Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2006, 16:49:07
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mircea
Pai n-am cum, pt. ca dupa divort asa am stabilit cu fosta sotie. In timpul divortului am stabilit verbal ca il pot vedea pe Mina-Victor, ori de cate ori voi sdori. Insa n-a fost decat un siretlic ca sa fiu de acord cu divortul. Oricum cat m-as fi opus, n-aveam sanse. La casatorie trebuie sa fie amandoi de acord, la divort, nu. E si normal, casatoria e lucru lumesc(cea civila), de aceea si divortul este facil. Nunta crestina este taina si cu ea nu te joci. Dar... Am citit in cartea ,,Calauza ortodoxa pt. familie si societate" ca in Grecia casatoria are loc doar in biserica. De aceea acolo sunt putine divorturi. Mi-e dor tare mult de el, dar poate in timp Ana Maria va vrea sa ma lase sa-l vad mai des. Doamne ajuta!:D
Nu inteleg! Cand v-ati casatorit, nu ati facut-o in Domnul? A fost doar "de forma".Oricum, oricat ai incerca sa suplinesti lipsa, nu este posibil. Va fi totusi o trauma pentru el.Ma rog, ca psiholog am intampinat multe cazuri de acest gen. Cel mai gre e in adolescenta...Ma rog, mai discutam. Ceea ce poti face pentru el, fa din toata inima.
Reply With Quote
Vechi 03.02.2006, 08:38:49
Mircea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de xeniaphro
Citat:
În prealabil postat de Mircea
Buna ziua. Cred ca exista cateva gradinite ortodoxe. Incearca la schitul Darvari, localizat langa biserica Icoanei. Sau intra pe site-ul schitului: www.schituldarvari.ro O zi buna:)
Multumesc frumos si daca mai aflati ceva in acest sens, nu ezitati sa-mi transmiteti.
Intrati pe forumul www.copilistet.ro. Acolo veti afla totul despre gradinita ortodoxa Copil Istet. O zi buna!:)
Reply With Quote
Vechi 03.02.2006, 08:40:57
Mircea
Guest

Implicit

Ba da. este un subiect delicat pe care prefer sa nu-l discut public.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2006, 12:45:30
Mircea
Guest

Implicit

Asa este. Dumnezeu m-a inzestrat cu acest dar, pentru care ii multumesc. Doamne ajuta!:)
Reply With Quote
Vechi 10.03.2006, 10:55:51
Mircea
Guest

Implicit

Sambata mi-am vazut copilul, a fost frumos, insa ceva m-a facut sa ma intreb oare de ce e nevoie ca copilul meu sa traiasca departe de mine si in stres? Ei, exista probleme mult mai mari, sunt oameni care au probleme groaznice, insa fiecare simte durerea sa cel mai acut.???????????????
Ma gandesc putini oameni stiu cum sa-si creasca copiii, p-utini suntem cu adevarat parinti, este si aceasta una dintre tarele societatii noastre. Se spune ca acest popor este bun, primitor, isi iubeste copiii, isi respecta batranii, etc..., insa realitatea este ca suntem reci, indiferenti, ingrozitor de absenti din vietile celor dragi, ne neglijam copiii, batranii, si in general ne inchidem in cochiliile noastre. N-o spun doar pt. ca trec printr-o perioada de tristete maxima, ci pt. ca eu cred ca este o realitate cu care din pacate traim de multi ani. Vremurile pe care le traim ne obliga sa ne aliniem, sa nu ne dorim si sa nu alergam decat dupa valorile materiale. Cei mai multi dintre noi nu facem decat sa fim sclavii acestei societati care ne obliga sa acumulam bunuri,sau ne obliga sa muncim pt. aceea bucata de paine pe care o mancam cu noduri si cu lacrimi in ochi. Suntem acum impartiti in bogati, putini si o masa de saraci, mai mult sau mai putin, care se chinuie sa-si duca viata de pe o zi pe alta. Tinerii nostrii (si am ex. in famila mea), muncesc ca niste roboti, iar in zilele libere, se "distreaza" incercand sa se "anestezieze", sa uite de toate umilintele suportate pt. gramada aceea de bani pe care o primesc. Unii dintre ei, pt. ca altii, o fac pt. ca nu au nici dupa ce bea apa. Si iata viitorul acestui neam se duce pe apa sambetei, devine cinic, si nu vede decat banii ca mijloc de satisfacere a oricaror nevoi. O mica parte din ei, il mai cauta pe Dumnezeu si se ghideaza dupa valorile crestine. Si asa se intampla cu aproape intreg poporul acesta, chinuit dealungul istoriei sale, de cele mai multe ori de cei care l-au condus. Nu mai avem mila unii fata de altii, nu stim sa ne respectam, nici macar in biserica nu vrem sa o facem. "Alergam" in viata aceasta manati de interese marunte si unde ajungem? De cele mai multe ori, ajungem in iad. Si astfel ne pierdem sufletele. Dar revenind la cresterea copiilor, cred ca mai avem mult de invatat pana sa ne iubim copiii cu aceea dragoste pe care Domnul Iisus a avut-o atunci cand i-a chemat la Sine. Sa ne rugam ca Dumnezeu in marea Sa milostivire sa ne ajute sa ne putem creste copiii si sa crestem si noi odata cu ei, in aceasta dragoste in care toti suntem datori sa fim. Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 12.03.2006, 18:34:17
Mircea
Guest

