Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2008, 20:11:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Asa este Daniel, suntem o societate bolnava, imbolnavita dintr o dragoste nejustificata fata de cele pur materiale si fata de placerile trupesti. Oare cati se mai gandesc la sufletul lor ? Ce sa mai vorbim de gandul bun indreptat spre sufletul aproapelui. Atunci cand reducem totul la placerile lumesti, sentimentele curate, iubirea, dragostea dispar transformandu-se in false sentimente, in sentimente de moment, ce pustiesc sufletul , iar rationalul devine irational, inversand totate valorile normale.
Vechi 23.10.2008, 23:36:05
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

INTREBARE

Ce pot face eu (pe langa rugaciuni, bineinteles) pentru mantuirea unei persoane care a comis multe avorturi la viata ei??? Credeti ca pot lua eu canon pe care sa il fac in numele acelei persoane?????
Reply With Quote
Vechi 24.10.2008, 00:09:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
INTREBARE

Ce pot face eu (pe langa rugaciuni, bineinteles) pentru mantuirea unei persoane care a comis multe avorturi la viata ei??? Credeti ca pot lua eu canon pe care sa il fac in numele acelei persoane?????
Marina nu prea cred ca poti lua tu canon in locul altuia . Ar fi nedrep si nu ar fi de folos celei in pacat. Ce stiu, ca a fost un Sfant ce a cerut boala grea a unui frate mult mai tanar si astffl tanarul a fost izbavit de boala ce-l apasa, dar de canon nu am auzit !
Vechi 25.10.2008, 21:19:17
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
INTREBARE

Sfinteste-te pe tine insuti si apoi toti din jurul tau se vor mantui zicea Parintele Cleopa.Cu alte cuvinte daca noi incercam sa ducem o viata curata,placuta Lui Dumnezeu si traim dupa Legile Sale Sfinte atunci Domnul ne va asculta si va implini si rugaciunile noastre.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2008, 19:56:19
Abdn Abdn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.10.2008
Implicit

Am si io un scenariu: Esti o mama cu 5 copii acasa; mergi la piata, acolo un musulman cu o sabie uriasa iti zice ca daca nu te convertesti o sa te omoare. Copii o sa ramana fara dragoste de mama, dar o sa aibe Dragostea lui Dumnezeu. Ce faci???

Stiu ca e un caz extrem, si stiu ca e o mare nesimtenie sa teoretizam asa, da daca voi va apucati cu chestii de genu "viata mamei e in pericol daca nu moare ala mic" hai sa bag si io teorii.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2008, 20:06:23
Abdn Abdn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefan2 Vezi mesajul
Poate ptr unii pare incredibil sau neadarar dar vor veni momente in viata cand vor trebui sa isi satisfaca o trebuinta fireasca a omului si anume aceea de a face sex.
"Cel ce a biruit trupul, a bi*ruit firea. Iar cel ce a biruit, negresit a ajuns mai presus de fire" (Sfantul Ioan Scararul, in Filocalia, vol. IX, p. 240)

Bine, aici se refera la monahi, dar, am observat si io ca rugaciunea alunga poftele trupesti. Fie ca ma crezi sau nu, daca ai nevoie ia-ti nevasta, iar daca ai nevasta fa copii, nu iti face griji, ca Dumnezeu o sa iti dea cu ce sa ii cresti. Asta daca esti crestin, ca daca nu... nu o sa ma crezi...
Reply With Quote
Vechi 30.12.2008, 19:18:54
fllorina fllorina is offline
Member

Data înregistrării: 10.04.2008
Implicit

Fratilor, cititi asta!

Poate fi recomandat vreodată avortul?
Să urmărim trei exemple:
1. Tatăl este alcoolic, mama are tuberculoză. Ei au patru copii. Primul este orb. Al doilea a murit. Al treilea este surd, și al patrulea are tuberculoză. Ea rămâne din nou însărcinată. Dată fiind această situație extremă, ați lua în considerare recomandarea avortului?
2. O fetiță de culoare, în vârstă de 13 ani a fost violată de un bărbat alb; fetița a rămas însărcinată. Dacă ați fi părinții fetiței, ați recomanda avortul?
3. O adolescentă este însărcinată. Ea nu este căsătorită. Logodnicul ei nu este tatăl copilului. El este foarte supărat, și plănuiește să o părăsească. În acest caz, ați considera recomandabil avortul?
Dacă ați spus „da”: 1. L-ați fi ucis pe Beethoven; 2. L-ați ucis pe marele cântăreț de muzică religioasă, de culoare, Ethel Wathers; 3. Tocmai v-ați pronunțat pentru uciderea lui Iisus Hristos”.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2008, 20:14:36
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Vai Florina, eu cred ca este unul dintre cele mai grele raspunsuri de dat: pe de o parte acele fete care nu stiu ce vor face dupa nastere, pe de alta parte barbatii care nu vor sa ia absolut nici o raspundere ori ca sint alcoolici - ori din pura reavointa, ori nu e tatal- iar pe de alta parte este religia, care zice ca e o crima...
Cazuri de copii malformati...
Eu nu sint in stare a da un raspuns aici, sau o parere clara.
Ceea ce as pute spune, este ca persoana in cauza ar trebui s amearga intr-o manastire, sa se spovedeasca si probabil sa afle un raspuns acolo.
Daca nu macar cu un duhovnic, sa ceara un sfat, o parere, un ajutor sufletesc!
Vechi 08.01.2009, 18:32:10
monica.miholca
Guest

