![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
El facea referire la cele apocrife ale lui Toma, Petru, Maria, Iuda, si cite or mai fi
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Numarul exact de evanghelii e de 48..au ramas 4..celelalte fiind declarate pe parcursul anilor...eretice.Nici aceste patru nu coincid suta la suta...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos = Cuvantul Traditie = adaugare la Cuvant. |
|
||||
|
||||
![]()
Vazand ingerii cazuti ca au fost pacaliti de Mantuitorul, au contraatacat cum se pricep ei mai bine: prin inselare, viclenie si minciuna. Pasul numarul unu a fost sa-i indemne pe arhierei sa-i plateasca pe paznicii Sfantului Mormant ca sa spuna ca ucenicii au furat Trupul Celui ce a inviat a treia zi.
Deci scrierile gnostice nu merita atentia, fiind o trista incercare a celui rau sa-si completeze locurile din iad golite de Iisus Hristos. Eventual sa-l "mantuiasca" chiar si pe Iuda Iscarioteanul, cel care fura bani din punga comuna...
|
|||
|
|||
![]()
Filipeni 1:27
27. Să vă purtați numai în chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie venind eu și văzându-vă, fie nefiind de față, să aud despre voi că stați într-un duh, nevoindu-vă împreună întru-un suflet, pentru credința Evangheliei, Coloseni 1:23 23. Dacă, într-adevăr, rămâneți întemeiați în credință, întăriți și neclintiți de la nădejdea Evangheliei pe care ați auzit-o, care a fost propovăduită la toată făptura de sub cer și al cărei slujitor m-am făcut eu, Pavel. |
![]() |
Tags |
apocrife, evanghelii, gnostice |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
adevar sau superstitie?! | ovidiu.mihai05 | Generalitati | 4 | 07.10.2011 07:48:54 |
Adevar si obiectivitate | Traditie1 | Generalitati | 72 | 06.02.2011 14:51:35 |
Adevar sau Fictiune? | ElusiveWolf | Generalitati | 21 | 01.09.2009 01:27:29 |
Cum facem diferentiem/recunoastem scrierile ne-ortodoxe? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 11.08.2009 23:54:48 |
Minciuna sau adevar? | silverstar | Generalitati | 32 | 24.04.2009 23:04:50 |
|