![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand vom intelege moartea martirilor pentru dreapta credinta, vom intelege si de ce Sfantul Constantin cel Mare este numit "Cel intocmai cu Apostolii".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
pentru o buna documentare in privinta vietii imparatului Constantin cel Mare recomand cartea Constanstin si imperiul crestin a istoricului american Charles Matson Odahl
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut de curiozitate flmul "documentar" "Bizant- Imperiul pierdut".
Nu pot descrie indinarea mea legata de Constantin, ma intrebam cum e posibil sa fie dogma noastra atat de nedreapta si sa numeasca sfant un om care face toate cate sunt mentionate in documentar.. Ma uimea neplacut si ma gandeam de ce in fiecare biserica , in partea dreapta, Constantin si mama sa, Elena, au o icoana.. Am mers la un moment dat sa ma inchin intr-o biserica din cartierul meu(Biserica de la Spitalul de recuperare, Iasi) unde este o racla cu moastele Sfintei Mucenite Paraschevi, Sfantul Antonie de Verias, si Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena. Aici in fiecare miercuri se citeste acatistul Sfintilor Imparati iar eu am ajuns undeva la inceput. Nu mi-a venit sa cred cat de orbita am fost de acel "documentar" care nu a facut altceva decat sa ma dezinformeze... Acesti Mari Sfinti au un rol nemaipomenit in istoria credintei noastre, ei au legalizat crestinismul, au construit locuri de inchinare in cinstea Domnului nostru, lor li s-a descoperit locul unde era Sfanta Cruce si ei ne arata ca Crucea este un simbol al iubirii si trebuie iubita, iar nu defaimata... Roaga-te la acesti Mari Sfinti , citeste acatistul lor macar o data, si vei descopri puterea si dragostea lor, asa cum si eu am descoperit-o. Daca nu sunt sfinti, asa cum spui tu, nu ai nimic de pierdut, dar daca sunt, ai prea multe de pierdut ca sa nu incerci ..Poti primi ajutor, mangaiere si intelepciune astfel incat data viitoare sa nu mai ai dubii Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
2 intrebari despre munca | Cosmin3 | Intrebari utilizatori | 18 | 25.04.2019 08:32:31 |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Pseudo-stiinta si teologia ortodoxa | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 862 | 06.09.2011 16:08:30 |
intrebari despre evrei | dianadi | Generalitati | 9 | 01.02.2009 22:10:20 |
|