![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
imi va lua ceva timp, probabil, sa reusesc s-o conving ca ortodoxia reprezinta credinta cea dreapta..dar voi incerca! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oarecum, ma bucura faptul ca e interesata sa afle si sa stie mai multe despre religia ei si simultan ii place sa afle cate ceva si despre alte religii..si ma gandesc ca, poate daca ii voi mai spune eu cate ceva..in timp va mai face ea niste corelatii si isi va da seama singura ca e bine sa se converteasca... |
|
|||
|
|||
![]()
La aceasta adresa http://apologeticum.co.nr/ , gasesti cartea ,,Invatatura de credinta cresin ortodoxa' la teologie. Ai nevoie de ea, citeste-o!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea mea e : Crestinismul e adevarata cale spre cer. Nu numai Ortodoxismul sau alta "religie".
In biblie nu scrie ca numai ortodocsii se duc in cer sau numai catolicii sau noeprotestantii, de fapt in biblie nu scrie deloc despre o religie, ci despre crestinism. Puteti sa va numiti amandoi crestini si slujiti aceluiasi Dumnezeu. Cauta sa aveti aceleasi valori si principii, care sa fie luate din biblie (nu auzite de la unu altu) si va fi bine. Cauta sa aflii adevarul nu obiceiuri sau traditii. Nu trebuie sa fi cum e majoritatea, trebuie sa fi cum vrea Dumnezeu sa fi. Cauta-L pe Dumnezeu. Biblia e calea spre a-L cunoaste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am aceeasi parere ca tine,insa pentru mine crestinismul inseamna numai ortodoxia si catolicismul,nu si sectele. |
|
|||
|
|||
![]()
Opinia mea este ca ar trebui sa renunti la aceast fata,nu are rost sa te complici...eu din experienta de viata stiu ca aceste legaturi nu sunt constructive.Sa ma ierte bunul Dumnezeu dar nu sunt de acord cu sectantii care isi leapada sf.taina a botezului si trec la credinte create (din cate am citit)de persoane dubioase chiar tra-la-la...sau escroci care s-au imbogatit peste noapte!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ionel,ai mare grija ca daca umbli cu porcii nu ai cum sa nu te murdaresti.Asta mi-a spus un parinte calugar dupa ce i-am cerut sfatul pentru ca si eu am fost in situtatia ta. Vrajmasul incurca mintile omului cand vine vorba de credinta,asa ca degeaba are intelepciune lumeasca daca nu afla smerenia prin care poate alunga ratacirea asta.Stai deoparte si lucreaza-ti mantuirea inainte de a fi prea tarziu. Un Domn ,o credinta,un botez.Sa ne ajute Dumnezeu!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ortodoxismul si Catolicismul(Crestinismul in general)=Secte iudaice:D.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incearca sa faci o sinteza din ambele crezuri si sa scoti esentialul, fara a compromite adevarul!!!!!! Pune prioritatile in capul listei de fiecare data cand vrei sa faci ceva. Verificati impreuna care sunt punctele de doctrina care va unesc. Daca fundamentul ramane nealterat, adica temelia(asta in cazul in care exista), atunci puteti sa claditi linistiti si nestingheriti de nimeni. Acum aveti posibilitatea sa luati o hotarare comuna. Daca veti fi sinceri unul fata de celalalt, atunci veti descoperi adevarul impreuna. Daca esti un ortodox convins, iar ea o penticostala la fel de convinsa, atunci va trebui sa dezbateti fiecare subiect punct cu punct si am toata certitudinea ca va veti lamuri. Dar daca ambele parti habar nu au ce cred si ce spun(cum se cam intampla destul de des) situatile o sa devina din ce in ce mai tensionante. Iata cateva puncte comune: 1. Amandoi va inchinati in ziua intaia a saptamanii. 2. Amandoi aveti aceleasi principii de hrana. 3. Credeti in Iisus. 4. Acceptati sfanta treime. 5. Sunteti de aceiasi parere in ce priveste viata de dupa moarte sau nemurirea sufletului. Diferente de crez : 1. Ea nu se inchina la icoane, nu accepta crucea, 2. Inmormantarile sunt total diferite. 3. Mortii nu mai dispun de vami, de hrana si de ajutor. 4. Rugaciunile sunt facute cu voce tare. De f. multe ori exagerat de tare. 5. Aveti conceptii diferite cu privire la manifestarea Duhului Sfant. In timp ce ea crede ca Duhul Sfant se manifesta prin vorbirea in alte limbi, tu la randul tau ai invatat cu totul altceva.\ 6. Aici penticostalii pun cel mai mare accent, asa cum tu ca ortodox il pui pe sfanta cruce. Acesta o sa fie un subiect inevitabil pentru voi si cel mai dificil. 7.O alta problema problematica o sa fie sustinerea convingerilor voastre. In timp ce ea o sa iti argumenteze numai cu Biblia, evident, tu la randul tau va trebui sa aduci contraargumente din si cu aceiasi sursa. Isa tu, spre deosebire de ea pui mai multa importanta pe Traditie si vei incerca sa-ti aperi crezul cu ea. In acest caz numai Traditia te poate ajuta sa iesi din aceste doua impasuri,cel putin, daca o sa iesi. Si nu in ultimul rand aici, sa nu uiti ca in foarte multe locuri Traditia se contrazice cu Biblia! Asa ca va trebui sa aderi la o singura sursa. 8. In ce priveste petrecerile, poti sa iti ei adio din start de la discoteci, baruri, crasme etc. 9. In ce priveste bauturile alcooloce, iar vei intampina probleme. Cu exceptia vinului pe care unii penticostal il indragesc. 10. De asemenea va trebui sa renunti la podoabe, aur argint etc., lucruri pe care ea nu le impartaseste. Si ar mai fi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
Colegă penticostală | elom | Secte si culte | 225 | 21.08.2011 19:15:50 |
Viitorul meu sot si prietena mea | eudiana | Nunta | 67 | 11.06.2011 02:33:24 |
prietena ta nu e Virgina! | inkognito | Generalitati | 286 | 17.01.2011 16:28:34 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
|