![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuia sa prescurtezi, adica daca merita sa-ti legi destinul de o persoana cu un trecut tumultos, vad ca ai insirat toata povestea asta suprarealista care nu ar trebui stiuta de nimeni, probabil ai intrebat fiinca nici tu nu esti sigur, esti in dubii, daca recidiveaza. Ai totusi 5 ani de relatie, in termeni la moda "parteneriat", trebuia sa-ti fi dat seama pana acum! De cati ani mai ai nevoie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și când ședea El în casa lui Levi, mulți vameși și păcătoși ședeau la masă cu Iisus și cu ucenicii Lui. Că erau mulți și-I urmau. Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii? Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință. (Marcu 2:15-17) Oare ce pricepe din textul ăsta un șobolan propagandist de la AUR cu mintea fanatizată de mesianisme politice filetiste ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricum, vad ca nu se poate vorbi serios aici, astfel incat multumesc tuturor celor care si-au dat osteneala sa scrie ceva, insa consider discutia incheiata! cele bune tuturor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Până și să dai cu mopul în Biserică sau să deschizi Biserica ar trebui să ai o viețuire duhovnicească. Nici tu nu cred că ai folosi aceeași linguriță cu o femeie care face necurății cu gura sau după un homalău. Citat:
Mai degrabă tu ești un tovarăș cu sistemul satanic care-l păpușează pe Șordan. Ție ce-ți spune textul: 7. Dar văzând Ioan pe mulți din farisei și saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiți de mânia ce va să fie? 8. Faceți deci roadă, vrednică de pocăință, 9. Și să nu credeți că puteți zice în voi înșivă: Părinte avem pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate și din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam. 10. Iată securea stă la rădăcina pomilor și tot pomul care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. Care e roada vrednică de pocăință la o femeie care minte în privința avortului, practică perversiuni, adulter, mai atinge și vase sfinte, prescura, altele deși sunt rugăciuni și rânduieli speciale în Biserică, preotul rostește anumite rugăciuni când ia epitrahilul și odăjdiile. Tu crezi în mintea ta că Iisus a stat la masă cu vameși și foste desfrânate care nu s-au pocăit real, ci au continuat să trăiască așa după întâlnirea cu El ? Nu vezi că și Maria Egipteanca a fost oprită să se închine înainte să se pocăiască ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.06.2025 at 21:16:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu unul cred că singurul păcat care mă poate afecta, întina, este al meu propriu, în timp ce păcatul celui care se închină la biserică, lângă mine, nu are cum să mă atingă, mai ales dacă nu i-l cunosc. Iar dacă el l-a făcut cunoscut, mă poate afecta, într-adevăr, dar numai dacă-l judec sau îl disprețuiesc, negăsind în inima mea puterea de a mă ruga pentru el și dorința sinceră de a-l ajuta în vreun fel.
Deci a cunoaște păcatul altuia este o ispită, care mă poate coborî într-o stare mai joasă decât a lui, făcând din mine un ipocrit, prețuindu-mă mai mult decât pe celălalt, dar străduindu-mă în același timp să par virtuos, smerit sau milostiv. Asta în vreme ce el, dacă este doar ignorant, dar neprefăcut, se poate pocăi și, ca atare, curăți mai ușor. Citatul pe care l-ai pus tu, Iorest, este al Sf. Ioan Botezătorul, om a cărui inimă ardea pentru Dumnezeu și care dorea o cauterizare a rănilor făcute de păcat în omenire, o extirpare a răului din lume, anticipând Judecata. Hristos îi arată, însă, că acum este vremea milei, a cernerii grâului de neghină. Judecata va veni la sfârșit și este a Lui, nu e treaba noastră să punem mâna pe secure și să tăiem pomii neroditori (ar trebui să încep cu mine însumi), nici să plivim neghina din grâu. Căci până la sfârșit nu vom ști de care parte ne vom afla și nu putem spera decât în mila lui Dumnezeu. Și nu doar pentru noi înșine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cum se poate pocăi o inimă care se complace și în păcat și în formă exterioară ? Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cele sincere in cazul descris de tine pot fi doar prostituatele care nu au asteptari matrimoniale din partea ta.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|