Implicit

Slava Domnului astazi nu mai sunt trist. Parintele astazi a dat citire mesajului Sfantului Sinod in care se rugau credinciosii sa-si aduca fiecare ajutorul pt. sprijinirea celor in nevoi. Eu cred ca atata timp cat vom sti sa fim solidari, nu doar in momentele de criza, vom putea sa dainuim ca popor. Acum avem prea multe griji, insa Slava Domnului, avem si ajutor. Suntem fericiti ca ne-am nascut si traim intr-o tara ortodoxa. Putem impreuna sa ne ridicam deasupra vremurilor si sa invingem necazul. Si astfel cautand in noi resurse si cautandu-l pe Dumnezeu, dandu-i Slava in fiece clipa, macar cand suntem in casa Sa, putem trece cu bine peste tot ce este murdar. Avem ocazia sa ne aratam disponibilitatea pentru a-i ajuta pe ceilalti, avem puterea de a ne sprijinii si de a fi uniti. Trebuie ca incet, incet sa invatam sa-L urmam pe Dumnezeu, sa-L ascultam si sa-I implinim Voia. Astfel vom invata sa ne crestem copiii bine si sa ne facem un viitor frumos. Responsabilitatea este a tuturor, noi suntem poporul roman,avem destinul nostru in aceasta lume, trebuie sa vrem sa ascultam de Dumnezeu si sa ne urmam destinul. Doamne ajuta!:rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 27.03.2006, 11:14:59
Mircea
Guest

Implicit

Timpul trece, copii cresc, parca ieri se nastea puiul meu!:)Acum va implinii sapte ani, e inaltut si atata de frumos!!!!!!:D
Reply With Quote
Vechi 27.03.2006, 11:26:03
spinu spinu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2006
Implicit

Felicitari pt puiul tau, dar cred ca important esta pt acel copil sa stie si de mama si de tata. Daca divortul a fost din vina ta mergi si cereti iertre daca e din vina ei fa acelasi lucru . Nu astepta sa vina ia la tine ,(sper sa nu zic ceva aiurea caci nu stiu bine situatia ta ) dar ce e clar este faptul ca o zii pe saptamana nu este suficient pt copil sa se bucure cu adevarat de familie, incearca sa faci tot posibilul sa fiti iar o familie ,este cel mai bine pt copil asa.:D
Reply With Quote
Vechi 01.04.2006, 19:54:54
Mircea
Guest

Implicit

Este pacat cand adultii ii amesteca pe copii, in problemele lor. Sufletele copiilor trebuiesc protejate, de aceea noi avem datoria sa ne purtam cu mare grija. Ei sunt nevinovati si daca noi ne certam, ei sufera foarte mult. Ei ne vad pe noi buni, frumosi, si avand toate calitatile.Vor sa le fim exemplu, de aceea este foarte important cum ne comportam, trebuie sa ne straduim sa ne ridicam la exigentele lor. Chiar daca viata este stresanta, cu ajutorul Domnului vom reusii sa ne pastram calmul, sa gasim zambetele si vorbele bune, sa avem timp pt. ei, sa "ntram"in jocul lor si astfel ii vom face fericiti. Este trist ca se intampla divorturi, copii sufera cel mai mult.Este pacat ca noi ca societate nu stim, nu vrem sa fim credinciosi... Sper si ma rog, sa invatam sa fim parinti buni si sa ne iubim copii si sa-i crstem crestineste si sa-i formam ca oameni buni si tari in credinta.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2006, 17:56:49
spinu spinu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2006
Implicit

de aceea trebuie sa avem mare grija cand alegem pe cineva , caci bine este sa intrii o singura data in Biserica cu persoana dorita in cadrul Sfintei taine a nuntii (de fapt cred ca ar fi bine ca Biserica sa uneasca o singura data doua persone) .Deci mare grija la cine veti alege ca ar trebuii sa fie singura!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Datoriile la banca gabytza26 Intrebari utilizatori 1 18.03.2011 23:34:31
Mostenim pacatele parintilor? marian_grajdan Intrebari utilizatori 10 03.05.2010 19:11:19
Educatia parintilor cozia Generalitati 6 11.08.2009 19:15:15
Nu vrea sa-si plateasca datoriile inapoi!!! dimpels Generalitati 16 22.07.2008 16:19:08
Pacatele parintilor nostri veilur Generalitati 111 30.12.2007 14:42:18