![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In mare parte si de tine depinde sa capeti acel chip luminat; si cu ajutorul rugaciunilor Sfantului il vei primi. Pana atunci nu uita ca oamenii au mare nevoie de preoti buni si devotati lui Hristos.
|
|
||||
|
||||
![]()
da sora mea, este vorba de rugaciunea rostita de preot/ierarh atunci cand ia epitrahilul: "Binecuvantat este Dumnezeu, Cel Ce revarsa Harul Sau peste preotii Sai, ca mirul pe cap, ce se pogora pe BARBA, pe BARBA lui Aaron, ce se pogoara pe marginea vesminetelor lui"!
|
|
||||
|
||||
![]()
...roaga-te si ma pomeneste si pe mine netrebnicul, sora mea, in sfintele tale rugaciuni... si FII BINECUVANTATA!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Barba mi se pare dizgratioasa si, ca si mustata, imbatraneste pe cel ce-o poarta cu cel putin 10 ani.
Mandrie? Poate, desi n-am fost niciodata foarte atent la infatisarea mea exterioara - nu prea mi-a pasat. Dar barba pur si simplu ma enerveaza, pe langa faptul ca imi repugna. In plus, majoritatea femeilor gasesc parul pe fata in exces ca fiind indezirabil, iar eu nu am de gand sa alung femeile de langa mine. Numai bine. |
|
||||
|
||||
![]()
De ce ar lasa Dumnezeu ceva de care sa nu avem nevoie ?
Sfantul Ioan Gura de Aur, vorbind despre trupul omului, spune: "parul din cap creste, dar sprancenele si genele nu.. ele sunt ca sa impiedice sudoarea muncii de a rani ochiul.. de ce sunt arcadele ca niste streasini? ca sa apere ochiul de lumina si atingeri.. de ce avem doi ochi? ca daca pierdem unul, sa ramanem cu altul.. la fel si urechile si narile.. nu era de ajuns un ochi? ba da, caci tot vedeam, insa Domnul a hotarat astfel, din purtare de grija pentru noi." Cam asa vede un sfant corpul uman: ca o nesfarsita minune si intelepciune a lui Dumnezeu. Nu exista ceva in trupul omului care sa fi trebuie sa fie altfel, mai mare sau mai mic, mai sus sau mai jos, mai mult sau mai putin. Faptul ca nu cunoastem rosturile anumitor lucruri vine dintr-o lipsa interioara. |
|
|||
|
|||
![]()
Este foarte bine cunoscut rolul sprancenelor si al arcadelor - este exact cel pe care l-ai mentionat, windorin.
Ochii, insa, nu sunt doi pentru motivul numit de tine, anume redundanta, ci pentru ca centrul vizual din creier are nevoie de doua semnale pentru a interpreta in trei dimensiuni ce se imprima bidimensional pe retina. Cu urechile, treaba sta la fel ca si cu ochii. Pe deasupra, urechea serveste si ca organ al echilibrului - de-aia sunt doua si sunt pozitionate unde sunt. Un om surd nu poate merge pe bicicleta. Si la nari exista o explicatie, doar ca nu o stiu eu si imi e lene sa caut pe internet. Cat despre organe inutile, exista destule in om. Avem vertebre ramase de pe vremea cand aveam coada, avem apendice ramas de pe vremea cand stomacul nostru avea mai multe compartimente, avem amigdale despre care parerile sunt inca impartite - dar cert e ca sunt inutile acum - si asa mai departe. Si in fiecare secunda apar in noi celule cu mutatii genetice, celule canceroase, care sunt insa depistate de organism si carora li se transmite ordinul de sinucidere. Asta la omul sanatos. Neregularitati apar tot timpul in organism, unele persista, altele nu - niciodata nu suntem in stare perfecta de sanatate iar organismul duce o lupta permanenta cu mediul inconjurator. Nu suntem perfecti, suntem doar o masinarie care functioneaza in conditii grele si care la un moment dat cedeaza. Suntem doar o solutie de compromis intre dezvoltarea speciei si mediul inconjurator, iar uneori mai apar derapaje din cauza asta (sindromul Down, alte dereglari genetice). Suntem "good enough", suntem un fel de "merge si-asa" iar in momentul in care e nevoie de o schimbare, acea schimbare o sa apara in specie. Daca omenirea nu se autodistruge in urmatoarele cateva mii de ani, barbatii vor ramane fara barbi, pierderea pilozitatii faciale fiind o mutare buna, deoarece acel par nu ajuta la nimic. Sprancenele inca au o utilitate, asa ca inca mai au de trait. Moarte barbilor! |
|
||||
|
||||
![]()
Interesante aceste concluzii ale "stiintei". Fiecare este liber sa si le improprieze sau nu. Mie insa mi se par tipice unei minti ignorante, care crede ca este alcatuita numai dintr-o materie evolutiva. Ceea ce este curios insa.. suficienta de sine a unei asemenea gandiri.. dar si insuficienta ei. Oricat de evidenta ar fi prezenta si independenta sufletului, unicitatea si inegalitatea lui, o astfel de minte va ramane legata mai mult de partea animala din om.
