Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2009, 15:39:02
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Noi avem de jur imprejur biserici, dar cand trecem pe langa ele, nu simtim ca Hristos este prezent. Putini vad in ele un loc in care lumina nu se stinge niciodata. Asa ca nu e de ajuns sa ai biserici, important e sa fii prezent in ele, si nu oricum, ci dornic de schimbare.

Sigur, exista mantuire si in astfel de tari. Daca relatia ta cu Hristos e vie, te poti mantui. Dumnezeu nu e neputincios in anumite locuri. Sa ne uitam la magi. Sunt cei care ii aduc daruri la nastere lui Hristos, dar sunt cei care vin din tari pagane. Nu stiu unde se rugau, cum se rugau ... dar, ei aduc darurile. Si nu se intorc la intamplare in tara lor, ci dupa cum li s-a vestit.
Draga Costel, nu cred ca-i bine a da verdicte atat de categorice, precum spui, ca putini sunt cei ce-l simt prezent pe Hristos in Bisericile noastre, precum nici ce-ti spun eu acum nu-i bine, pentru ca asa se naste Slava desarta. Am postat in acest sens un citat in acest sens, despre Slava desarta, la topicul Pocainta , "Cuvinte de folos" si cam ne incadram acolo. Nici eu si nici tu si nimeni , decat Hristos, poate stii cati numara turma Sa. Iertare , dar asa gandesc eu la ceea ce ai gantit tu, cu toate ca nici eu nu fac bine gandindu-ma la ce gandesi . . . !
Vechi 14.01.2009, 16:09:17
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cristi, nu dau verdicte. E punctul meu de vedere. M-as bucura sa stiu ca m-am inselat. Eu sunt trist pentru ca vad ca sunt din ce in ce mai multi oameni care nu cunosc bucuria de a fi cu Hristos.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2009, 16:21:35
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

"Mahnirea este viermele inimii care o devoreaza pe mama care l-a nascut".( Sf. Serafim de Sarov )
Vechi 14.01.2009, 16:28:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cristi, e de luat in seama si "intristarea cea dupa Dumnezeu" (2 Cor. 7, 10), care-l face pe om sa se mahneasca pentru starea decazuta in care se afla.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2009, 17:06:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Pai draga Costel tot Sfintii Parinti ne invata ca : " Domnul se ingrijeste de mantuirea noastra. Diavolul ucigator de oameni insa se straduieste sa ne duca la deznadejde" ( Sf.Serafim Sarov ) , ale carei invataturi le recitesc tocmai in asta zi .
Vechi 14.01.2009, 21:23:18
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Eu sunt trist pentru ca vad ca sunt din ce in ce mai multi oameni care nu cunosc bucuria de a fi cu Hristos.
lasa, nu mai fii trist... nadejdea e si ea o virtute, nu-i asa? noi nu putem salva lumea, are Dumnezeu grija de ea. sa ne vedem de ale noastre mai bine, si daca putem sa mai castigam pe unul, doi ptr Hristos, cu atat mai bine.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2009, 22:40:56
razvan_m
Guest

Implicit

Cata dreptate ai, Mirela, in privinta nadejdii ca virtute crestina si, din nefericire, si in privinta imposibilitatii noastre ca persoane de a salva lumea actuala de la apostazia generala spre care se indreapta...

In acest sens, Vladica Averchie de Jordanville [trecut la cele vesnice in 1977] si unul dintre marii traitori ortodocsi ai Americii [membru ROCOR] repeta des sub forma de sfat adresat credinciosilor pe care-i pastorea spusele Sfantului Ignatie Briancianinov:

“Să nu îndrăznești să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzește-te tu însuți de ea, și-ți va fi de ajuns. Cunoaște duhul vremii, cercetează-l, ca să poți evita pe cât posibil influența lui.“

Domnul sa ne ajute sa nu traim ceasul apostaziei finale, al incoronarii preaspurcatului antihrist, ca imparat al Israelului si al lumii!

Romeo
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 12:48:07
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
Noi avem de jur imprejur biserici, dar cand trecem pe langa ele, nu simtim ca Hristos este prezent. Putini vad in ele un loc in care lumina nu se stinge niciodata. Asa ca nu e de ajuns sa ai biserici, important e sa fii prezent in ele, si nu oricum, ci dornic de schimbare.

Sigur, exista mantuire si in astfel de tari. Daca relatia ta cu Hristos e vie, te poti mantui. Dumnezeu nu e neputincios in anumite locuri. Sa ne uitam la magi. Sunt cei care ii aduc daruri la nastere lui Hristos, dar sunt cei care vin din tari pagane. Nu stiu unde se rugau, cum se rugau ... dar, ei aduc darurile. Si nu se intorc la intamplare in tara lor, ci dupa cum li s-a vestit.
Mare adevar ai spus Costel. Sunt romani ce traiesc in diaspora ce duc mai departe ortodoxia. Romani ce propovaduiesc nu cu vorba ci cu Fapta!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 16:20:10
eduardd
Guest

Implicit

Am vazut chiar azi la TVR Trinitas o emisiune despre traducerea cartilor religioase ( chiar si a Liturghierului) in limba rromani ( tiganeasca). Spunea prof. Sarov ( de etnie rromani) ca e foarte dificil sa gasesti cuvinte compatibile pentru a reda trairea si sensul unor cuvinte ce nu isi gasesc echivalentul in limba respectiva. Din punctul meu de vedere jos palaria pentru cei ce se straduiesc sa-si ajute semenii sa inteleaga ortodoxia ( si nu numai).
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 17:14:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Am vazut chiar azi la TVR Trinitas o emisiune despre traducerea cartilor religioase ( chiar si a Liturghierului) in limba rromani ( tiganeasca). Spunea prof. Sarov ( de etnie rromani) ca e foarte dificil sa gasesti cuvinte compatibile pentru a reda trairea si sensul unor cuvinte ce nu isi gasesc echivalentul in limba respectiva. Din punctul meu de vedere jos palaria pentru cei ce se straduiesc sa-si ajute semenii sa inteleaga ortodoxia ( si nu numai).
Anul trecut la Manastirea Radu Voda , mai precis pe 23 decembrie, a fost lansat un CD cu Sfanta Liturghie in limba rroamani.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor Scotland The Brave Generalitati 15 25.01.2012 05:24:16
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38