Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2007, 09:48:12
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Incurajarile voatre m-au ajutat foarte mult, le recitesc din cand in cand ca sa ma imbarbatez..sfaturile voastre de asemenea ma ajuta si va multumesc foarte mult..sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si intelepciune
La un minut de locuinta mea este o biserica, deci cred ca acolo va fi locul meu de rugaciune dimineata si cand voi mai simti nevoia si imi va permite timpul (sunt studenta anul 5)
Sper ca saptamana viitoare sa ajung la parintele duhovnic sa vorbesc si cu dumnealui..poate ca sufletul meu are nevoie de o noua marturisire ca sa isi gaseasca linistea
Ma simt bine dupa ce am trecut printr-o perioada urata si cred ca starea mea optimista se datoreaza si rugaciunilor voastre.
Dumnezeu sa ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 08.11.2007, 09:55:11
roxanica roxanica is offline
Member

Data înregistrării: 07.11.2007
Implicit

vreau sa iti spun ca si eu sunt noua pe forum si am gasit acest site tot din nevoia de a gasi oameni cu care poti sa te sfatuiesti. mie mi se intampla acelasi lucru. oamenii de langa mine pentru faptul ca vreau sa ii multumesc lui dumnezeu pentru binefacerile lui am incercat sa inaintez in credinta ma cred habotnica. imi spune sotul meu ca preotul mi-a spalat creierul si tot asa. eu nu vreau sa supar pe nimeni dar credinta in dumnezeu trebuie sa fie o stare de permanenta, trebuie sa fie vie si lucratoare insotita de spovedanie permanenta( in fiecare clipa sa discernem ce este bine si ce este rau). este foarte greu sa traiesti printre oameni neobservat pentru ca inevitabil faptul ca vezi viata cu ochii sufletului scara ta de valori este alta fata de cei de langa tine. oricum tine-o tot asa ca inceputul este f bun dar ia-o incet cu lingurita. dumnezeu sa te aiba in paza.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2007, 17:45:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Multe pricini , greutati si obstacole vom intampina in credinta noastra. Viata este imbacsita de pacate si fara de legi. Important este sa ne detasam pe cat posibil de lucrurile marunte, trecatoare ce ne macina mult din timpul nostru, ducandu-ne pe drumuri gresite ca intr un labirint ce cu greu putem iesi. Cu perseverenta, rabdare si cu multa dragoste in Dumnezeu , viata noastra se va limpezi de mocirla nefolositoare. Loviturile vrajmasului sunt fara de crutare si de aceea trebuie sa ne intarim in rugciune, sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne intareasca ca sa putem sa ne ducem crucea pana la sfarsit. Sa ne intarim unii pe altii , iar bucurie mai mare sa nu avem atunci cand putem fi de folos unui frate de al nostru.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2007, 17:59:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

DIN PARACLISUL PREASFANTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU : "Tuturor scarbitiilor bucurie, si asupritilor folositoare si flamanzilor datatoare de hrana, strainilor mangaiere, celor invaluiti adapostire, bolnavilor cercetare, celor neputinciosi acoperamant si sprijinire, toiag batranetilor tu esti, Preacurata, Maica Dumnezeului celui de sus; pentru aceasta tie ne rugam: grabeste si miluieste pe robii tai. "
Reply With Quote
Vechi 08.11.2007, 21:18:30
pavel92 pavel92 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.10.2007
Implicit

Rugativa, ca sa nu intrati in ispita(Lc 22,40)
Reply With Quote
Vechi 19.11.2007, 15:04:11
Marta Marta is offline
Member

Data înregistrării: 18.11.2007
Implicit

Citind cele scrise e Emilia, mi-am amintit de cele povestite de un prieten, care s-a spovedit in Muntele Sfant. Parintele acela l-a intrebat daca uneori simte o tristete adanca, fara sfarsit, care vine din senin. Acela a raspuns ca nu. Urmatoarea intrebare a fost daca uneori simte o bucurie uriasa, incat sa simta ca tot universul se cuprinde in sufletul lui, si de bucurie sa simta ca-i dau lacrimile. Raspunsul a fost tot nu. Parintele i-a spus: " atunci nu esti pe drumul cel bun".
Uneori tristetea duce la deznadejde, de aceea e periculoasa. Cel mai potrivit leac e rugaciunea cu nadejde, acea nadejde (" cred,Doamne, ajuta necredintei mele") cum ca Dumnezeu e acolo cu noi, ne aude, ne sprijina si daca noi voim sa-L lasam ca voia SA sa se implineasca in ceea ce ne priveste. Voia Sa e ca noi sa simtim in tot pasul bucuria Nasterii si Invierii Lui.
deci, Hristos a Inviat, stergeti lacrimile si bucura-te de fiecare fir de iarba, de fiecare norisor de pe cer, de fulgi si stropi de soare. Toate cu intelepciune le-a facut!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2007, 10:25:38
panaghia panaghia is offline
Member

