Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2008, 12:29:58
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cand vom intelege moartea martirilor pentru dreapta credinta, vom intelege si de ce Sfantul Constantin cel Mare este numit "Cel intocmai cu Apostolii".
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 17:03:37
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nell Vezi mesajul
ma consider o persoana crestina, o drept-credincioasa .as vrea sa va intreb despre Constantin si Elena-de ce biserica ortodoxa ii considera sfinti?Constantin nu a fost nici pe departe sfant.Ce intelegeti de fapt prin cuvantul SFANT?????????Faptele lui Constantin cel Mare sunt extrem de controversate. De pilda:
- Nu a desfiintat sclavagismul
- Sclavilor prinsi ca au furat mancare li se turna ca pedeapsa plumb topit in gura.
- Parintii saraci aveau dreptul a-si vindee copiii.
- L-a pus sub arest pe socrul Maximian, duupa care l-a obligat sa se sinucida.
- I-a condamnat la moarte prin scufundare in apa clocotita pe fiul sau Crispus si pe sotia sa mai tânara Fausta (mama vitrega a lui Crispus) pentru adulter.
Sunt foarte multi sfinti ce au dus o viata pacatoasa inainte, iar exemplul cel mai puternic este chiar Sf.Ap.Pavel.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2009, 08:24:50
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

pentru o buna documentare in privinta vietii imparatului Constantin cel Mare recomand cartea Constanstin si imperiul crestin a istoricului american Charles Matson Odahl
Vechi 17.08.2009, 08:31:54
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nell Vezi mesajul
ma consider o persoana crestina, o drept-credincioasa .as vrea sa va intreb despre Constantin si Elena-de ce biserica ortodoxa ii considera sfinti?Constantin nu a fost nici pe departe sfant.Ce intelegeti de fapt prin cuvantul SFANT?????????Faptele lui Constantin cel Mare sunt extrem de controversate. De pilda:
- Nu a desfiintat sclavagismul
- Sclavilor prinsi ca au furat mancare li se turna ca pedeapsa plumb topit in gura.
- Parintii saraci aveau dreptul a-si vindee copiii.
- L-a pus sub arest pe socrul Maximian, duupa care l-a obligat sa se sinucida.
- I-a condamnat la moarte prin scufundare in apa clocotita pe fiul sau Crispus si pe sotia sa mai tânara Fausta (mama vitrega a lui Crispus) pentru adulter.
nu sunt sigur ca pe crispus la condamnat la acest tip de moarte,cert e ca l-a condamnat, iar Fausta a murit a suferit un "accident" in timp ce se imbaia
Vechi 09.09.2009, 20:33:48
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Am vazut de curiozitate flmul "documentar" "Bizant- Imperiul pierdut".

Nu pot descrie indinarea mea legata de Constantin, ma intrebam cum e posibil sa fie dogma noastra atat de nedreapta si sa numeasca sfant un om care face toate cate sunt mentionate in documentar..

Ma uimea neplacut si ma gandeam de ce in fiecare biserica , in partea dreapta, Constantin si mama sa, Elena, au o icoana..

Am mers la un moment dat sa ma inchin intr-o biserica din cartierul meu(Biserica de la Spitalul de recuperare, Iasi) unde este o racla cu moastele Sfintei Mucenite Paraschevi, Sfantul Antonie de Verias, si Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena.
Aici in fiecare miercuri se citeste acatistul Sfintilor Imparati iar eu am ajuns undeva la inceput. Nu mi-a venit sa cred cat de orbita am fost de acel "documentar" care nu a facut altceva decat sa ma dezinformeze...

Acesti Mari Sfinti au un rol nemaipomenit in istoria credintei noastre, ei au legalizat crestinismul, au construit locuri de inchinare in cinstea Domnului nostru, lor li s-a descoperit locul unde era Sfanta Cruce si ei ne arata ca Crucea este un simbol al iubirii si trebuie iubita, iar nu defaimata...

Roaga-te la acesti Mari Sfinti , citeste acatistul lor macar o data, si vei descopri puterea si dragostea lor, asa cum si eu am descoperit-o. Daca nu sunt sfinti, asa cum spui tu, nu ai nimic de pierdut, dar daca sunt, ai prea multe de pierdut ca sa nu incerci ..Poti primi ajutor, mangaiere si intelepciune astfel incat data viitoare sa nu mai ai dubii

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
2 intrebari despre munca Cosmin3 Intrebari utilizatori 18 25.04.2019 08:32:31
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Intrebari despre Biblie Odinsson Despre Sfanta Scriptura 5 31.01.2012 16:03:28
Pseudo-stiinta si teologia ortodoxa Eugen7 Teologie si Stiinta 862 06.09.2011 16:08:30
intrebari despre evrei dianadi Generalitati 9 01.02.2009 22:10:20