![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Săvârșind patruzeci de zile cele de suflet folositoare, să strigăm : Bucură-te cetate Betanie, patria lui Lazăr ; bucurați-vă Marta și Maria , surorile lui, că mâine vine Hristos să învieze cu cuvântul pe fratele vostru cel mort ; al Cărui glas, auzindu-l amarnicul și nesățiosul iad, cutremurându-se de frică și suspinând foarte tare, va slobozi pe Lazăr legat cu înfășurăturile. De a Cărui minune mirându-se mulțimea iudeilor va întâmpina pe Domnul cu ramuri și cu stâlpări, și se vor arăta lăudând pruncii pe Acesta, pe Care Îl pizmuiesc părinții : Bine este Cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel".
|
||||
|
||||
![]()
"Iată, Mirele vine în miezul nopții și fericită este sluga pe care o va afla priveghind ; iar nevrednică este iarăși cea pe care o va afla lenevindu-se . Vezi dar suflete al meu , cu somnul să nu te ingreunezi, ca să nu te dai morții și afară de împărăție să te încui ; ci te deșteaptă grăind : Sfânt , Sfânt , Sfânt ești , Dumnezeule ; pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, miluiește-ne pre noi " ( Troparul de la Denia de Duminică seara - Ultrenia din Sfânta și Marea Luni ) +
|
||||
|
||||
![]()
"Iuda, cel cu mintea iubitoare de argint, s-a întărâtat asupra Învățătorului, vrăjmașul ; s-a sfătuit , a gândit vânzarea , a căzut din lumină , primind întunericul ; a tocmit prețul și a vândut pe Cel fără de preț. Pentru aceasta a și aflat răsplătire , precum a făcut ticălosul : spânzurare și moarte cu durere. Pe noi izbăvește-ne , Hristoase Dumnezeule , de partea lui , iertare de greșeale dăruind celor celor ce prăznuim , cu dragoste , preacuratele Tale Patimi ! " ( Sedealna după a treia Catismă , de la Utrenia zilei ) .
|
||||
|
||||
![]()
"Doamne , femeia ceea ce căzuse în păcate multe, simțind Dumnezeirea Ta, luând rânduială de mironosiță, și tânguindu-se a adus Ție mir mai înainte de îngropare, zicând : Vai mie ! Că noaptea îmi este mie înfierbântarea desfrâului și întunecată și norii apă din mare ; pleacă-Te spre suspinurile inimii mele , Cel ce ai plecat cerurile cu nespusa plecăciune. Ca să sărut preacuratele Tale picioare și să le șterg pe ele iarăși cu părul capului meu. Al căror sunet auzindu-l cu urechile Eva în rai în amiazăzi , de frică s-a ascuns. Cine va cerceta mulțimea păcatelor mele și adâncurile judecăților Tale , Mântuitorule de suflete , Izbăvitorul meu ? Să nu mă treci cu vederea pe mine , roaba Ta, Cel ce ai nemăsurată milă. "
|
||||
|
||||
![]()
"Cinei Tale celei de Taină, astăzi Fiul lui Dumnezeu părtaș mă primește ; că nu voi spune vrăjmașilor Tăi taina Ta, nici sărutare Îți voi da ca Iuda. Ci ca tâlharul mă mărturisesc Ție : Pomenește-mă , Doamne , întru împărăția Ta ! "
<< Heruvicul și Chinonicul zilei >>
|
|||
|
|||
![]()
Cand slavitii ucenici, la spalarea Cinei s-au luminat, atunci Iuda cel rau credincios, cu iubirea de argint bolnavindu-se, s-a intunecat si judecatorilor celor fara de lege pe Tine, Judecatorul cel drept, Te-a dat. Vezi, iubitorule de avutii, pe cel ce pentru acestea spanzurare si-a agonisit; fugi de sufletul nesatios, care a indraznit unele ca acestea asupra Invatatorului. Cel ce esti spre toti bun, Doamne, slava Tie!
