Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2008, 15:49:20
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mda, intr-adevar, fiecare are dreptul si libertatea de a posta orice crede de cuviinta pe acest forum. Totusi, draga mihai07, chiar crezi ca emisiunile OTV ar putea face obiectul unui topic, aici, pe acest forum? Ce Dumnezeu ...
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 16:13:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TeoH
E de groaza ceea ce vedem si auzim de multe ori la televizor! Mie imi place sa urmaresc trinitas tv si pe internet ortodox tv. Nu stiu daca ati vazut interviul luat de danion vasile unui tanar, pe care Dumnezeu, din marea Sa iubire de oamenii, la intors pe calea credintei cand se indrepta spre yoga. Pe mine m-a impresionat marturisirea lui! Daca doriti puteti sa-l vedeti si sa-l asculati si voi:http://www.ortodoxtv.com/filme-video/o-convertire-tulburatoare.php
TeoH, cum crezi ca l-a intors? asha cum rezulta in mod mincinos din film shi marturisire? crezi dumneata ca ingerul care prost l-a sfatuit a fost a lui Hristos? crezi ca de aia s-a infricoshat guru ala trimis ca a vazut ingerul lui Dumnezeu? aia crezi dumneata ca e jertfa sangeroasa care spune ingerul ala mincinos? acolo crezi ca trebuie sa te rogi in ventricolul stang? sa ascultzi de sfatul rau al ingerului care s-a erijat la a da sfaturi despre rugaciunea inimii? nu domnule, ci aia e inshelare demonica shi vezi ce frumos s-a erijat? poi ingerul nu vorbeshte cu tine ca nu are voie, shi nu trimite asha Dumnezeu ingeri sa infricosheze pe altzii ca nu cred ca asha lucreaza Hristos, ci mult poate rugaciunea credinciosului, iar mama tanarului shi cu duhovnicul s-au rugat shi pentru aceea s-a intors tanarul din calea lui pagana...

iar Domnul in atriul drept este shi catre El se cade a ne ruga, catre stelutza din atriul drept shi nu in ventricolul stang... deci cu toata frumoasa istorisire a intamplarilor vietzii sale shi cu toata stima pentru un astfel de sincer cautator shi iubitor de Dumnezeu, dar ingerul acela shi ce spunea shi-l invatza shi-i explica era de la cel rau iar ce a vazut cand a ieshit afara cu cap uriash ce zambea era asemanator cu icoana sfantului gheorghe ce mergea calare pe cal shi pe acelashi cal mai mergea un arhiereu, deci ce a vazut el este o inshelaciune vicleana... ca este ce sadeshte cel rau in zonele in care ai zice ca sunt de crezut shi pe care nu le observi in povestea intamplarilor sale... dar ce i s-a spus de sus pentru judecata aia e adevarat shi de la Dumnezeu, in schimb lumina shi raiul ala din al noualea cer, al noualea vis e inshelare shi magulire de sine la fel ca a intzeles el taina sfintei treimi, e inshelare shi atac dracesc ce s-a facut asupra lui ca sa cada in inshelare de sine ca doar dracul nu crutza nimic ci distruge, shi a cautat sa-l distruga cu mare shi falsa parere despre sine... deci sarmanul vedetzi cum este atacat shi "folosit" de cel rau? iar noi daca nu suntem atentzi ne prapadim shi noi ca totzi or sa se roage in ventricolul stang zicand ca e rugaciunea inimii, shi asculta de dracul care starneshte sangele shi poftele carnii, caci rugaciunea inimii se face spre Atriul Drept, caci acolo este Biserica Lui Hristos... Stelutza Lui cea Vie.... shi catre ea trebuie sa ne ridicam mintea din patimi in rugaciune...
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 16:41:19
Senior Member

Implicit

Cu mare parere de rau, trebuie sa recunosc faptul ca habar nu aveam ca trebuie sa ma rog la Dumnezeu in atriul drept, sau in ventricolil stang, sau in unghia a treia de la piciorul drept, sau in nu stiu care fir de par. Sarmanul de mine, eu care mi-am dorit intotteauna sa ma rog la Dumnezeu cu toata inima mea, cu toata fiinta mea si am fost si inca sint tot timpul atat de trist ca nu reusesc acest lucru la nivelul pe care il doresc, punand aceasta neputinta pe seama slabei mele credinte, a netrebniciei, pacatelor si murdariilor care imi apasa sufletul...
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 17:24:54
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
TeoH, cum crezi ca l-a intors? asha cum rezulta in mod mincinos din film shi marturisire? crezi dumneata ca ingerul care prost l-a sfatuit a fost a lui Hristos? crezi ca de aia s-a infricoshat guru ala trimis ca a vazut ingerul lui Dumnezeu? aia crezi dumneata ca e jertfa sangeroasa care spune ingerul ala mincinos? acolo crezi ca trebuie sa te rogi in ventricolul stang? sa ascultzi de sfatul rau al ingerului care s-a erijat la a da sfaturi despre rugaciunea inimii? nu domnule, ci aia e inshelare demonica shi vezi ce frumos s-a erijat? poi ingerul nu vorbeshte cu tine ca nu are voie, shi nu trimite asha Dumnezeu ingeri sa infricosheze pe altzii ca nu cred ca asha lucreaza Hristos, ci mult poate rugaciunea credinciosului, iar mama tanarului shi cu duhovnicul s-au rugat shi pentru aceea s-a intors tanarul din calea lui pagana...

