Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2007, 05:48:43
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Scurt si profund: Zi, Doamne, numai cu cuvantul si se va vindeca sluga mea.
Da, intr-adevar uimitoare dovada de credinta din partea unui om care nu se pretindea ucenic al lui Hristos...
Reply With Quote
Vechi 30.06.2007, 09:50:36
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

E uimitor, o intamplare atat de simpla si atat de profunda. In cateva cuvinte, Evanghelia ne pune la indemana un subiect pe care il putem discuta in fel si chip. Sutasul auzise de Hristos si crezuse fara sa-L vada. Vine la el cu siguranta ca ii va vindeca sluga doar prin cuvant.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2007, 12:08:19
jenica
Guest

Implicit

Citat:
E uimitor, o intamplare atat de simpla si atat de profunda. In cateva cuvinte, Evanghelia ne pune la indemana un subiect pe care il putem discuta in fel si chip. Sutasul auzise de Hristos si crezuse fara sa-L vada. Vine la el cu siguranta ca ii va vindeca sluga doar prin cuvant.
Da Iosif pentru ca avea IUBIRE, avea Iubire pentru sutasul sau..iarasi ajung la vorba mea, Iubirea toate le crede, toate le rabda, toate le nadajduieste..
Reply With Quote
Vechi 30.06.2007, 13:46:06
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Acest episod e si o referire la faptul ca neamurile vor primi credinta , si unii dintre cei alesi o vor pierde . Este o pilda cum mai toate evenimentele petrecute in prejma Lui , sant pilde .

Mi-a placut rugaciunea ta , Iosif , cu care ai incheiat adresa ce ai indicat-o .
Ma rog la Dumnezeu sa fie primita , si si pentru noi caci toti avem nevoie de lucrarea Harului ! Nu ma voi indrepta Doamne , daca nu lucrezi Tu in mmine , zic si eu .

asa sa fie !

maria
Reply With Quote
Vechi 07.07.2007, 05:13:41
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Totul este legat de numele Lui !

Cateodata ne rugam si noi pentru cei dragi , dar unii nici rugaciunea n-o sufera si nici numele . Numele Lui binenteles .

Si atunci ce ne ramane decat sa zicem :
Doamne acopera-ne pe toti cu iubirea Ta cea mare ca Tu pe toti ii iubesti !

Unde nu poate omul poate Domnul !

maria
draga maria55,imi dai voie sa adaug la tot ce-ai afirmat tu, ca raspuns la topicul deschis de iosif:( Scurt si profund: Zi, Doamne, numai cu cuvantul si se va ridica sluga mea ), ca am avut parte in primavara acestui an, sa constientizez puterea rugaciunii adresata Sfantului Grigorie Decapolitul unde ceream ajutor pentru vindecarea vecinului meu de pe strada, care primise un diagnostic groaznic : ICTER NEGRU. Cand am auzit ca e pe moarte, nu mai avea nici o sansa, toata pielea pe corp era neagra, cu mancarimi insuportabile, se scarpina cu perie de tatar, l-au lasat acasa de la spital, am indraznit sa ii propun vecinei mele , sa-mi permita sa-i ofer o sticluta cu ulei de la maslu de la Manastirea Bistrita, i=am daruit o carte de rugaciuni, tot de la manastire cumparata, indemnand-o sa se roage si ea la Sfantul Grigorie ( acatis si paraclis), i-am daruit niste bucatele de vesmint sfintit la racla Sfantului Grigorie, i-am daruit o icoana cu Maica Domnului cu Pruncul Iisus in brate si o icoana cu Sfantul Grigorie. Am avut si apa sfintita si anafora, putina tamie si desi mi-am dat seama ca vecina mea, a primit toate aceste daruri, doar ca sa-mi faca mie placere ( nu mai credea in nici o minune ), totusi m-a ascultat si dupa spusele ei , in a doua zi dupa ce fusesem la ea, parca mancarimea incepuse sa fie mai lenta, parca simtea gustul mancarii de regim, mult mai gustos, negreala de pe corp incepea sa dispara. Era mirata vecina mea, nu-i venea sa creada ca parca ceva se schimbase in bine, eu n-am avut curaj sa mai merg sa vad ce face, ma gandeam ca ma va cauta ea sa-mi povesteasca cum decurg lucrurile. Cu nespusa bucurie va pot spune tuturor, ca in doua saptamani, s-a ridicat din pat si cu acceptul doctritei si a duhovnicului, au plecat doar ei doi in pelerinaj prin Ardeal si Moldova. S-au dus sa se roage si sa multumeasca bunului Dumnezeu, ca s-a milostivit de el si i-a mai dat o sansa sa se apropie de biserica, sa recunoasca puterea rugaciunii. Acum si-a revenit total, merge la serviciu si nu lipseste de la Sfanta Liturgie. Eu am considerat ca Sfantul Grigorie Decapolitul m-a auzit si mi-a aratat inca o data ce mult inseamna sa crezi ca daca te rogi din suflet, esti ascultat, ti se implineste ruga.
Imi permit cu ingaduinta Dvs. sa mai scriu niste versuri de Felicia crihan Iancu, cu care v-am obisnuit, deoarece se porivesc versurile cu ideea topicului deschis de iosif.