(Troparul din Joia Mare) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
{ Antifonul al 15-lea de la Denia de Joi seara } .
|
|||
|
|||
![]()
"Iosif cel cu bun chip, de pe lemn luând prea curat trupul Tãu, cu giulgiu curat înfãsurându-l si cu miresme, în mormânt nou îngropându-l, l-a pus”
"Când Te-ai pogorât la moarte, Cela ce ești Viața cea fără-de-moarte, atunci iadul l-ai omorât cu strălucirea Dumnezeirii; și când ai înviat pe cei morți din cele de desubt, toate Puterile cerești au strigat: Dătătorule de viață, Hristoase, Dumnezeul nostru, slavă Ție!"
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat din morti!
Cu moartea pe moarte calcand Si celor din mormanturi Viata daruindu-le. Ziua Invierii, sa ne luminam, popoare, Pastile Domnului, Pastile! Ca din moarte la viata si de pe pamant la cer, Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi, Cei ce-I cantam cantare de biruinta. Hristos a inviat din morti! Sa ne curatim simtirile Si sa vedem pe Hristos stralucind, Cu neapropiata lumina a Invierii. Si bucurati-va zicand: "luminati sa-L auzim", Cantandu-I cantare de biruinta. Veniti sa bem bautura noua Nu din piatra stearpa facuta cu minuni Ci din Izvorul nestricaciunii Care a izvorat din mormantul lui Hristos Intru care ne intarim. Hristos a inviat din morti! Acum toate s-au umplut de lumina Si cerul si pamantul si cele dedesubt. Deci sa praznuiasca toata faptura Invierea lui Hristos, Intru care s-a intarit. Hristos a inviat din morti! Ieri m-am ingropat impreuna cu tine, Hristoase Astazi ma scol impreuna cu Tine, inviind Tu. Rastignitu-m-am ieri, impreuna cu Tine, Insuti impreuna ma preaslaveste, Mantuitorule, Intru Imparatia Ta. La dumnezeiasca straja, De Dumnezeu graitorul Avacum Sa stea impreuna cu noi si sa arate Pe ingerul cel purtator de lumina Care a grait cu mare glas: "Astazi este mantuirea lumii, Ca a Inviat Hristos, ca cel Atotputernic!" Hristos a inviat din morti! Sa ne apropiem purtatori de Lumina La Hristos, Cel ce a iesit Din mormant ca un Mire Si sa praznuim impreuna cu cetele Cele iubitoare de Praznic Pastile lui Dumnezeu, cele mantuitoare. Coboratu-te-ai intru cele mai de jos ale pamantului Si ai sfaramat incuietorile cele vesnice Care tineau pe cei legati, Hristoase. Si a treia zi, precum Iona din chit, Ai inviat din mormant. Fragmente din Canonul Invierii
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat din morti!
Ingerul a strigat celei pline de dar: "Curata Fecioara, bucura-te! Si iarasi zic, bucura-te! Ca Fiul tau a inviat a treia zi din groapa." Lumineaza-te, lumineaza-te, noule Ierusalime Ca Slava Domnului peste tine a rasarit! Salta acum si te bucura Sioane, Iara tu, curata Nascatoare de Dumneze Veseleste-te intru Invierea Celui nascut al tau. Hristos a inviat din morti! O, dumnezeiescul, o iubitul, o preadulcele Tau glas Caci cu noi Te-ai fagaduit sa fii cu adevarat, Pana la sfarsitul veacului, Hristoase! Pe care intarire de nadejde, credinciosii avandu-l, Ne bucuram Hristos a inviat din morti! O, Pastile cele mari si preasfintite, Hristoase O, intelepciunea lui Dumnezeu si Cuvantul lui Dumnezeu si Puterea Da-ne noua mai adevarat sa ne impartasim cu Tine, In Ziua ce neinserata a Imparatiei Tale. Hristos a inviat din morti!
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se cântă cântările din Minei ? | STEPHAN | Muzica Bisericeasca | 5 | 21.05.2012 18:24:11 |
cantarile de Inviere | raisa2006 | Muzica Bisericeasca | 20 | 03.05.2012 21:52:08 |
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: | PuiMicGeorgiana | Muzica Bisericeasca | 1 | 05.11.2010 22:23:15 |
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? | sophia | Muzica Bisericeasca | 4 | 26.06.2010 00:41:44 |
Cor, strana, cantarile preotilor | sophia | Muzica Bisericeasca | 17 | 13.08.2009 21:37:05 |
|