadere cand s-a lepadat dar s-a pocait. Insa Iuda nu avea nici o treaba cu credinta, desi a stat cu Hristos nu a fost patruns de invataturile Lui, drept urmare l-a si vandut.
La Petru a fost cadere pe cand la Iuda a fost traire in pacat ceea ce e o diferenta uriasa. Pe credincios cand cade il ridica Dumnezeu pe cand la un necredincios e vorba de o viata traita in pacat si nu de o cadere.
Pe Petru l-a ridicat Dumnezeu din caderea lui dar pe Iuda nu tocmai datorita faptului ca nu era credincios.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 15:20:24
Banned

Implicit

Citat:
Da, dar probabil că eclesiastul nu face parte dintr-o religie apostolică. Neoprotestanții cred că sunt deja mântuiți încă de acum. Este consecința logică a teoriei predestinării a lui Luther. O eroare de credință atrage o eroare și mai mare, iar aceasta cu "deja mântuiți" este, probabil, otrava cea mai mortală pentru suflet din săraca doctrina lor.
"Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața.
Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică. "

Deci nu Luther a zis ci apostolul Ioan. Si nu e vb de predestinare ci e vb de credinta in Hristos care te mantuie. Ioan nu face decat sa dea asigurari ca "voi care credeti in Hristos aveti viata vesnica". E cat se poate de clar.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Abc'ul vietii eterne, elevii trebuie sa stie unde este viata vesnica spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 3 16.01.2012 00:37:54
Despre cei ce isi iau viata... malmo Slujba inmormantarii 25 07.02.2010 19:26:21