iar Domnul in atriul drept este shi catre El se cade a ne ruga, catre stelutza din atriul drept shi nu in ventricolul stang... deci cu toata frumoasa istorisire a intamplarilor vietzii sale shi cu toata stima pentru un astfel de sincer cautator shi iubitor de Dumnezeu, dar ingerul acela shi ce spunea shi-l invatza shi-i explica era de la cel rau iar ce a vazut cand a ieshit afara cu cap uriash ce zambea era asemanator cu icoana sfantului gheorghe ce mergea calare pe cal shi pe acelashi cal mai mergea un arhiereu, deci ce a vazut el este o inshelaciune vicleana... ca este ce sadeshte cel rau in zonele in care ai zice ca sunt de crezut shi pe care nu le observi in povestea intamplarilor sale... dar ce i s-a spus de sus pentru judecata aia e adevarat shi de la Dumnezeu, in schimb lumina shi raiul ala din al noualea cer, al noualea vis e inshelare shi magulire de sine la fel ca a intzeles el taina sfintei treimi, e inshelare shi atac dracesc ce s-a facut asupra lui ca sa cada in inshelare de sine ca doar dracul nu crutza nimic ci distruge, shi a cautat sa-l distruga cu mare shi falsa parere despre sine... deci sarmanul vedetzi cum este atacat shi "folosit" de cel rau? iar noi daca nu suntem atentzi ne prapadim shi noi ca totzi or sa se roage in ventricolul stang zicand ca e rugaciunea inimii, shi asculta de dracul care starneshte sangele shi poftele carnii, caci rugaciunea inimii se face spre Atriul Drept, caci acolo este Biserica Lui Hristos... Stelutza Lui cea Vie.... shi catre ea trebuie sa ne ridicam mintea din patimi in rugaciune...
Stai linistit ca nu e chiar asa cum zici d-ta!
Adica, hai sa nu ne impiedicam de-un pai tocmai ca sa nu vedem ansamblul!
Caci omul asta nu scotea povesti din burta ci vorbea despre lucruri traite!
Si daca pe alocuri parea ca se mandreste cu cele spuse,sau se contrazicea textual cu cu dogma crestina, atunci ar trebui ca nimeni sa nu-si mai spuna trairile ca nu cumva sa se mandreasca :dozingoff:, astfel incat fiecare ar trebui sa traiasca in propriul balon considerand ca e unicul:sleep:
D-le VSOVI, sa nu judecam rastalmacindu-i cuvintele, si forma viziunilor avute pe baza textele crestine, decat atunci cand ne-om invrednici si cu DEOSEBIREA DUHURILOR!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 17:28:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155
Cu mare parere de rau, trebuie sa recunosc faptul ca habar nu aveam ca trebuie sa ma rog la Dumnezeu in atriul drept, sau in ventricolil stang, sau in unghia a treia de la piciorul drept, sau in nu stiu care fir de par. Sarmanul de mine, eu care mi-am dorit intotteauna sa ma rog la Dumnezeu cu toata inima mea, cu toata fiinta mea si am fost si inca sint tot timpul atat de trist ca nu reusesc acest lucru la nivelul pe care il doresc, punand aceasta neputinta pe seama slabei mele credinte, a netrebniciei, pacatelor si murdariilor care imi apasa sufletul...
nu trebuie sa te rogi nicaieri ca o obligatzie obligatorie, ci daca e sa te rogi vreodata rugaciunea inimii atunci asculta de Hristos cum te invatza El prin sfintzii sai filocalici shi nu cum rezulta ca ar cere El pentru ca s-a erijat un duh rau sa se dea un inger care l-a intor din drum shi l-a speriat pe guru sau ca ne-a aratat el ce e aia jertfa sangeroasa... cu referire la sf Lavrentzie... ca nu e vorba doar de aia ce sacrifica animale... ci precis e vorba de necredincioshii care se mai shi erijeaza shi se dau mari credincioshi cu conshtiintza foarte serioasa, deci un fel de farisei shi saduchei... ca aia vor reface shi vor auri bisericile in care se vor aduce jertfe singeroase in care nu vom intra daca vom asculta de sfaturile sfantului, ca vor fi o adunatura/sinagoga a satanei.... deci nu te invatzam eu cum sa te rogi ca asta o face Biserica shi sfintzii shi Hristos ci doar tzi-am aratat cate minciuni neobservate le manipuleaza duhul rau printr-o simpla marturisire sincera a unui tanar credincios, shi daca nu te pazeshti, se lipesc de tine shi rasar cand te ashteptzi mai putzin... "Au doara" degeaba crezi ca ne-a indemnat Hristos la veghe shi paza shi priveghere? la paza poruncilor ca sa la plineshti...

