Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 02:43:41
emanuel2007
Guest

Implicit

" Corpul canonic ortodox nu e la fel cu cel catolic, nu are putere de lege. Este nu corp viu, care poate fi interpretat si schimbat. Este unul din dezideratele viitortuliui sinod panortodox care se tot pregateste de vreo suta de ani incoace. "

putine , foarte putine canoane pot fi schimbate , sa zicem 1 la suta din toate sau nici atat , ai anume cele care tin numai de chestii administrative pur lumesti ; insa canoenele care trateaza chestii de credinta in veci nu pot fi schimbate nici macar un cuvintel cat de mic ; iar astea sunt 99 la suta din canoane ; de aia si sf parinti au numit uneori canoanele - dogme dumnezeisti ... iar sinodul asta al optulea este proorocie ca va unul talharesc , in care intr-adevar vor incerca sa schimbe canoanele , si va fi dat anatema de bis ortodoxa ... atunci multi vor apostazia de la ortodoxie ; iar pana atunci nu mai sunt decat 2 ani ... iar astea sunt proorocii de la sfintii parinti , si nu pot fi contestate ... o sa fie exact asa cum s-a scris ca va fi ...
Vechi 17.05.2009, 14:10:39
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Gandindu-ma la chestii "supranaturale" La felul in care pana si haina lui Hristos era impregnata de Sfintenia Lui, si cred ca si sfintii influenteaza obiectele din jur, m-am gandit ca, avand in vedere ca la menstruatie femeile elimina ce e toxic din corpul lor, poate acest lucru se "simte" si in piele, haine. De aici "necuratia", dar nu una spirituala, ci pur si simplu fizica, ca un om bolnav, care poate contamina. De aici sa nu te atingi de icoane si altele asemenea. Oricum stim ca in aceasta perioada unele femei sunt indispuse, iritabile, suparate, deci e o stare care se rasfrange si asupra sufletului, dar nu pentru ca ar fi pacat, ci ca e un moment mai sensibil. Ciudata treaba, nu-i nici pacat da nici bine nu-i

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Vechi 17.05.2009, 14:18:12
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Sincer, tare mi'ar place sa deschidem si un topic cu "Necuratia barbatului." Ce ziceti?
Cred ca ar fi cu mult mai multe de scris si enumerat acolo.

Vechi 17.05.2009, 14:22:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Sincer, tare mi'ar place sa deschidem si un topic cu "Necuratia barbatului." Ce ziceti?
Aia e clara, n-ai ce dezbate hahahah

Vechi 17.05.2009, 17:35:03
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
La bărbat e cam cu voie necurăția, ce vine prin gândul trufaș, ce naște dorința trupească. Ochiul vede, mintea reține și gândul încolțește foarte ușor.
Săraca fată sau femeie, așa a fost plămădită, cu o perioadă fixă de necurăție , o perioadă ce nu-i atât de lungă și înspăimântătoare cum unii tot se străduie să scrie. Femeilor fiți fericite de necurăție, e semn de sănătate și normalitate , dar atenție mare la necurăția bărbatului ce are la bază, Gândul, informația nefolositoare acumulată în minte , ce în aste timpuri "explozive", a devenit o reală problemă. Deci la bărbat, să-mi fie scuzată expresia, e altă mâncare de pește. Și chiar mă întreb câți recunosc așa ceva ?
Vechi 17.05.2009, 19:11:18
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Exact de asta am si spus asa, aproape ca vedem diavoli in ceva ce tine de fire, iar nu de vointa, pe cand in cele ce tin de vointa, iar nu de fire (ale barbatului) vedem simple neputinte, foarte usor ingaduite. Este trist.

Vechi 17.05.2009, 19:37:38
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact de asta am si spus asa, aproape ca vedem diavoli in ceva ce tine de fire, iar nu de vointa, pe cand in cele ce tin de vointa, iar nu de fire (ale barbatului) vedem simple neputinte, foarte usor ingaduite. Este trist.
Cine le vede asa?

Vechi 17.05.2009, 23:59:03
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Gandindu-ma la chestii "supranaturale" La felul in care pana si haina lui Hristos era impregnata de Sfintenia Lui, si cred ca si sfintii influenteaza obiectele din jur, m-am gandit ca, avand in vedere ca la menstruatie femeile elimina ce e toxic din corpul lor, poate acest lucru se "simte" si in piele, haine. De aici "necuratia", dar nu una spirituala, ci pur si simplu fizica, ca un om bolnav, care poate contamina. De aici sa nu te atingi de icoane si altele asemenea. Oricum stim ca in aceasta perioada unele femei sunt indispuse, iritabile, suparate, deci e o stare care se rasfrange si asupra sufletului, dar nu pentru ca ar fi pacat, ci ca e un moment mai sensibil. Ciudata treaba, nu-i nici pacat da nici bine nu-i
Stiu eu, nu prea mi se poare ca necuratia materiala ar avea ceva de-a face cu asta, ar insemna sa ni se spuna sa facem o baie inainte de impartasanie si asta tare aminteste de spalaturile rituale la evrei si la musulmani.. Noi crestinii am depasit planul asta.

Dar da, daca o femeie se simte deprimata si are impresia ca nu se poate impartasi cum trebuie, ar putea sa nu o faca, nu e si obligata.. Insa se poate simti asa si din alte motive...
Vechi 18.05.2009, 00:30:44
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Stiu eu, nu prea mi se poare ca necuratia materiala ar avea ceva de-a face cu asta, ar insemna sa ni se spuna sa facem o baie inainte de impartasanie si asta tare aminteste de spalaturile rituale la evrei si la musulmani.. Noi crestinii am depasit planul asta.

Dar da, daca o femeie se simte deprimata si are impresia ca nu se poate impartasi cum trebuie, ar putea sa nu o faca, nu e si obligata.. Insa se poate simti asa si din alte motive...
Ca nu e chiar materiala, de aia nu se duce prin baie, nu stiu sa explic, I give up

Vechi 18.05.2009, 12:00:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Ca nu e chiar materiala, de aia nu se duce prin baie, nu stiu sa explic, I give up
O fi altfel, energetica sau cum i-o mai spune.. Dar oricum asa ceva nu cred ca are de ce sa ne indeparteze de Hristos, nu?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 07:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42