Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2008, 21:40:03
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
Stiu, tocmai ca mi L-am inchipuit pe Dumnezeu ca pe parintii mei si cred ca ei ar izbucni in plans daca m-ar vedea in focurile iadului pentru totdeauna, ceea ce vreau sa spun este ca eu inteleg o pedeapsa data de parinti copilului ca sa se corecteze, dar nu inteleg cum acestia(analog-Dumnezeu) l-ar putea chinui vesnic...si nu imi mai pot scoate din cap acel clip si gandurile astea rele despre El...:(
Normal ca s Dumnezeu este mai mult decat tata ...Si cu siguranta il doare mai mult pentru cei rataciti ..nu pentru unul si pentru toti...Si ca sa ii salveze ii mai si pedepseste..Pedepseste odata pedepseste de doua ori pedepseste de 9 ori de 60 de ori..dar daca vede ca omul nu vrea sa se pocaiasca..si nu vrea sa se indrepte..Atunci Dumnezeu aplica dreptatea ..Daca nu au vrut mila lui atunci vor primi rasplata la fel ca tatal lor cel negru la care au slujit si care este vrasmasul lui Dumnezeu.

Pentru ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului ci ca el sa ase intoarca si sa fie viu:)
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 21:41:15
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Si totusi nici eu nu inteleg vesnicia in chinurile iadului, cum oare sa ne lase El pentru eternitate in iad, cand omu nu poate suporta nici o intepatura de ac aici pe pamant? Nu mai zic de focul nestins care in iad se numeste "gheena", sau de tartar si de celelalte munci. Ma gandeam uneori ca poate Dumnezeu ne va lasa sa ne curatam o perioada in iad prin suferinta, dar totusi intr-un final sa ne ierte pe toti, pentru ca nu stiu cum oare poate rezista sufletul unor chinuri la infinit? Pai noi aicea pe pamant nu pute sa suportam nici macar o secunda sa ne arda focul, pai atunci cum vom rezista dincolo? ??????
Focul nestins e aprinderea progresiva la infinit a patimilor într-un pacatos. Acest foc este el însusi, nedespartit de el, deci nu are cum sa fie scapat.

Viermele neadormit e mustrarea constiintei, de care de asemeni nu poate fi izbavit.

Întunericul din afara e lipsa Duhului Sfânt, adica a Împaratiei cerurilor. Duhul nu poate locui în cineva neîndumnezeit fiindca l-ar nimici imediat pe acela.

Bine,dar cand ne invie ca sa ne chinuie apoi la infinit?Nici aici nu are nici o contributie?

Nimeni nu adoarme dupa ce pleaca din aceasta lume. Învierea din Ziua Judecatii consta în refacerea unitatii între trup si suflet si unirea dreptilor cu Dumnezeu. Cei nepregatiti de aceasta unire vor ramâne afara.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 21:43:30
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Oni91 te sfatuiesc nu mai da importanta la astfel de ganduri ca aceste ganduri vin de la vrasmas si vrea sa te faci ipreunalucrator cu el si razvratita impotriva lui Dumnezeu...
Dumnezeu este departe de Dummnezeul pe care t-l inchipui tu..
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 21:53:41
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

dar daca Dumnezeu le-ar da fericirea vesnica violatorilor de copii si criminalilor si celor care ii lasa pe oameni fara case,prin inselaciune,etc ar mai fi un Dumnezeu drept?unde ar fi dreptatea suprema?din moment ce pacatuiesti,trebuie sa si platesti.asta este si judecata omeneasca.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 21:53:49
Dia20_diana Dia20_diana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2007
Implicit

da cam drastic acest clip, dat totusi e doar parerea unui individ care nu are curaj nici macar sa-si arate chipul, si da Dumnezeu pedepseste dar El inseamna multa iubire, cum altfel ne da El ocazia sa ne indreptam de atatea ori, ne face sa realizam ca in unele privinte gresim si mai mult daca ai fi asa cum se zice in acest clip de ce intotdeauna ne intoarcem la EL cand avem o suferinta?
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 22:40:13
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Citat:
Focul nestins e aprinderea progresiva la infinit a patimilor într-un pacatos. Acest foc este el însusi, nedespartit de el, deci nu are cum sa fie scapat.

