Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 20:35:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
cei patru evanghelisti erau trei luca si matei
El facea referire la cele apocrife ale lui Toma, Petru, Maria, Iuda, si cite or mai fi
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 17:32:25
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Priveste consiliul Parohial al BOR. Tu vezi pe vre-un IPS sa sufle in fata lui Daniel? :) sau sufla vre-un aplau-dac in fata lui Ceausescu si a hotaririlor lui "sinodale"..sub nici o forma

Asa si atunci! Cei care au condus acele concilii/sinoade s-au inconjurat de oameni care "co-operau" nu de cei opinionati.

Lumea si mentalitatile nu s-au schimbat absolut deloc!

Noi in imaginatia noastra ne inchipuim ca cei de atunci erau cu mult mai virtuosi si mai guralivi/transanti decit noi...oha, de unde atita vointa in fata unor despoti!
Prietene,sinoadele,mai toate au sfarsit in scandaluri nesfarsite iar hotararile finale s-au luat in urma unui vot.A-i fi surprins sa stii exacta procentul rezultat la vot pentru fiecare hotarare.Ca sa nu mai spun ca unii "sfinti parinti"..au fost declarati pe parcurs eretici,cazul clasic fiind al lui Origene,ilustru teolog in timpul vietii dar declarat eretic la sinodul al-v-lea..si altii ca el.Se spune ca hotararile au fost influentate de duhul sfant...dar nu stiu de ce nu i-a insuflat si pe cei care erau contra.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 17:34:38
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sf.Asteapta Vezi mesajul
Intrebarea mea de bun simt ar fi: de ce din 12 apostoli doar 4 au scris evanghelii ????
Numarul exact de evanghelii e de 48..au ramas 4..celelalte fiind declarate pe parcursul anilor...eretice.Nici aceste patru nu coincid suta la suta...
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 11:39:32
husand
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
De ce nu ai tu loc pe forum din cauza lui?

topicul se numeste "apocrife..." nu "Sf Asteapta"
Draga nu traditia oamenilor este apocrifa ?

Hristos = Cuvantul

Traditie = adaugare la Cuvant.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 11:52:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Vazand ingerii cazuti ca au fost pacaliti de Mantuitorul, au contraatacat cum se pricep ei mai bine: prin inselare, viclenie si minciuna. Pasul numarul unu a fost sa-i indemne pe arhierei sa-i plateasca pe paznicii Sfantului Mormant ca sa spuna ca ucenicii au furat Trupul Celui ce a inviat a treia zi.

Deci scrierile gnostice nu merita atentia, fiind o trista incercare a celui rau sa-si completeze locurile din iad golite de Iisus Hristos. Eventual sa-l "mantuiasca" chiar si pe Iuda Iscarioteanul, cel care fura bani din punga comuna...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 12:38:34
husand
Guest

Implicit

Filipeni 1:27

27. Să vă purtați numai în chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie venind eu și văzându-vă, fie nefiind de față, să aud despre voi că stați într-un duh, nevoindu-vă împreună întru-un suflet, pentru credința Evangheliei,

Coloseni 1:23
23. Dacă, într-adevăr, rămâneți întemeiați în credință, întăriți și neclintiți de la nădejdea Evangheliei pe care ați auzit-o, care a fost propovăduită la toată făptura de sub cer și al cărei slujitor m-am făcut eu, Pavel.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
apocrife, evanghelii, gnostice

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
adevar sau superstitie?! ovidiu.mihai05 Generalitati 4 07.10.2011 07:48:54
Adevar si obiectivitate Traditie1 Generalitati 72 06.02.2011 14:51:35
Adevar sau Fictiune? ElusiveWolf Generalitati 21 01.09.2009 01:27:29
Cum facem diferentiem/recunoastem scrierile ne-ortodoxe? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 2 11.08.2009 23:54:48
Minciuna sau adevar? silverstar Generalitati 32 24.04.2009 23:04:50