Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.07.2008, 23:55:35
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de esox
Creierul este o necunoscuta. Acolo in masa cenusie se naste "realitatea noastra", durerea, frica samd. Nu intotdeauna ceea ce ne spune creierul este si adevarul: ginditi-va la durerile de la degetele picioarelor la cei care nu mai au de mult picioarele de deasupra genunchilor. Ginditi-va la reactiile celor sub hipnoza (calura, frig, sete...) care nu au o baza reala!
Cam tot asa ceva care se pare ca am mai trait poate fi o "gluma" a propiului creier, o descarcare de hormoni, enzime, prea multi stimuli deodata....
sunt de acord cu Esox, inca mai avem mult de cercetat asupra creierului si cred ca multi ani de acum inainte va fi inca un necunoscut
Reply With Quote
Vechi 09.07.2008, 11:17:25
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Tot mai multi oameni se plang de deja vu..este categoric un mister..mai ales la mine care simt ca parca s-a mai intamplat dar intr-un vis si nu stiu daca , e adevarat intr-adevar.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2008, 17:37:26
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Salutare.Am des situatii de deja vu....deci odata mancam popcorn si deodata m-am simtit ca si cum se mai intamplase odata dar intr-un vis in acelasi loc...si multe chestii de asta..MI-E FRICA:| ce poate sa insemne?
Alunga de la tine nalucirile astea!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2008, 20:53:37
Makavelli Makavelli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.05.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Makavelli
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Salutare.Am des situatii de deja vu....deci odata mancam popcorn si deodata m-am simtit ca si cum se mai intamplase odata dar intr-un vis in acelasi loc...si multe chestii de asta..MI-E FRICA:| ce poate sa insemne?
Alunga de la tine nalucirile astea!
De ce sa te sperii de faptul ca uneori iti dai seama ca ai facut deja acel lucru, ce e asa de ciudat in asta incat sa simti frica tigeravalo, eu cand am sentimentu asta de deja-vu mi se pare chiar ceva interesant sa imi dau seama ca eu am vazut dinainte ce o sa fac. Nu cred ca toti oameni au deja-vu si nu cred nici ca este o nalucire cum zice adrian010155. Pana la urma nu este un lucru iesit din comun :) eu asa cred.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 01:12:43
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit flash-uri

In copilarie mi se intampla in anumite momente ale verii sa am senzatia ca am mai fost intr-un cadru anume, ca lumina acelui moment am perceput-o si altadata la acea intensitate...
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:41:58
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Eu de multe ori am senzatia de deja vu dar deja vu mai ciudat,mi se intampla sa cred ca acea intamplare pe care o traiesc am mai visat-o deci nu am mai facut-o ci doar am visat-o.De multe ori parca imi amintesc si am senzatia ca stiu sigur ca am mai visat-o si era exact asa.Si inca ceva ciudat,un prieten urma sa zica ceva iar eu am anticipat ce vrea sa zica si am simtit iar deja-vu-ul dupa ce a zis,inainte de a zice mi-am dat seama ce vrea sa zica si mi-am dat seama ca am mai visat exact acea perioada.E foarte ciudat dar sunt doar niste stari ale creierului.

PS:acum nu imi mai este frica de ele:))au trecut 2 ani si au devenit interesante

Last edited by tigerAvalo9; 19.04.2010 at 22:50:38.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 09:34:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Makavelli Vezi mesajul
Nu sunt deloc impresii de la draci, este activitatea creierului uman, de unde le scoateti si pe astea nu pot sa imi dau seama.
Este in firea omului sa emita rapid o explicatie, chiar daca aceasta este mai halucinanta si mai de neinteles decat fenomenul in sine.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 09:56:30
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Sentimente de deja vu cum sunt cele amintine de LapetiteMoc, le-am trait cu totii.
De fapt, nici nu stiu daca daca aceste trairi pot fi incadrate in categoria deja vu.

In perioada copilarie-adolescenta am experimentat cateva momente de acest gen.
Unul insa mi-a ramas viu in memorie. Nu stiu daca a fost deja vu sau telepatie.
Se intampla acum vreo 20 de ani. Eram singur acasa si am auzit pasi pe scari.
In acel moment mi-a venit in minte, intr-o fractiune de secunda, imaginea unui var de-al meu.
Am auzit soneria si cand m-am uitat pe vizor, surpriza! Era chiar varul meu.
Problema era ca acest var nu ne-a vizitat decat de 4-5 ori in 30 de ani, fiind din orase diferite.
Nu aveam nici un motiv sa ma gandesc la el. Se poate sa fi fost telepatie, nu stiu.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 13:34:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Ca sunt lucruri pe care le-ai facut candva sau ca doreai sa le faci si au stat la adapost in subconstient. Ele mai ies din cand in cand la iveala. Dar asta nu inseamna ca ai mai trait si alte vieti.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 13:41:35
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Eu de multe ori am senzatia de deja vu dar deja vu mai ciudat,mi se intampla sa cred ca acea intamplare pe care o traiesc am mai visat-o deci nu am mai facut-o ci doar am visat-o.De multe ori parca imi amintesc si am senzatia ca stiu sigur ca am mai visat-o si era exact asa.Si inca ceva ciudat,un prieten urma sa zica ceva iar eu am anticipat ce vrea sa zica si am simtit iar deja-vu-ul dupa ce a zis,inainte de a zice mi-am dat seama ce vrea sa zica si mi-am dat seama ca am mai visat exact acea perioada.E foarte ciudat dar sunt doar niste stari ale creierului.

PS:acum nu imi mai este frica de ele:))au trecut 2 ani si au devenit interesante
Si eu am patit de multe ori asa. Senzatia a fost ca cu siguranta mai visasem acele lucruri care s-au intamplat.

Dar cred ca de fapt e vorba de oboseala. Am senzatia ca de fapt sunt niste defazaje ale creierului, niste erori de procesare, ca niste de-sincronizari.

Nu este exclus insa ca vrajmasul sa foloseasca aceste "defecte" pentru anumite manipulari.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mi se intampla deja putin prea des cred_cu_adevarat Generalitati 8 04.11.2011 14:14:56
asta e deja cliseu, stiu... dar totusi... Aionut Generalitati 12 10.11.2009 20:44:47
Despre deja-vu Adelinne Generalitati 13 10.05.2009 16:01:06