TU ESTI CALEA, ADEVARUL SI VIATA

Cine te mai rasfata si-ti spune mereu:
Ca tu esti Creatorul si Dumnezeul meu?
Cine te mai alinta si-ti spune asa:
Tu esti Lumina lumii si mangaierea mea?

Cine iti mai spune cu sufletul curat:
Ca din robia pacatului, Tu ne-ai salvat?
Cine iti mai spune ca Tu esti pentru noi:
Biruitor al mortii si Viata de apoi?

Cine te mai poarta, zi si noapte in gand:
Ca Tu esti mantuirea mea-n Cer si pe pamant?
Cine iti mai spune in toata dimineata:
Ca Tu esti Calea,Adevarul si Viata?

Doamne, eu sunt umilul Tau, vesnic slujitor,
Care la greu sau bine, iti cere ajutor.
Doamne, eu sunt smeritul, spre Tine ce alearga,
Si Tie iti inchina, viata lui intreaga.

Cand sufletul meu intra-n imparatia Ta,
ingaduieste-mi Doamne, sa pot a te vedea,
Si in genunchi sa cad, apoi sa-ti multumesc,
Ca m-ai ales pe mine si-n Cer sa te slujesc.

DOAMNE AJUTA-NE ! cu multa dragoste si stima, icamilin
Reply With Quote
Vechi 15.07.2007, 01:57:36
ancah
Guest

Implicit

Spun unii ca vremea miracolelor a trecut, dar povestea relatata de tine, icamalin, este chiar un miracol. Cati bolnavi nu ar putea putea fi vindecati prin credinta!
Iti multumim pentru ca ne-ai impartasit si noua fapta ta cea buna si ne-ai indemnat in felul acesta sa-ti urmam exemplul. Multa sanatate vecinului tau, prin care am vazut inca odata iubirea de oameni a Domnului Nostru Iisus Hristos, precum si puterea rugaciunilor Sfintilor nostri.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2007, 22:13:41
icamilin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Spun unii ca vremea miracolelor a trecut, dar povestea relatata de tine, icamalin, este chiar un miracol. Cati bolnavi nu ar putea putea fi vindecati prin credinta!
Iti multumim pentru ca ne-ai impartasit si noua fapta ta cea buna si ne-ai indemnat in felul acesta sa-ti urmam exemplul. Multa sanatate vecinului tau, prin care am vazut inca odata iubirea de oameni a Domnului Nostru Iisus Hristos, precum si puterea rugaciunilor Sfintilor nostri.
draga ancah,iti multumesc pentru caldura cu care mi-ai scris. Intradevar, miracole sunt la tot pasul, dar din cauza grijilor, a problemelor nu le constientizam. La topicul " Sfantul Fanurie " si la topicul "Intamplari adevarate", am mai relatat niste povestioare ce mi s-au intamplat personal, chiar mie, nu le-am auzit de la altii. De cand mi-am intors constiinta mai tare spre bunul Dumnezeu, am trecut prin multe ispite, am avut oportunitatea sa ajut sau sa particip in a da ajutor diverselor persoane care m-au rugat sa le povestesc ce se intampla cu mine, ca sunt schimbata si se vede de la o posta ca radiez de bucurie. Le-am raspuns simplu: ma rog, tin post, merg la biserica si vreau sa ajut pe oricine imi cere ajutorul, in masura in care bineinteles o pot face. Dar, nu stiu cum sa-ti zic, daca am o problema, ma sfatuiesc cu parinte duhovnic sau cu maicuta pe care am cunoscut-o la M,Bistrita, plang si le spun ca nu gasesc cale de iesire, ca sunt in impas, cu ajutorul rugaciunilor lor si cu umila mea rugaciune, peste noapte totul se rezolva, gasesc cheia rezolvarii. Sa nu mi-o iei ca lauda, nu ma laud, doar iti marturisesc starea sufleteasca prin care am trecut si inca trec.Uite, daca vrei in povestesc cateva intamplari, aparent nesemnificative dar care pentru mine sunt clar "minuni, miracole":

