Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2007, 18:48:38
Casiana Casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2007
Implicit

Netul...... da e un viciu..... dar un viciu necesar. Trist dar adevarat. Il folosesti la serviciu atunci cand nu ai ce face sau cand nu vrei sa faci nimic, il folosesti si acasa daca il ai, iar daca nu ai net acasa si mergi la o colega, o prietena care are net sari repede pe calculator ca te gandesti ca e posibil sa iti mai fi scris cineva in cateva ore un mail sau a aparut o stire noua pe care nu ai reusit sa o citesti la servici ca era ora de plecare. Dar in ciuda faptului ca e un viciu, dupa cum am precizat e un viciu necesar pt ca ai nevoie de el din n motive.
Sa scapi de acest viciu e cam greu daca la serviciu ai nevoie de net asa ca............ mai greu dar nu imposibil.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 09.07.2007, 22:40:32
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Elena, eu cred totusi ca ai facut bine, mai iei si tu o pauza. Cred ca e bine sa iei pauza de la net. Sa ne spui cum a fost...:)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2007, 15:15:05
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Bravo Elena!

Te admir.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 02:41:45
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Dragilor, azi ma duc sa rezilieze contractul la internet. N-am taria sa rezist ispitei, asa ca asta e cea mai buna solutie: sa tai raul din radacina. Ma iertati daca v-am suparat cu ceva, daca am fost cateodata "extremista" sau "exagerata", daca am mahnit pe cineva, daca am judecat pe careva, daca am adus lacrimi in ochii cuiva, daca am tensionat vreo discutie, etc. Ma iertati pentru toate va rog si sa nu ma uitati in rugaciunile voastre!

Nadajduiesc sa ne intalnim cu totii in RAI! :)

Va imbratisez cu drag,
Elena
ce ciudat...de aia suntem dati pe pamant sa fim prelucrati ca aurul si sa ne educam trupul. pai daca eu intr-o zi decid ca ...gata mai bine ma sinucid ca nu mai rezist ispitelor vietii ...pai ce facem? ne sinucidem? Poate ca prezenta ta aici a fost de folos multora si ai salvat multe vieti cu sfaturile tale sau ai putea face multe lucruri. Invata sa te stapanesti si nu da vina pe internet dar pe tine insati. Ai putea de ex sa iti reduci programul internet la anumite ore sau pur si simplu sa te controlezi (rugaciune, constiinta etc). Mi se pare ciudata reactia...Ce stiu e ca totul e dar de la D-zeu si trebuie folosit cu dreapta masura si nu extremisme ca strica...si totusi internetul e un rau necesar. Aici vad persoane care au nevoie de tine:))) asta e un lucru minunat. Ma rog e decizia fiecaruia:) Sanatate si Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 05:15:48
mirelat
Guest

Implicit

de data asta, dillema, jos palaria pentru interventia ta! :)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 13:14:15
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

nu cred k suntem in masura sa ne dam cu parerea despre deciziile altora...
sincer va spun, si eu am incercat sa reduc numarul orelor petrecute in fata calculatorului si... am reusit... dupa o vreme, destul de scurta, am revenit la acelasi program. pur si simplu nu pot sa-l las inchis knd stiu k trebuie sa primesc un mail sau altceva. odata intrat pe net (chipurile sa-ti verifici mail-urile), greu mai iesi. de vorbit, e usor..
dak unii sunt mai puternici si respecta un program bine stabilit dinainte... bravo lor. dar mai sunt unii slabi... in cazul acelora, cel mai bine, ar fi sa renunte de tot.
am sa fac o analogie intre ceea ce-mi spune duhovnicul si cazul de fata. imi spune sa n-am treaba cu baietii, sa nu ma bag deloc in grupurile lor... eu ii spun k nu se intampla nimic, doar vorbim... apoi el imi replica "da, crezi ca esti puternica, ca te tii bine? esti mandra, ai o parere buna despre tine, crezi ca vei face fata ispitelor"... ce-i drept, nu prea.
asa si in cazul celor kre renunta de tot la net. ei se cunosc mai bine decat ii cunoastem noi. dak ei spun k aceasta e cea mai buna decizie pt ei... asa o fi. ;)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 13:39:26
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Doamne apara si pazeste! A ajuns deconectarea la net un pacat! Similar cu sinucidere???

Dilema, poate e cazul sa dai logoff ca miroase a incins!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 13:41:01
krabu krabu is offline
Senior Member

Implicit

Da ispita, si eu fac la fel. Reduc doua saptamani si apoi trag cu coada ochiului o luna. Asta e semn de patima. A te lasa de patima, chiar si intr`un mod radical nu inseamna totusi sinucidere.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 14:18:01
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de krabu
Doamne apara si pazeste! A ajuns deconectarea la net un pacat! Similar cu sinucidere???

Dilema, poate e cazul sa dai logoff ca miroase a incins!
Ce inseamna sa nu citesti bine postarile...te duce la interpretari gresite, eh...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2007, 16:04:55
dorinel78 dorinel78 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.09.2006
Implicit

vedeti sa nu cadeti in partea dreapta
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispita de dreapta, ispita de stanga carmina Mari Duhovnici si predicile lor 24 31.05.2013 16:22:58
Internetul / jocurile pe calculator mekahekaleka Generalitati 2 13.01.2013 13:47:02
Internetul dauneaza grav Ortodoxiei Ana.Maria. Generalitati 25 22.02.2011 09:20:42
Privitul la tv si internetul-mihail florin ionut12 Generalitati 7 13.11.2010 18:34:25
Cand e imbracata Sfanta Parascheva? rottwailer Intrebari utilizatori 2 11.10.2010 23:10:13