Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2009, 20:34:38
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Crestinii nu sunt ei eroi si nici Domnul nostru Iisus Hristos nu a fost erou caci s-a dus la moarte cu smerenie facand ascultare de Tatal.
Asa zice Domnul nostru Iisus Hristos:

[SIZE=2]"28.[/SIZE]

[SIZE=2]Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. [/SIZE]
[SIZE=2]29.[/SIZE][SIZE=2]Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. [/SIZE] "
Reply With Quote
Vechi 04.02.2009, 20:43:20
Senior Member

Implicit

Ba mai avem si pe acolo si o carte a ereticului Hrisostom de Etna care este exarh in America al Sinodului de rezistenta al Bisericii Ortodoxe de stil vechi din Grecia.

Eu unul m-am convins de "ortodoxia" celor de la editura Egumenita.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2009, 21:11:25
Senior Member

Implicit

Icoana Maicii Domnului de acolo e desenata necanonic fara Domnul nostru Iisus Hristos in brate , iar din aura de la cap ii ies niste raze mov-rosii chestie nemaivazuta la vreo icoana ortodoxa pana acum!
Eu ma intreb astia sunt yoghisti sau crestini-ortodocsi?
Dumnezeu sa ma ierte caci mie imi par yoghisti-stilisti sau stilisti-yoghisti.
Admirati si fratiile voastre:
http://www.egumenita.ro/
Reply With Quote
Vechi 04.02.2009, 22:12:37
Senior Member

Implicit

A sa nu uit cartea despre Sfantul Grigorie Palama e o rastalmacire in stil yoghist a vietii Sfantului.
S-a scos controversa cu Varlaam referitoare la necesitatea postului si a simtirii durerii in simtului pipaitului la rugaciune.
S-a rastalmacit modul in care Sfantul Grigorie Palama folosea respiratia.
Sfantul Grigorie Palama zice ,ca pentru cei ce devin mai avansati in rugaciune normal, sa fii atent la respiratie cum intra in corp ca pe aceasta cale sa iti intorci mintea la vederea celor din interiorul sufletului.
Nicidecum nu indeamna la exercitii de respiratie cum s-ar intelege in cartea eretica aparuta la stilisti in SUA si tradusa la Egumenita.
Unde se zice de "stapanirea respiratiei impreunata cu rugaciunea" clar tehnica yoghista.
Puteti sa cercetati si fratiile voastre aveti linkul la carte si aci aveti cele scrise despre post si reaua patimire necesare pentru rugaciune de se gasesc si in Filocalia volumul sase prezent si aici pe site:
http://www.crestinortodox.ro/cuvant_...7-p31-new.html
Vedeti de la alineatul 4 la alineatul 7.
Iar ca sa vedeti rastalmacirea yoghista despre respiratie vedeti de fapt cum zice Sfantul Grigorie Palama de la alineatul 25 la alineatul 30.
Si cum se vede nu zice nicidecum Sfantul Grigorie Palama de vreo "stapanire a respiratiei impreunata cu rugaciunea" ci de "lipirea" rugaciunii de respiratie.

Nu am mai atacat pe cei de le Egumenita si ereziile lor caci nu am vrut sa ii mai atac pe chestii nefondate ca prima data.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2009, 11:59:43
Senior Member

Implicit

Dar ei nu si-au dat seama caci si din putine cuvinte Domnul nostru Iisus Hristos , Adevarul tot iese la iveala.
In capitolul in care se vorbeste despre "rugaciunea neincetata" Sfantul Grigorie Palama zice ca si mirenii trebuie sa se roage neincetat.
Dar la ce se referea Sfantul Grigorie Palama se va vedea imediat din ce zice acolo.
Sfantul Grigorie Palama citeaza din Sfantul Prooroc David:
"Mai inainte am vazut pe Domnul inainte mea pururea".
Negresit ca aceasta vedere a lui Dumnezeu cuvantul mai intai e cea din legea de el ne-a dat-o.
Deci iata la ce se referea Sfantul Grigorie Palama.
Ca nu se referea la a repeta "Doamne Iisus Hristoase fiul lui Dumnezeu milueste-ma (pe mine pacatosul/pacatoasa)" si datorita acestei repetari sa uiti legea lui Dumnezeu.
Ca doar de ai zice asa ceva si ai curvi sau te-ai imbata sau ai omora pe cineva nu se poate zice ca te-ai rugat neincetat.
Ca aceasta nu ar fi credinta cea crestin-ortodoxa propovaduita de Sfantul Grigorie Palama ci ar fi erezia evhita.

Deci cand Sfantul Grigorie Palama cand zice asa ceva , el nedeosebindu-se de loc de dreapta invatatura , se referea ca mai intai sa aiba omul inainte lui legea lui Dumnezeu incontinuu si sa incerce sa o respecte si aceasta ii va fi primul grad de rugaciune neincetata si vederea lui Dumnezeu.
Ca Dumnezeu Cuvantul mai intai in lege s-a aratat si apoi in trup.
Si normal ca si noua tot asa ni se arata.
Si aceasta se zice viata ascetica la care se adauga si viata cea cu Sfintele Taine din Biserica din care primeste omul luminare si har peste har.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42