Data înregistrării: 19.10.2007
Implicit

eu una am avut o stare asemanatoare ca a ta si crede ma ca principal pt a depasi aceasta stare este rugaciunea ,duhovnicul iar ceea ce ti-au spus iosif ,georgiana,cristiboss56 si Negroponte sunt f adevarate,practica ne trebuie.cu rabdare si rugaciune le vom trece pe toate:)
Reply With Quote
Vechi 21.11.2007, 13:30:58
Marta Marta is offline
Member

Data înregistrării: 18.11.2007
Implicit

Saurian, cu siguranta problemele mele nu sunt atat de mari ca ale Emiliei, dar iti multumesc si eu pentru cuvintele spuse, care se cunoaste ca vin din inima! Multumesc
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 14:14:18
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Multumesc mult pt sfaturi,Saurian,imi repet frecvent ca Dumnezeu este cu mine si incerc sa invat sa accept cu bucurie ispitele pt ca stiu ca supunandu-ma fara sa cartesc si actionand dupa placul lui Dumnezeu voi primi rasplata.
Cineva pe forum mi-a spus ca imi este greu pt ca Dumnezeu imi pregateste ceva mai bun..mi-am sapat in inima aceste cuvinte si imi sporesc speranta spunandu-mi ca sunt adevarate(in situatia dificila prin care am trecut si pt care am deschis topicul asta mi s-a adeverit ca mi se pregatea ceva mai bun :) ).
Ma confrunt cu o intrebare pe care vreau sa v-o adresez voua,celor care stiu ca ati trecut /treceti prin situatii similare:am cercetat problema relatiilor sexuale in afara casatoriei si am decis sa renunt la placerile trupesti si daca ma voi casatori atunci poate ma voi bucura si de aceasta latura a vietii de cuplu. Sunt dezamagita insa pt ca prietenii mei cei mai buni(doi baieti deci) imi spun ca niciodata nu voi gasi acel partener care sa reziste sa aiba o relatie dar nu si fizica. Am rabdare si stiu ca voi gasi..dar va rog sa imi dati exemple de astfel de cupluri,sa ma incurajati...
daca s-a mai discutat pe forum acest aspect, iertati-ma ca il reiau..si eventual dati-mi un link catre subiectul asta.
Citesc periodic raspunsurile voastre si ma bucur de incurajarile voastre:)

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2007, 12:42:16
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Emi,nu stiu daca te voi putea lamuri in aceasta privinta,pentru ca in aceste zile de pe urma,pana si batranilor li se pare ca e un lucru bun relatia sexuala inainte de casatorie,"ca sa se cunoasca tinerii mai bine si sa nu aiba probleme ulterior".Personal,vad chiar invers.Acest pacat al curviei dinainte de casatorie numai pacea cea mult ravnita pe tot restul vietii nu aduce.Ei,nah!La inceput totul e ok,tinerii se iubesc,dar dupa cativa ani buni numai bine nu e.Si mai ales cei ce sunt afara de Biserica(cununati doar de forma,din pacate) habar n-au de ce nu se mai inteleg sotii intre dansii,de ce nu se mai suporta.Iti vei gasi acel baiat,chiar daca dansul se afla acum printre cei care nu-ti inteleg dorinta ta de curatie.Neaparat tre sa incepi cu dreptu!neaparat!!!Si neaparat si el sa aiba duhovnic.Si fara duhovnic se poate in lumea asta,da tare stramb se merge,mai ales daca suntem ortodocsi,botezati,doar de forma.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tristetea-melancolia-pacea linistea Generalitati 15 15.02.2013 22:28:34
Tristetea se vindeca prin rugaciune. Bautar Generalitati 48 27.09.2012 01:55:01
de ce ma simt mai trista decat tristetea fior Generalitati 55 18.07.2011 19:53:38
Unghiile de la degetele mari de la maiini mi se macina podariuv Umanitare 12 03.01.2011 13:00:03