Implicit

As vrea sa va povestesc putin despre cum se intampla lucrurile in Franta, legat de avorturi. am fost plecata cu bursa si, in loc sa fac Ginecologie aici, am facut-o acolo. ei bine, societatea e extrem de laica; ma gandeam sa spun atee, agnostica, dar nu stiu prea bine ce inseamna; in orice caz, mi s-au parut complet indiferenti fata de Dumnezeu si fata de invataturile religie-fie ea si catolica; nicaieri nu simteai prezenta Lui, parca ar fi fost uitat; la noi, mai ales in spitalele cu afectiuni grave, oncologie, hematologie, neurologie, neurochirurgie, psihiatrie, dar de fapt cam peste tot, se gasesc o multime de icoane pe pereti, exista o mica capela in fiecare spital si un program de slujbe. intr-un spital de pediatrie din cluj am vazut ca preotul trecea zilnic in vizita la pacienti, ca si medicul.chiar azi am vazut in biroul profesorului de psihiatrie infantila o multime de icoane ortodoxe foarte frumoase. In Franta, nu. nu am vazut nici o icoana, nici o pomenire a lui Dumnezeu, nimic.
In spitalul de ginecologie, erau mai multe sectii. o sectie normala, cu boli ginecologice; una de "procreare asistata medical"-unde am vazut fertilizari in vitro, inseminari intra uterine etc; una de "eugenie"! erau medici care se ocupau cu asta! cu ce?
de exemplu veneau fete de 15-16 ani care si-au inceput viata sexuala si vroiau anticonceptionale-pe care le primeau, desigur, gratis(acolo aproape toate tinerele iau anticonceptionale- desi la alte discipline am invatat multe legate de efectele lor adverse-multe, la gine nu am invatat aproape nimic despre astea; medicii le explicau si cum functioneaza alte metode contraceptive, iar cu noi, studentii, multe detalii picante...iar avortul se numea ba-"intrerupere voluntara de sarcina"(ar fi prea traumatizant sa se numeasca chiar avort!) sau, daca era un caz "medical"-intrerupere medicala de sarcina. in acest caz trebuia intrunite anumite conditii- daca exista probabilitatea mare(fiindca niciodata nu exista certitudinea) ca fatul sa aiba o boala grava, genetica sau nu, malformatii, etc-atunci mama putea lua decizia de a intrerupe sarcina.
femeilor care vor sa avorteze li se pune la dispozitie un psiholog (de aceeasi formatie ca si ceilalti medici...),si nu am auzit niciodata sa fie trimise sa vorbeasca cu un preot. aveam in carte un capitol special de invatat legat de " interruption volontaire de grossesse"-printre multele complicatii este amintit traumatismul psihic-de tratat tot la psiholog.
iata, totul e simplu, clar, legal, astfel incat nu poti fi decat convins ca asa e bine, asa e normal...
si totusi! ca o paranteza- rar am vazut acolo ca cineva sa judece pe altul. chiar la curs ni se spunea sa nu judecam femeia care face avort-deci si acolo s-a pastrat ceva din constiinta ca nu e bine. si am vazut si persoane-mai mult asistente medicale, pline de compasiune pentru bolnavi; dar mereu am avut senzatia ca aceasta compasiune se oprea undeva, intotdeauna la acelasi nivel...totusi au fost si exceptii...
Reply With Quote
Vechi 08.01.2009, 23:29:11
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Implicit

din pacate si la noi este o lipsa cumplita de informatii, majoritatea oamenilor chiar nu stiu ca anticonceptionalele produc avort, iar avortul este crima. problema este cu atat mai delicata cu cat in scoli se fac pseudo-cursuri de educatie sexuala in care anticonceptionalele sunt prezentate ca un" colac de salvare", iar prezervativele la fel. ideea este ca nici acestea, prezervativele, nu protejeaza 100% impotriva SIDA, deoarece s-a descoperit recent ca virusul este, la nivel microscopic vorbind, mult mai mic decat gaurile(microscopice)din latexul prezervativului. deci, cum ne educam copii, asa o sa-i avem. plus ca multe campanii de promovare a prezervativului folosesc gresit cuvantul responsabilitate, neglijand faptul ca responsabilitatea nu se reduce numai la cei doi parteneri, ci si la toate consecintele care pot aparea din deciziile pe care acestia le iau, inclusiv actul sexual...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NUMELE LUI maria55 Exorcismul 47 29.01.2011 20:26:25
Numele Fiului lui Dumnezeu Florin-Ionut Generalitati 11 02.04.2010 12:41:10
In numele evreilor, Evreulcelales Iudaismul 72 05.01.2010 20:55:59
Crestini cu numele bmd Generalitati 9 22.07.2009 13:18:58