Oricum, aparitia si dezvoltarea omului.. o las in seama altora. Legat de perechile de organe (ochi, nari, urechi, maini, picioare, rinichi, plamani, ...) Sfantul Ioan Gura de Aur este cel ce pune acestea pe seama intelepciunii lui Dumnezeu si nu eu. Eu doar aprob cu mare bucurie. Sa ne imaginam doi magari, vorbind intre ei: "Auzi, de ce n-am avea si noi doua picioare? Pai, vezi tu, daca n'am avea patru picioare, nu ne-am mai putea tine echilibrul." Asa mi se pare si precizarea ta cu cei doi ochi si nevoile unui camp vizual bun. Daca Dumnezeu ne facea cu un singur ochi, acel ochi ar fi indeplinit ce indeplinesc cei doi ochi de acum. Este gresit sa luam ratiunile actuale ale corpului si sa le aplicam unui corp diferit (imaginar). Oricum, totul are un rost in corpul uman. Cine are minte sa inteleaga, simte pace, cine nu intelege, lupta si cu cei din jurul lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca aveati un singur ochi nu mai erati in stare sa spatializati, sa apreciati distantele si forma obiectelor! Avem doi ochi pentru ca nu puteam iesi altfel! Un singur ochi ne-ar fi condamnat specia la pieire. Deci intr-un fel sunt de acord cu dumneavoastra ca selectia naturala sau Dumnezeu, daca preferati, ne-a dat doi ochi pentru ca nu se putea altfel.
Dar nu vreau sa intru intr-o polemica ce nu-si are locul aici, asa ca ma opresc. Despre barba mi-am spus parerea: o detest. |
|
||||
|
||||
![]()
Tunderea barbii era o rusine si o pedeapsa.
"Atunci a prins Hanun pe trimisii lui David si i-a ras si le-a taiat hainele pe jumatate, pana la coapsa, si asa le-a dat drumul si ei au plecat. Spunandu-se lui David de patania oamenilor acelora, a trimis el in intampinarea lor, ca erau tare batjocoriti, si li s-a zis: "Ramaneti in Ierihon pana va vor creste barbile si atunci va veti intoarce acasa." I Paralipomena 19, 4-5 |
|
|||
|
|||
![]()
Un om surd nu poate merge pe bicicleta.
Poi asta nustiu cat e de adevarat, eu cunosc o familie in care sotia si fata sunt semi-surde, iar sotul si baiatul surzi in toata regula si cu toate acestea amandoi merg foarte bine pe bicicleta si referitor la distantierea cu un singur ochi, eu port ochelari si la un momendat pentru corectura trebuia sa imi acopar un ochi cu o chestie de plastic anumite perioade, cu toate acestea, vedeam aproape normal, puteam sa apreciez distantele si in ansamblu orice lucru marunt, si in centrul vizual aveam nu doar o jumatate de imagine ci imaginea intreaga
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preoti de tara sau preoti de oras? | paulac | Preotul | 38 | 26.06.2013 10:55:03 |
Semnificatia simbolului 666 | patinina34 | Din Noul Testament | 92 | 22.03.2013 17:58:27 |
semnificatia simbolurilor | sorinpetoanca | Generalitati | 12 | 15.11.2008 17:47:14 |
Buna,as vrea sa stiu mai multe | mara2008 | Generalitati | 0 | 24.07.2008 19:23:09 |
|