1.) In 20 nov.2005 cu ajutorul bunului Dumnezeu, am ajuns la hram la m.Bistrita. Am fost tare fericita ca am putut ajuta la pregatiri si am avut ocazia sa particip la frumoasele slujbe si privegheri, inchinate Sgantului Grigorie. Povesteam cu maicuta mea, despre parintele ARSENIE BOCA si am afirmat ca inca nu am reusit sa ajung la mormantul parintelui ce se afla la M.Prislop. M-am rugar la racla Sfantului Grigorie, sa faca o minune, sa ma ajute sa ajung si eu la mormantului parintelui Arsenie Boca. Am ajuns acasa in 21 nov.2005( luni seara) iar marti dimineata primesc un telefon de la o buna prietena de-a mea, care ma intreba daca nu doresc sa merg cu ea si cu familia unui verisor de-al ei, tocmai la M.Prislop, ca era un loc liber in masina si stia ca-mi face placere sa merg pe la manastiri. Nu-mi venea sa cred ce aud, eu eram invitata sa merg sambata 26 nov.2005 chiar la parintele Arsenie Boca, doamne chira asa repede mi-a implinit Sgfantul Grigorie, dorinta??? Da, chiar asa s-a intamplat si nu pot sa-ti descriu ce traire am simtit cand am ajuns la mormant.
2.) Am fost sfatuita la M.Bistrita, ca ar fi bine daca sotul dintr-o familie, deci capul familiei ar citi zilnic, macar o rugaciune, un acatist. Sotul meu suferise 2 infarcturi si trebuia sa manance doar regim, insa nu reusea, zicea ca n-are gust mancarea. Ii povesteam maicutei, despre sot si dansa imi spunea : " spuneti-i sa se roage si Sfantul va avea grija de sanatatea lui. Intradevar de atunci si pana inprezent, nu trece o zi fara sa se roage si iata ca din 3 in 3 luni, trebuie sa mergem la doctor la control. Ce credeti, am facut analizele si mi-era tare frica de ce va zice doctorul, stiind ca sotul meu n-a mancat doar fiert si mai mult prajit. Stiti ce ne-a zis doctoul, uitandu-se pe analize? Dl.Milin, ce s-a intamplat, analizele sunt INCREDIBIL DE BUNE ! Ce zici, ancah?
3.) Eu sunt contabila de meserie si n-am reusit sa-mi termin toate declaratiile ce trebuiesc depuse la termene fixe. L-am rugat pe Sfantul Grigorie sa vina sa ma ajute, am lucrat toata noaptea iar a doua zi cu cea mai mare usurinta le-am depus pe toate si m-am intors fericita, multumindu-i Sfantului, ca mi-a deschis calea prin Finante.
4.) Dela M.Bistrita mi-am adus ulei de la Maslu si sotul meu avea pe pleoapa, o bucatica de carne vie sau neg nu stiu ce era, stiu doar ca si-a dat cu ulei sfintit si maine zi i-a picat direct in mana, cand se stergea pe ochi, aceea bucatica de carne.
Tot cu uleiul sfintit, am dat unui baietel bolnav putin ulei si vazand pe manuta lui, vanatai de la acul cum ii cauta vena sa-i ia sange pentru analize. Si-a dat copilasul cu ulei si pur si simplu, a disparut vantaia, dar nu dupa 10 zile , chiar a doua zi.
5.) Nu stiu cum sa descriu faptul ca intr-o seara, inainte sa ma culc,mi-am facut obisnuitele rugaciuni si am simtit ca ma cuprinde in tot corpul o caldura launtrica inexplicabila ( fat, mainile si tot corpul imi erau fierbinti). In camera am simtit miros de la racla Sfantului, nu mi-a fost frica, chiar ma simteam bine, aveam senzatia ca in camera cu mine se afla si Sfantul Grigorie cel drag.
Ma tot visez in curtea M.Bistrita, prin biserica, prin bucatarie,m arog la racla Sfantului, nu stiu , ceva din mine isi doreste sa fiu mereu acolo.
Mi-e tare dor de Sfantul, de maicute, de pestera, de dealurile din jururl manastirii si nu sant vrednica sa-i multumesc Sfantului pentru toate binefacerile ce le-a revarsat asupra familiei mele. DOAMNE AJUTA-NE! Poate am scris prea mult, dar pentru mine orice mica bucurie sau realizare stiu ca e, de undeva de sus, cineva acolo sus , NE IUBESTE! cu mult drag, icamilin iertati-ma daca am scris prea mult!
Reply With Quote
Vechi 16.07.2007, 00:39:53
ancah
Guest

