![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci ca el sa ase intoarca si sa fie viu:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Viermele neadormit e mustrarea constiintei, de care de asemeni nu poate fi izbavit. Întunericul din afara e lipsa Duhului Sfânt, adica a Împaratiei cerurilor. Duhul nu poate locui în cineva neîndumnezeit fiindca l-ar nimici imediat pe acela. Bine,dar cand ne invie ca sa ne chinuie apoi la infinit?Nici aici nu are nici o contributie? Nimeni nu adoarme dupa ce pleaca din aceasta lume. Învierea din Ziua Judecatii consta în refacerea unitatii între trup si suflet si unirea dreptilor cu Dumnezeu. Cei nepregatiti de aceasta unire vor ramâne afara. |
|
|||
|
|||
![]()
Oni91 te sfatuiesc nu mai da importanta la astfel de ganduri ca aceste ganduri vin de la vrasmas si vrea sa te faci ipreunalucrator cu el si razvratita impotriva lui Dumnezeu...
Dumnezeu este departe de Dummnezeul pe care t-l inchipui tu.. |
|
|||
|
|||
![]()
dar daca Dumnezeu le-ar da fericirea vesnica violatorilor de copii si criminalilor si celor care ii lasa pe oameni fara case,prin inselaciune,etc ar mai fi un Dumnezeu drept?unde ar fi dreptatea suprema?din moment ce pacatuiesti,trebuie sa si platesti.asta este si judecata omeneasca.
|
|
|||
|
|||
![]()
da cam drastic acest clip, dat totusi e doar parerea unui individ care nu are curaj nici macar sa-si arate chipul, si da Dumnezeu pedepseste dar El inseamna multa iubire, cum altfel ne da El ocazia sa ne indreptam de atatea ori, ne face sa realizam ca in unele privinte gresim si mai mult daca ai fi asa cum se zice in acest clip de ce intotdeauna ne intoarcem la EL cand avem o suferinta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Traditie, iti multumesc...acum am inteles...cel putin partial, dar mai am o intrebare:daca acel om sa presupunem ca este destul de bun, adica nu face rau cuiva, ci doar nu crede sau pur si simplu nu Il iubeste pe Dumnezeu...de ce mai este chinuit?De ce il mustra constiinta?De ce il chinuie focul cel nestins? |
|
||||
|
||||
![]()
il mustra constiinta pentru ca dupa moarte noi ne vom destepta ca dintr-un somn adanc si vom realiza totul....vom gandi, vai dar trebuia sa fac asa, am gresit aici...si ne va parea rau ca nu L-am iubit pe Dumnezeu, vom vedea tot ce a facut pentru noi, vom descoperi adevarul....dar prea tarziu...si atunci constiinta ne va mustra, ca de ce nu am facut asa, ca de as mai putea da timpul inapoi...ne vom chinui singuri cu aceste ganduri pe langa munca din Iad
sper ca m-am exprimat cum trebuie |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oni draga, nu te speria, nu ne-ai scandalizat cu mesajul tau! Si nu te amagi, Dumnezeu NU chinuie pe nimeni! Ceea ce se spune in clipul postat de tine e o rezultatul unei interpretari oarecum naive a cuvintelor Scripturii (lucru ce se intampla destul de des la cultele neoprotestante din SUA).
Din cate stiu eu de la unii parinti, Iadul nu este un loc in care Dumnezeu arunca pe cineva ca sa fie chinuit. Iadul este starea sufletului lipsit de Dumnezeu. Dumnezeu este Iubire. Cei care refuza sa-L cunoasca pe Dumnezeu se lipsesc de aceasta Iubire. Iar viata fara iubire este un Iad. Cat suntem in trup, aici pe pamant, ne mai putem amagi cu anumite lucruri: un concert fain, o mancare buna, un peisaj incantator. Cand nu vom mai fi in trup, toate aceste iluzii vor disparea. Daca poti, asculta-l pe pr. Rafail Noica vorbind despre acest lucru. E in una din conferintele sale pe care le gasesti pe net. Si inca ceva: Dumnezeu sufera (daca putem spune acest lucru) pentru fiecare om care nu vrea sa-L cunoasca. Dupa cum spuneai tu despre parintii tai, indraznesc sa spun ca Dumnezeu face mai mult decat a plange in hohote vazand ca noi nu vrem sa fim cu El. Priveste icoana Invierii si vezi ce-ti spune chipul lui Hristos din ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit intr-o predica, ascultata mai demult, ca in clipa in care cel aflat in iad spune CRED!, este scos de acolo.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A iubi inseamna a ierta | OvidiuO | Pocainta | 76 | 13.02.2011 20:07:03 |
Două feluri de a iubi. | Mihnea Dragomir | Nunta | 8 | 30.10.2010 22:05:20 |
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) | BogdanF | Generalitati | 32 | 20.09.2009 21:26:40 |
a iubi inseamana a ierta | jeny | Generalitati | 21 | 31.07.2008 21:26:17 |
|