![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos a Inviat!
Am citit chiar azi un comentariu interesant pe Facebook, de la o persoana legata de cunoastere vs revelatie. Se considera faptul ca noi avem nevoie atat de stiinta cat si de religie (cunoastere si revelatie). Cititi aici: "Nu cred că Revelatia si Cunoasterea sunt antagonice. Le consider la fel precum matematica si filosofia. O lume bazată 100% pe concret, palpabil, logic si verificabil ar deveni o lumea de roboti în timp ce una bazată 100% pe dogma si principii filozofice ar deveni tiranică. Cred că ambele lumi trebuie să coexiste într-un echilibru perfect, fără excese individualiste." Ideea este ca uneori se fac excese pe ambele parti. Aici depinde mult de IQ-ul omului. Stiinta sa se faca pentru bine, la fel si revelatia, religia in scop de bine, numai ca exista si uscaciuni in aceste 2 paduri care duc la extreme anumite conceptii si fapte de se tot creeaza bariere intre oamenii care cred in stiinta si cei care cred in Dumnezeu. Dupa parerea mea avem nevoie de ambele: si de Dumnezeu, si de stiinta, folosind in scopul binelui.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 16.04.2023 at 13:19:12. |
|