Implicit

Draga Ica, iti multumesc din suflet pentru aceste relatari, care nici pe departe nu seamana a lauda, ci mai degraba ma fac sa-ti simt credinta. M-ai transpus pe meleagurile bistritene cu cuvintele tale si sper sa ajung si eu pe acolo, cand o vrea bunul Dumnezeu.
Pentru rugaciunile Santului Grigorie, miluieste-ne pe noi!
Reply With Quote
Vechi 16.07.2007, 03:42:51
icamilin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Draga Ica, iti multumesc din suflet pentru aceste relatari, care nici pe departe nu seamana a lauda, ci mai degraba ma fac sa-ti simt credinta. M-ai transpus pe meleagurile bistritene cu cuvintele tale si sper sa ajung si eu pe acolo, cand o vrea bunul Dumnezeu.
Pentru rugaciunile Santului Grigorie, miluieste-ne pe noi!
AMIN ! Maica Domnului si Sfantul Grigorie sa-ti calauzeasca pasii spre manastirea Bistrita si nu numai. Daca ai mai fost pe acolo, cu siguranta te vei mai duce. Daca n-ai fost, merita sa mergi si sa te rogi sub racla cu sfintele moaste ale Sfantului Grigorie Decapolitul. Cred din tot sufletul meu in puterea rugaciunii catre totii sfintii nostri dragi, Maica Domnului si nu in ultimul rand catre Iisus Hristos Domnul.DOAMNE AJUTA-NE !
cu mult drag, icamilin
Reply With Quote
Vechi 29.07.2007, 23:56:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Citat:
Da Iosif pentru ca avea IUBIRE, avea Iubire pentru sutasul sau..iarasi ajung la vorba mea, Iubirea toate le crede, toate le rabda, toate le nadajduieste..
Jenica, iubirea este cel mai nobil si complex sentiment , o stare a trairii pure fara de margini si far de inceput, cu ajutorul careia noi existam . Existam din iubire , prin iubire si trebuie sa daruim iubire.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tu eu si Hristos dumitrucelmare2000 Nunta 6 21.01.2012 20:57:29
Hristos a inviat . cojanete Intrebari utilizatori 30 12.04.2010 15:16:30
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Hristos la 33 de ani andreicozia Din Noul Testament 2 20.09.2009 22:51:43
Hristos sau Cristos ? irina4m Generalitati 14 04.12.2007 16:33:53