Viermele neadormit e mustrarea constiintei, de care de asemeni nu poate fi izbavit.

Întunericul din afara e lipsa Duhului Sfânt, adica a Împaratiei cerurilor. Duhul nu poate locui în cineva neîndumnezeit fiindca l-ar nimici imediat pe acela.

Traditie, iti multumesc...acum am inteles...cel putin partial, dar mai am o intrebare:daca acel om sa presupunem ca este destul de bun, adica nu face rau cuiva, ci doar nu crede sau pur si simplu nu Il iubeste pe Dumnezeu...de ce mai este chinuit?De ce il mustra constiinta?De ce il chinuie focul cel nestins?
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 22:51:13
StoicaFlorina's Avatar
StoicaFlorina StoicaFlorina is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Implicit

il mustra constiinta pentru ca dupa moarte noi ne vom destepta ca dintr-un somn adanc si vom realiza totul....vom gandi, vai dar trebuia sa fac asa, am gresit aici...si ne va parea rau ca nu L-am iubit pe Dumnezeu, vom vedea tot ce a facut pentru noi, vom descoperi adevarul....dar prea tarziu...si atunci constiinta ne va mustra, ca de ce nu am facut asa, ca de as mai putea da timpul inapoi...ne vom chinui singuri cu aceste ganduri pe langa munca din Iad

sper ca m-am exprimat cum trebuie
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 23:38:44
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
nu uita ca inainte de toate Dumnezeu este DREPT.
Pr. Steinhardt spunea "Nu huliti spunand ca Dumnezeu e drept"!!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2008, 23:54:18
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Oni draga, nu te speria, nu ne-ai scandalizat cu mesajul tau! Si nu te amagi, Dumnezeu NU chinuie pe nimeni! Ceea ce se spune in clipul postat de tine e o rezultatul unei interpretari oarecum naive a cuvintelor Scripturii (lucru ce se intampla destul de des la cultele neoprotestante din SUA).

Din cate stiu eu de la unii parinti, Iadul nu este un loc in care Dumnezeu arunca pe cineva ca sa fie chinuit. Iadul este starea sufletului lipsit de Dumnezeu. Dumnezeu este Iubire. Cei care refuza sa-L cunoasca pe Dumnezeu se lipsesc de aceasta Iubire. Iar viata fara iubire este un Iad. Cat suntem in trup, aici pe pamant, ne mai putem amagi cu anumite lucruri: un concert fain, o mancare buna, un peisaj incantator. Cand nu vom mai fi in trup, toate aceste iluzii vor disparea.

Daca poti, asculta-l pe pr. Rafail Noica vorbind despre acest lucru. E in una din conferintele sale pe care le gasesti pe net.

Si inca ceva: Dumnezeu sufera (daca putem spune acest lucru) pentru fiecare om care nu vrea sa-L cunoasca. Dupa cum spuneai tu despre parintii tai, indraznesc sa spun ca Dumnezeu face mai mult decat a plange in hohote vazand ca noi nu vrem sa fim cu El. Priveste icoana Invierii si vezi ce-ti spune chipul lui Hristos din ea.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2008, 00:24:19
ancah
Guest

Implicit

Am auzit intr-o predica, ascultata mai demult, ca in clipa in care cel aflat in iad spune CRED!, este scos de acolo.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A iubi inseamna a ierta OvidiuO Pocainta 76 13.02.2011 20:07:03
Două feluri de a iubi. Mihnea Dragomir Nunta 8 30.10.2010 22:05:20
Ce este iadul (was: Cum Il mai pot iubi?) BogdanF Generalitati 32 20.09.2009 21:26:40
a iubi inseamana a ierta jeny Generalitati 21 31.07.2008 21:26:17