nu shtiu de ce te-am suparat ca sa ma ironizezi? poate te crezi prea deshtept ca sa te invetze cineva unde trebuie sa te aduni... shi de aiai ai sarit asha vorbind despre unghie... poi da ca asha ni se impietreshte la unii ca mine inima ca au impresia ca e o unghie... o ghiara... 642x???:(:(

atacurile sunt dure pentru totzi, shi ce pot sa fac eu? un amarat... ???
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 17:32:48
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

C-tin draga, eu nu despre tanar vorbesc, fiindca el se aseamana ca patzanii, cu unele patzanii ale mele, ca doar se vede sinceritatea shi buna credintza cu care il cauta pe Hristos... nu despre el ziceam, ca doar el a marturisit sincer, fara nici o viclenie... nu-i reproshez nimic... ci chiar ma bucur pentru el shi pentru staruintza shi straduintzele lui ravnind fara ura sa am shi eu ceva asemanator shi nu doar lenea shi trandavia mea interioara, asemanatoare desfranarilor dobitoceshti... :(
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 18:40:40
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

Face si Diaconescu asta din nimicuri SUBIECTE "senzationale". Chestii care nu sunt bagate in seama de nimeni, el le face de mare interes. Ceea ce mi se pare mie foarte grav e ca se sunt oameni care se uita la asa ceva si nu sunt 1 2 ca sa zici ca e un caz izolat ci sunt foarte multi.Aici e marea problema....
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 19:20:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
... nu shtiu de ce te-am suparat ca sa ma ironizezi? poate te crezi prea deshtept ca sa te invetze cineva unde trebuie sa te aduni... shi de aiai ai sarit asha vorbind despre unghie... poi da ca asha ni se impietreshte la unii ca mine inima ca au impresia ca e o unghie... o ghiara... 642x???:(:(

atacurile sunt dure pentru totzi, shi ce pot sa fac eu? un amarat... ???
Nu, draga Vsovi, nu m-ai suparat cu nimic, dimpotriva, te asigur ca iti citesc opiniile cu atentie si respect, asa cum fac, de altfel, cu toate postarile de pe forum. Am multe de invatat. Cat despre "desteptaciunea mea", sa fim seriosi, nu este cazul. Daca as fi avut macar un strop de desteptaciune as fi reusit sa reprim nenorocitul ala de zambet, care nu-mi mai dadea pace deloc sau, macar, mi-as fi stapanit imboldul de a-l transpune in scris. Asta e, ce sa fac.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2008, 21:03:00
TeoH TeoH is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2008
Implicit

Nu m-am gandit la ceea ce zici tu. Din moment ce este pe un site ortodox, iar interviul este luat de danion vasile, ale carui conferinte le cunoastem aproape toti, cred ceea ce spune ca ii s-a intamplat. Mare bucurie sa auzi de o asemenea convertire. Poate ca ai si tu dreptate intr-o oarecare masura si inteleg ce vrei sa spui, dar nu cunosc multe lucruri.Nu sunt in masura sa comentez in vreun fel. In orice caz a fost o intamplare minunata, daca ii pot spune asa, intalnirea lui si a mamei lui cu acel preot. Sa ne pazim de a da explicatii peste masura puterilor nostre(si asta v-o spun cu drag sa nu va suparati:))
Reply With Quote
Vechi 28.08.2008, 09:03:42
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155
Mda, intr-adevar, fiecare are dreptul si libertatea de a posta orice crede de cuviinta pe acest forum. Totusi, draga mihai07, chiar crezi ca emisiunile OTV ar putea face obiectul unui topic, aici, pe acest forum? Ce Dumnezeu ...
In cazul de fata, eu consider ca emisiunea asta a Otv-ului poate face subiectul unui topic. Nu ti se pare ca este destul de grav ca diverse persoane lovesc in Biserica doar de dragul audientei si a banilor?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am revenit cu un nou subiect patricia2006 Rugaciuni 15 12.06.2012 16:41:20
RAELIENII. Un subiect de actualitate, incitant! Eutifievv_emi Generalitati 8 17.11.2009 13:28:45
subiect de GANDIRE moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 62 04.06.2009 11:29:10
Va rog sa-mi recomandati filme cu subiect religios pacatoasa Generalitati 20 26.09.2008 15:23:59
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. LERIM Biserica Ortodoxa Romana 9 07.07.2007 14:00:44